meccs közbeni fegyelmezetlenségről beszéltem. de ez rossz szó. inkább a gépies ellentetjeként akartam írni. mármint ami a Brown-korszakot jellemezte. ami nem feltétlen baj. sőt. csak a PO-ban több sikerrel jár az a játék, amit 2 éve a Pistons nyújtott. bár szvsz annál unalmasabb kosárlabdát nem sokan játszottak.
Nyilván, de egyrészt nem olyan könnyű ilyen alapszakaszt produkálni, ráadásul a Pistons egyáltalán nem görcsölve csinálta, nem játszatta agyon a kezdő ötöst Saunders. Az persze igaz, hogy a playoffban az edzői húzások fontosabbak, de ennél a Detroitnál mi a fenét lehetne csinálni? Ugyanazok a játékosok játszanak évek óta együtt lényegében ugyanazokban a szerepekben. Brownnál sem volt szerintem semmilyen komoly adjusment azután, hogy kialakította a stratégiát.
Egyébként milyen fegyelmezetlenségekről van szó? Sheed garanciájáról? :) Másról nem tudok.
Saunders nagyon sokáig Minnesotában volt, ismerem. Ő ilyen, az alapszakaszban szuper statokat csinál, a PO-ban meg sz*rt se ér. A T-Wolves 7x egymás után esett ki a PO első körében, mire végre Sam és Spree továbbvitték. Amikor a Pistons leigazolta Saunderst, abban bíztak, hogy majd ez egy "igazán jó" csapattal megváltozik. Hát nem jött be. Tényleg az ő hibája.
pedig pont ez az edző hibája. nem az alapszakaszban kell dominálni. ott is lehet, de a PO-ban sokkal nagyobb szerep hárul az edzőkre. az alapszakaszban lehet jó eredményt elérni kisebb fegyelmezetlenséggel is. a PO ezen szakaszában már nem.
ennek ellenére nem kell leírni a Pistonst, tényleg lehetnek még simán bajnokok.
Én nem hiszek ebben a beleszarunk mentalitásban, legalábbis még nem :) A tegnapit nem láttam, de a Cavs ellen én nem az akarás hiányát éreztem, csapatként sem játszottak rosszul (amúgy nem védekezhettek volna hatékonyan), egyszerűen totál cold volt mindenki Prince-en kívül. Mondjuk az igaz lehet, hogy a Heat motiváltabb (ahogy a Cavs is az volt) és ezt nem tudja kompenzálni az edző.
Saunders sehol nincs LB-hoz képest, ezt mindenki tudja, csak épp igazságtalan, hogy amíg olyan domináns alapszakaszt produkáltak, amilyet jó rég senki, addig nem volt szerepe az edzőnek, amikor meg elkezdtek a gondok jönni, akkor már egyértelműen minden az ő hibája. Mondom ezt úgy, hogy NEM szeretem a Pistonst :)
Saunders szar edző. Ez a nagy helyzet. Megérte nagyon a szétválás Brownnak és a Pistonsnak is...(na jó a Detroit még azért simán bajnok lehet, a Nets is széjjelgyalázta a Miamit az első meccsen...az ötből...)
mondom én, Miami-Detroit 1-0. úgy, hogy 64 FGAja volt a Miaminek, a Detroitnak meg 82... azért ez így több, mint meggyőző. Saunders-ről szeretne még vitatkozni valaki? esetleg még mindig csak bohóckodik a Pistons?
most számolom az alapszakasz tippeket, amit még szezon előtt tippeltünk. a sorrendnél az számítson, hogy a csoport alapján ki hányadik, vagy a győzelmek? pl. a Dallast 2.ként vagy 4.ként számoljam?
DET-MIA 4-3 A Heat esélyesebb, de így utólag a Pistonsnak szerintem nem is jött rosszul, hogy ennyire megszenvedtek a Cavs ellen, és most a motivációval sem lehet semmi gondjuk. Kíváncsian várom, melyik Detroitot látjuk majd.
DAL-PHX 2-4 Csak azért se tippelek a Suns ellen :) Erős a Mavs, de tetszenek a matchupok, lesz esélyünk, több mint a Spurs elllen lett volna. Kurt Thomas is jön majd vissza, kérdés milyen állapotban, nagyon kéne, hogy szedje a lepattanókat, mert a palánkok alatt könnyen elvérezhetünk. Steve vs Cuban ez a matchup tetszik a legjobban :D