tapasztalatom szerint, ha egy matraccal alapvető ergonómiai problémák vannak, akkor egy fedőmatrac majd nem sokat segít. Persze a matrac felülete lágyabb lesz egy normál átlagban 4cm vastag normális minőségű fedőmatractól, de ez csak egy felületi komfortérzetet fog adni. Amennyiben túl vastagot vesz az ember fedőmatracból, akkor meg nagyon süppedős, olyan gipszágy effektus lesz. Én megpróbálnék első körben beszélni a forgalmazóval, hogy légyszi-légyszi meg ilyesmi, és ott veszünk természetesen másikat is, meg egy google 5-ös meg egy remekbe szabott facebook poszt is járna mellé..:-)
Ha semmi nem működik, akkor érdemes lenne vagy adni neki még egy kis időt (2-3 hét) vagy tényleg elpasszolni és nézni egy megfelelőbbet. Amennyiben csak az egyik matrac kerül cserére/újravásárlásra, úgy a magasságokra érdemes figyelni.
Köszönöm szépen az előző válaszát. Mind a két matracot túl keménynek találtuk, így egy 3. fajta matracra esett a választásunk. A páromnak kényelmes a matrac, azonban pár alvás után azt érzem, hogy nekem még ez a matrac is túl kemény: hétvégente, egy-egy hosszabb alvás után zsibog az egész hátam, a vállam és a csípőm. Mivel egy olyan "király" üzletben vásároltuk meg a matracot, ahol nincs pénzvisszafizetési garancia, most tanácstalan vagyok, hogy mi lenne a megoldás a problémára. Ön szerint javítana a dolgon, ha vásárolnánk csak az én oldalamra egy memória habos fedőmatracot? Vagy inkább próbáljuk meg eladni és újat venni? Mi tudna javasolni?
annyi kiegészítést engedjen még meg, hogy attól függ. A 80-85 kg valóban a két termék közötti határeset, így amennyiben ilyen testsúllyal valaki a kicsit mégis lágyabbat kedveli (semmi esetre sem puha), úgy valóban a Medium lenne a befutó, de ellenkező esetben egészen nyugodtan el lehet gondolkodni a Signum Hard matrac választásán is.
Az IsbirBedding legújabb kárpitos ágyai a már megszokott minőségben, kiváló alapanyagokból készülnek, szövet és textilbőr kivitelben, többféle anyagminőség és gazdag színválaszték mellett rendelhetőek.
A kiállított ágyakat a Maxcityben (Maxcity Bevásárló központ, 2045 Törökbálint, Tópark u. 1/a.) található Exclusive Gigamatrac szaküzletünkben tekinthetik meg személyesen.
A tapasztalataim alapján a medium megfelelő lesz az Ön testsúlyának. A signum dual matracok nagy előnye, hogy választható a keménység, ugyanis a másik oldala egy keményebb matrac mag.
Matrac vásárlás előtt állok, és, ugyan próba nélkül, de a Relaxx Signum elnyerte a tetszésemet. Szeretném megkérdezni, hogy 85 kg-os testsúlyhoz oldalt fekvéshez, a medium vagy a hard verzió a megfelelőbb.
Szerintem a matrac próba elengedhetetlen, természetesen ez most a jelenlegi helyzetben nem lehetséges. A tapasztalatom szerint, ha azokat megtaláljuk amik nem megfelelőek, már közelebb kerültünk a megoldáshoz. De tudom nem ez volt a kérdés, hogy melyik a nem jó, hanem a tökéletes keresése, kiválasztása. A matrac kiválasztás egy összetett dolog, rengeteg technikai információ rejti azt amit érezni kívánunk, egy hab sűrűség egy megadott keménységgel sokszor a zónák hatására nem egy egzakt megfogalmazható kényelmet adnak. Sőt a felhasználó, testsúlya, alvási és egyéb életszerű szokásai is meghatározóvá válnak egy matrac ajánlásakor/kiválasztásakor.
A felvázolt helyzetre rugós matracokat javasolnék, akár egy papa-mama oldalas matrac is megfontolandó lehet. Azt mindenképp érdemes tisztázni, hogy, ha egy strapálhatóbb, ülős, tv nézős matracunk lesz, az valamivel keményebb lesz az oldalfekvésre kinézett matracnál, ezért a kritériumokat is jobban át kell rágni a szakkereskedésében.
Szeretnék egy kis ízelítőt ajánlani, az egyik prémium kategóriából:
Nos egy csendesebb időszakban feküdtem egy ~ 25-30 percet egy kinézett matracon. Igen, én odavittem azt a párnát is a boltból, amit vettem is később. Na hát az ami 5-10 perc mocorgós rajta levésnél tetszett, egy szinte mozdulatlan alvópózban egy vállban összetörős kemény matrac lett. Próbálni kell, és nem ilyen 5-10 perceket, hanem csendesebb időszakban akár 25-30 percet is.
Még annyi kimaradt, hogy szerintem semmi jelentősége nincs, hogy kipróbálom-e a matracot a boltban vagy nem. Egyrészt ugysem olyan az állaga mint az újnak, attól függ mióta van kint, hányan feküdtek benne, ezen kívül az a 10-20 perc próbaidő nem sokat számít. A visszacserés megoldásnál meg ugyanúgy kezdődik elölől a zsákbamacska játék, csak még el is viszik az előzőt, így össze se lehet hasonlítani. Vagy ottmaradok kettecskén az ágyráccsal.
tavaly februárban vettem új matracot, de úgy látszik elrontottam a dolgot. Vásárlás előtt hetekig "művelődtem" a neten, végigfetrengtem 3 bolt kínálatát, az üzletben ahol végül megvettem, tanácsadóval átbeszéltük az igényeimet, a kinézett matracon többször is hevertem 10 perceket. Végül egy elég drága, félkeménynek minősített darabot vettem, 24 cm-es 7 zónás 35kg/m3 hideghab maggal és 4 cm-es memóriahab fedőréteggel. Az előző matracom alapján biztos voltam benne, hogy nekem a puhább a jó. Úgy 10 év után kezdett kényelmetlen lenni, ki volt feküdve, nem is csodálkoztam rajta. Mivel nincs ülőgarnitúrám, az esti tévézés-laptopozás stb. is ágyban történik, a valóban nem túl egészséges félig fekvő pozícióban, plusz az alvás (oldalt), szóval sok időt töltök az ágyban. Feltétel volt hogy könnyű legyen, hogy meg tudjam egyedül is emelni. Mivel az is kiderült hogy ágyéki porckorongsérvem van, ezt is figyelembe vettem az új matrac vásárlásnál, teljesen úgy tűnt hogy a lehető legmegfelelőbbet vettem. Amikor megérkezett, nagyon keménynek tűnt, még ráülni is kényelmetlen volt - írtam is ide tanácsért (13.921 hsz), és Lászlónak igaza is lett, egy hét után felpuhult. Annyira, hogy félkemény mivolta ellenére ez a legpuhább, legkényelmetlenebb matrac amit életemben láttam. Sokat rontott a gerincem állapotán is, hiába csak 4 cm a memóriahab rajta, a fenekem annyira belesüllyed, hogy a derekam teljesen felnyomódik, pedig ugye pont az lenne a célja a habnak meg a zónáknak hogy kiegyenlítsék a terhelést. Oldalfekvéskor viszont nyomja a vállamat. Totál kínlódás benne feküdni, csak akkor jobb, ha le van takarva a paplannal meg az ágytakaróval, gondolom akkor nem megy át annyira a hő.
Mostanra döntöttem el, hogy ezt nem akarom tovább, de nem tudom mit vegyek e helyett, mikor minden leírás szerint ez nekem az ideális, és nem is rossz minőségű. Az lehet probléma, hogy fix fa ágyrács van alatta? A felnyíló ágyneműtartó miatt ezen nem tudok változtatni. Jó lenne ha valaki tudna tanácsot adni. Úgy érzem, ha nem fektetek ennyi energiát hogy tájekozódjak vásárlás előtt, csak megnyitok egy random webshopot és becsukott szemmel rákattintok valamire, lehet jobban járok.
Elég jelentős mennyiségben (20-30 darab) gyülemlettek fel outlet matracok üzleteinkben, amelyeket egy felületre gyűjtöttünk össze a könnyebb átláthatóság kedvéért:
biztosan van alapanyag vastagság különbség, de egy 20mm vastag bükk ágykeret, amelynek legalább 16cm magas az oldala szerintem egyenletes terheléssel kibír 2-300 kilót. Alepvetőn a rácsok felfüggesztésére két mód van:
- vannak olyan ágyak, ahol a négy sarokban van sarokvas. Ilyen ágyakba csak fakeretes ágyrács mehet, ami drágább
- leginkább az ágy oldalelemének belső oldalán futnak végig a rácstartó lécek, ezekbe ágyrács és ágyborda is mehet
Esetleg két dolgot érdemes megtenni az olcsóbb ágy esetében és szerintem jó lesz, kár lenne dupla annyit kifizetni csak emiatt:
- a két oldalelem belső felületén vannak a rácstartó lécek. Az ágykeret középső harmadában (vagy ahol leül az ember általában) csavarokkal meg lehet erősíteni. Egy gyenge pont pipa
- amikor beteszik az ágybordáka (ágydeszka) akkor a 2 méteres hosszon a középső deszkát mindkét oldalon érdemes lenne (nem kell vastag csavar) odacsavarozni a rácstartó lézhez. Ez majd azt eredményezi, hogy a két oldalelem nem tud mozogni
Szerintem ez így atom. Persze lehet, hogy ezek nélkül az óvintézkedések nélkül sem lenne semmi gond...
Egyébként érdekes, mert itthon ágykereteknél egyáltalán nem adunk meg terhelhetőséget, soha nem is adott meg senki és ilyen elvárás vagy visszajelzés sem volt soha vásárlóink felől.
Ha tartós, időtálló, mégis fiatalos ágykeretet keres, a Puerto bükkfa ágykeret a stílusos megjelenésével, különböző szín - és méret választékával, kedvező árfekvésével hálószobája igazi gyöngyszeme lehet. Rendelhető "guris" illetve felnyithatós ágyneműtartós változatban is.A Puerto bükkfa ágykeret már 99.900 forinttól megvásárolható a Gigamatracnál!
Azt hiszem meggyőzött minket, így kislányunknak tényleg 90x200-as matracot és ekkora ágyat nézünk. Eltudom képzelni, hogy meseolvasásnál az egész család az ágyon lenne, de itt jön a de:
- tudom, hogy ez nem ágy fórum, de elképesztően meglepett, hogy a legtöbb bolti ágynak csak 80-90 kg a jóváhagyott terhelhetősége.
Ezt már majdnem megvettük mert erősebbnek is tűnt mint az eddigiek, nem látszik a csavarozás - belülről van csavarozva L vas féle megoldással - , de mikor megkérdeztük a terhelhetőséget itt is csak 85 kg-ot mondtak.
Persze írták, hogy egy erősebb ágyráccsak némileg többet bírhat.
Gigamatrac oldalán regisztrálnék a 10 éves garanciára, de a kiadási jegyzék számához nem tudom mit írjak, vagy milyen formában. Próbáltam mindennel a kapott papírokról, de nem fogad el semmit. Biztos velem van a hiba, de segítséget kérnék!
Mindenképp a rugós matracokat tartom előnyösebbnek a testsúly miatt. Több gyártó is készít "papa-mama" oldalas matracokat, ami szerintem megfelelő lehet: Két gyártó termékét ajánlom a figyelmébe:
Az 1. matrac két oldalas, nagyon erős rugózattal készül, tökéletes a páraáteresztő képessége, ezért nagyon nehezen lehet beleizzadni, illetve könnyen kipárolog a felületből a nedvesség. Ez lenne alapvetően a favorit.
Itt meg van a félkemény-kemény oldal felesben, így jó lehet mind a kettejüknek, amennyiben kellene a keményebb felület csak át kell fordítani és ott homogén kemény, mind a két fekhely.
Ha ez lesz a befutó, itt csak egyben lehet matracot választani
A 2. matrac csak egy oldalas, itt a két oldal szintén változó keménységű (félkemény-kemény), viszont ebben a matracban az az előnyös, hogy tud egy személyes matracot is kérni, amivel szeparálni tudjuk a fekhelyet.
A puha-félkemény-kemény meghatározás szubjektív, ezért mindenképp javaslom, hogy néhány üzletet keressenek fel, hogy tökéletes legyen a választás. Sajnos erre csak az üzletek nyitását követően tud sor kerülni, de érdemes lesz várni.
a vízzáró matracvédők abban az esetben kellene csak, hogy szóba jöjjenek, amennyiben ez indokolt. Otthonápolás, szálloda-panzió környezet, inkontinencia. Normál esetben én messziről elkerülném. Gyönyörű szép a leírás -főként a 100% pamut-, viszont nem sok szó esik arról, hogy mitől lesz vízálló. Az olcsóbb vízálló matracvédőknél a hátoldal PVC. Ezzel semmi gond, egyszerűen csak zörög, csörög, zizeg, hangos. A jobb fajtáknál ez egy u.n. 1000 tű technikával készülő ás poliuretán anyagból álló réteg, ami lényegesen halkabb, az egyik oldalról nem engedi át a nedvességet, a másik oldalról viszont szellőzik. Ha már indokolt.
Minden egyéb esetben én higiéniai matracvédőket nézegetnék, amik nem vízállóak. Általában két pamut réteg között egy vékony poliészter flíz van összesteppelve és ugyanúgy a négy sarkán gumis. Könnyű, csendes, légáteresztő, könnyen mosható. Természetesen itt is vannak minőségi kategóriák, el lehet menni akár a mikroszálas pamut borítású mikroszálas matracvédőkig, ezek még puhábbak, még lágyabb tapintásúak.
Érdeklődni szeretnék, hogy Levital matrachoz milyen matracvédőt ajánlana? Több féle van belőlük, pl vízhatlan is (https://www.4home.hu/4home-matracvedo-harmony,-60-x-120-cm/) és nem tudom, hogy melyik fajta-féle lenne az igazán megfelelő.
Egy páratlan, GIGA-AKCIÓ-t ajánlunk figyelmükbe: Ha most rendelik meg online a Ceriflex Selena Comfort /Ceriflex Wool Extra /Ceriflex Silver Active /Ceriflex Levander matrac valamelyikét sztenderd méretben, 50 % kedvezményt adunk a termék eredeti árából! A részletekről bővebben itt olvashatnak.
További kérdés esetén, keressék szaktanácsadó kollégáinkat
- chaten a www.gigamatrac.hu -n
- telefonon a +36 20 398 21 58-as számon MINDENNAP 10.00 és 19.00 között
- és az info@gigamatrac.hu email címen.
A megrendelések kezelése és a termékek kiszállítása továbbra is zavartalanul működik.
ugye a két oldal keménységben nagyon jelentősen nem tér el, az adatlap ugyan hordoz némi anomáliát, de mégis a fehér 38-as keménységű oldal lesz a keményebb az adatok szerint is és szerintem is. Ugye ez nincs egészen 10% különbség, így valóban nem könnyű megállapítani.
Megérkezett a Relaxx Signum Dual Medium matrac, aminek nem tudom melyik a keményebb fele. Korábban azt olvastam öntől, ( http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=139431202&t=9123649 )hogy a fehér a keményebb, a barack a puhább oldal. Én pont ellenkezőnek érzem.
A kemény/félkemény matracot keresőknek ajánljuk olasz vákuummatracaink közül a Ceriflex Selena Comfort vákuumatracot. A kedvelt, kiváló minőségű alapanyagokból készült Ceriflex Selena Comfort vákuummatrac a speciálisan kialakított Elioflex hab szerkezetének és multizónás rendszerének köszönhetően feszes, de mégis kényelmes komfortot nyújt. A steppelt matrachuzata antiallergén Aloe Vera impregnálással készül, fokozva ezzel az egészséges alvási környezet kialakítását. A Ceriflex Selena Comfort vákuummatrac 10 év garanciával, már 62.900 Ft-ért megvásárolható a Gigamatracnál.
A kimondottan kemény matrac kedvelőinek ajánljuk a Gumotex Platinum 2 oldalas, fordítható matracot, melynek az egyik oldala zónázatlan, extra kemény, míg a másik a 7 zónás kialakításával teszi lehetővé a kemény alátámasztást. Mikrocellás szerkezetének köszönhetően nagyszerűen szellőzik, antibakteriális matrachuzata levehető és 60 C fokon mosható, megteremtve ezzel az egészséges alvási környezetet.
Már értem, erre eddig egyáltalán nem gondoltam a súlykorlát kapcsán. De ha visszanézem a linkeket tényleg látszik, minél vastagabb a matrac, általában annál magasabb a súlykorlát is.
A matracvédő jogos, az első amit találtam is pamut és mosható 95 fokon, köszönöm!
Engem kicsit megzavart, hogy több matracnál is, így az Emma One-nál is meg a Bodyguard-nál is a vásárlók és értékelők nagy része felnőtt. Így felmerült bennem, hogy jó lehet-e már 13-14 kg-tól is egy többnyire felnőttek által vásárolt matrac.
Tudom sok a kérdés, de nagyon köszönjük az útbaigazitást.
1. Ön szerint akkor az említett mindhárom matrac Orthomatra/Emma One/Bodyguard megfelel(het) 3 éves kortól (14 kg-tól) kamaszkorig?
2. Gondolom az Emma One-ból is meg a Bodyguard-ból is inkább a puhább verzió javasolható? (Emma One - medium, Body Guard - weich)
3. Ágyrácsot javasolna inkább ezek alá a matracok alá, vagy jó az ágydeszka is?
4. A matracokat tekintve akkor Ön úgy gondolja, hogy - jó lehet az Orthomatra
- jó az Emma One, de 200 EUR-ért már inkább a Bodyquard.
A huzat 40 fokos moshatósága miatt kicsit ódzkodtam az Emma One-tól, de a matracvédővel ez "kivédhető" illetve a 135 EUR-os ár is kicsit segít affelé billenni :)
a moshatóságra én nem szentelnék nagy figyelmet. Sokkal fontosabb lenne egy megfelelő minőségű, pamut borítású matracvédő. Az könnyebben, gyakrabban mossa az ember. Ott akár 90°-os moshatóságot is könnyedén talál az ember.
Junior matracnál a terhelhetőség szerintem figyelmen kívül hagyható. Bár az Ortho Matra egy egyszerű vágott hab, ha minőségi hideghabból készül, akkor egy jópár évet jól fog majd szolgálni.
Alap értelmezésben a terhelhetőség ilyen esetekben nem a matrac keménységének szól hanem a vastagságának. Minél vékonyabb egy termék, annál kevésbé terhelhető alakváltozás nélkül. Viszont, ha bármelyik gyártó beírna egy 20 kg-os terhelhetőséget egy junior matracra, akkor senki nem venné meg. Értelem szerűen az ember azt szeretné, hogy nagykamasz koráig kihúzza vele. A terhelhetőség súlyváltozás analógián haladva akkor gyakorlatilag évente cserélhetnénk a matrac. Amit nem teszünk. Még felnőtteknélél sem, amikor felszalad vagy éppen leugrik 10-20 kiló.
Az Emma One ugya elapból 199, most ugyan akciós de: szerintem egy kicsit túl van hájpolva a termék. 200Euro kategóriában a Bodyguard szerintem egy csúcs matrac, azt hiszem szállítanak Ausztriába is.
Az első projekt egy új ágy és a bele való új matrac 3 éves kislányunknak. Mi itt eleinte 80*160-ra gondoltunk, ezt írtam rövidítve mindig 160-al :)
De értem, hogy ésszerű lenne inkább egyből egy 90*200-as, kevesebb hely marad, de azért szerintem elfér. Még számolunk kicsit
A másik pedig a 120*60-as babaágyba egy új matrac.
Nagyon köszönöm az őszinte véleményt, linket, és segítséget még úgy is, ha végül nem otthon vásárolunk.
A linken lévő matracokat megnéztem és szeretnénk itt is feltenni egy-két kérdést.
Tényleg a cikk úgy ír ezekről mint a legjobb (ár/érték arányú) gyerek/junior matracokról
Az alapvető dilemmát nekem az okozza, hogy vajon jó-e egy ilyen matrac a 3 éves 13,5kg-os kislányunknak is, ha a másik oldalon pedig 70-80 kg-ig terhelhető?
A Junior Vital végülis két oldallal, két keménységgel tud lefedni ilyen intervallumot ha jól értem. (ami realisabb)
Még az ára is rendben van a 135 EUR-ral, de még a Medium keménységű is terhelhető 80 kg-ig. Jó lehet ilyen nagy intervallumban (13-80 kg)?
Kislányunk úgy tűnik, hogy reagál a háziporra, így jó lenne egy magas hőfokon mosható huzat. Ennek csak 40 fokig ajánlott. Emiatt talán mégsem olyan jó döntés allergiásoknak?
Ez a matrac talán szimatikusabb nekem, mert már 60 fokon mosható a huzat és "csak" 70 kg-ig terhelhető.
De a 70 kg nekem még mindig nagyon soknak tűnik, hisz kistermetű férfiként még én sem vagyok 70 kg, így sokkal reaálisabbnak tűnne egy 30-40 kg-os felső súlyhatár egy 14 éves korig javasolt junior matracnál.
Igazából tehát az lenne a kérdésem, hogy ezek a matracok Ön szerint tényleg jók lehetnek-e ilyen nagy súly intevallummal egy 3 éves 13-14 kg-os gyermeknek is?
A fura az, hogy az OrthoMatra a babamatrácánál követi azt az elvet mint a Junior Vital, egyik oldal 1,5-2 éves korig a másik oldal pedig utána. De épp a több évre szóló junior matrac már nem.