A Nyugat 100 - A Vetélkedő teljesen elhibázott koncepció. Az irodalmat akarja közel hozni, de a versengés miatt kapkodóvá, szétaprózottá válik az egész. Röpködnek a nevek, idézetek, rövid ismeretőket, pletykákat is kapunk, de vajon mire emlékszik ebből a néző? Megmarad az, hogy jó volt a hangulat, pörgött a műsor, ügyesen számolták a koronákat. A tanulság paradox: az irodalomat ne a tévén keresztül ismerjük meg. Van egyszerűbb módja is: olvasni kell.
Na persze, de egy csomó más témában is ismerjük Eperjes véleményét, és ezeket is elmondta újból. Azt is tudjuk, hogy miért. A műsor műfaja portré, és ebben bizony benne van az, hogy az alany hogyan látja a világot, tehát nem csak olyan témáról nyilatkozhat, amiben feltétlen szakértő.
Különös ízt adott még a beszélgetésnek, amikor Alinda szellemiségét, lelkiállapotát firtatta, és bizony nem volt nagy ellenkezés részéről...
Szerintem néhány oblomov-alteregón kívül senki nem túnt el innen. Nyilvánvalóan a topic pörgetéséhez téma kell (ehhez mi tagadás oblomov legnagyobb részt járult hozzá), vagy a te aktív jelenlétedből több...
Engem pl. nagyon érdekelne, pontosan hogyan is készülsz fel egy beszélgetésre. Mennyi időd van felkészülésre és milyen forrásokból tájékozódsz, és ezek közül hogyan válogatsz, válogattok.
Még mindig próbálkozol? Minek, pláne ezzel. Eperjesről még egy hat éves is vágja mi a véleménye az abortuszról és hogy miért. Értelmetlen lenne erről egy elnyúló, értékrendi vitát nyitni. Sok más izgalmas témától venné el az időt és valószínűleg mi nézők semmivel sem kapnánk többet, mert Alinda és Eperjes sem szakértők a témában.
Tanulságos volt Eperjessel a beszélgetés. Nézzük csak: az az újságíró, aki előszerettel hangsúlyozza a "párbeszéd" fontosságát itt is és máshol is, nem hajlandó az abortusszal kapcsolatban beszélgetni, mert antagonisztikus ellentétet érez a saját és alanya közti felfogásban. Még egy rövid kitérő erejéig sem hajlandó. Ha rosszhiszemű lennék, ebből arra következtetnék, hogy csak olyasmiről lehet vele szót váltani, amiben nem érez ilyen ellentétet.
De persze én nem vagyok rosszhiszemű, így azt feltételezem, hogy a rendelkezésére álló időben fontosabbnak tartott sok más, izgalmas témát megvitatni ;))
Én ezt többé- kevésbé értem, de tény, hogy a moderálás miatt lesz ebből egy szar topic. Hogyan találhatnánk meg az arany középutat? Mert most olyanokat is eltűnni látok, akik a legkevésbé sem tartoztak a mocskolódó kategóriába. Csak esetleg leírták, hogy mi nem tetszett nekik.... az meg sztem lehet, sőt!
Lehet, hogy meg kéne változtatni a címét? Ha leszednénk a Fan Clubot belőle, akkor lehetne kritizálni???
A fikanickeknek üzenem innen, hogy nincs 24/365-ös moderáció, de ha ideérünk, akkor itt vagyunk. Rájuk a továbbiakban is vonatkozik a A fikanickekről című tace-pao, egészen addig, amíg nem keresnek más szórakozást maguknak. Ebből egy kis kivonat:
..a usereknek ajánlott követendő eljárás: - az ilyen nickek hozzászólásainak ignorálása - helyi szintű ámokfutó esetén (általában ideológiai vagy egyéb rögeszmei alapokon működőek) az adott fórumcsoport moderációs topikjában jelezni az esetet
Ezen eljárás betartása esetén az ilyen topikromboló hozzászólások minimális munkával eltakaríthatóak, a topikokban pedig az élet nyugodtan folyhat tovább. ..
Kedves vlina80, az úgy van, hogy ennek a médiumnak is ugyanúgy megvannak a maga játékszabályai, mint a többinek. Akiket mostanában ki kellett rakni, azok az explicit szabályokat hágták meg. Ezeket itt oldalt, a Tudnivalók címszó alatt meg lehet találni, az elkövetők pedig rendszerint igen jól szokták ismerni, csak előszeretettel nem tartják be őket. A normális hangnemben elkövetett visszacsatolás bőven belefér a topikba. Az Andy Warhol-féle hírnévre törés öncélú változatait azonban ebben a topikban a továbbiakban sem supportáljuk minden további nélkül.
Lehet kritizálni, és ezen a fórumon is lehet. És lehessen!!! Kérem a moderátort is.
Az egy döntés, hogy az ember olvassa-e a hozzászólásokat, de azt majd mndenki eldönti maga. És lehet, hogy úgy döntök, soha nem jövök ide többet.... de ez gáz. Nincs jól.