Tegnap érkeztünk haza a nyaralásból sajnos :( Írok egy kis összefoglalót,hátha valakinek a segítségére lesz,hisz Én is sok hasznos információt találtam itt.
2018.09.23.-án indultunk Bécsből,Kölnbe szálltunk át és a Vista Sol Hotel volt a szállásunk.Invián keresztül a német Neckermannal mentünk,11 napra 720.000 Ft-ért plussz a biztosítás: 40.000.- ,ebbe az árban Én tengerre nézőt szobát kértem,30 ezer forinttal lett volna olcsóbb a sima szoba. Ez két főre értendő.Már márciusban lefoglaltam. Bécsbe a Manzur parkolóba vettünk kártyát az Inviától,így a 14 napos kártya 75 euroba került.A parkolóba felszálltunk a transzfer buszra és 5 perc alatt a reptérre vitt minket.Megkaptuk a bécsi és a kölni járatra is beszállókártyát,így Kölnbe már semmit nem kellett csinálnunk,csak megkeresni a beszállókaput,ami nagyon egyszerű volt és gyorsan ment (volna). A kölni reptér pici és egyszerű eligazodni rajta. Az EUROWINGS-el utaztunk,amit nem ajánlok senkinek.Én se megyek velük soha többet.Bécsből a gép fél óra késéssel indult. Megérkeztünk Kölnbe,kb 10 perc alatt meg is találtuk a beszállókapunkat. 14:35-kor indult volna tovább a gépünk Punta Canara 4 órás átszállási idővel.Csak hogy a járatunk késett még 10 !! órát,így éjfélig ott dekkoltunk a reptéren. Semmi információt nem kaptunk,hogy miért.Az utazási iroda a Neckermann szart ránk,azt mondták a telefonba a többi magyarnak (rajtunk kívül még 4 magyar pár volt),hogy 11 km-re van az iroda,fel lehet keresni,Én próbáltam az Inviát elérni,de senki nem vette fel. 10-en voltunk magyarok és senki nem beszélt se angolul se németül,sehogy. Szóval vártunk. Itt kérném ha valaki tud segíteni,hogy hova forduljak kártérítésér,az kérem írja meg,mert konkrétan hiába telefonálgatok,senki nem tud semmit,csak hárít.Már pedig úgy hallottam hogy ekkora késésnél már jár kártérítés,arról nem is beszélve,hogy Én 11 napra fizettem,de így csak 10 nap volt. Na,de folytatom tovább a beszámolót.A repülőn kétszer kaptunk enni,egyszer sajtos tésztát,joghurtot,kenyeret,vajat,egy pohár üdítőt és 2dl vizet. Lehetett választani mást is,de mi ezt kértük. Másodszor,egy sajtos szendvicset kaptunk és megint vizet és üdítőt.Itt lehetett volna még helyette választani almás pitét. Ez mellett felszálláskor mindenkinek be volt készítve még fél liter víz. Nem panaszkodom,ez elegendő volt.Egyébként minden másért fizetni kellett. Az ülésekbe be van építve egy tablet,azon lehet filmet nézni,játszani,netezni... de ez mind fizetős szolgáltatás. A lábtér csak egy picit nagyobb mint a fapadosokon. Egyébként a késésen kívül nem lett volna gond az Eurowingsel.
Végül így vasárnap délután helyett,hétfőn reggel érkeztünk meg Punta Canara :)
Mi nem a Neckermann transzferével mentünk hanem a Südi Sanyiéknak írtam,és ők jöttek ki értünk. kb 20 perc alatt már a szállodába is voltunk. Gergő,a Sanyi embere mindenben maximálisan a segítségünkre volt ,amit nagyon köszönök. Bejelentkezéskor is végig ott volt és mindent elmondott.Ja,és végig amikor Kölnbe vártunk tartották velünk a kapcsolatot messengeren és telefonon is.
A szállodába az útlevélbe tettem 25 dollárt,és egy elképesztően jó szobát kaptunk.Gyönyörű volt a kilátás a teraszunkról,a szobánk elég nagy volt,a klíma kitűnően működött és minden más is. Két darab két személyes ágy volt benne,LCD tv,kávéfőző... Mi teljesen elégedettek voltunk. A hotel gyönyörű,hatalmas rendezett kertje van,egy beach bár amibe készíted el magadnak a hamburgert,hot-dogot.Van még pizza,tészták,tortilla,sütik,gyümölcsök,ital és kávé autómaták,fagyi és popcorn gép. Ezen kívül van a fő étterem amibe hatalmas a választék és nagyon finomak az ételek,reggelente előtted sütik a tojást amilyent Te kérsz különböző feltétekkel.Van még mexikói,olasz,francia és amerikai étterem,ezekre be kell jelentkezni.Mi egyikbe se mentünk el,mert este már nem tudtunk enni.Rengeteg bár van.Nagyon finomak a koktélok.A személyzet nagyon kedves és közvetlen. Három medence van,mi egyikbe sem fürödtünk. A hotelnak van több kis boltja,mi itt vettük meg az ajándékokat mert jó árban volt,nagy volt a választék is. Vannak kacsák és pávák amik ott sétálnak köztünk és vannak iguánák :) Mi minden reggel meglátogattuk őket :) Van egy nagy színház,ahol minden este más show volt,a Jacko showt nem szabad kihagyni,fergetes volt.Napközben rengeteg program közül lehet választani és van habparty is főmedencénél.A tisztasággal és takarítással is teljesen elégedettek voltunk. Több helyen olvastam hogy nem beszélnek angolul. Ez nem igaz. A hotel tengerpartja nagy és nagyon szép,rengeteg pálmafával,és sok napággyal.Mindig volt bőven szabad hely.A parton folyamatosan sétál több biztonságiőr. A homok fehér és olyan finomságú mint a liszt,a víz meleg.1-2 nap volt tengerifű,de nem volt vészes,és minden reggel takarítják,összeszedi a gép.A hotel nagyon jó helyen van,2 percre van a bazársor . Mi csak egyszer mentünk ki,mert nagyon tukmálnak rád mindent és mennek utánad,nem tudod le vakarni őket.Egyébként ez az egyetlen negatívum Dominikában,minden más tökéletes volt. Az idő végig jó volt,aminek örültünk.Mi mindenkinek adtunk 1-2 dollár borravalót,aminek nagyon örültek,de erre külön váltottam is 150 dollárt.Adtunk a bárba,reggel a Louisnak aki sütötte a tojást, a kávés néninek és takarítóknak is hagytunk az ágyon 2 dollárt naponta.Teljesen elégedettek voltunk mindennel és tökéletes választásnak bizonyult ez a hotel,jövőre ha vissza megyünk akkor is a Vista Solt választom.Ajánlom mindenkinek.Próbálok leírni részletesen mindent,hogy segítsek a választásban.
Kirándulásokra a Südi Sanyiékkal mentünk,mint feljebb írtam mindenben segítettek és ajánlom mindenkinek.Korrektek,kedvesek,közvetlenek és folyamat segítenek mindenben,végig tartják a kapcsolatot telefonon és messengeren. Mi Saonán voltunk és a polarisos túrán.Mind kettő felejthetetlen élmény,nagyon jó hangulattal,kajával,piával.Saona gyönyörű,aki el megy Dominikára annak nem szabad kihagynia.
Leírom az árakat is: hűtőmágnes 3-4 dollár, 2,5 dl Mama Juana bőr kötéses díszüvegbe 4 dollár,kakaó kicsi dobozos 4-5 dollár. vettünk pici festett dísz üvegeket amit mi töltöttünk meg homokkal,2 dollár volt. 2 literes coca-cola 2 dollár. elmentünk sétálni és beültünk egy kávézóba,itt 8 dollárt fizettünk két kis kóláért és két capuccinóért. Kis majom fényképezése kb 3-4 perc 10 dollár volt,úgy hogy rád tette a csávó és akkor lehetett képet csinálni.
Mi 1400 dollárt vittünk de 500-at haza hoztunk.Két kirándulást fizettünk be két főre,ez volt 478 és 50 a transzfer oda-vissza.Rengeteg ajándékot hoztunk,vettünk ékszereket,ruhákat,sapkát egy két literes Mama Juanat díszüvegbe,bőrkötésbe,8 db kakaót,2 festett képet,18 hűtőmágnest, 8 db üvegcsét,Punta Canas táblát,5 üveg 2,5 dl-es és 2 db 3 dl-es Mama Juanat... Hajat fonattam 60 dollárért,makival fényképezkedtünk, 9db 2 literes colát vettünk a hűtőbe,mert a szobába csak víz volt és kétszer ültünk be kávézni a központba. Ezt csak azért írom le ilyen részletesen,mert többen kérdezték mennyi pénzt vigyenek,talán így egy kis segítséget tudok adni.
Dominika gyönyörű,látnia kell mindenkinek.A késésen kívűl tökéletes volt minden,és be vallom sírtam utolsó nap,hogy haza kell jöjjek.Mi még sosem voltunk ilyen messze,és számomra egy teljesen más világ nyílt meg.
Vissza fele viszonylag simán ment minden,bár akkor is késett a gépünk 3 órát,2 órát Punta Canan és 1 órát Kölbe.A vissza úton Kölnbe újból át kellett mennünk a biztonsági ellenőrzésen.Oda fele nem.
Bocsánat,ha kicsit hosszú lett a beszámolóm,de próbáltam részletesen leírni mindent,amik indulás előtt engem is érdekeltek.
Én a Bavaro-i részt ajánlanám. Itt 8-10 km hosszú, széles, hófehér homokos part van. Bayahibén a térképen mindenössze ~2 km a homokos part és nem olyan fehér, mint Bavaron. Punta Cana-i rész nagyon szép, de csak egy két hotel van.
Viszont a véleményekből azt olvastam, hogy mostanában a Bavaro részen sok az alga. Amikor mi voltunk, ez nem volt probléma.
A legszebb rész, Saona sziget minden honnan könnyen megközelíthető.
Sziasztok! Áprilisban készülünk Dominikára. Dilemmázunk, hogy Punta Cana vagy Bayahibe legyen inkább!? Ti melyiket ajánljátok? Szállodai javaslatokat is elfogadok! Köszönöm előre is a válaszokat! 😊
Szia! Szerintem simán! A mi kisfiunk ugyan már 7 éves volt, amikor mi idén januárban voltunk, de sok kisebb gyereket láttunk egész pici babától kezdve. Mindenképpen olyan szállodát válassz, ahol van medence piciknek.
Hát.. igen. Jeleztük már itthon az irodának, hogy (ha lehet), a kocsmáktól, tengertől nem túl távoli, DE AZÉRT az esti programoktól, színpadtól távolabbi (azaz viszonylag csendes) szobát szeretnénk amit még ott, előttem továbbítottak a Neckerman felé... de lehet hogy ezügyben még futnom kell majd egy kört ott kint a bejelentkezéskor... Meg persze minden érdekes, hasznos Now Larimar-os infó érdekel. Köszönöm szépen előre is.. Üdv. Péter
Sziasztok. Mi Bécsből fogunk indulni (majd januárban), de már most jár az agyam...:) az utazási iroda által ajánlott Budapest - Schwechat transzfer 3 főre 220 euró, tehát oda vissza ez 2x... Tudtok ennél olcsóbb, de azért korrekt, megbízható társaságot ajánlani ? Most még van időnk ilyenekkel szórakozni. Előre is köszönöm. Péter
Kérlekszépen a homoki légy ellen semmit nem tudsz tenni, mert alig látszanak és mire észreveszed már meg is csípett. De ez ott hozzátartozik a feelinghez, enélkül nem is éreznéd jól magad.
Sziasztok! Aki volt már Dominikán, mi a tapasztalata a szúnyogokkal, és minden féle mászó szúró állatkákkal? Mi novemberben utazunk, és egyre jobban elkezdtem félni, mert olvastam olyanokat, hogy a szúnyogok hepatitist, maláriát, meg mindenféle egyéb csúnyaságokat terjesztenek. És engem sajnos imádnak a szúnyogok, este nem tudok kint lenni a kertben, mert tele vagyok csípésekkel. Hatásosak egyáltalán az itthon vett szúnyogriasztók, vagy ezek ott nem érnek semmit?
Dominikára én is zürichi átszállással utaztam itthonról. Lehet, hogy nagynak tűnik de egyszerű. A dominikai gép az E kapuktól indult, ami egy külön épületben van, földalatti metró-
szerűség visz át oda. Ha jól emlékszem pár perc volt az egész, mert nincs messze. Arra nem emlékszem merre kell a metróhoz menni, de minden ki van rendesen táblázva, odafelé már nem kellett secun és útlevélellenőrzésen keresztül menni, hazafelé viszont igen.
Célszerű előre megnézni, hogy a bécsi gép hova érkezik (és az elejére foglalni az üléseket, ne a gép hátuljából kelljen utolsónak kiszállnotok) és a dominikai gép honnan indul.
Sziasztok! Decemberben utazunk Bayahibe-re Bécsből Zürichi átszállással. Az átszállásra 1 óránk lesz csak, és emiatt igen nagyon izgulok. Neten néztem, igen nagynak tűnik. Van-e közöttünk, aki már ott átszállt, avagy van-e valami jó tanácsotok számunkra?
Két hetet töltöttūnk a Vista Sol ban.Csak jòkat tudok mondani, elotte interneten olvastam sok rosszat,de fele sem igaz.
Csodas kornyezet,kedves személyzet ,valtozatos jo etelek,tiszta szobak.Ár erték aranyban szerintem jo valasztas volt.
Aki mostanaban jon keszuljon nagy melegre. Napkrémet bőven hozzatok,szukseg lesz ra, a szallodaban draga. Internet van de csak epphogy,az is reggel inkabb. Minde biztonsagos mi nemfeltunk.
Mi 4 kirandulason voltunk, Saona,Samana,Catalina szigete,es Ola Dominika-belfold turat takar. Mi Dan Kuchta- val voltunk, rengeteg informacioval gazdagodtunk.Meg itthonrol felvettuk vele a kapcsolatot.mindenben segitokesz volt,az olcso repulojegy megszerzeseben,a repteri transzfernel szemelyesen vart.Segitett a hotelunknel a becsekkolasnal is, mivel nem tudtunk nyelvet. Es meglepetesunkre mivel 4 kirandulason voltunk a transzfer ingyen volt. Merem őt tiszta szivbol ajanlani. Aki esetleg erdekelne az elérhetősége:
Szia! Ellenőrzés a kölni reptéren már nincs, az Bécsben megtörténik. A bécsi becsekkoláskor megkapja mindenki az egész útra szóló 2 db beszállókártyáját. Minden beszállókártyán rajta van, hogy az adott járat melyik kapuból indul. Ahogyan a leszállófolyosóról kiléptek, ott lesz szemben, eltéveszthetetlenül, nagy táblákon, hogy melyik kapu merre van. A kölni reptér elég kicsi, szerintem 40 métert ha mentünk a beszállókapuig. Ennyi elég is volt, mert nem egy nagy szám az a repülőtér, és akkor még finom voltam. :)
A flight connection táblát kell követned. De ahogy előttem is írtak szoktak segíteni az átszálló utasoknak a nagy reptereken. Én úgy emlékszem hogy ilyenkor mar nem szokott biztonsági ellenőrzés lenni ha ugyanarról a terminalrol mész tovább.