Keresés

Részletes keresés

Fingaóra Creative Commons License 2010.11.25 0 0 7976

Azért nincs, mert az ilyen rendeleteket két lépcsőben tárgyalják, de persze a válaszatásokon nem lehetett ezzel kampányolni, hogy emberek egy átlag pógár évi 100 ezret fog fizetni. Így aztán egy lépésben tárgyalták, illetve tárgyalás nem volt, mert késésben voltak.

Építmény adó + szennyvízkezelési díj családonként kb 20 ezer havonta.

Köszönjük Fidesz.

Előzmény: ilona45 (7974)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.25 0 0 7975

Akkor már tudom, miért kell majd ilyen sokat fizetnünk. Hogy jusson a büntetésre is.

Viszont az is mind hülye, aki ezek után nem hívja ki a szippantósokat hetente... Hadd dolgozzanak már meg a pénzükért! Nem bírnám elviselni, ha azzal a tudattal kéne élniük, hogy munka nélkül kerestek sok pénzt.

Előzmény: ilona45 (7973)
ilona45 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 7974

Vajon miért  nem található meg a város honlapján a tervezett építményadóról, a csatoranadíjról szóló előterjesztés????

ilona45 Creative Commons License 2010.11.25 0 0 7973

Éppen most folyik a közgyűlésben az építményadó vitája!

A szippantás témáját befejezték: januártól a csatornázatlan területeken is csatornadíjat kell fizetni.

/ Bár azt még nem tudják, hogy hova fogják leüríteni a két millió köbméter trutymót! A környezetvédelmi felügyelőség nem adott engedélyt rá!/

egy simabőrű Creative Commons License 2010.11.18 0 0 7972

25.-én lesz közgyűlés, a pénzügyi hétfő lesz, a bizottsági ülések többsége már megvolt. Őket nem érdekli , hogy fenn van-e a változás a honlapon.

Előzmény: Törölt nick (7971)
Jalmi11 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 7970
A szolgáltató felé küldött észrevétel után,
hivatalos panasszal is élnék az ügyfélkapun keresztül.

Az alábbi kép fogad. Mi rá a magyarázat?

Előzmény: Piros Hangszóró (7967)
Balkéz16 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 7969

Az őszi narancsjárat programja:

Egyes információk szerint távozik Érd MJV jegyzője is. Minden bizonnyal van összefüggés elmenetele és a kialakult hivatalbeli viszonylatok között. A rendőrségi vizsgálatoknál nagy súllyal eshet latba az, hogy a jegyző több kétes szerződést nem ellenjegyzett. Neheztelhetnek rá a kiadott dokumentumok miatt is, bár csak a törvényességhez ragaszkodott, miszerint az Önkormányzat működése nyilvános minden téren. Legnevezetesebb dokumentum az, amely a Gárdonyi Iskola és uszoda építési költségeivel kapcsolatos.

A kirúgásokat november 9. és december 3. között végzik, a letölthető táblázat szerint.
Előzmény: Piros Hangszóró (7964)
laszlohalasz Creative Commons License 2010.11.01 0 0 7968
Most küldtem el a 23 - i kérésedre a választ.
Előzmény: Piros Hangszóró (7967)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2010.11.01 0 0 7967
Nem találtam meg.
Előzmény: Jalmi11 (7966)
Jalmi11 Creative Commons License 2010.10.31 0 0 7966
Nem volt egyértelmű a beírásom, ezért konkrétabban
közlöm a lényeget.
Valami agyamentnek eszébe jutott, hogy egy utca nevét
meg kellene változtatni, meg is változtatták.
Arra már nem volt elég energiájuk, hogy legalább
az érdi közszolgálati cégek felé közöljék a változtatás
tényét, megtettük mi, az Érd-Kom felé többször is.
Eddig e-mail váltások után megoldódott
az utcánk útba ejtése, általában.
Már nincs kedvem hadakozni velük.
Hangszóró! Ha megtalálod a táblázatban a Sulák szót,
jelezzed.
Köszönöm!

Előzmény: Jalmi11 (7965)
Jalmi11 Creative Commons License 2010.10.31 0 0 7965
A táblázatot átböngészve, hiányérzetem van.
Mint a lomtalanításkor.
Csordultig a pohár.
Előzmény: Piros Hangszóró (7964)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2010.10.31 0 0 7964
Az őszi zöldjárat programja
Az Érd-Kom Kft a zöldhulladék összegyűjtését november 9. és december 3. között végzi, a letölthető táblázat szerint.
vincelléri Creative Commons License 2010.10.29 0 0 7963
A Retyezáti úton a felújítási és korszerűsítési munkák folyamatban vannak, de hamarosan itt is megújult útfelületen közlekedhetnek a polgárok. Az eddigi munkák során számtalan probléma adódott, amiket mind sikerült megoldani.
sélliagrav Creative Commons License 2010.10.20 0 0 7962
Oké, köszönöm, én is ezt az oldalt szoktam nézni. De hát ugye éppen most sincs fent egyetlen bizottsági meghívó sem. Valahol azt olvastam, hogy a bizottságok már gőzerővel dolgoznak az októberi rendes közgyűlési ülésre, így feltételeztem, hogy már rendjük is van. Ezek szerint biztosan tévedtem.

Köszönöm.
Előzmény: Piros Hangszóró (7961)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2010.10.20 0 0 7961
Itt szokták közzétenni a meghívókat

Nem néha, hanem mindegyik meghívó felkerül :)
A rendszer általában logikus (mondjuk az új bizottságok rendjét még nem ismerem, így a régit tudom elmondani). Általában a közgyűlés a hónap utolsó előtti hét csütörtökén van. A bizottsági ülések jellemzően az ezt megelőző héten vannak. Az első a szociális bizottság szokott lenni. Keddenként volt korábban a Vagyon és Műszaki Bizottság (ez most össze lett vonva). Szerda szokott lenni az Egészségügyi és a Sport, ifjúság. Csütörtök délelőtt szokott lenni az Oktatási és Művelődési bizottság. A Pénzügyi Bizottság eddig a Közgyűlés hetén volt, én nagyon remélem, hogy ezt most előrehozzák.

A bizottságok az első ülésükön kialakítanak egy rendet, általában ez stabil szokott lenni, lehet számolni vele, hogy a legtöbb esetben ugyanabban az időpontban lesz.
Előzmény: sélliagrav (7960)
sélliagrav Creative Commons License 2010.10.20 0 0 7960
Hol lehet nyomon követni a bizottsági ülések időrendjét? Hol teszik közzé a meghívókat? Néha egy-egy meghívó felkerül az erd.hu-ra, de se az RSS csatornába nem kerül be, se egyéb módon nem tudom nyomon követni (most pl. egyet sem találok a honlapon).

Ha illetékesek vagy információbirtokoson olvassák ezt a bejegyzést, kérem válaszoljanak. (Hagy ne kelljen már közérdekű adatként megkérdeznem minden hónapban a jegyzőtől. Vérciki lenne.)

Köszönöm.
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 7959

"Szerintem is fontos a bizalom."

Ok de csak akkor ha pontos elszámolásra épül!

Nálunk kétnaponta jön a kör e-mail a számla egyenlegéről. Lehet látni hogyan gíűlik a pénz. Még a hét végig tart a gyűjtési időszak.

Az urnás típusú gyűjtögető életmóddal az a problémám, hogy nincs garantálva,hogy valóban annyi volt-e az úrnában amennyit utólag közzé tettek.

Mert ha az urnát pecséttel lezárják és azt biztottság és közjegyző jelenlében bontják számlálják,utalják a helyére akkor is van mód a lenyúlásra de már messze kisebb lehetőségekkel.

Erről vajon miért nem szólnak a híradások?

Nem elég azt szajkózni adakozzatok igaz magyarok! Bizzatok benne, hogy nem fogjuk másra vagy magunkra költeni.

Erről bizony megfeledkeztek az urak.

A Miskolci közgyűlés tagja egyhavi tiszteletdíjukat ajánlották fel.

Követendő a példa!

Nem lehetne, hogy a sok Érdért és a Hazáért dobogú szívű, érző keblű érdi képviselő testület se csak másokat bíztasson adakozásra?

Előzmény: Érdrisk (7958)
Érdrisk Creative Commons License 2010.10.18 0 0 7958
Cégen belül gyűjtöttünk több teherautónyi élelmiszert, ruhát, valamint egy bankszámlán némi pénzt, és elvittük. Szerintem is fontos a bizalom.
Előzmény: Törölt nick (7955)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.17 0 0 7957
Tudod van egy barátnőm aki 2001-ben nyert a lottón. No nem kell vagyonra gondolni, de a négyes találata 360 ezer Ft-ot fizetett. Felhívta egy hölgy bizonyos alapítványtól hogy adakozna-e egy szegény sorsú beteg gyermeket nevelő család javára akit ők támogatnak. Nosza kikérdezte a hölgyet a családról és felhívta őket. Telefonjuk az volt mert az orvosi elérhetőség miatt nagyon kellett nekik. Rákérdezett, hogy ez az alapítvány valóban támogatja-e őket.
A válasz:
- Igen hogyne a múlt hónapban is kaptunk tőlük egy csomag felnőtt pelenkát.

Nos mondanom sem kell, hogy alapítvány, az nem, viszont fogott egy rózsaszín postai utalványt és küldött 50 ezer Ft-ot.
Azt mondja erről legalább tudom , hogy oda kerül ahol szükséget látnak.

Ennyit az elszámolások fontosságáról. Pénz ügyekben nincs helye a bizalomnak csak a pontos elszámolásnak. Nálunk a munkahelyen körbeküldtek egy számlaszámot arra lehetett utalni.Arról legalább pontosan tudom, hogy a cég is tesz hozzá ugyan annyit mint amennyi a dolgozóktól összegyűlt és közvetlenül a két falu polgármestere veszi át.
vz55 Creative Commons License 2010.10.17 0 0 7956
Hogy-hogy nem lényeges, ki ellenőrzi??

Naná, az a legfontosabb. !!!
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.17 0 0 7954
Ez a jó kérdés!
Meg az is , hogy egyes alapítványok kurátorai miért a felső kategóriás luxus autókat kell hogy használatra kapják, pedig egy olcsóbb változat is megfelelne a célnak.
Előzmény: vz55 (7952)
vz55 Creative Commons License 2010.10.17 0 0 7953
Már csak azért, mert jó néhány éve a ........... Alapítvány egy tv-show keretében pénzt gyűjtött a mozgássérült gyerekeknek. Futott is a nevem a képernyő alján, mert betelefonáltam, hogy 50 ezer Ft értékű tervezési munkát vállalok Nekik.
( Ennyibe került akkor Ecser általános iskolájánál a tervem)

Nos , hetekig telefonáltam újra, mire felvették végre. Válasz: mit kezdjünk egy ingyen munkával, mi pénzt szeretnénk.

Véleményt nem írok, mert felrobban a NET.
Előzmény: vz55 (7952)
vz55 Creative Commons License 2010.10.17 0 0 7952
Egy kérdés:

Ki ellenőrzi, hogy hova jut a begyűjtött pénz??
szia.
Előzmény: Törölt nick (7949)
musclebrain Creative Commons License 2010.10.17 0 0 7951
Nélküle sokkal inkább vezetődne a város. Nem ismertem még nála alkalmatlanabb vezetőt. Bár az érdi Hivatalban nem a tudás és a szakértelem számít....
Előzmény: semtudomka (7945)
laszlohalasz Creative Commons License 2010.10.16 0 0 7947

Értékes ember...sokat tud különféle "ingatlanhasznosítási" ügyekről...az ilyen egy kincs...inkább pusztuljon ezer más, de az ilyent óvni kell...

Idézet egy kabaréjelenetből:

"Ha én egyszer kinyitom a számat...ha én egyszer elkezdek beszélni..."

Hát lehet egy ilyen rizikót felvállalni? 

Előzmény: semtudomka (7945)
semtudomka Creative Commons License 2010.10.16 0 0 7945
Pedig lehet, hogy Ő az a fekete bárány, akire rá lehet olvasni az eddigi bajok egy részét, a jegyzőnőnek is "nagy támaszt jelentett"......
Nélküle a lakosság érdekében is vezetődne a város......
Előzmény: laszlohalasz (7940)
Érd Emese Creative Commons License 2010.10.15 0 0 7944
;-)
Előzmény: Törölt nick (7943)
Érd Emese Creative Commons License 2010.10.15 0 0 7942

"De van egy pesszimista változat is: a normálisok húznak el."

Na látod ettől félek én is...

Előzmény: Törölt nick (7941)
laszlohalasz Creative Commons License 2010.10.15 0 0 7940

Nem tudom, hogy igaz - e vagy nem, azt sem tudom, hány főt akarnak kirúgni.

Egyet viszont tuttira tudok: a Zsákovicsnét a T. Mészáros soha nem fogja elküldeni. A szolgáltatásai régen is, de ma is sokkal értékesebbek a T. Mészáros számára annál, minthogy ezt megtegye.

Előzmény: musclebrain (7926)
Érd Emese Creative Commons License 2010.10.15 0 0 7938
Ismét egy szétoffolt topic! Most akkor tényleg az van, hogy kinek áll érdekében, hogy megszűnjék ez a régen szebb napokat látott fórum?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!