Azért nincs, mert az ilyen rendeleteket két lépcsőben tárgyalják, de persze a válaszatásokon nem lehetett ezzel kampányolni, hogy emberek egy átlag pógár évi 100 ezret fog fizetni. Így aztán egy lépésben tárgyalták, illetve tárgyalás nem volt, mert késésben voltak.
Építmény adó + szennyvízkezelési díj családonként kb 20 ezer havonta.
Akkor már tudom, miért kell majd ilyen sokat fizetnünk. Hogy jusson a büntetésre is.
Viszont az is mind hülye, aki ezek után nem hívja ki a szippantósokat hetente... Hadd dolgozzanak már meg a pénzükért! Nem bírnám elviselni, ha azzal a tudattal kéne élniük, hogy munka nélkül kerestek sok pénzt.
Egyes információk szerint távozik Érd MJV jegyzője is. Minden bizonnyal van összefüggés elmenetele és a kialakult hivatalbeli viszonylatok között. A rendőrségi vizsgálatoknál nagy súllyal eshet latba az, hogy a jegyző több kétes szerződést nem ellenjegyzett. Neheztelhetnek rá a kiadott dokumentumok miatt is, bár csak a törvényességhez ragaszkodott, miszerint az Önkormányzat működése nyilvános minden téren. Legnevezetesebb dokumentum az, amely a Gárdonyi Iskola és uszoda építési költségeivel kapcsolatos.
A kirúgásokat november 9. és december 3. között végzik, a letölthető táblázat szerint.
Nem volt egyértelmű a beírásom, ezért konkrétabban közlöm a lényeget. Valami agyamentnek eszébe jutott, hogy egy utca nevét meg kellene változtatni, meg is változtatták. Arra már nem volt elég energiájuk, hogy legalább az érdi közszolgálati cégek felé közöljék a változtatás tényét, megtettük mi, az Érd-Kom felé többször is. Eddig e-mail váltások után megoldódott az utcánk útba ejtése, általában. Már nincs kedvem hadakozni velük. Hangszóró! Ha megtalálod a táblázatban a Sulák szót, jelezzed. Köszönöm!
A Retyezáti úton a felújítási és korszerűsítési munkák folyamatban vannak, de hamarosan itt is megújult útfelületen közlekedhetnek a polgárok. Az eddigi munkák során számtalan probléma adódott, amiket mind sikerült megoldani.
Oké, köszönöm, én is ezt az oldalt szoktam nézni. De hát ugye éppen most sincs fent egyetlen bizottsági meghívó sem. Valahol azt olvastam, hogy a bizottságok már gőzerővel dolgoznak az októberi rendes közgyűlési ülésre, így feltételeztem, hogy már rendjük is van. Ezek szerint biztosan tévedtem.
Nem néha, hanem mindegyik meghívó felkerül :) A rendszer általában logikus (mondjuk az új bizottságok rendjét még nem ismerem, így a régit tudom elmondani). Általában a közgyűlés a hónap utolsó előtti hét csütörtökén van. A bizottsági ülések jellemzően az ezt megelőző héten vannak. Az első a szociális bizottság szokott lenni. Keddenként volt korábban a Vagyon és Műszaki Bizottság (ez most össze lett vonva). Szerda szokott lenni az Egészségügyi és a Sport, ifjúság. Csütörtök délelőtt szokott lenni az Oktatási és Művelődési bizottság. A Pénzügyi Bizottság eddig a Közgyűlés hetén volt, én nagyon remélem, hogy ezt most előrehozzák.
A bizottságok az első ülésükön kialakítanak egy rendet, általában ez stabil szokott lenni, lehet számolni vele, hogy a legtöbb esetben ugyanabban az időpontban lesz.
Hol lehet nyomon követni a bizottsági ülések időrendjét? Hol teszik közzé a meghívókat? Néha egy-egy meghívó felkerül az erd.hu-ra, de se az RSS csatornába nem kerül be, se egyéb módon nem tudom nyomon követni (most pl. egyet sem találok a honlapon).
Ha illetékesek vagy információbirtokoson olvassák ezt a bejegyzést, kérem válaszoljanak. (Hagy ne kelljen már közérdekű adatként megkérdeznem minden hónapban a jegyzőtől. Vérciki lenne.)
Nálunk kétnaponta jön a kör e-mail a számla egyenlegéről. Lehet látni hogyan gíűlik a pénz. Még a hét végig tart a gyűjtési időszak.
Az urnás típusú gyűjtögető életmóddal az a problémám, hogy nincs garantálva,hogy valóban annyi volt-e az úrnában amennyit utólag közzé tettek.
Mert ha az urnát pecséttel lezárják és azt biztottság és közjegyző jelenlében bontják számlálják,utalják a helyére akkor is van mód a lenyúlásra de már messze kisebb lehetőségekkel.
Erről vajon miért nem szólnak a híradások?
Nem elég azt szajkózni adakozzatok igaz magyarok! Bizzatok benne, hogy nem fogjuk másra vagy magunkra költeni.
Erről bizony megfeledkeztek az urak.
A Miskolci közgyűlés tagja egyhavi tiszteletdíjukat ajánlották fel.
Követendő a példa!
Nem lehetne, hogy a sok Érdért és a Hazáért dobogú szívű, érző keblű érdi képviselő testület se csak másokat bíztasson adakozásra?
Tudod van egy barátnőm aki 2001-ben nyert a lottón. No nem kell vagyonra gondolni, de a négyes találata 360 ezer Ft-ot fizetett. Felhívta egy hölgy bizonyos alapítványtól hogy adakozna-e egy szegény sorsú beteg gyermeket nevelő család javára akit ők támogatnak. Nosza kikérdezte a hölgyet a családról és felhívta őket. Telefonjuk az volt mert az orvosi elérhetőség miatt nagyon kellett nekik. Rákérdezett, hogy ez az alapítvány valóban támogatja-e őket. A válasz: - Igen hogyne a múlt hónapban is kaptunk tőlük egy csomag felnőtt pelenkát.
Nos mondanom sem kell, hogy alapítvány, az nem, viszont fogott egy rózsaszín postai utalványt és küldött 50 ezer Ft-ot. Azt mondja erről legalább tudom , hogy oda kerül ahol szükséget látnak.
Ennyit az elszámolások fontosságáról. Pénz ügyekben nincs helye a bizalomnak csak a pontos elszámolásnak. Nálunk a munkahelyen körbeküldtek egy számlaszámot arra lehetett utalni.Arról legalább pontosan tudom, hogy a cég is tesz hozzá ugyan annyit mint amennyi a dolgozóktól összegyűlt és közvetlenül a két falu polgármestere veszi át.
Ez a jó kérdés! Meg az is , hogy egyes alapítványok kurátorai miért a felső kategóriás luxus autókat kell hogy használatra kapják, pedig egy olcsóbb változat is megfelelne a célnak.
Már csak azért, mert jó néhány éve a ........... Alapítvány egy tv-show keretében pénzt gyűjtött a mozgássérült gyerekeknek. Futott is a nevem a képernyő alján, mert betelefonáltam, hogy 50 ezer Ft értékű tervezési munkát vállalok Nekik. ( Ennyibe került akkor Ecser általános iskolájánál a tervem)
Nos , hetekig telefonáltam újra, mire felvették végre. Válasz: mit kezdjünk egy ingyen munkával, mi pénzt szeretnénk.
Pedig lehet, hogy Ő az a fekete bárány, akire rá lehet olvasni az eddigi bajok egy részét, a jegyzőnőnek is "nagy támaszt jelentett"...... Nélküle a lakosság érdekében is vezetődne a város......
Nem tudom, hogy igaz - e vagy nem, azt sem tudom, hány főt akarnak kirúgni.
Egyet viszont tuttira tudok: a Zsákovicsnét a T. Mészáros soha nem fogja elküldeni. A szolgáltatásai régen is, de ma is sokkal értékesebbek a T. Mészáros számára annál, minthogy ezt megtegye.