Keresés

Részletes keresés

Szürkeszamár Creative Commons License 2007.09.18 0 0 2849

Igen, igen, Hamanonak sajnos igaza van. Ez már régi probléma, és sajnos valamelyik személyiségjogi-hiperaktív ki is találta, hogy a sumákok ezt is megúszhassák és ne kerülhessen közszemlére a nevük.

Igy valóban csak a társasházi tagok kapják meg.  Szívem szerint azt csinálnám, hogy az újságokban kötelezően megjelentendővé tenném a dolgot. Angliában egyes városokban ha másodszor is elkapnak, hogy a tömegközlekedésen bliccelsz, 350 font a bünti + bekerülsz a helyi újságba. Igaz, Budapesten ez egy telefonkönyv méretű kiadvány lenne a díjhátralékosok esetében is...

Előzmény: hamanokaito (2848)
hamanokaito Creative Commons License 2007.09.18 0 0 2848

Szia !

A kifüggesztés szerény véleményem szerint ( Bár jogi ismereteim korántsem teljes körűek ... ) személyiségi jogok miatt problémás. ( Pizzafutártól és szórólapozótól kezdve bárki olvashatja, aki belép a lépcsőházba ... ). Mindenképpen megerősítő és kompetens jogi állásfoglalás kellene hozzá. Az éves beszámolóban van ilyen kimutatás is.

A jelzálog bejegyzés lehetősége benne van a kirakott tájékoztatásban és meg is fog történni, ha szükség lesz rá.

A további lehetőségekről tájékozódni fogok.

Hamano

Előzmény: szasztok! (2846)
hamanokaito Creative Commons License 2007.09.18 0 0 2847

Szia !

Nekem OK, beírtam.

Hamano 

Előzmény: Fineszedző (2845)
szasztok! Creative Commons License 2007.09.18 0 0 2846

Szia hamanokaito! ....,mint Számvizsgáló Bizottságági  tag!

Ha bementek, mint " Számvizsgáló Bizottság"  nem lehetne kérnetek hivatalból a közös képviseletettől, hogy legalább negyedévente (üvegen belül) egy tartozás-listát névvel függesszenek ki minden lépcsőház hírdető táblájára?

Ha ezt a Számvizsgáló Bizottság rendszeresen kéri, akkor ezt a tulajdonosoknak tudomásul kell venniük. ..........és tuti, hogy a trehányok is csipkedni fogják magukat, hogy ne legyen kinn a nevük a "ciki" listán.

Arról nem is beszélve, hogy a közös képviselet a tartósan tartozók lakására jelzálogot is terheltethet .....és előbb-utóbb meg is teszik, ha a pénzügyi problémák miatt ellehetetlenülnek. (írták a levelükben, hogy már vannak kifizetetlen számláik. )

Fineszedző Creative Commons License 2007.09.18 0 0 2845
Hamano, Alexandra jövő hétre tudtak időpontot adni, hogy a számvizsgáló bizottsági tagokat felvilágosítsák. Hétfő (szept. 24.) 15h.
Jó nektek?
hamanokaito Creative Commons License 2007.09.16 0 0 2844

Megnéztem, a szeptemberi átutalásom még nem szerepel benne, egyébként tiszta vagyok.

Hamano

Előzmény: hamanokaito (2843)
hamanokaito Creative Commons License 2007.09.14 0 0 2843

Szia !

Kedv OK, hétfő kivételével minden nap egyformán jónak tűnik.

Együtt megyünk ?

Ha nem, kit kell ott keresni ?

Amiről kaptam terhelési értesítőt, azt át is utaltam.

Hamano

Előzmény: Fineszedző (2842)
Fineszedző Creative Commons License 2007.09.14 0 0 2842
Hamano, és a másik számvizsgáló tag, volna kedvetek jövő héten bemenni az A-FM-be egy rövid ismerkedési látogatásra? Mi ez a tagság stb. Valamelyik nap 15 órától? Melyik?

Nézzétek meg, nincs-e hátralékotok a közös költség emelés ideje előtti hónapokról, átlag majd tízezer a tartozás. (Igaz, ebben benne van a szeptemberi is, mert oktondi módon a szeptember 3-i állapotot vették alapul.) Május után a január-áprilisi időszakra is ki kellett fizetni az emelésből adódó különbséget, visszamenőlegesen.
szasztok! Creative Commons License 2007.09.14 0 0 2841

Tudtam, hogy Rád számíthatok......és bejött.

Még egyszer köszi. :-)

Előzmény: Szürkeszamár (2839)
Szürkeszamár Creative Commons License 2007.09.13 0 0 2840
Bakker. Mégiscsak átment, fél óra késéssel...
Előzmény: Szürkeszamár (2839)
Szürkeszamár Creative Commons License 2007.09.13 0 0 2839
Az előző hozzászólásom valamiért nem ment át... Még egyszer nem írom le olyan hosszan.

A válasz: 22.5 mm félcilinder-hossz.

Sajnos jó zárat ilyen méretben nem gyártanak. Léteznek csökkentett biztonságú, rövidített változatok egyes gyártók záraiból, de azokból már az eredeti teljes méretű sem túl jó. A szakirodalom 3 mm túlnyúlást engedélyez.

Kaba ExperT zárból létezik 25 mm-es, aminek a másik fele gomb. Ez azonban még előnyösebb is, mert nem hagyod bent a kulcsot, és kívülről egy másik kulccsal még mindig ki lehet nyitni - ha van (pl. szülőknél). www.kaba-elzett.hu

A többi, EVVA MCS, EVVA 3KS, Abloy, Keso sajnos többnyire 26.5-30mm a legrövidebb. Nagyjából ezek azok, amiket nem lehet a kocoktatós módszerrel kinyitni, legfeljebb elektromos fúróval felfúrni.
Előzmény: szasztok! (2837)
Szürkeszamár Creative Commons License 2007.09.13 0 0 2838

Emlékezetem szerint 22.5mm a cilinderhossz. Ezt egyszerűen lemérheted: a jelenlegi zárad szélét bejelölöd azon a helyen, ahol kilép az ajtó síkjából, kiszeded, és leméred a távolságot a rögzítő csavar közepétől.

Az a rossz hírem, hogy NEM fogsz megbízható zárat találni, ami belefér a 22.5 mm-be. A szakirodalom szerint azonban max. +3 mm túlnyúlás megengedett, így 25.5 mm-ig válogathatsz. Kaba ExperT-ből létezik 25mm-s, az minimálisan nyúlik túl).

Van néhány gyártó, aki csökkentett biztonságú (=kevesebb csap) verziókat készít rövidebb kivitelben, de azoknak már a teljes értékű zárai sem túl jók :)))

A tüskesoros (Keso, Kaba), a mágneses (EVVA MCS), a bevésett görbés (EVVA 3KS), a tollas (Mottura, Cisa) és az Abloy tárcsasor rendszerű zárak megbízhatóbbak (kopp-kopp). A többi a sajtóból ismert kocogtatós módszerrel relatív könnyen nyitható. A fentiekből sajnos kevés, ami a mi ajtóinkba kilógás nélkül belefér.

Lehetőleg olyat vegyél, aminek a másik oldalán gomb van, hogy még csak véletlenül se felejtsd benne a kulcsod :)

Előzmény: szasztok! (2837)
szasztok! Creative Commons License 2007.09.13 0 0 2837

Nem tudja valaki PONTOSAN megmondani nekem azt, hogy az IKON 1-ben új alsó zár vásárlása esetén hány mm-es zárat  kell venni, hogy egyáltalán ne lógjon ki beszerelés után a függőleges síkból. (sajnos nem ismerem a zárakkal kapcsolatos szakkifejezéseket,,....hogy mi micsoda, de remélem értitek a kérdésem.) 

Előre is kösz!

szosza Creative Commons License 2007.08.17 0 0 2836

:-D

Az úgy volt jó, ahogy volt!
hamanokaito Creative Commons License 2007.08.17 0 0 2835

implementáltam = inplementáltam

Sorry !

Előzmény: hamanokaito (2834)
hamanokaito Creative Commons License 2007.08.17 0 0 2834

Szia !

Köszi az ötletet, tegnap sikeresen implementáltam, bár csak a megadott sáv felső részébe tartozó árakkal találkoztam ...  

A csonkra nálam nem ment rá, elvágtam a gégecsövet röviddel felette és a két csődarab közé raktam be.

Hamano

Előzmény: szosza (2833)
szosza Creative Commons License 2007.08.14 0 0 2833
Lakástuning ötlet:

Meg lehet szüntetni a szagok konyhai elszívóból való visszaszivárgását egy visszacsapó szeleppel ott, ahol ez nincs beépítve az elszívóba (az alapkonyhás készülékünk ilyen).

szelep

Akit érdekel a dolog, az a jobboldali típushoz hasonló megoldást keressen 100mm-es csőátmérőhöz. (Mindkét vég csőbe csúszik.) A Whirlpool elszívóhoz úgy passzol, hogy ráhúzhatjuk annak csonkjára, mivel az még egy-két miliméterrel kisebb.
Beszerelés: Az elszívó tetejéhez kell hozzáférni (nálam egy tárolórekesz van fölötte) és annak csonkja, illetve a flexibilis alucső közé kell beépíteni a szelepet.

Beszerzési forrást nem ajánlok, mert szerintem én drágán vettem. Egyébként az ára - minőségtől függően - ötszáz és ötezer Ft között szóródhat.

szosza Creative Commons License 2007.08.14 0 0 2832

Én házilag oldottam meg a karnisok felszerelését, jóapámmal ketten ügyeskedtünk egy-két órát. Magunkat ajánlani nem tudom, viszont a következő tapasztalatokat megosztanám:

1. Némelyik ablak mellett közvetlenül vasbeton pillér van. Ha van képed a ház építéséről, akkor megláthatod, hogy mi a helyzet a te lakásodnál. Téglához megfelel valamelyik ismerős, meg az ő barkács fúrógépe, de a vasbeton részeken inkább komolyabb fúrógéppel/fúrókalapáccsal érdemes próbálkozni.

2. Ha mennyezeti karnist szerelsz, akkor az mindenképpen vasbeton fúrást jelent. Erről egy-két fórumlakónak elég kellemetlen tapasztalatai vannak, mivel kemény az anyag.

3. Mi feleztük a mennyezet és az ablak fölső pereme közti távolságot (24/2=12cm) és oldalirányban ugyanilyen távolságot tartottunk - így kaptuk meg a lyukak helyét. Egyszerűen így tűnt arányosnak, ezért ragaszkodtam ehhez, viszont gyűrűs karnis használatával az 1,80-as függöny csak trükközéssel megfelelő: Az összehúzó szalagot szegés (visszahajtás) nélkül varrattam föl. Így is 4 centivel az ablakdeszka fölött végződik.

Előzmény: Brittany (2831)
Brittany Creative Commons License 2007.08.14 0 0 2831
Sziasztok!

Karnis ügyben szeretnék segítséget kérni. Aki tud valami jó mestert, vagy vállalkozót, aki szép munkát végez, kérem írjon, s nem ferdén fúrja fel. Még nem tudom, hogy mennyezeti karnist célszerű-e feltenni vagy sem, de mindenképpen kétsoros kellene, egy a rendes, egy a sötétítő függönynek. Ez az egy dolog valahogy kimaradt amikor berendeztem a lakást. Előre is köszönöm!!

Üdv,

Brittany
Előzmény: Szürkeszamár (2830)
Szürkeszamár Creative Commons License 2007.08.04 0 0 2830
Éppen azért írtam, hogy a "cilinder magasságában", mert sok csavar van.
Ha megnézed oldalról, akkor az a csavar kell neked (nem szegecs, csavar!), amely a zárnyelv alatt van, nagyjából a zárcilinder aljának magasságában.
Külön-külön is ki tudod a zárakat cserélni, a keresztzárás nem akadály.
Ha a felsőt nem tudod elfordítani, és ezért nem tudod kivenni, akkor zárd be az alsót és ekkor tudod forgatni a felsőt.
Előzmény: kgm (2829)
kgm Creative Commons License 2007.08.04 0 0 2829
mindössze 11 csavart számoltam össze az ajtó élén :)
cserélhető egyenként is a zár, vagy ha már csere, akkor mindkettőt egyszerre kell? mert - legalábbis az én ajtóm - úgy működik, hogy a felsőt csak akkor tudom zárni, ha az alsóban benne van a kulcs.
sima zárat tudok cserélni, de ehhez a csuda technikához nem értek.
Előzmény: Szürkeszamár (2828)
Szürkeszamár Creative Commons License 2007.08.04 0 0 2828
Nem bonyolult. Kinyitod az ajtót, és az ajtó élén, a fémpánton, a zárcilinder magasságában található csavart kicsavarod. A zárban ezután kicsit forgatni kell a kulcsot, hogy a cilinder kijőjjön. Ezután nincs más tennivalód, mint a cserezárat ugyan így betenni és visszacsavarozni a csavart.

Két jótanács:
- Lehetőleg hétköznap csináld, mert ha nem sikerül, a zárszerelő nem számít fel hétvégi felárat.
- Olyan zárat tegyél be, ami nem lóg ki jobban az ajtó síkjából mint a jelenlegi, különben könnyen letörik még a legjobb zárat is, ha van rajta az ajtóból kiálló fogódzó rész.
Előzmény: kgm (2827)
kgm Creative Commons License 2007.08.04 0 0 2827
ki tudja, hogy hogy lehet ezekben a zseniálisan hangszigetelt bejárati ajtókban zárat cserélni?
hamanokaito Creative Commons License 2007.07.29 0 0 2826

Szia !

Lehet, hogy így történt, bár emlékeim szerint jóval a gondnokcsere után indult be az IVR. Ha az volt a szándék, hogy ilyenkor a megfelelő gondnok mobiljára fusson a hívás, akkor összekeverték a telefonszámokat, ami szintén felfogható programozási hibakénet ...    :-))

Azért a tévesen hívott emberke gondolkodásmódja is érdekes, ha nem tudott szólni, hogy rengeteg téves hívást kap ...

Végül is, a mi szempontunkból, csak az a lényeg, hogy nem működik megfelelően. Javítsák ki, bármi is legyen az oka !!!

Előzmény: fiend (2825)
fiend Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2825
Szia!

Szerntem nem az IVR programozását rontották el! Egyszerűen az van, hogy a megfelelő menüpont kiválasztása után rá van irányítva a régi gondnok mobil számára a hívás! A gondnok meg megunta, hogy hívogatják és a hangpostájára szépen rámondta, hogy a közonti számot kell hívni nem őt! Tehát szépen kialakult egy hurok amiből csak úgy lehet kikerülni, ha az új gondnok telefnszmát programozzák az IVR-ba. :-(
Én ezt ma a www.a-fm.hu hibabejelentő felületn kértem is! No meg én is jeleztem, hgy a lift rossz és csináltassák meg ha már fizetünk egy csomó pénzt az azonnali hibaelhárításért. De ha nem lehet bejelenteni akkor ugyi minek fizetünk? :-( Szóval fel vagyok horodva rendesen!

Úgy tűnik kedves lakotársunk meg pont nem járt erre mert akkor már biztos intézkedett volna lift ügyben hisz a hetediken lakik és ő a főnök! :-( Biztos nyaralni van!

Fiend
Előzmény: hamanokaito (2824)
hamanokaito Creative Commons License 2007.07.26 0 0 2824

Szia !

Valamit rendesen elprogramoztak az IVR rendszerüknek  ( A telefonos menüválasztó rövidített neve ) ebben a menüpontjában, vagy a hibakezelésben. Lehet, hogy valójában a " Nincs szabad ügyintéző" szöveget kellett volna hallanod vagy valami ilyesmit, csak rossz szöveget kapcsoltak az eseményhez.

Én tegnapelőtt használtam az 1 - 8 pontot ( Rendelni szerettem volna egy újabb kapunyitogató bigyót ), az rendben működött. Kapcsolta az illetékes hölgyet és percek alatt elintéződött az ügy. 

Ha az emailban leírtad a hibát, akkor mindenképpen illene rövid időn belül kijavítaniuk.

Arról már nem is beszélek, hogy a külső ügyfelek használatára szánt rendszereket éles üzembe helyezzés előtt teljeskörűen és különös gondossággal illik tesztelni ...

A közös képviselet fizikailag most éppen a Hungária krt. 162. ( Ajtósi Dürer sor saroknál ) 3. emeletén van. Ott vettem át a bigyót. Előző alkalommal még a tizediken voltak ...

Hamano

Előzmény: Modrooka1 (2823)
Modrooka1 Creative Commons License 2007.07.26 0 0 2823
Szermusztok!

Gondoltam, megosztom veletek a mai napi termést:

Nem működött reggel a lift a B lépcsőházban. Gondoltam, leszek oly bátor, és bejelentem - a kedves közös képviselet kérésének megfelelően - a központi telefonszámon. Pötyögtem én rendületlenül a billentyűzeten a megfelelő számokat (7- közös területek hibabejelentése, 8- hogy INON házban történt a dolog) mire a végére értem, s vártam, mivel megkért egy női hang, hogy végre élő emberi szót halljak, és elmondjam az én kis bánatom...erre egy reszelős hang közölte, hogy megváltozott e telefonszáma, mégpedig a 06 1 451 01 00-ra. Hm...ebben csak az az érdekes, hogy én pont ezt a számot hívtam...na erre varrjon valaki gombot....
Meg csőtörés, tűz esetén imátkozzon édesanyja életéért, mert hogy szidni fogják, az hétsz....ég...:-) No, szép napot mindenkinek!

Fineszedző, ilyen esetben mi a fenét csináljunk?

Ja, hívtam a garis irodát is, mert hasonló a telcsiszámuk, hátha át tudnak szólni a tesó cégnek. Ott kedvesen közölték, hogy á nem egy helyen vannak, de mailt azt tudnak írni. Szépen megköszöntem, hogy azt én is...írtam is....az első verziót ki is töröltem...

szasztok! Creative Commons License 2007.07.19 0 0 2822

Viszont van egy nagyon kreatív lakótársunk "Fineszedző" (már a nick is beszédes) akit megkérhetünk arra, hogy az akácfa-vessző alkalmazásával előálljon egy zseniális újítási javaslattal, .......pl egy olyan esetre, amikor a dugig tele levő első kukába akarna valaki tovább hajigálni úgy, hogy a többi kuka még tök üres.

......HM???

Előzmény: hamanokaito (2821)
hamanokaito Creative Commons License 2007.07.18 0 0 2821

Ha már lefelé licitálunk, az akáckaró olcsóbb a hólapátnál is, de magától nem találja meg a tettest.

A kamera a felderítés míg a többi a megtorlás-átnevelés-megelőzés eszköze.

Előzmény: szasztok! (2820)
szasztok! Creative Commons License 2007.07.18 0 0 2820

....ez sem rossz, de ANDREW77 hólapátja nem lenne olcsóbb?

Előzmény: Szürkeszamár (2819)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!