Szerintem elég erősre sikeredett az új Enslaved. Néha már-már slágeres, főleg az énektémák miatt :) Sokszor az Opeth jutott eszembe...
Ulvertől én is várok már valami lemezt, de egy új HCS sem szomorítana el.
Dimmut most hallgatom, Garm betéthez még nem értem. Egyszerű, hatásos és jól összerakott dalok eddig. Bár az Enthroned lemez idején voltak dalszerzésileg a csúcson. Azóta profi iparosmunka.
Bevallom, szégyen ide vagy oda, az új számot egyszer sem hallgattam végig, csak félig sikerült. :-/
Én csak azt mondom, hogy nehezen tudom jelen pillanatban elképzelni, hogy az Arcturusnak nagyobb keresnivalója lenne Amerikában, mint Európában. Kevésbé ismertek, na. Itt nagyobbat kaszálhatnának.
Végülis érthető, amerika brutál nagy piac. Ha azt nézzük, hogy akár 5 éve és most milyen eladásokat produkálnak az európai csapatok, akkon nem meglepő, hogy akinek lehetősége van rá és a feltételek is kedvezőek, bevállalja.
De engem most inkább az érdekel, hogy mikor lesz új cucc és Garm+Simen combó valóban összejön-e újra.
Ulverrel kapcsolatban tud valaki valamit? Nem hallani olyan fellépésről, ahol a korábbi lemezekről is bátran csemegéznek? :)
Érdekes, hogy hányan erőltetik ezt az amerikai vonalat. Tudom, savanyú a szőlő etc, de azért kiváncsi lennék, hogy egy Arcturusnak mégis hány amerikai és hány európai rajongója van.
Arcturus vocalist, ICS Vortex (real name Simen Hestnaes) adds, "Beloved freaks! ProgPower USA 2011 will host the first Arcturus concert in 5 years. This is our first performance in the United States, and since we`re all retarded, probably the last."
Volt már róla szó, még én mutattam ezt a Chaos Pathet, mert ugye mi is részt vettünk a válogatáson, ahol ez volt. Már akkor sem tetszett, azóta sem jön be, de azt elismerem, hogy jól a saját stílusukra formálták a dalt.