Keresés

Részletes keresés

Vik 23 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4621
Hát egy Krisztussá váló férfi mellett. Azt hiszem.
Előzmény: Jablko (4619)
Jablko Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4620
Meg ne egyél, hé! Megfeküdném a gyomrod! :)
Előzmény: themuse (4617)
Jablko Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4619
Lehet, hogy volt szó ilyesmiről. De milyen férfi mellett? És hogyan?
Előzmény: Vik 23 (4616)
Vik 23 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4618
Én most ettem meg egy kiló mandarint. Nagyon finom volt.
Előzmény: Jablko (4615)
themuse Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4617
Almácskát :))
Előzmény: Jablko (4615)
Vik 23 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4616
Nőként is lehet tökéletessé válni egy férfi mellett. Úgy emlékszem.
Előzmény: Jablko (4613)
Jablko Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4615
Ne is tégy ilyen meggondolatlan dolgot. :) Holnap milyen gyümit szeretnél?
Előzmény: themuse (4614)
themuse Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4614

Rég rossz lenne, ha minden törekvésről lemondanék, csak mert azt olvastam a neten, hogy ez nekem úgyse' megy. :))

Előzmény: Jablko (4613)
Jablko Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4613

Nőként ilyen irreális aspirációkat dédelgetsz?

Felejtsd el. :)

Előzmény: themuse (4610)
Vik 23 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4612
Persze, de ez nem a vegetáriánusok összefogásán múlik. Hanem azon, hogy a gyártók rájöjjenek, hogy ezzel vevőket tudnak fogni maguknak. Egyébként egyre több olyan termék van a boltokban, amin fel van tüntetve, hogy vegetáriánusok is fogyaszthatják.
Előzmény: Thulya (4592)
Jablko Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4611

Te szimbiózisban élsz Harryvel? Miért nem tudsz szabad és önálló emberként fellépni?

Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy nagyon nagy tudósa vagyok mondjuk az amerikai v. a lengyel irodalomnak a barátommal együtt, én olvastam 4-5 könyvet, ő meg kívülről fújja az összeset, de ez a mi tudásunk. :) Élményszintű tudás (= jelen példában x könyv elolvasása, átélése) feljogosíthat arra, hogy azt mondjam, tudok valamit... de egyébként... Nem értem, ez mire jó.

Előzmény: Törölt nick (4608)
themuse Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4610

"...nem az számít, hogy ki mennyire tűnik hitelesnek. Hanem hogy ki mit állít, és az mennyire fedi a valóságot."

Na, helyben vagyunk.

Nem válaszoltál még a kérdésekre, hogy mióta gyakorolsz. A 4488-ban azt írod, "sajnos az utóbbi időben elhanyagoltam kissé", a 4543-ban, hogy "2,5 éve kezdtem el", én itt most nem szólok egy szót sem, hiszen még az sem baj, ha esetleg nem is gyakorolsz.

Hanem inkább azt kérdezném meg, hogy ha ugye te egy csomó dologgal annyira tisztában vagy, mint ahogy azt írod és nem végzed a légzőgyakorlatokat, akkor azok hogyan nyilvánulhattak meg számodra, ha nem a légzésből? Gondolom nem a mirigyápolásból meg a "vega diétából". Milyen lehetőség van még (Harryn kívül)?

Mert ez alapján van reményünk még nekünk is. :))

Előzmény: Törölt nick (4608)
Jablko Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4607

Bár a hsz-t csak átfutottam, a színek nagyon tetszenek. :) A 7 részt megjeleníthetnénk mondjuk a szivárvány színeiben is, mit gondolsz? :)

Előzmény: azul (4606)
azul Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4606
Temagasságos, csak így dióhéjban:)
Előzmény: Törölt nick (4602)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4605
Itt nem az Alapitványról van szó, hanem rólad...

Tominál erre gondoltam kimondottan:" A spiritualitas gyakorlati dolog, te itt ugy erzem sok elmeletet mondasz, amik fantazmakon (hogy mi lesz 20-30 ev mulva ha gyakorolsz ....) allnak.Ilyen szinten nincs mirol beszelni, ez nem tobb egy vallasi vitanal."

Jellemző hogy a kétszer feltett kérdésre nem válaszoltál a gyakorlással kapcsolatban.

Nekem ezek mindennél többet mondanak.

Amugy szeretném, ha ezt az Alapitványos témát hanyagolnád...
Jomagam nem minősitgetnék a helyedben... Majd ha 31évesen megjelenik 7 könyvem és megtartok 8 év alatt 600 előadást, az egyéb tevékenységekről nem beszélve, akkor majd ráérek véleményt mondani...
Mutass fel valamit az életedből! Te mire lehetsz büszke? Mit adtál a világnak?

Probálkozz te is, nézzük meg hány ember kiváncsi RÁD?

Ezt ne vedd személyeskedésnek, de számomra (bár gondolom nem vagyok egyedül) a hitelességed erősen megkérdőjelezhető.
Ha gondolod magánban megirom, nem akarok kabarét csinálni a topicból (bár már mindegy)...:)

Üdv
Adept

Előzmény: Törölt nick (4598)
Jablko Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4604

Akkor lehet megint cáfolni, hogy ez sem úgy van, az sem úgy van, mindesetre Harry barátom már sok év óta látja is ezeket a folyamatokat belső látásával...

Hűűűha! És azt is meg tudja mondani magáról, hogy milyen fajta és mennyire tiszta ez a "belső látása"? Ő is lakto-ovovega?

(melyet mindenki kifejleszthetne magának)

Igen? De izgis. :) És azt hogyan kell? Lélegezni kell ahhoz is? Hány év?

Nazuna kérdésére is válaszolj légyszi meg a többi apróbb kérdésre. Engem őszintén érdekel, mit gondolsz ezekről.

Előzmény: Törölt nick (4602)
petike23 Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4601

"Remélem is, h Petike nem fog a te oldaladra állni, mégha vegás lesz sem..."

Én nem állok senki oldalán, de ha már választani kell, akkor a józan ész mellet állok..

Előzmény: Törölt nick (4585)
Jablko Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4600

Nem ismerek túl sok szektát/irányzatot, de ha esetleg kell info, utánanézek a neten.

Pont hogy nem erre vagyok kíváncsi. Ezt én is meg tudom tenni, nem?

Mindegy, ejtsük a témát. :)

de fogalmuk sincs arról, hogy hol tarunk most evolúciós szinten.

:) De jó, hogy te tudod, legalább elárulhatod nekünk, hadd okuljunk. :) Hallgatlak.

Előzmény: Törölt nick (4599)
Jablko Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4597

És mivel nem értik a történelmi sorrendet, a saját szektájukat/közösségüket tartják nagyra, pedig a fentiekből max. a vega diétát alkalmazzák, de a legtöbben még azt sem.

Gondolom mindenki azt ismeri el, ahol jól érzi magát a közösségen belül és ahol a legjobban tud fejlődni. Sok olyat ismersz, ahol max. a vega diétát alkalmazzák? Ha még azt sem, akkor miből áll? (persze, biztos vannak mindenféle csoportosulások, gondolom sok helyen csak az a lényeg, hogy jó sok pénzt kicsaljanak az ember zsebéből és elhitessék vele, hogy ő most már nagyon "spirituális". Én abszolút nem vagyok járatos ilyesmiben, a te hozzászólásaidból pedig azt veszem ki, hogy te igen, tehát szeretnék tőled pontos, mély megfigyeléseken és adatokon alapuló információkat szerezni. Köszi.

Tényleg, miért rossz a vegán diéta szellemi szempontból? ;) És miért jó a tojásos-tejes táplálkozás? Az tiszta?

Előzmény: Törölt nick (4594)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4596
Nagyon nagyon nagyon egyetértek.
Előzmény: tigristomi (4593)
tigristomi Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4595
Szoval miota es mennyit gyakorolsz? :)
Előzmény: Törölt nick (4594)
tigristomi Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4593

"Egyszerűen tudom, hogy mi lehetséges ebben az univerzumon belül, és mi az, ami nem.

Tehát kérdésedre: egyiket sem teszem (tenném)."

Hello!

Miota es naponta mennyit gyakorolsz?

A spiritualitas gyakorlati dolog, te itt ugy erzem sok elmeletet mondasz, amik fantazmakon (hogy mi lesz 20-30 ev mulva ha gyakorolsz ....) allnak.

Ilyen szinten nincs mirol beszelni, ez nem tobb egy vallasi vitanal.

Ahogy kivettem, mas spiritualitasal foglalkozo rendszereket nem ismersz melyebben, es latatlanban leszolod oket.

Tovabbra is ugy latom, mazdaznan gyakorlati reszei olyanok, mint amit kiragadtak a jogabol, csak nem annyira szisztematikus es teljeskoruen felepitett. Tehat csonka rendszer, szerintem, ahogy en latom a jógán keresztul.

A kizarolagos ragaszkodasod mazdaznan elmeleteihez es fantazmaihoz, plussz, hogy latatlanul leszolsz mas rendszereket, kezdonek mutat a spiritualitasban.

Tamas

Előzmény: Törölt nick (4537)
Thulya Creative Commons License 2006.02.01 0 0 4592
Talán egy kicsit mást is bele tudnék képzelni mint barátkozási célt.
Pl. nem sok helyen, de azért van ahol "működnek" (annyira amennyire) a vegetáriánus vagy vegán védjegyek, amit az egyes termékek kapnak, attól függően, hogy milyen kategóriába esnek. Sok embernek megkönnyítené a dolgot a mindennapi összetevő-böngészés helyett. Persze ehhez a gyártók közreműködése is kell.
Előzmény: Vik 23 (4590)
nazuna Creative Commons License 2006.01.31 0 0 4591
A mazdaznan mit gondol arról, hogy nekem mi a kollektív célom? És ki az akinek "felelek" vagy "felelünk" ?
Előzmény: Törölt nick (4588)
Vik 23 Creative Commons License 2006.01.31 0 0 4590
A vega-összefogásnak önmagában annyi értelme van, mintha például a kékszeműek vagy a spenótimádók fognának össze. Attól, hogy az emberek egy bizonyos hányada nem eszik húst, még egyáltalán nem biztos, hogy automatikusan jó haverok lennének. Persze annyival könnyebb a barátkozásuk, hogy legalább van közös témájuk.
Előzmény: Törölt nick (4586)
Jablko Creative Commons License 2006.01.31 0 0 4589

A célokat megneveztem, mind az individuálist (férfi és nő számára), mind a csoportost.

Akkor ne késlekedj tenni is a megvalósításért, ne maradj meg elméleti síkon. Sok sikert!

Anna

Előzmény: Törölt nick (4588)
Jablko Creative Commons License 2006.01.31 0 0 4587

Csak önmagáért vegának lenni (vagy mert ez nekem ooolyan jó), számomra nem bír értelemmel.

Van, aki számára értelemmel bír, sokak számára meg nem elég, és tovább kutakodnak a témában. Előbb-utóbb mindenki megtalálja a mélyebb mozgatórugókat. Szerintem magaddal foglalkozz.

Ekképpen sok vega szerintem csak amolyan alibi-vega vagy divat-vega.

Szerintem nincs jogod bárkit is minősíteni. 

Vega összefogás? Miről beszélsz? Szerintem nem az az elérendő cél, hogy a vegák jól összefogjanak, hanem hogy mindenki a lehető legemberibben élje az életét. Először a szűk környezetünkben kell rendnek, harmóniának és mély barátságnak lennie, utána esetleg továbbgondolhatjuk a kapcsolatok kiterjesztését, de szerintem ez az egész az egyén szintjéről indul, ha ott nincsenek rendben a dolgok, akkor úgysem érnek semmit a hasonló fantáziálgatások.

Előzmény: Törölt nick (4586)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 4585

"kár, hogy nem a mi oldalunkon állsz"

Remélem is, h Petike nem fog a te oldaladra állni, mégha vegás lesz sem...

Előzmény: Törölt nick (4558)
petike23 Creative Commons License 2006.01.31 0 0 4583

"Rendben, kissé nagyképű volt, hogy eléggé képzett vagyok"

Nem nagyképű volt, hanem HUMOROS...

(olyan Mr. Bean-féle abszurd humor..)

Előzmény: Törölt nick (4572)
themuse Creative Commons License 2006.01.30 0 0 4582
"És tuti szeret táncolni."

Jut eszembe Zorba: "Táncolj uram, a zene majd megjön magától" :))
Előzmény: Jablko (4581)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!