Eszembe jutott Makk Károly filmje is Mátyásról, Mit csinált felséged 3(vagy 2?)-től 5-ig? Az is vicces volt, mégsem háborodott fel rajta senki pedig Igazságos szinte az egész film alatt a nőket hajkurássza
Végre valaki csinál egy vicces filmet a magyar történelemről. Egyébként is, a Koltai-Nemeskürty duo ámokfutása után a magyar történelem meggyalázásáról beszélni üres fecsegés. Persze ökölbe szorult fejjel nehéz röhögni. Meg az égő zászlók füstje is elhomályosítja olykor a tisztánlátó szemeket...
Most képzeld el, hogy Bacsó nem forgatja le a Tanút, mert a korszakot még nem tárták fel mások elég komolyan.
Miért tehetne arról Herendi, hogy másoknak nem volt elég a hangosfilm feltalálása óta eltelt ukcve 70 év, hogy az ízlésednek megfelelő filmet csináljon a vezérekről?
Ámbár, igaz, hogy ott van a Honfoglalás, de az meg úgy lett vicces, hogy tanult rendezője komolynak akarta.
Én még nem láttam a filmet de kíváncsi vagyok rá. A Valami Amerikáért annyira nem voltam oda, de egyszer meg lehetett nézni és vicces is volt, én ilyesmit várok a Magyar Vándortól is. Mint jobbos, bosszant, amikor valakik így felháborodnak egy ártalmatlan vígjátékon az ilyenek miatt mondhatják, hogy a jobboldaliaknak nincsen humorérzékük. Már említették előttem a Brian életét meg a Fekete Viperát is, amely Anglia történelmén vonul át az első világháborúig, ha jól emlékszem. Mi mindig híresek voltunk arról, hogy bármin tudtunk viccelődni, érdemes belenézni múlt századi vicclapokba, hogy kiken élcelődtek akkoriban és gondoljatok arra, hogy vajon 500 vagy 1000 év múlva jogosan lesznek-e felháborodva az emberek, ha valaki viccelődik Orbánon vagy Medgyesyn?
Az nem film, hanem olyasmi, mint egy tv játék, külső helyszínen forgatva.
Nehezen hihető, hogy a magyarok 30-an voltak összesen és egész napjukat azzal töltötték, hogy az összesen 20 db lovukon száguldoztak keresztül kasul a mezőkön nagyokat kurjongatva, miközben a Árpád a semmibe bámult heteken keresztül.
A Brian életét mint példafilmet felhozóknak csak annyit, hogy mire megcsinálták a Brian filmet, addig kismillió komoly film készült Jézusról.
Először kellett volna csinálni egy normális történelmi filmet.
Ha az megvan, utánna már lehet csinálni egy vicceset is, ez így sajnos tiszteletlenség meg köcsögség is egyben.
Hol van a hét vezérről normális film?
Kár játszani az ártatlant.
Aki figyelt, tudta, mi készül.
Még a szégyenletes Fehér elsőoldallal megjelenő blikkes pallagi is...
Pedig őt nehéz alulmúlni.
Olvasgatva a "jobboldali" hazaffyjasch hőbörgést kijelenthetem: érdemes volt megcsinálni ezt a filmet. Ha filmen nem is, de az említett egyedeken jókat vigyorgok. :-D
Kb. negyed órája fetrengek a röhögéstől. KÖSZÖNÖM NEKTEK! :-DDDD
cáfolom, hogy azonos lennék ptiszai nick tulajdonosával! :-D
"...Megosztom veletek 500 méter rövid történetét: Kilépek a lépcsőházból, minden tele szeméttel, mert reggel a guberálok már megint széttúrták a kukát. A sarkon egy hajléktalan vizel. Rászólok, hogy ez nem WC, erre elküld az anyámba. A buszmegállóban óriási tömeg, egy fickó már akkor felszáll a buszra, amikor még a többiek le se szálltak. Aztán fölszáll egy fickó, aki befúja a füstöt a buszba.
És ilyen minden nap, mindenütt. Akkor mi a szarra vagyunk olyan rohadt büszkék?..."
Szerinted a hajléktalan mi közül választhat? Hogy az emeleti márványfürdőszobában vizeljen vagy a földszintiben, vagy inkább aközött, hogy a gatyájába vagy az utcasarokra. Te meg beugatsz neki. Tényleg mi a szarra vagyunk olyan büszkék?
A dologhoz hozzátartozik, hogy az USA-ban is komoly hadjáratok folytak a South Park ellen, csak ott a szólásszabadságot kicsit komolyabban veszi a törvény, úgyhogy jogilag nem nagyon tudtak hozzányúlni.
De azért azon mégis érdemes lenne elgondolkodni, hogy Pallagi Ferenc nem jobboldali. És ennek ellenére mégis ő lehetett az első, aki a legnézettebb reggeli műsorban föltette a kérdést a rendezőnek. Aki tehát a topicindítót szidja, és a jobboldalról mond újabb vastag hülyeségeket, az tulajdonképpen Pallagi úrról állítja ugyanazt... Nos?
Kicist durvának éreztem a South Parkot, talán a korom miatt ( huu volt az a Kula bácsis Karácsonyos meg Szaddam Husszein a buzi ördög...)
ha a fafejü amcsik azt elviselték, akkor ez a Magyar Vándor a honlapja alapján középkategóriás...
Ez az ember volt az, aki a közszolgálati televízió reggeli műsorában, Herendi Gáborral való beszélgetés közben, tette azt a kijelentést, hogy minden bizonnyal lesznek olyanok, akiket magyarságukban megbánt a film, gondolt-e erre H. G.? A rendező - úgy láttam, nem azt mondta, ami eszébe jutott, az valami egészen keresetlen lett volna... - annyit felelt, nem hinné, és nem is akar erre gondolni. Igazából tök hülyeségnek vélhette a megjegyzést. Nekem meg az jutott eszembe, de jó, hogy Pallagi ezt mondja, mert, ha senki nem ötöl ki ekkora baromságot magától, hát akkor ő segít ebben!
Viszont lehet majd anyázni, hogy a sok szemét miket fröcsög, ha van kalap, azért, ha nincs, akkor meg azért. Meg még azt is lehet bizonygatni, hogy ugye, megmondtam, ugye, tudtam én előre!
Lehet, hogy Pallagi indította a topicot? :)
én nem láttam és valszeg nem is fogom. csináljanak paródiát, humort amiből csak lehet. de csak azt követően, hogy a Honfoglalást és a Szent Koronát úgy viszik vászonra, ahogy megérdemlik, (lsd. Lengyelek). Nem gondolom, hogy néhány parasztnak álcázott honfoglaló 10-15 kotroncos marhát terelgetve, 1-2 szekérrel, Franco Nero-val az oldalukon lenne (lett volna) a Honfoglalás. A mítoszokat méltó módon fenn kell(ene) tartani.
Nem baj röhögjünk mindenen ez a trendi. meg hagy szíjják a gyerekek a mari hónaalját az iskolákban, majd elmennek megnézni a hol a koszt legújabb sorstalanságát. nem lesznek antiszemiták. így kell nevelni húgyagyú nemzettelen őröket. gratulálok a távoli mikronéziából. röhögjünk csak, röhögjünk.
majd még sírhatunk is.
Szvsz a jobbos "tiltakozás" előre meg lett koreografálva, és nem a joboldalról. Senki nem tiltakozna ez ellen, ha nem fújná valaki a tüzet. Ez a reklámkampány - vagy a választási kampány része.