méghogy Te nem akarsz szaporítani, meg ez eszedbe se jut.... Erre tessék, máris azon töröd a fejed, hogy a pár hónaposkutyádat kivel dugasd meg.... Pláne hogy tudod, hogy az anyja is már eleve alkalmatlan volt tenyésztésre, lila gőzöd sincs ki az apja. Deee. van az országban pár kan biztosan, aki a kutyádnak vagy alomtestvére, vagy féltestvére vagy valami közeli rokona. Keresgélj csak, fel se fog tűnni, hogy mennyire rokon a kan, merthogy papírja ugye nincs a tiédnek, amiből ez látszana... Viszont mivel az anyjának a származását elégg pontosan ismerem, és pontosan két olyan kutyának a kölykeként született, akinek az uódaival van tele az ország, jó esélyed van egy szó szerint nyomorék alom létrehozására... Okos gondolat. Gratulálok!!!!
Inkább azon gondolkozz, hogy hogy legyen az első tüzelése előtt ivartalanítva, hogy megelőzd az emlődagnat kialakulását. Mert ugye mivel nem tudhatod, hogy a kutyád felmenői között milyen problémák fordultak elő, mert korrekt helyről vetted, korrekt embertől, aki nem tájékoztatott, segítek. A kutyád nagyanyjának elég korán kialakult ez emlődaganata, ami rosszindulatú volt, emiatt operálni kellett. Mg 7 éves se volt. kicsit mult el 6 éves. Szóval elég jó esélyed van, hogy ha nem előzöd ezt meg ivartalanítással, akkor Te is így jársz a kutyáddal.
Áááááá "Ember ilyen kevés neuronnal nem születik!!!!"
De már meg sem lepődöm a korábbiak után...
Hideg vér. Szóval NEM, NEM kell egyszer sem szülnie egy kutyának, sem egészségügyi, sem lelki, sem semmilyen más indokból! Főleg egy olyan származású kutyának nem kell, mint amilyen neked van. A legjobb amit vele tehetsz, amivel valóban hozzájárulhatsz a hosszabb, kiegyensúlyozottabb és egészségesebb életéhez az az IVARTALANÍTÁS! Remélem ezt fel tudod fogni, eddig bármit kérdeztél látszólag nem jotutt át a szűrőn a kapott válasz.
Sziasztok! Egy fontos kérdés lenne, hogy az igaz-e hogy egy kutyának fontos az hogy legalább egyszer pároztatva legyen és még az idegzetének is jobb? Mert mi egyszer a Máltainkat (nagyon félt mindenkitől meg minden) bepároztattuk és most meg már lese lehet rázni őt. Várom a válaszokat! És ha igen akkor nincs valakinek Szolnok környékén apricot kan?
Szerintem számottevőn már nem fog nőni... Persze én a törpepárti vagyok :-P
Hát képekkel nem állok túl jól. Tudod egyedül képet csinálni egy aza több kölyökkutyáról, hát hogy is mondjam...kvázi lehetetlen. Mire lenyomom kirohannak a képből :-( De majd azért próbálok csinálni.... és akkor teszek fel.
Kiegészítés, mert kérdésként felmerült. 2007 dec ember24 -én született. Származási lapos. Ha jól tudom egyszer CAC on is voltak vele. Jelképes összegért. DE csak jó helyre.
Hát sajnos úgy alakult, hogy Ipoly-Széli Deborah (Sába) Apricot óriás uszi, eladó lett. Családi okok miatt szeretnék eladni. Ezért a gazdája megkért, hogy segítsek új gazdit keresni. Elérhetősége, Nemes Attila, Pécs, 06/20/4000033
Akár hosszabb távra is (nyaralás, utazás… vagy csak ha nem jut elegendő ideje kedvencére…)
26 éves vagyok, dolgoztam már segítőként kutyakozmetikában és tenyészetben is (nagyon szeretem az állatokat), évek óta rendszeresen sétáltatok és felügyelek..
Ha kíváncsi rám, hogy nyugodt szívvel rám bízhassa kedvencét, jelentkezzen e-mailben! szkaty@index.hu
NEm lizingelt. Kifizettem egy nagyon komoly vételárat érte. De feltétellel hozhattam el, ami az volt, hogy a tenyésztő használhatja mint fedezőkan. És mivel a tenyésztő majd 2000 kilóméterre lakik, néha vissza fog menni hozzá. Ennyi.
Én adok nekik tápot is, meg főtt kaját is. Nyerset nem.
Hááát :-D Igen, van. Egy szuka aki olasz és amerikai vonalú, és van egy társulajdonú kanocskám. Aki most legalábbis nálam van... Aztán majd néha visszamegy a tenyésztőhöz... De nagyrészt nálam lesz :-)
Köszönöm a választ. Én is nagyjából ugyanezt tapasztaltam régen a közepeknél, átalában 6-7 ónapos korukra készen voltak. Talán ez vérvonalfüggő is lehet, mert mostanában láttam közepet, aki még 10 hónaposan is nőtt, nem is keveset. Törpém olyan sok nem volt, toy alom sem, de ők is bőven készen voltak fél éves korukra. Óriásból csak ismerősök kutyáit láttam, de ők szerintem is tovább nőnek, később lesznek teljesen kifejlődve, mint a kisebbek. Happy, a skót juhászom kb 10 hónapos korára érte el a msotani felnőtt méretét.
A kérdés azért merült fel, mert Masnikám most fél évesen fogváltottan 33 cm, 5 kg, két hete még 32 volt és 4,5 kiló. Úgy gondolom, nem fog megnőni a közép méretig. Ilyesmiben pedig nincs tapasztalatom, régen nem maradtak törpék a közepeim. Szerencsére a fogai rendben vannak, úgy látom, egy P1 hiánya van "csak". Manapság pedig ez már nem gond. A héten ki kellett huzatnom a két felső tej szemfogát, mert már ott az új, és nem akartam, hogy elnyomja. Neki a fogváltáskor sem volt gond a kajálással, mert egy zabagép. Végre, van egy jól evős uszikám!
Hááát :-) Látod ez jó kérdés.... Szerintem ez kicsit méretfüggő is, de mondjuk sose volt még óriás uszim, hogy ezt meglássam :-) De még közép se. A kaukázusik nálam úgy másfél léves korukra érték el végleges magasságukat, a 8 hónapos szukám javában növésben van még :-)
Hááát az uszigyerekek.... Én azt tapasztaltam, hogy amig el nem kezdenek fogat váltani, addig nőnek mint a gomba. Mikor fogatváltanak ez nagyon lelassul. Talán az első tüzelés után már senki nem nőtt. Sally az első toy szukám 23 cm volt mikor elhoztam 4 hónaposan. 5 hónaposan 25 volt, ekkor fogatváltott, és 26 lett a végső mérete. Bessy a mostani toygyerek, aki olaszországból érkezett és amerikai vonalú, 24 cm-es szülőktől, ő 20 cm volt 4 hónaposan, fogváltás előtt 23 volt, mostanra leváltotta, most 24 cm, és nem nagyon akar nőni. Mondjuk ő még nhetne... De nem akar :-D De talán ez az amerikai vonala miatt van. Roni a toy kan 8 hetes kora óta van itt, fogváltásig nőtt, most 25,5 cm, és most már egy jó hónapja nem látok rajta semmi változást, csakl hogy elkezdett pöcsösködni. Ő 6 hónaposa, meglátjuk nő -e még.
A törpéknél háááát, sztem úgy 7 hónapos koruk után mire befejezték a fogváltást már nemigen nőttek. LEgalábbis számottevőt nem. Max tán ilyen fél centit, de hogy ősznte legyek a fene se nézete... Hááát. Sztem ez úgy működik, hogy kicsinek gyorsan nő. Majd mikor fogatvált, az energia erre fordítódik. Ja meg nyilvánnem is tud csóri úgy enni. Utána én már érdemi változást nem láttam. De egy nagytestűnél ez nagyon másképp néz ki. Max pl a kau kanom 10 hónapos volt, mikor az illatosról kihoztam az altatás elől. És úgy másfél éves koráig nőtt, és még vagy 15 cm-t tuti. A lüke unokája megmár nemsoká 9 hónapos, de hétről hétre látványosan nagyobb. Ő most anyunál lakik, hetente látom, és őrület a különbség. Ja meg hizza ki a nyakörvét :-D Nagyon gyakran kell kijjebb engedni. Holnap meg újat fog kapni, mert már kinőtte.... Érdekes lehet, hogy pl közepekkel kinek mi a tapasztalata???? Nekem aki volt 3 évesen jött...
Nagyon jó barátnők lettek Happyvel, nagyokat játszanak, mindig együtt vannak.
Hozok cicás képet is Masnikáról. Ők is jó haverok. :)
Maxocska, neked mi a tapasztalatod, nálad mennyi idős korukig nőnek az uszik? Régen nekem sok olyan volt aki már fél éves kora után nem nőtt, mostanában látom hogy vannak akik még 10 hónaposan is nőnek.