Keresés

Részletes keresés

Maminti Creative Commons License 2003.12.17 0 0 856
Ez a háromnegyed ötvennégy nagyon tetszik! :))))
Előzmény: Shiro (852)
Maminti Creative Commons License 2003.12.17 0 0 855
Megleptem én is magam vele igy karácsony táján, de még csak most kezdtem el olvasni. Eddig nagyon dicsérték, de most eléggé gyomorszájon ütött, ez a fejjük le a tejet és adjuk cumisüvegből álláspont.
Előzmény: igabiga (853)
igabiga Creative Commons License 2003.12.17 0 0 854
Kérem szépen, az én mostleszegyévesem megette a telefonkönyv első 20 lapját olyan betűéhsége van!
Előzmény: Shiro (852)
igabiga Creative Commons License 2003.12.17 0 0 853
Hú, a pontos koordinátáit nem tudom, pedig elolvastam, most jelent meg "A suttogó könyve" a címe, egy angliai dadus írta, aki az amerikai anyákhoz jár ki problémás esetekben és lefordítja nekik, hogy mit akar a baba. Van akinek olyan mint anno nekem a Spock csecsemőgondozás és gyereknevelése.
Előzmény: Törölt nick (837)
Shiro Creative Commons License 2003.12.17 0 0 852
A betűszőnyeg teljesen igaz. Boldizsár mondja is rendületlenül, hogy Bé-betű, aztán kiveszi a kis T-t és jót kalapácsol vele, mert Apa így csinálja, és akkor az úgy van jól.
Ja, meg napjában százszor veszem ki mindkét gyerek szájából, hogy: nem, még mindig nem esszük meg a betűszőnyeget :o))
Nagyon praktikus valami, mert puha, meleg, színes és könnyen tisztítható.
Ja, és már mi is tanulunk számolni :o), de persze nem matematikai szándékkal. Hozza a vonatát, amire gyöngyök vannak felfűzve, ő egyenként áthúzza a gyöngyöket a vonat egyik feléről a másikra, és nekem közben számolnom kell. Azt szokta mondani rá, hogy: Anya, egykettőzzünk :o)))

Üdv.: S.
ui.: Az órát viszont már megtanulhatná, mert a múltkor beküldtem a konyhából, hogy nézze meg mennyi az idő... Aztán rájöttem, hogy ő még nem is ismeri az órát. Persze kijött és mondta, hogyháromnegyed ötvennégy :o)) vagy valami ilyesmit

S. aki néha összekeveri a gyereket az apjával :o)

Előzmény: igabiga (836)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.17 0 0 851
offoffoff
jóakor fogalmazzuk úgy, hogy ha elmúlik a politikai másnaposságaom újra belemászpk..:-)
on:
Előzmény: Törölt nick (850)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.17 0 0 849
(off, off, off!!!
az a nagy büdös helyzet, hogy a polfórummal úgy vagyok mint az évtizedekig tartó arachnofóbiámmal (pókiszony)- nincsen az a szervezet, amelyik ilyen intenzitású érzelmet sokáig képes legyen szinten tartani. Eccerűen már nincsen erőm követni az eseményeket azok után, hogy eddig már abból is oprszágos ügy lett, hoyg egy politikus böfögött az ebédnél - és most finom voltam.... majd ha ujra lesz valami tétje a poltikának, akkor ujra bekapcsolódom...)
on:
Előzmény: Törölt nick (848)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.17 0 0 847
Beírt valami soselátotthallott nick, valami olyan szöveggel, hogy gyorgyi te egy nagy hülye vagy és mégegyszer ugyanezt azzal az ajánlással, hogy a kislánya is olvassa el - valami ilyesmire emlékszem. Nem érdemes az egésszel többet foglalkozni. Felejtsd el.
Előzmény: Törölt nick (845)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.17 0 0 846
hogy tortent? = hogy MI tortent?
Előzmény: Törölt nick (845)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.17 0 0 845
a cikizesemen tul, elarulna valaki, hogy tortent? arra rajottem magam is hogy valakinek szolt, azt kerdeztem, hogy kinek :)

ha ezt elarulja valaki, koszi, ha nem, hat nem fog kilukadni az oldalam :)

Előzmény: bokor (844)
bokor Creative Commons License 2003.12.17 0 0 844
És látod, idike, szintén tapasztalt fórumozó is megkérdezte, hogy akkor mosmivaaaan?!
Előzmény: bokor (843)
bokor Creative Commons License 2003.12.17 0 0 843
Jó, de nem lehet kibírni, hogy az ember ne szóljon be az őstahóknak! Én is éppen készültem, de Alice megelőzött! :-))
Előzmény: Törölt nick (842)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.17 0 0 841
Türelem rózsát terem, mindent megtucc... :-)
Előzmény: Törölt nick (839)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.17 0 0 840
MI valami lelki ikrek vagyunk, mert az én éppen ezirányú beszólásomat azért nem tudtam elküldeni, mert éppen te írtál vagy mi... sz'al az a helyzet, hoyg volt itt egy illető, aki nagyon bunó volt aztán én erre reagáltam, de az ő beírása elveszett, szóval senki ne vegye magára ha lehet jó?
Előzmény: bokor (838)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.17 0 0 839
??? ez kinek szolt???
Előzmény: AliceCsodaországban (835)
bokor Creative Commons License 2003.12.17 0 0 838
Azt nem értem, ha más a moderák vannak olyan kedvesek, hogy veszik a fáradságot és kivesznek egy bunkó hozzászólást, akkor miért nem veszik ki Alice-t, aki arra reagál? Igy most olyan, mintha megőrült volna, és csak úgy nekiáll világtalanbunkózni... :-((
Előzmény: AliceCsodaországban (835)
igabiga Creative Commons License 2003.12.17 0 0 836
Gyerekek, amíg a "Suttogó könyv" is ezt ajánlja, mármint, hogy fejjük le és adjuk cumisüvegből, addig nem kéne "megróni" a mamákat.
És van olyan gyerek, amelyik pici korban is akar tanulni, és óriás betűket lehet puzzlezni ilyen babaszőnyegbe... nyugi...nyugi, nem kell mindjárt ugrani.
Félre a békítgetéssel: szopi közben kiválóan lehet a nagyobb gyerekkel foglalkozni (kivéve, ha az annyira féltékeny, hogy nem lehet) én pl. így kérdeztem ki az ált.isk. 5.o. 2. félévét, amiből a természetismeret maga volt a horror.
(a poénkodó pubikat meg hagyjuk lógva, minek olvasnak szoptatós topicot, ha nem bírják)

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.17 0 0 835
Te meg egy világtalan bunkó vagy jó ha tőlem tudod meg elsőnek...:-(((
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.17 0 0 833
Szoptatáshoz nem szólnék hozzá, mert szvsz. kicsit túl van spilázva ez a dolog, ahhoz képest, hogy 30 éve mindenki számára az volt az aranyszabály, hogy csakis 3 óránként stb..., ma már az az irányzat kezd kialakulni, hogy a gyerek 3 éves koráig a hátunkra kötve legyen, szóval szerintem csinálja mindenki úgy ahogy a legjobbnak látja, de azért 21 hónapost tanítgatni túlzás, éppen elég ha a számtalan kérdésére válaszol az ember az ő szintjén, ilyenkor csupán ennyi a tanulás, ezeket a betüket én sem értem....

(Van egy barátnőm 4 gyereket nevelt fel, mindegyikkből ember lett a szó nemes értelmében, szoptatta is őket mellesleg, ő mondta nekem, hogy az embernek annyi munkája van a gyerekével amennyit csinál magának a kötelező szükségesen túl...)

Előzmény: Gyorgyi (825)
bokor Creative Commons License 2003.12.17 0 0 832
Szerintem is. :-))

Nemtom, de szerintem a nagyobbik gyerek már garantáltan nem hal bele, ha nem pontban kilenckor kap reggelit, és nem pontban egykor ebédet, valamint megggyőződésem, hogy az alatt az idő alatt, míg valaki a nincskétéves gyerekének betűket és számokat tanít, pont meg lehetne szoptatni a kicsit. Amúgy azt szoktam mondani, hogy mindenkinek szíve joga, mit csinál, szoptat, nem szoptat, ha neki az úgy... De ez a betűtanítás jól felhúzott, gondoltam, most akkor már én is beszólok csúnyán!

Előzmény: Törölt nick (830)
Shiro Creative Commons License 2003.12.17 0 0 829
Szia Györgyi!

Nekem 19 hónapos volt a fiam, amikor a kicsilány megszületett. Nekünk is tökéletesen kialakult napirendünk volt. Aztán ez szépen fel is borult. Egy-két hónap küszködés után, kialakult egy teljesen új napirend amibe mind a két gyerek igényei beleférnek. Persze előfordul, hogy a csendes, nyugodt szoptatás közben a másikkal kiabáltam, hogy másszon le az asztal tetejéről, székről, polcról...stb. Először zavarta a kicsit, aztán már föl se vette. :o)
Néha azt is sikerült megoldani, hogy míg az egyik szopott, a másiknak mesét olvastam. Ott ült mellettem, és nézte, ahogy eszik a Húga, és közben sorban hozta a mesekönyveket, vagy kérte, hogy éppen mit énekeljek. Ez szerintem mindkettőnek jó, ráadásul le is foglalja őket. Ennek eredményeként most nagyfiam nagy lendülettel szoptatja Kelement (a mackója). ;o))))))))
Nekem persze szerencsém volt, mert a leghosszabb szopási idő az esti fél óra - húsz perc volt. Ezen kívül Zsófi 5-10 perc alatt megette az adagját, aztán "leájult a ciciről". Az idő csökkentésről itt mások biztosan tudnak okosakat mondani.

Sok sikert kívánok, S.
Ui.: Ha most tanuljátok a betűket, mit fog csinálni az iskolában? (persze semmi közöm hozzá)
Üdv.: S.

mzsperx Creative Commons License 2003.12.17 0 0 828
györgyi, megértem, hogy az idő számít, csak azért akar a gyerkőc egy órát szopizni, mert ennyi idő összebújásra van szüksége. úgy gondolom, hgoy az új helyzethez nemcsak az új gyereknek kell alkalmazkodnia, hanem a réginek is... meg neked, meg az apukábnak, stb. nem akarok undok lenni, de sajnálom a kisebbet :-(
Avar_ Creative Commons License 2003.12.17 0 0 826
Kicsit beleolvasgattam a fórumba, és úgy láttam, hogy bár nagyon sokan aokféleképpen elmondták, hogy miért jobb szoptatni, mint fejni, de egy fontos indokot még nem olvastam.
Tudod, hogy az ellenanyagok nagyon érzékenyek mindenféle hőhatásra, és tulajdonképpen a nagy részük már lebomlik, mire te a kicsinek adod a lefejt tejcit? Persze még így is jobb, mint a tápszer, de nem az igazi, arról nem is beszélve, hogy ciciből adva szinte biztos, hogy steril, és persze a szopásnak nem csak fizikális oldala van, hanem fontos lelki szükséglet is a babának.

Nem lehet, hogy kicsit lusta az apróság? Normál esetben 20-max 30 perc az az idő, ami alatt egy baba jóllakik a cicin. Ami ez után következik az csak játék, és lelki kielégülés.
No persze ha lusta, és be-be szunyál közben, akkor is eltarthat egy óráig. Próbáld kicsit piszkálni a talpacskáját, arcocskáját, fülét, ettől élénkebbek szoktak lenni, és talán hamarabb végez.
Ha estleg triviális dolgokat írtam, akkor bocs, nem mélyedtem bele az arhívumba.

Gyorgyi Creative Commons License 2003.12.16 0 0 825
Kedves Mzsperx, Bokor, Gabiii, Muter es Mindenki (remelem azert, senkit sem felejtettem ki)!

Koszi a valaszokat.

Azert fejem le a tejet, es ugy adom oda, mert igy sokkal gyorsabb (kb. 10 perc lefejni, es 10 perc odaadni). Amugy meg szoptathatnam 1 orat is. Nem fontos tudni, hogy mennyit eszik a gyerek, csak azt fontos tudni, hogy az ehsegtol sir, vagy mastol (hasfajastol). Az 1. gyereket gyakorlatilag egesz nap szoptattam (hal' Istennek, ejjel legalabb aludt). Hasfajos volt, es a szoptatastol meg jobban megfajdult a hasa.

Az ido pedig azert fontos (marmint, hogy ne 1 orat toltsek el az etetessel), mert a 21 honapos lanyommal mar kialakult a "menetrendunk" (9-kor reggeli, 1-kor ebed, stb). Ezen kivul most van abban a korban, hogy sokat kell foglalkozni vele (most tanuljuk a betuket, szamokat, szineket, formakat, epitunk, stb.) Raadasul vasarnap beteg lett (nagyon csunya torokgyulladas), tegnap vittem az orvoshoz

Előzmény: mzsperx (762)
Shiro Creative Commons License 2003.12.16 0 0 824
Köszönöm szépen.
Azért nem szoptathat egyelőre, mert a picik még lélegeztető gépen vannak. RÁadásul egyiküket meg is operálták, ő meg még semmit nem ehet, csak infúziót kap.
Ma beszéltem vele, már 100g-ot tud néha egyszerre lefejni, éjszaka is fej 4 óránként. Medela elektromos mellszívót használ, és már alig várja, hogy szoptathasson rendesen. Persze az egyszerre szoptatás kicsit bonyolult lenne, mert ugye a természet nem gondoskodott a 3 ikernek való egyszerre történő szoptatás kellékeiről :o)))
Átadom neki ezeket az infókat is.
Üdv.:S.
Előzmény: Ylang-Ylang (822)
mzsperx Creative Commons License 2003.12.16 0 0 823
én meg fejőben az avent isist ajánlom! nagyon jó kis masszírozó párnája van! igaz, kézi, de a szívási módszere jobban hasonlít a babáéra, és a szívás erősségét tudja szabályozni a mama.
rollert kérdezd még, ő nagyon nagyn sokáig fejt! a ksifia nem szopizott!
Ylang-Ylang Creative Commons License 2003.12.16 0 0 822
Shiro!

A lényeg, hogy rendszeres legyen a fejés! Az első nap 4x a második nap 6x, a harmadiktól 8x. De este se maradjon ki 6 óránál hosszabb szünet két fejés között.
Az a legjobb, ha megtalálja a számára leghatékonyabb fejőgépet. Általában ilyen esetekben az elektromos gépek válnak be, főleg az olyanok, amikkel egyszerre lehet mindkét mellet fejni.

Gondolom a kórházban elmondták, hogy nekik mi számít sterilnek és úgy csinálja. Ha nem, akkor szívesen megírom én is.

Nem tudom, hogy melyik kórházban vannak, de megkérdezhetné, hogy nem próbálhatná-e meg a szoptatást. Ez legnagyobb mértékben kórházfüggő, hogy megengedik-e vagy sem.
Egy magzat már a 16. terhességi héttől tud nyelni és a 29-30. terhességi héttől (vagy legkésőbb a 32-33-tól) tud szopni.

Állítólag a 32.hét előtt születteknek és azoknak, akik 1500 gr alatt vannak mindenképpen adnak az anytejen kívül más kiegészítő táplálékot. De utána, ha egyébként egézségesek és van elég teje a mamának, akkor elég az is.

Ami még nagyon-nagyon hasznos lenne és nem csak a szoptatás szempontjából, ha megengednék neki, hogy legalább napi fél órára a csupasz mellkasára tehesse a piciket. Ez pl. ilyeneket is nagyon jól stabilizál, hogy vérnyomás, pulzusszám, oxigénellátottság, stb. Tudod, ez a kengurú-módszer. Jobb kórházakban, amint lehet, ezt javasolják és megteremtik rá a feltételeket is.

Ha szeretné őket egyszerre szoptatni, majd persze, ha már egyátalán külön-külön lehet, akkor szívesen küldök képeket ikres szoptatásokról.

Egyébként nagyon ajánlom, hogy vegye fel a kapcsolatot W. Ungwáry Renátával, mert azon kívül, hogy ő is IBCLC, neki gyakorlati tapasztalatai is vannak a középső gyermeke kapcsán a koraszülöttségről.

Kitartás a barátnődnek és már eddig is valószínűleg nagyon szuperül csinálja, ah már itt tart! Drukkolunk nekik!

Y-Y

Előzmény: Shiro (814)
Shiro Creative Commons License 2003.12.15 0 0 821
:o))

Akkor uff :o)

S.

Előzmény: AliceCsodaországban (820)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.15 0 0 820
Nyugi, nem te offolsz, hanem néhány napja mi keztünk offolni, a te kérdésed nagyon is idevaló! :-)
Előzmény: Shiro (818)
mzsperx Creative Commons License 2003.12.15 0 0 819
nem azért mondtam :-)
csak hátha ott nagyobb a prögés...
Előzmény: Shiro (818)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!