Sziasztok, megnéztem a hoteleket, amit javasoltatotk a piramisnézős programhoz és most az érdekelne, hogy melyik tengerparti részre érdemes menni. Van különbség közöttük, vagy mindegyik ugyanaz?
Olvastam itt, hogy el lehet kapni ilyen tetüt vagy mit, meg a hányás, hasmenést. Olyan hotelt javasoljatok lécci, ahol nincs ilyen.
Mindenki odavan Szantoríniért, de kicsit utánanéztem, és hát a strandok elég gázak. Igazából az egész sziget egy sivatag, csak fehérre vannak meszelve a házak.
Ti talán jobban ismeritek Paraliát, mit tudtok javasolni?
"...Paella 10 körül, de hát az semmi különös. Imádják a tapast, de hát az semmi különös, csak krumpli. Spanyolokkal is beszélgettem hazafelé, ők se tudják ebben mi a jó, de szeretik."
Mi egy elég "árérzékeny" család vagyunk, ezért amin lehet spórolunk. Pl. csak ritkán utazunk autópályán Horvátországba (ott sajnos nem 2-5 euróról van szó), olcsóbb szállást keresünk, stb. Ott meg lehet oldani az utazást autópálya nélkül is. Viszont pl. Olaszországban, ahol egyáltalán nem olcsó a pálya, mégis használjuk, mert ha nem ott megyünk, iszonyat lassú a haladás, tehát nem éri meg.
Amikor pár 100 Ft-ról vagy akár 5000-ről van szó, akkor azt mondom, hogy ennyiért nem éri meg a kényelmetlenséget és főleg a rizikót vállalni egyes dolgok miatt. Én pl. azt sem értem, amikor valaki nyaralás előtt 2 hétig éjjel-nappal főz és fagyaszt, hogy a nyaralás alatt minden napra legyen kaja. Egyszerűen nem éri meg a rengeteg munka. És ha már más országban vagyok, szerintem belehalnék, ha az itthoni pörköltet, tölöttkáposztát és társait kellene ennem a 2 hét (vagy akármennyi idő idő) alatt. Külföldön is max. fél óra alatt a helyi friss alapanyagokból lehet egy ebédet rittyenteni, vagy esetenként egy étteremben is megkósotolni a helyi ízeket.
Tehát lehet spórolni sok mindenen, de mérlegelni kell, hogy megéri-e, met a visszájára sülhet el. Mondjuk 5 kg romlott húst biztosan nem kockáztatnék meg, ennél én sokkal spórolósabb vagyok. :))
A nyári 40 fokos melegben pont nem egy életbiztosítás a nyers húst cipelni 10 órán keresztül, még ha fagyasztott is. Biztos meg lehet spórolni vele mondjuk 200 Ft-ot kilónként, ez egy 1 hetes nyaralásnál aztán tetemes költség...... :)
Valami eszméletlen, hogy egyesek nem tudnak leszokni a májkrémes nyaralásról :)
Ha nem viheti magával a fél hűtőt el sem indul, pedig a környező országokban - sztem - semmivel sem drágább a kaja, mint itthon, de meg merem kockáztani, hogy inkább olcsóbb. Talán itt is téma volt egy-két éve az a TV2-s riport, ahol a kempingező magyarok nyaralása abból állt Rabon, hogy a lopari kempingbe vitték a lefagyasztott karajt, krumplit a mindenapi rántott húshoz. A férfiak pacsáltak, a nők gájáztak, de aki ezt vállalja, az meg is érdemli.
De ismertem olyat is, aki Lefkádára vitte a csülköt Debrecenből és pörit főzött belőle :)
(Sajnos én is amondó vagyok, ha éppen eme beírás poén is, biztos, hogy nem egy ember van, akiből ez "komolyban" jönne elő. Ugyi a viccek többségének van alapja. :))
Nekem hal"Istennek megadatott hogy sokszor elkerultem oda (meg sok szep helyre meg), de igazabol nem csak a cel hanem maga az ut is egyenrangu elmeny onmagaban. Persze nem csak a Grand Canyonhoz.
Sok helyre visszamegyek amelyik belopja magat a szivembe.
Mivel en sajnaltam szegeny oszvereket amiert olyan kemenyen dolgoztak a meredek osvenyen a duci turistak alatt, igy csak fenykepeztem oket: (ez is Grand Canyon)
Az en eletem nem eleg hosszu hogy az ilyen beszelgetesekre szanni tudnak idot;)
A kep a Grand Canyonban keszult meg a 80-as evek elejen. Ez egy honapja talan majdnem ugyanarrol a pontrol. melle tettem a masikat is. Jol illusztralja hogy nem szabad csak egy alkalom alapjan megitelni vagy leirni egy helyet!
Nem bánkódtam én egy percig sem :), de egyszer szívesen elbeszélgetnék ilyen habitusú emberekkel (és tényleg teljesen kíváncsiságtól vezérelve). Csak tartok tőle, egy-egy utazás során sosem fogunk összefutni. :-p
"nincs itt szorongás,csak az egészséges kíváncsiság,hogy meglesz-e amikorra kell,mert azért egy új építésű szállodának megvan a varázsa, és nem csak Lucifer,hanem szerintem minden honfitársunk kiharcol valami kedvezményt az esetleges hiányosságok ellentételezéseként.Én speciel már most nézem azokat az alternatívákat amelyeket elfogadok amennyiben nem lesz kész az Infinity,és vannak igényeim...
A Quality-ben addig jártam a manager nyakára amíg nem kaptunk megfelelő szobát mert hangosnak találtam a szomszéd szálloda disco-ját, a Granadában pedig többen voltunk,egymás melleti szobákat kértünk,nem tudtak mást adni,csak a "King Room"-ot,5 hálószoba,4 fürdő,2 jakuzzi, saját szauna és gőzkabin,nappali biliárdasztallal....... Nagy duzzogva elfogadtuk,bár függöny nem volt."
Erre is születni kell, hogy úgy szeress "utazni", hogy már előre azt nézed, hol tudsz még és még többet kipréselni az utazási irodából/hotelből...
Magyarokat csábítanak osztrák bortúrára, ahol 300 bort lehet megkóstolni. Na, vajon hány honfitársunk próbálja megkóstolni mind a 300-at, mert benne van az árban? :D
Egyszer nagy borszakértő ismerőseinknek tartottunk egy teljesen vak kóstolást. Azóta nem érdekelnek a "borszakértők". Nem mondom, hogy olyan volt, mint a klasszikus tőzsdei majomkísérlet, de nem állt messze tőle.
egyebekben ki beszélt itt ausztrál és dél-afrikai borokról? franciát és magyart említettem. tudod, az egyikkel tele a világ összes borkereskedése és mércének számít, a másikat meg issza itthon magyarország (kevés kivétellel).