Keresés

Részletes keresés

Anonymus :) Creative Commons License 2009.10.27 0 0 793
Sziasztok ! :)
Azt szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek a
-Hohner Big River
-Hering Vintage Harp 1923
erről a 2 harmonikáról ?! :)

Ha tudtok ajánlani ilyen árkategóriában (4-7000Ft) ezeknél jobbat akkor várom a tanácsot, de kérek indoklást is :D :)
Ja, és azt hallottam a Mezzoforte egyik boltjában, hogy nem gyártják a Heringet :S
de mért ?

Előre is köszi a válaszaitokat!!!
DoktorÚrVazze Creative Commons License 2009.10.25 0 0 792

Hűűű! Köszi a tippet! Ha tudok, ott leszek mindenképp!

Üdv

DÚV

Előzmény: florg (791)
florg Creative Commons License 2009.10.25 0 0 791
DoktorÚrVazze Creative Commons License 2009.10.22 0 0 790

Szia!

Kell a gyakorlás, össze fog jönni az az egy hang. A Harmonica Lessons oldalon van egy kép, hogy hogy kell kinézzen a szád, azt javasolja, tükör előtt próbáld ilyenre alakítani:

A másik, nekem ez jött be a kezdet kezdetén, hogy az 1. lukat próbálgattam, és amikor ott megvolt az egy hang, akkor mentem feljebb.

Hajrá, menni fog!

Szia

DÚV

Előzmény: Laccaa (789)
Laccaa Creative Commons License 2009.10.20 0 0 789
Sziasztok!

Kipróbáltam milyen is fújni és szívni a hangszert... Próbáltam egyszerre csak egy lyukon, hát nem nagyon ment... de jól szól :)

Nem adom fel... ! Indulhat a gyakorlás!

Üdv.:
Laccaa
DoktorÚrVazze Creative Commons License 2009.10.19 0 0 788

Akkor ugyanabból a könyvből tanulunk! Sok anyagot gyűjtöttem, de ezidáig ez a lehető legjobb, mert egyszerre tanítja meg a harmónika használatát és hogy hogyan kell bluest játszani rajta. Szerintem zseniális anyag!

Szia

DÚV

Előzmény: Laccaa (787)
Laccaa Creative Commons License 2009.10.19 0 0 787
Sziasztok!

Hogy ne legyen vita veszek hangszert 2 és 3 ezer között :)...

Köszönöm a tanácsokat, így indulásnak már eligazodom.

Sajnos én nem tudtam elmenni szombaton, engem is érdekelne, hogy milyen volt.

Az internetről már én is töltögettem le anyagokat és most éppen az alábbi linket látogatom: :-)

http://rapidshare.com/files/16079752/Teach_Yourself_Blues_Harmonica_-_10_Easy_Lessons_-_Peter_Gelling_-_Book_and_CD__Blues_Harp_.ace.html

Köszi:
Lacca
DoktorÚrVazze Creative Commons License 2009.10.18 0 0 786

Kedves florg!

Nem vitatkozni akarok, én azt írtam, amit magam is olvastam. Annyi igazság lehet ebben, hogy míg egy nagyon olcsó hangszernél könnyen beleszaladhatsz olyanba, ami szelel, nem szól jól, nem okoz örömet a gyakorlás vele, addíg egy nem túl drága, mégis magasabb árú hangszernél ez kisebb eséllyel fordul elő.

4-6 ezer front még nem olyan veszélyes összeg, nyilván nem egy 28 ezer forintos Suzuki Pure Harp kell legyen az első, azt tényleg kár tönkretenni.

A könyvről. Én túlságosan elnagyoltnak éreztem, a neten sokkal több segítséget találtam a gyakorláshoz. Ami most a legjobban bejött az Peter Gelling: Teach Yourself Blues Harmonica, 10 Easy Lessons könyve jött be, CD melléklettel. Megtalálható a neten és letölthető, a cd anyaga mp3-ban, a könyv pdf-ben. Megtanít a helyes kéztartásra, a hangokra, stb és mindezt úgy, hogy blues alapra kell gyakorolni. Ha megy az angol, akkor igazán egyszerű vele a tanulás.

Van neki egyébként Beginner Blues Harmonica és Beginner Harmonica című könyve is, ezekre is rá lehet keresni.

Senkit nem akarok lebeszélni a Herflisuliról, nekem akkor sem jött be.

Voltatok a fesztiválon? Milyen volt? Sajna, bár szerettem volna, nem tudtam megoldani, hogy elmenjek...

Üdv

DÚV

Előzmény: florg (784)
florg Creative Commons License 2009.10.17 0 0 785
Nyugodtan vedd meg, kezdésnek teljesen jó.

Gyere el a Fesztiválra, ott szerintem megkapod olcsóbban, meg élő tanácsadásban is részed lehet.
Előzmény: Laccaa (783)
florg Creative Commons License 2009.10.17 0 0 784
Nem értek egyet. Kiválóan meg lehet tanulni vacakabb harmonikán is. Meg kell nézni, mit adnak hozzá. Egy Hohner Silver Star, Blues Band, vagy egy Hering Free Blues, esetleg egy Suzuki Easy Rider kiválóan alkalmas arra, hogy az első hajlítási kísérletekkel tönkretegyük.
Persze nyilván, akinek sok pénze van, kezdjen komoly hangszerrel, csak aztán győzze fizetni.
A szájharmonika hosszú távon drágább lehet bármelyik hangszernél. :)
Előzmény: DoktorÚrVazze (782)
Laccaa Creative Commons License 2009.10.15 0 0 783
Köszi DÚV!

Nem kapkodom el csak valami anyagot keresgélek ami használható(lehet, hogy le is tölthető ez valahol.. nem akarod elküldeni :-) ).

Hangszer terén pedig azt hiszem megfogadom a tanácsod és nézek valamit 4-6E körül(persze maradva a kezdő szintnél).

köszi:
Laccaa

Előzmény: DoktorÚrVazze (782)
DoktorÚrVazze Creative Commons License 2009.10.14 0 0 782

Laccaa!

Én megvettem a könyvet, de nagyon nem vagyok vele elégedett. Gyakorlatilag alig segít a tanulásban, néhény tippet ad, de nem igazán jó. Nekem nem jött be

Olvastam egy website-on (harmonicalessons.com), hogy az ilyen "csatolt harmónikákkal vigyázni kell, nem jó minőségűek,  inkánn kinlódás velük a gyakorlás, ők a 4-6.000Ft körüli harmónkákat javasolják (Hohner Marine Band, pl.)

Ódv

DÚV

Előzmény: Laccaa (780)
florg Creative Commons License 2009.10.13 0 0 781
Hajrá!: )

Amúgy meg október 17., szombat, 17.00-tól bírásig IV. Nemzetközi Szájharmonika Fesztivál a Gödörben. Lehet jönni nagyon, igen jó lesz.
Előzmény: Laccaa (780)
Laccaa Creative Commons License 2009.10.13 0 0 780
Sziasztok!

Amit az előbb még nem írtam... most kedeném a tanulást...

Sziasztok!

Ezt venném:
http://www.herflisuli.hu/

Könyv+cd+ Suzuki easy rider (EZR-20)

Vélemény, segítség?

Köszönöm:
Laca
Laccaa Creative Commons License 2009.10.13 0 0 779
Sziasztok!

Ezt venném:
http://www.herflisuli.hu/

Könyv+cd+ Suzuki easy rider (EZR-20)

Vélemény, segítség?

Köszönöm:
Laca
DoktorÚrVazze Creative Commons License 2009.10.09 0 0 778

Üdv mindenkinek!

Csatlakozom a topichoz, ha megengeditek, jómagam 2 hónapja kezdtem a szájharmónikát. Nagyon-nagyon kezdő vagyok még, munka mellett elég kevés időm van gyakorolni, de nem adom fel.

Eredetileg egy Hohner Blues Master MS hangszerem volt, azt sikeresen tönkretettem, túl erősen szívtam, fújtam, hajlítottam. Most egy Hering Master Blues boldog tulajdonosa vagyok.

Örömmel fogadok minden tanácsot és ötletet, de elsősorban most végig böngészem a topicot.

Üdv

DoktorÚrVazze

florg Creative Commons License 2009.08.31 0 0 777
Fölösleges, szerintem tremolo füzet nincs.
Ha tényleg elszánt vagy, inkább vegyél 2000 körül egy diatonikus herflit (Hohner Silver Star, Hohner Blues Band, Hering Free Blues), ezekhez van is rengeteg anyag a neten, meg iskolákat is lehet hozzá kapni szép számmal.
Előzmény: tibor200 (776)
tibor200 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 776
Ja igen nem is néztem bele normálisan :alul- felül ugyanaz a nyolc hang fújásra -nyelvek kifelé , szívásra alul- felül megintcsak nyolc hang . És 1, és 3 luk fújható a 2,és 4 szívható . De gondolom nem mondtam újdonságot. Bár kerestem ez se volt sehol leírva a neten. Bár lehet hogy még egy ezrest bele kéne fektetnem szájharmonika iskola füzetbe.
Előzmény: florg (775)
florg Creative Commons License 2009.08.31 0 0 775
Mint láthatod, ismétlődő sorról van szó. Tehát a 24 lyukkal rendelkező ugyanazt csinálja, mint a 16, csak 8 lyukkal hosszabban.
Előzmény: tibor200 (774)
tibor200 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 774
Egyébként a wikipédiából se sikerült kitalálnom hogy milyen hangokat ad ki mivel ott 1-24-ig vannak a hangok és hát az enyémen ugye 16 luk van felül és alul is .
Na mindegy most még a nyomozati szakaszban pihen a szájharmonika, amíg sikerül kideríteni hogy milyen hangokat ad ki magából.
Előzmény: florg (773)
florg Creative Commons License 2009.08.30 0 0 773
Nehogy. :)
Előzmény: tibor200 (772)
tibor200 Creative Commons License 2009.08.30 0 0 772
nem volt hozzá semmi papír
én a kis naív azt hittem szabványos és ha 16 luk (2x 16 luk) van rajta majd csak utána tudok járni , hogy milyen hangokat ad ki
----úgy látszik be kell méretnem 5000 ft ért :))
Előzmény: florg (771)
florg Creative Commons License 2009.08.30 0 0 771
Az a baj, hogy még életemben nem láttam Waltham márkájú harmonikát, és sajnos a neten sem találtam róla semmit. Valószínűleg kínai tremoló, és az utolsó hangolás passzol rá, ami a Wiki cikkben van. Vagy ki tudja, még az is lehet hogy az, amit írtál.
Nem volt hozzá valami papír a hangok kiosztásáról?
Előzmény: tibor200 (770)
tibor200 Creative Commons License 2009.08.30 0 0 770
Egyébként nem mondom hogy most látok először életemben szájharmonikát, de majdnem . Mondjuk hogy nem a c dúr skála hangjai jönnek ki belőle nekem az is újdonság :)
Megvettem a szájharmonikát hátha megtetszik és megtanulok rajta egyénileg annyira,hogy el tudok játszani magamnak néhány egyszerűbb dalt.
És zenei előképzettség tekintetében se vagyok nagyon eleresztve , fél évig tanultam egyénileg gitározni, tehát épphogy csak kottaolvasás.
Ehhez képest eddig méga wikipédiából se sikerült kiderítenem milyen hangok jöhetnek ki belőle, a 16 lukú kétsorosból. Az eladó nem tudta megmondani milyen hangolású (aki értett volna ennyire hozzá az nem volt ott éppen)
Előzmény: florg (769)
florg Creative Commons License 2009.08.29 0 0 769
Kétlem, hogy alul a félhangok lennének.
Ha jobbról balra, akkor fordítva fogod. Cdefgahc az balról jobbra van, mint a zongorán.
Az nem tudom, milyen harmonika, ahol fújva a C dúr skála jön ki.

A tremolo hangolások ilyenek: http://en.wikipedia.org/wiki/Tremolo_harmonica
Előzmény: tibor200 (768)
tibor200 Creative Commons License 2009.08.29 0 0 768
Hát én úgy látszik antitalentum vagyok nem sikerült rájönnöm :)
a 16 luknál a jobbról balra fent C,D,E,F,G,A,H,C
Alul szívásra a félhangok ? Vagy van valami kavarodás?
Előzmény: florg (767)
florg Creative Commons License 2009.08.27 0 0 767
Mire vetted? Az egy tremolo, vagy oktáv, népzene, kíséret, utcai koldulás a célterület.
Bluesra más kell. Valószínűleg C hangolású. Az ilyenfajta herfliknél iskola a füled: ami tetszik, megpróbálod eljátszani, ha sikerül, örülsz, ha nem sikerül, szomorkodsz.

Bluesra, rockra diatonikus való.
Előzmény: tibor200 (766)
tibor200 Creative Commons License 2009.08.27 0 0 766
Üdv
nemrég vettem egy Waltham márkájú szájharmonikát 1200ft ért. Nincs elérhető ingyenes szájharmonikaiskola a neten ? Honnan tudom milyen hagolású? Meg milyen hangok jönnek a kétsoros 16 lyukból?
florg Creative Commons License 2009.08.26 0 0 765
Amennyit adnak érte. Leginkább semmit, használati értéke minimális. Amennyiben tényleg régi, akkor esetleg régiség-értéke lehet, párszáz forint Ha van rajta nyomógomb, akkor kromatikus.
Előzmény: Miklós66 (764)
Miklós66 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 764
Helloka!
Találtam itthon egy Weltmeister szájharmonikát, elég réginek néz ki, azt hiszem kromatikus, de nem vagyok benne biztos. Arra lennék kíváncsi, hogy mennyit érhet?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!