Vasárnap várhatóan megjavítja a mi kis ámítógépünket, én meg jól leültetem a net elé, hogy válaszoljon, vagy írjon.
Kérdezzetek tehát (de ne azt, hogy mikor lesz koncert), remélem jó kis közönségtalálkozó lesz. :)
Egy lábon kihordott tüdöembólia! miatt került kórházba, a dokik kicsit hülyének nézték, hogy nem is tudott róla, de már jól van, vasárnap budapestre látogat.
Köszönettel vettem a véleményedet, de hadd kezdjek meglehetösen szánalmas magyarázkodásba (bár nem szokásom).
A dalok többsége mivel nincsenek igazán megírva (csak egy ún. gerince) minden koncerten másképp szólt, másról. Mivel a Bobek tudott elszállt lenni, meg húzós is így a hangulatunktól (és a közönségtöl) függött, hogy milyen lett a dal. Egyszer játszottunk "kétperces" Thanatost, néha akár hat-hét perc is lett. A Lélekvadász ugyanígy, csak a KD-n (Kompakt Diszk) az elsö verzióját hallod, amikor a stúdióban megírtuk. Hiányzik (legalábbis nekem) a teljes középrész, kiállásostul. A Balázzsal viszont nem volt igazán elszállós darab, így lett pl.: a Lélekvadász húzós rokkos. Neki jobban állt ez a fajta éneklés (lásd Flop) ígyhát ezek szerint alakultak a dalok. Mindkettönek megvolt (megvan) a hátránya és az elönye is. A St. Cementben és a Lélekvadászban az elöre felvett (ún. mankó-) szólót halljátok, ott fogyott el a pénz (lásd: A kert története).
A He's a pearl szólóját pedig utálom, ezt a dalt mindíg átugrom. Majd egyszer erröl is írok.
Mike: 2019 decemberében jöhetsz A kert kottákért. :)))
Akkor közkívánatra elmondom a saját véleményemet arról a CD-ről, amit a Pipinyó álnevű illető kapott:
CD jó. CD tetszik.
Hmm.....koncerten jobb...ez persze érdekes, mert általában az ember előbb CD-n, kazettán, videoklipen hallja a zenekarokat, és csak később (vagy soha) koncerten. És akkor az emberfia azt gondolja, hogy húúú, ez jó volt, de a koncerten még 100X olyan jó, mert élőbb, mert energikusabb, stb. Na, itt fordítva van a dolog, mert néhány számnál nem jön át ugyanaz a lendület, ami a koncerteken. A koncertek alapján 3 kedvencem van, a St. Clement, a Másik Dal, illetve az elsőszámú a Lélekvadász. A háromból csak a Másik Dal jön át a CD-n hasonlóan, mint a koncerteken. A többiből hiányolom azt a lendületet, ami személy szerint nekem alapvető szükséglet zeneileg (már persze attól még lehet jó valami, hogy nem lendületes, csak ezeknél a számoknál megszoktam a lendületet). Másrészt nekem még nem volt szerencsém Bobeket élőben hallani, csak Balázst, így számomra furcsák azok a számok, amiket Ő ad elő a CD-n, mert teljesen más hangulatuk van, mint a Balázs-féle előadásmódban (amiben persze megintcsak szerepe lehet a CD-koncert különbségnek is).
Az általam még nem hallott számok közül a He's a Pearl nagyon jó!
Ennyi....konklúzió: tessék megint koncertezni! (ezt még asszem senki nem vetette fel úgyse :-))
Minden érdeklödöt várok majd egyszer a próbateremben, asztán jól megmutogatom amit kértek. De hogy tabulatúrát írjak, az nem fog menni. Addíg is gyakoroljatok. :))))
Ok, megértettem. Mintmár említettem, nem az én választásom volt.
Kíváncsi lennék hogyan játszod a Másik dalt, meg többit is. Ha van kérdésed, vagy valami nem tiszta segítek (remélem tudok).
Én nem azt mondtam, hogy játszhatnátok azt IS, hanem arra próbáltam rájamutatni, hogy mekkora szopó - számomra - , hogy pont azt az egy dalt bírtátok kiválasztani (a többi helyett:), amit nem szeretek annyira nagyon, mint a többit.
egyébként azt is szeretem, csak nem bírom ha egy "rock" vagy mittoménmilyen dalban idegen szavakat használnak... fura igényeim vannak, tény.
egyébként tévedés ne essék, kedvelem a Másik dal-t is, még játszani is szoktam.
De a többi jobb.
Jó kérdés, nem tudom. Valahogy így alakult, ezt a dalt nézte ki magának a zenekar. Nekem mindegy volt, de csak egy dalt játszunk, az meg ez lett.
Nem tudom miért nem tetszik az "...emocionális tavaszbrigád kikelet...", nekem semmi bajom vele. Sajna ez már így marad.
Hogy miért nem az Apology-t, vagy mást játszunk, hát talán mert a Flop nem A kert emlékzenekar. Játszunk elég feldolgozást így is.
Sziasztok!
Először is még egyszer köszi Gardennek a CD-t, és mivel amúgy is gondoltam rá, hogy írok pár köszönő és méltató sort, nem is halogatom ezt tovább. Ahogy megjósoltad, valóban volt három számomra eddig ismeretlen szám a lemezen, és el kell mondanom, hogy kevés olyan jó élmény van, mint ennyi idő után "új" Kert számot hallani. :) Főleg a He's a Pearl tetszik, az olyan jó rockos hangzású... Az Oidipusz is nagyon jó, és bár én alapvetően Balázs párti vagyok, el kell ismernem, hogy Bobek nagyon jól énekel benne. Egyébként az Oidipusznál elfogott az érzés, hogy ezt bizony koncerten kéne hallani. Az Introductio is nagyon szép és érdekes, egész más világ, mint a He's a Pearl, ami hozzám közelebb áll, de Bobeknek határozottan jól áll ez a szám, a kicsit "folklóros" elemeivel. Valószínüleg egyébként nekem azért is tetszik jobban Balázs énekstílusa, mert kicsit darabosabb, kevésbé népzenei, mint Bobek.
Zolival elemezgettük kicsit a lemezt, legtöbb dologban egyetértettünk, most csak az én benyomásaimat írtam le, hogy neki is hagyjak valamit :)
Láttam, hogy volt itt szó róla, hogy nem kizárt, hogy még összeálltok, gondolom, mondanom sem kell, mennyire pártolom az ötletet. Hajrá! Nekem nagyon hiányzik...
Én izé azt akartam kérdezni inkább, h mért pont a Másik dalt játssza a Flop, mikor az általam ismert Kert dalok közül, hát, izé, az a leggyengébb. persze még így is jó, de attól minden alkalommal feláll a hátamon ször, h "emocionális tavasz". Az gagyi kicsit. Ezt építő kritikának szántam.
Monnyuk játszhatnátok a Filia Nostra-t, vagy a Apology-t.
Érdekes, ezt még senki nem kérte, talán az az oka, hogy a dalok igen elenyészö részét lehet tábortüz mellett elgitározni, ugyanis nem akkordokra épült, hanem kettös, max. hármashangzatokra. Pl.: a Thanatos E és A oktáv+kvint sok delay-el.
Azért hazamegyek, és megnézem mit tehetek ebben az ügyben.
Kíváncsi volnék a barátnöd véleményére, mármint a CD-t illetöleg. Bár remélem együtt hallgattátok, tehát a közös véleményt írjátok.
Hát azért nem kérdezte senki, mert tudtuk, hogy miért :) Vagy legalábbis aszittük, tudjuk...szoktátok is néha mondani koncerten, hogy ezt azért játszátok, mert tudjátok, hogy néhányan örülnek neki.
Más: Garden, ha nem túl nagy kérés, tudnál szolgáltatni pár Kert tabulatúrát kezdő gitárosok számára? Akár itt, akár mailben. Tudod, akkor a tábortüzek mellett is lehetne népszerűsíteni a bandát :-)
a p.hely a dózsa györgy úti metrómegállótól nem messze található. szoktak olyant mondani, hogy 3/4 6-kor a metrómegállónál lehet kapni jegyet. most nem mondtak, de attól még lehet, hogy lehet, de mivel nem nyilatkozhatom mások helyett, akit ez a megoldás érdekel, az hívjon, és megadom egy illetékesebb elvtárs számát.
de ha a dzsgy kiesik neked nagyon, akkor én is kapható vagyok mindenfélélre. 06209108720, mert most mennem kell. vagyis már rég el kellett volna mennem.
csak kicsi jegy van, úgyhogy abból sokat kell venni. szal érted ez van.
(különben meg jól szétoffoljuk szegény a kert topicot.)