Keresés

Részletes keresés

komancs Creative Commons License 2003.01.22 0 0 382
Hú, de kicsinyes!!
Nem láttál még elírást?!

A közszolgálati TV Híradójának bemondója mindennap bakizik, pedig bizti h többet gyakorol mint én.
Istenem emberek vagyunk!

Te valszeg tanár.

Előzmény: delej (378)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.22 0 0 381
A tornaóra nem ugyanaz, mint a szabad levegőn eltöltött kötetlen játék. Mellesleg megyőződésem, hogy ezt a tornaóra dolgot is valahogy félreérti mindenki, de mindegy. Attól még egy gyerek nem tanul semmit a JÁTÉKBÓL, hogy kart köröz meg fekvőtámaszt csinál. Alsósokról beszélünk. Ha neked halovány fogalmad sincsen arról, hogy mennyire HASZNOS a játék gyerekkorban, hogy mennyire hasznos a BELSŐ KÉP, stb, ha ennyire nem vagy tisztában ezekkel a fogalmakkal, akkor úgyis minek beszélünk.
Előzmény: magyarpolgar (380)
magyarpolgar Creative Commons License 2003.01.22 0 0 380
mozgás?

Ne uegyanez az MB akarja csökkenteni a testnevelésórák számát?

Előzmény: AliceCsodaországban (379)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.01.22 0 0 379
Borzasztóan szeretem, mikor olyan valaki általánosít, ai a mátrix könyvet szereti olvasgatni. Lehet, hogy eddig nem tünt fel neked, de a gyerekek különbözőek, és mondhatsz akármit igenis túl vannak terhelve.
Egy 10 év alatti gyereknek - ha normálisan akar fejlődni - legalább napi 4 óra szabad mozgás kellene a szabad levegőn. Vajon a sok szerencsétlen közül hánynak adatik ez meg?

Mindegy. Már nemigen van kedvem vitatkozgatni, mióta az érveimre az a válasz jött, hogy félművelt vagyok - mindenesetre némi haladás a panelproli után, ezt értékelem - meg csupa indulatból jövő zsigeri hozzáállás, amine az az alapja, hogy jaj! csak változtatást ne!

Előzmény: ohrana (372)
delej Creative Commons License 2003.01.22 0 0 378
"ez a külömbség "

Te biztos nem voltál nyelvtanórákkal annyira túlterhelve...

Előzmény: komancs (376)
evangeline Creative Commons License 2003.01.22 0 0 377
Elsőben most sincsen bukás, ill.osztályozás, van viszont szöveges értékelés.Aki nem jut el az év végére előírt szintre (és mondhatom, nagyon-nagyon lemaradottnak kell lennie, hogy megtegyék!)annak az első év "előkészítő jellegűnek" számít és nekifuthat újból, valszeg sikeresen.Ha ezt a lépcsőfokot a 4. év végére toljuk ki, hát, elég érdekes dolgok sülhetnek ki belőle.Egy jóval húszon felüli osztálylétszám esetében a lemaradó kisgyerek folyamatosan lépéshátrányban lesz(más feladatot kell kapnia, más ütem szerint halad, stb.).Már történtek arra próbálkozások, hogy a párhuzamos osztályokból kiválogatják az azonos szinten levőket és közösen dolgoznak velük egy másik teremben, de ez is magában hordozza a "megbélyegzettség" veszélyét...("Tanító néni, a Zsuzsi azért megy matekon a másik osztályba, mert ott a butákkal tanulnak?")
Szerintem a felzárkóztató- és tehetséggondozó szakkörök, korrepetálások jelentenének sokat - ezeket az utóbbi időben pénzhiány, óraszámok, stb. miatt nagyon leépítették.És a napközi sürgős megreformálása!
Előzmény: lerr (375)
komancs Creative Commons License 2003.01.22 0 0 376
Érdekesnek tartom a számításaidat.

Egy faluban lakunk,a 10 éves fiam negyed 8-kor indul el,hogy háromnegyedre ott legyen,és fél 2 és két óra között ér haza.

Az apja ugyancsak a faluban dolgozik ,3/4 6-kor indul és 2 után itthon van.

Lehet, hogy a gyerek nem minden percet tölt intenzív tanulással, de egy munkás se hiszem, hogy percnyi megállás nélkül dolgozik.

Délután az apa szabad, ami nem azt jelenti , hogy nem csinál semmit, hanem azt, hogy maga rendelkezik az idejével.

A gyereknek viszont a suli megszabja hogy mit csináljon. Ez a külömbség

Lehet, hogy ez régen is így volt, de már annyi minden változott- ez nem változhatna?

S, szerintem régen az ismeretek 70%-át kapták a gerekek a suliban, ma meg jó ha ez az arány 40%
Ezt tudomásul kellene venni

Előzmény: ohrana (372)
lerr Creative Commons License 2003.01.22 0 0 375
A kérdés csupán az hogy ezeket a kritériumokat csak 10 éves kortól állítom a gyerekek elé, vagy 6 éves kortól.

Én nem tudom, mi a jó megoldás, de elképzelhető, hogy a 10 éves variáció...

Előzmény: evangeline (374)
evangeline Creative Commons License 2003.01.22 0 0 374
Egyetlen dolog nem hagy nyugodni:
Miért és kinek jó az, ha arra "nevelek" egy gyereket, hogy a tudás megszerzéséért semmiféle erőfeszítést nem kell tenni.Nem kell bizonyos kritériumoknak megfelelni ahhoz, hogy tovább léphessen.Nem kell elsajátítania valamit - mert szvsz nem lesz rá soha szüksége - aminek az ismerete egyébként hozzátartozik az ún. "általános műveltséghez".
Igenis kell, hogy legyenek viszonyítási pontok, szabályok, amik helyes mederben tartják a TANULÁS folyamatát(információk megszerzése, megszereztetése -> problémák felfedez(te)tése - > megbeszélés -> tudáspróba -> értékelés), és ez nem a pedagógusok, hanem inkább a gyerekek érdeke.
A megreformálásra szükség van, de nem hiszem, hogy ezeken a pontokon kellett volna kezdeni.Ésszerű keretek közé szorított tananyag és alkalmassági mérés a pedagógusképző intézményekben, új szemléletmód a felsőoktatásban tanítóknál is!Amíg ezek nem valósulnak meg, addig minden ilyen próbálkozás nem a kívánt eredményt fogja hozni.
A gyerekek túlterheltsége nem általános.Mivel rálátásom van mind az ált. isk.-i, mind a középfokú oktatásra, ezt nyugodtan állíthatom.Intézménye válogatja, milyen erős a leterhelés, ill. gyerektől is függ:ami az egyiknek sok, a másiknak kevés, vagy elegendő.
(Az meg már nem újdonság, hogy a problémákért mindig a pedagógus a felelős...
Lujza71 Creative Commons License 2003.01.22 0 0 373
Máig nem igazán értettem mit szeretne MB ,viszont most már kezd derengeni:(
Lányom elsős jobban rosszabbul de teljesíti a szintet, viszont ez 3 osztálytársának problémát okoz ezért a tanár néni már most behivatta a szüleiket és nagyon kemény +feladatokat adott. A lényege valahogy ki fogja passzírozni őket az osztályból, szenvedjen velük más alapon.
Most örülhetnék is, hisz az osztályátlag valószínűleg javul és gyorsabban tudnak haladni ,csak az a kérdés minek ? A lemaradok találnak e olyan tanár nénit aki nem riad meg egy kicsit gyengébb képességű gyerekektől?
Lujzi
ohrana Creative Commons License 2003.01.22 0 0 372
Én nem tudok olyan felvételiről, ahol a vívás, művészi torna, karate, angol, német, ikebana a felvétel tárgya... Ezekből egy. Kettő.
Én annak idején úgy felvételiztem (mat-fiz), hogy NEM jártam semmi különórára, csak focizni, saját szórakoztatásomra. A felvételi sikerült - megvolt a pont - mondjuk, az más kérdés, hogy "származásom" miatt nem vettek föl. Lehet, hogy munkás-paraszt különórákat kellett volna vennem?
Aztán megint próbálkoztam, és felvettek. Előkészítő nélkül. Különórák nélkül. (Igaz, én olyan hülye vagyok, hogy a seregben az őrtoronyba mátrixelmélet könyvet vittem ki magammal a pálinka mellé...)
Iskolája válogatja: van ahol kieresztik egy-kettőkor, esetleg van napközi, ahol marhulnak. Aztán este lehet tanulni vakulásig. Az én gyerekeim is csinálják a házit 3-4 órán át, de az iskolában. Mikor hazajönnek délután, legfeljebb gyakorlás egy kicsit. Azt a tíz órás munkaidőt számold át mégegyszer: a hat tanóra az 6×45 perc, 4.5 óra, és ha tényleg tanul még négy órát, az 8.5 óra. De azért az, hogy a gyerek a könyv fölött ül, és bambul, az nem mindig tanulás. Hidd el, én emlékszem milyen módon játszottam el a Nagy Leckekészítőt.

o

Előzmény: PuPu (370)
1x1 Creative Commons License 2003.01.22 0 0 371
"Arról ne is beszéljünk, hogy ha van egy olyan gyerek, aki csak egy-két tantárgyból kiváló, a többiből gyenge, mert nincs érzéke hozzájuk, vagy nincs kedve és türelme megtanulni őket, akkor az mehet segédmunkásnak, - és helyette bekerül az oktatási rendszerbe az a diák, aki ugyan a hősünk által preferált tantárgyakból sokkal gyengébb, de legyűrte a hősemberképző egyéb tantárgyait is jó szinten. "

Azért ezen van mit finomítani... A jelenlegi felvételi rendszerben a kis zsenik duplázhatnak, szóval négy év lazázás után is felvehetik őket, ha tényleg jobbak a többieknél a felvételi tárgyakból. Ha meg azokból sem, akkor nem érdemlik meg a felvételt.

"Az unokáim az iskola után még három-négy órát töltenek a feladataikkal, - most mondjad meg, méltányos e tízéves kisgyerekeknek napi tíz-tizenegy órás munkaidőt előírni? "

Hát, valakinek ugye vagy esze, vagy szorgalma legyen. Örülj, hogy legalább az anyai ágról bejött a szorgalom :-))))

Előzmény: PuPu (370)
PuPu Creative Commons License 2003.01.22 0 0 370
Ne haragudj, hogy belepofázok, de a szülők becsvágya csak az egyik oka a túlterheltségnek.
Ha belegondolsz, akkor a mai felvételi rendszer belekényszeríti azt, aki felelősséget érez a gyerekéért, hogy a lehető legjobban felkészítse erre a szerencsétlen utódot, - a felvételik ugyanis nem csak azt a tudásanyagot kérik számon, ami az előző szint hivatalos követelménye, hanem ezt meghaladóan is érdeklődnek, - bár erre joguk nem lenne. Arról ne is beszéljünk, hogy ha van egy olyan gyerek, aki csak egy-két tantárgyból kiváló, a többiből gyenge, mert nincs érzéke hozzájuk, vagy nincs kedve és türelme megtanulni őket, akkor az mehet segédmunkásnak, - és helyette bekerül az oktatási rendszerbe az a diák, aki ugyan a hősünk által preferált tantárgyakból sokkal gyengébb, de legyűrte a hősemberképző egyéb tantárgyait is jó szinten.
Az unokáim az iskola után még három-négy órát töltenek a feladataikkal, - most mondjad meg, méltányos e tízéves kisgyerekeknek napi tíz-tizenegy órás munkaidőt előírni?
:O)))

Előzmény: ohrana (365)
PuPu Creative Commons License 2003.01.22 0 0 369
Hááát, - az anyukákat, ha javasolhatom, haggyuk ki.Amúgy meg, - ha már vagy kedves érdeklődni - van egy általános iskolai német tanári diplomám - többek között, - Szegedről származik.
Neked viszont nincsen sem diplomád, sem oktatási, sem élettapasztalatod, - van viszont ehhez és a korodhoz képest aránytalanul nagy szád.
Ha valamit nem értesz, az nem biztos ám, hogy nem igaz, - lehetséges, hogy más tőled eltérő nézőpontból közelíti a problémát, - horribile dictu még az sem kizárt, hogy másnak van igaza.
Aki pedig tanítónak áll, az tanulja meg a magyar nyelvtant, és triviális dolgokban ne hibázzon.
Amúgy meg mék a Dunának, ha nem olvasod a hozzászólásaimat, - enyém a veszteség, nem kétséges...
:O)))))
Előzmény: Tomek Asru (366)
voks02 Creative Commons License 2003.01.22 0 0 368
Mibi,

"de akkor ne csodalkozzunk azon, hogy az emberek mindenfele baromsagokat elhisznek a csodaszerekrol es gazdagga teszik a koklereket"

Félre ne érts, nem a kémia ellen mondom, sőt, de nem a konkrét kémiai ismereteken múlik, hogy az ember pontosan tudhassa az asztrológiáról, távgyógyításról, kártyajóslásról, elixírekről, ufológiáról, szellemidézésről, boszorkányokról, okkultizmusról, magyar-sumér rokonságról, hiányzó középkori évszázadokról -- és folytasd a sort, amíg csak akarod --, hogy hol helyezkednek el a butaság és értelem közötti (szinte végtelen) intervallumban. Valami általános értelemben vett, a tudomány eredményein, és főleg, módszertanán nyugvó, stabil világszemlélet kell ehhez. Aminek a kialakításához -- és itt visszatérünk a kémiához is --, persze, konkrét lexikális tudás *és* a gondolkodás megtanulása egyaránt kell.

Van még valami, amit én például nagyon hiányolok (és egyébként ez tipikusan olyasmi, amiről el tudnám képzelni, hogy ha kedvéért kicsit lecsípnénk a lexikális tudásból, összességében sokkal jobban járnánk): a tudománytörténet. Az iskolában mindenből a végeredményt tanítják, a felfedezett, felismert, kikristályosodott, és így intézményesült tudományt. Nem esik szó arról, hogy milyen utakon, milyen gondolati bukfenceken, milyen tévedéseken keresztül jutott el valaki az adott tudományos tény felismeréséig -- pedig ez gyakran sokkal tanulságosabb lenne, és lényegesen jobban elősegítené a fentemlített stabil világszemlélet kialakulását.

Üdvözlettel,

Péter

Előzmény: mibi (359)
lerr Creative Commons License 2003.01.22 0 0 367
Ok, nincsenek túlterhelve....
Meg egyébként is minden tökéletes.
Csak a hülye gyerek meg a szülő ne lenne, akkor meg már sírás se lenne. És az lenne a jó:)))
Előzmény: ohrana (365)
Tomek Asru Creative Commons License 2003.01.22 0 0 366
Töled az is szép, hogy anyád kihordott. Ha már a személyeskedésnél tartunk, amit eddig nem volt szokásom.
Helyesírási hibát a te hozzászólásaidban is lehet találni, de bárcsak ez lenne veled a legnagyobb baj. Az index meg azt hiszem nem is erről szól.
Tanítói diplomám van, megfordultam néhány általános iskolában, s van egy kevés pedagógiai gyakorlatom. Neked milyen papírod van, hogy beleszólhatsz? És hol vetted?
Nyugodtan személyeskedhetsz tovább én inkább átugrom a hozzászólásaidat, a fröcsögésedre nem vagyok kiváncsi. Sértegess nyugottan tovább egész szakmákat, ennyi futja a szellemi szintedből. Fenttartom te vagy az index legsötéttebb hozzászolója. Gratula érte!
Előzmény: PuPu (258)
ohrana Creative Commons License 2003.01.22 0 0 365
Ismerősöd gyermekei mitől túlterheltek? Én emlékszem gyerekkoromból, hogy suliból hazamenve lementünk a térre, ott voltunk estig, oszt haza vacsora, és akkor jaj, a lecke! Nekiültünk tanulni, és kilenc tájban nem kis megelégedéssel hallottuk, hogy szüleink arról tárgyalnak, hogy mégiscsak pofátlanság ennyi leckét adni... Aztán fél év alatt rájöttek, hogy mi csesszük el az időnket, és csak kész leckével mehettünk le.
Én egyébként ismerősök körében úgy látom, hogy a gyermek a szülők becsvágya miatt van túlterhelve: külön nyelv, mindjárt kettő, hegedű, vagy valami más hangszer, persze szolfézzsal. Lányoknak ritmikus sportgimnsztika, fiúknak karate, esetleg mindkét nemnek úszás. És persze minden különtanár/edző azt sulykolja, hogy ez milyen fontos. A szülő meg ha már azt a kib@szott pénzt kifizette, akkor nyilván nem hagyja veszni: fiam, akkor is mész edzésre, ha beledöglesz. Az a kuka fizikatanár meg befoghatja, mert bemegyek, oszt megveszem kilóra... Nyilván, hogy onnan csippentenek le, ami ingyen van...
És a túlterheltséghez: éppen ma reggel hallottam az oviban két anyuka beszélgetett, hogy gyerekeik milyen fáradtak, aztán pár mondattal odébb, hogy a gyerekek fél tíz, tíz órakor fekszenek le. Hát igen, már az óvoda is túlterheli a gyerkeket...

o

Előzmény: lerr (354)
lerr Creative Commons License 2003.01.22 0 0 364
Már ne haragudj, de a lenyomás előtti gimis tananyag alapján sem lehet eldönteni, hogy egy csodaszer az jó, vagy csak egy kókler akar pénzt keresni.

Itt a józan paraszti ész jöhet csak szóba, mert nem lehet minden területen annyira mélyre lemenni (pénzügyi területektől a hajnövesztő szerekig), hogy tudományosan bebizonyítsd, hogy téged itt be akarnak csapni.

Nem beszélve a környezetszennyezésről.
Tudod, egy átlagember nem tudja, hogy hogyan alakul ki a leukémia, aztán mégis aggódik, hogy nehogy a családjában legyen ilyen. Ezek szvsz más dolgok...

Előzmény: mibi (359)
lerr Creative Commons License 2003.01.22 0 0 363
Extrém példákat lehet hozni, nincs ezzel gond.
Én is tudnék olyanokat mondani, hogy szín ötös a csávó, mindent megtanult, amit az iskolában kellett, aztán meg fél órát kellett neki magyarázni valami piti sz@rt, már nem emlékszem pontosan. Szóval megtanulta (bemagolta), csak használni nem tudta. És nem is kevés ilyen embert ismerek. Mondjuk nem is van rá nagy szükségük.
A magolás nem tartja tisztán az agyat szvsz.

Hogy mitől robban fel a rakéta, meg mitől nem, azt én nem tudom. Gyanítom, ha mondjuk 1-2 évvel ezelőtt megkérdezed, akkor sem sokan ugrottak volna a témára. Most persze már mindenki tudja a választ pártállástól függően:)) De ez OFF:)
A kib@szott magas infláció biztos nem jó. De, egy normális infláció hatásainak elemzése kicsit bonyább szerintem, mint hogy itt kijelentsünk valamit:)
Az egyszerű ember szemszögéből meg nem az infláció nagysága a lényeg (ha az nem kib@szott magas), hanem a fizetéseemelés/infláció arány.
Ha ez 1-nél több, ekkor nincs baj:))

Előzmény: ohrana (355)
mibi Creative Commons License 2003.01.22 0 0 362
na most ez mennyiben menti MB disznosagait?
Előzmény: malaclopo (361)
malaclopo Creative Commons License 2003.01.22 0 0 361
nem hallottam Solymosit panaszkodni, mikor az adófizetők pénzéból, fidesz cégként létrehoztá a Terror Házát
Előzmény: mibi (351)
mibi Creative Commons License 2003.01.22 0 0 360
hat ha igy tortent az ugy eleg gennyes. Kivancsi vagyok, hogy mindez hogy all osszhangban MB es az SZDSZ fenkolt elveivel.
Előzmény: Amorf (356)
mibi Creative Commons License 2003.01.22 0 0 359
" Amennyire én visszaemlékszem pl. kémiából, fizikából radikálisan csökkenteni lehetne a tananyagot. "

Nyilvan nem vagy tisztaban azzal, hogy az elmult evekben peldaul a kemiat teljesen lenyomtak. Meg egy csokkentes es el is lehet zavarni az osszes kemiatanart. Ezt persze celkent minden tovabbi nelkul ki lehet tuzni, de akkor ne csodalkozzunk azon, hogy az emberek mindenfele baromsagokat elhisznek a csodaszerekrol es gazdagga teszik a koklereket + ugy aggodnak a kornyezetszennyezes miatt, hogy a leglenyegesebb problemakrol segedfogalmuk sincs.

Előzmény: Amorf (353)
magyarpolgar Creative Commons License 2003.01.22 0 0 358
nem járnak véletlenül 50-féle különórára az ismerősöd gyerekei?

szvsz a tanulás annak megterhelés aki nem szeret tanulni.

Előzmény: lerr (354)
malaclopo Creative Commons License 2003.01.22 0 0 357
én olvaqsó ember vagyok; gyerkeimet én tanítottam meg olvasni karácsonyra, nem az iskola; úgy alakult az életem, hogy nem tanárnak mentem, de egész életemben tanítani kellett; oroszból pl. 2 hetem volt arra, hogy pótvizsgára ment a gyerek, munkatársam fia; a következő évben az a tanár, aki megbuktatta, megkérdezte tőle, nem akar-e oroszból érettségizni; a fejemre nőtt, a SZU-ban végzett; mindig csak korrepetáltam, de 4-nél rosszabbul ezután a delikvens nem tudott teljesíteni; a számítógépekkel nincs igazad; nekem is fáj, hogy vége a Gutenberg galaxisnak, de nagyon hamar, még nem tudom, milyen mütyürrel az ágyból fogjuk olvasni Adyt, Kertészt, ki mit szeret; én ennek örülök, mert szépírásból, énekből, rajzból volt négyesem, és keserítette az életem; már naGgyon rég olvashatatlan az írásom, de a számítógép nem olyan fizikai erőfeszítés, mint a gépírás volt; azért különösen hálás vagyok, hogy a lábjegyzekekkel nem kell kínlódnom, automatikusan viszi; előtte mennyit idegeskedtem rajta; írógépbe nem tudtam fogalmazni, számítógépbe tudok; azt hiszem, Korniss fogalmazta meg, miért; itt annyi üres lapot nyithatok, amennyit akarok, és utána összeállíthatom fáradság nélkül; Hajrá Bálint, Hajrá Hiller, sok buta szülővel ne törődjetek, a gyerek a lényeg
Előzmény: ohrana (347)
Amorf Creative Commons License 2003.01.22 0 0 356
Fű alatt intézték az ügyet. Senkinek nem kérték ki a véleményét. Gerő pedig szeretett volna már egy kis zsét, meg valami jól hangzó címet hozzá.
Előzmény: mibi (351)
ohrana Creative Commons License 2003.01.22 0 0 355
Ja, meg a sok tananyag...
Általánosban egyértelműen meg kell tanítani sok mindent, elég ciki, amikor valaki 16 évesen (ismertem ilyet) rácsodálkozik egy bazi nagy gödörre: jé, a homok az van? Azt nem gyártják? Vagy egy 18 éves esete, aki intézetben nevelkedett, döbbenten látta, milyen a krumpli, mert ő addig csak készen látta. (És természetesen soha nem látta, még képen sem, milyen a krumpliföld...)
Középiskolában pedig szintén érdemes széles körben átadni ismereteket, az egyszikűektől a sorozatokig. Mégpedig azért, mert nem lehet tudni, hogy a gyerek mire fogékony, mi érdekli igazán, illetve mi az, amihez van is érzéke. Aki soha nem hall az ohm törvényről, meg az elektromosságról, az nem is tudja megkedvelni.
Talán onnan fúj a szél, hogy a szűklátókökörű ember például elhiszi, hogy egy légvédelmi rakéta madárrajtól felrobban... Aki körülbelül tudja, hogyan működik egy lézeres közelségi gyújtó, az meg nem hiszi el.
Egy szűklátókörű ember - aki rendkívül praktikusan csakis azt tanulta, amire szüksége lesz, mert ő ezt már 8 évesen ezt előre tudta! - elhiszi, hogy neki az a jó, ha az infláció kib@szott magas, és emelik az árakat, és ezt még büszkén, fényképével megtámogatva kiteszi az újságba is.
Én is szenvedtem a kémiával, ma sem értem, hogyan tudtam pl. műszaki kémiából levizsgázni. Mégsem mondom, hogy felesleges volt, mint ahogy semmilyen tanulás nem felesleges (és nem praktikus szempontokból, hogy haszna lesz. Egyszerűen tisztán tartja a fejet.).

o

lerr Creative Commons License 2003.01.22 0 0 354
Hát, egy-két ismerősöm gyermekét látva szvsz nem baromság.

"Az volt a dolgom"
Ez meg hülyeség szerintem. Ne úgy gondolj egy gyerekre, mint egy kicsi felnőttre, hogy ez a dolga, meg az a dolga, meg ilyenek.

A gyerek nem csak abban különbözik a felnőttől, hogy kisebb....

Előzmény: magyarpolgar (350)
Amorf Creative Commons License 2003.01.22 0 0 353
A túlterheltség szvsz igaz, nagyon sok tényleg felesleges dolgot tanulnak a gyerekek. Amennyire én visszaemlékszem pl. kémiából, fizikából radikálisan csökkenteni lehetne a tananyagot.
a problémám az, hogy MB víziói nem nyújtanak megoldást semmilyen kérdésre.
Előzmény: magyarpolgar (350)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!