A legcinikusabb, hogy mindezt az orosz ukrán háborúra hivatkozva teszik meg. Amíg egyetlen orosz katona is lesz ukrán földön, addig mindent IS rá lehet fogni a(z elme)háborús veszélyhelyzetre.
Mondjuk nem lesz nehéz dolga az ellenzéki helyi kampánycsapatnak: paksi, gödi, dunaújvárosi (ez mondjuk kicsit kakukktojás), mosonmagyaróvári csapat jelöltjei szépen szerezzék vissza városuknak az adóbeszedés jogát (és nyilván az adót).
Közben sír Viktor arca, ha neki meg az EU nem ad pénzt. Joggal. Itt még indok sincs.
De, s ne legyünk szégyenlősek: elveszik Pakstól az atomerőművet, _mert_ ellenzéki városvezetést választottak. És ez a többi államosított szolgáltatás (kórházak, iskolák, MÁV, stb) színvonalát tekintve nem néz ki túl jól. A sok birka meg majd szidja Gyurcsányt 15 év távlatából. :(
Tette mindezt azok után, hogy a miniszterei fizetését - teljesen indokolatlanul - a bevallott inflációt jóval meghaladó mértékben megemelte.
Ekkora böszmeséget még Gyurcsánytól sem láttunk. Talpnyalóit gátlástalanul tömi pénzzel, az állami vállalatokat pedig legalább 5% megtakarításra utasítja a személyi költségek terhére. Magyarul elbocsájtásokat vagy fizetés csökkentést vár el.
Az adókedvezmény helyett ezeknek a "mentes" kajáknak kellene levinni az ÁFA részét nullára. Így a beteg is jól járna. Sőt! Ha nem beteg ilyet vesz az olcsóbbsága miatt, akkor legalább ez is segíti az egészségét.
Persze akkor olyan is kapna kedvezményt, akinek nincs miből adókedvezményt adni. Mert pl. beteg és nincs állása.
Ez az igazi emberi nagyság! Miniszterelnökhöz méltó módon félre tudta tenni az ország problémáit, a határ túloldalán dúló elkeseredett honvédő háborút és végre olyan kulcsfontosságú kérdéssel foglalkozott amire csak egy ilyen bölcs vezér képes.
Jóságos útmutatása nékül nincs az a fideszes, aki dönteni tudott volna, a suttyó Majkát vagy a tanulatlan Azahriahot kedveljék inkább. (A matyólotyó és Győzike természetesen kötelező tananyag lesz az alsótagozatos énekkönyvekben.)
Csak szegény Cseh Tamást sajnálom, hogy ez a bonsaidiktátor meg merte említeni. Egyáltalán nem méltó arra, hogy egy ilyen kaliberű előadóról akár pozitív véleményt is mondhasson. Valaki segíthetne megértetni vele, hogy az általa dicsőített művész épp a hozzá hasonló vállalhatatlan politikusokat állította pellengérre dalaiban.
Tudom, de a glutén vagy laktózérzékenyeknek adókedvezmény "jár". Egyszerűen azért, mert mást kell enniük (nem feltétlen drágábbat) mint egy egészséges embernek. Én pl. rosszul vagyok a zsíros cupákoknak a látványától is, ha meg kéne ennem biztos kidobnám a taccsot. Akkor én is kapok adókedvezményt, mert csak a drágább színhús evésekor nem leszek rosszul? :)
A hírek szerint az ő ottani kezelését, rehabilitációját nem fedezi a biztosítása. Elég szabadon döntheti el ott bárki, milyen biztosítása legyen. Mennyit akar és tud fizetni a jövője érdekében. Ha fiatalon beüt egy súlyos baj, nem biztos, hogy fedezni tudja.
Igazából nem értem, miért is kell egyáltalán támogatni a laktóz és glutén érzékenyeket? Ezek is csak betegségek, amivel ráadásul megfelelő diétával együtt lehet élni. Ezzel a lendülettel miért nem támogatják az összes létező betegséget az allergiától a hajhulláson át a homoszexualitásig (lehet köpködni, de szerintem az is egy betegség).
Az elmúlt héten az urológián csak egy napon volt rendelés.
Egy doki elment, egy másik szabadságon volt és csak szerdán volt rendelés.
Na most ezt egy hetvenezres városban,plusz azt hiszem Tárnokot és Diósdot is hozzá vehetjük.
Na most ha valakinek komoly fájdalmai vannak, pl. vesehomok vagy kő és azt mondják neki, hogy menjen be a klinikára, akkor joggal dühül be. Persze kés nélkül.
Nem tudom, hogy néztétek-e az olimpiai megnyitót, mert ha nem, akkor csak egy végtelenül hosszadalmas és feleslegesen hosszú öntömjénezésről maradtatok le ( szerintem ).
Az iszonyú hosszú táncolás a hídon, a tetőn rohangálás, a ló vontatása a Szajnán nem tudom hány percen keresztül, visszafelé a négy leányzó ázik a zuhogó esőben, egymásnak adogatják a lángot és a végén a Mauresmo szalad pár kilométert, hogy aztán még, meg még jöjjenek fáklyavivők, hogy a legvégén felgyulladjon az a hatalmas nem tudom én micsoda.
Hát egy olyan furcsa érzés fogott el addigra, gyorsan kikapcsoltam, de az a rengeteg vibrálás a képernyőn, nem beszélve az Eiffel tornyon - persze iszonyú sokáig - villódzó lézerfényekről olyan rossz közérzetet okozott, hogy még ma is érzem. Persze lehet, hogy csak én vagyok ilyen vén f@sz.
És akkor még majd a következő napokban ki fog derülni, hogy hányan fáztak meg, vagy egyszerűen befolyásolja majd az eredményeket, főleg ott, ahol tized, meg század másodpercek is számítanak.Mert aki otthon maradhatott, az előnyben lesz.
Na eleget nyafogtam, talán nem is néztétek és akkor nem értitek, hogy miről is beszélek.
Évek óta probléma nyáron és alacsony vízállásnál, hogy nincs elég "hűtővíz" a Dunában. A kurmány huszáros megoldást talált ki, felrúgva a környezetvédelmi szabályokat, termálvizet csinálnak a Dunából.
Tessenek már felhomályosítani, ha már most ekkora a baj, hogyan fogják hűteni PaksII új blokkjait, amelyek egyenként nagyobbak, mint a mostani 4 együtt? Hungarikum lesz a nyíltvizi halászléfesztivál, ahol Dunaföldvárnál beszórják a pirospaprikát a folyóba, Paks alatt meg már lehet merni a forró levest?
MZP-ben bíztam, hogy a nyáj bizonytalanabb részét meg tudja győzni, MP-ben meg egyelőre nem bízok. Akkor tényleg, kicsoda? Valahol olvastam, hogy lehet, hogy az ellenzék nem is akar hatalomra kerülni, mert ezzel a nagy káosszal nem is tudnának mit kezdeni, rögtön meg is buknának az első megszorító csomag után. Mint Bokros, vagy Bajnai. Így most OV ki tudja maxolni a kimaxolhatatlant. A nyáj meg tapsol neki.
Igaz, ki a fene jöhetne helyettük? Dobrev Klári néni, vagy a szépfiú ZajosMárki, vagy a legújabb fenegyerek, fejre tolt napszemüveggel, fehér tornacipőben?
Más dolog egy teherautó tetején szónokolni és más egy ilyen állapotban lévő ország irányítása.
Este az ATV Egyenes Adásában egy szagértő azt mondta, hogy ez az egy milliárd az nem olyan sok, mert a teljes adósság állomány kb. 140-150 mrd-ot tesz ki, így ez a mostani csak 1 %-kal emeli az egészet.
Hát nem kell akkor boldognak lennünk?
Pár napja még a Mol vezér is ekézte a kormányt, hogy a rendkivüli adók a semmire mennek el , amiket aztán a megadóztatottak szépen beleépítik az áraikba, vagyis mi fizetjük meg,
Montenegro elég érdekesen oldotta meg. Nem csatlakozott az Euro övezethez, egyszerűen úgy döntöttek, hogy az Euro a hivatalos pénzük. Azonkívül, hogy nem csinálhatnak saját Eurót (mint a rendes tagországok), ugyanúgy használják mint más Euro övezeti országok. Az emberek abban kapják a fizetésüket, az üzletekben is csak Euroval lehet fizetni. De ettől még a bankrendszerük teljesen független a többi Eurós országtól, az EU nem is szólhat bele a gazdaságpolitikájukba bár már 2009 óta EU-s tagjelöltek.