:))...még ilyet ??? Ha történetesen a szomszédod lehetnék ( nem a néni, a bácsi :) akkor most, nemcsak egy kakaóscsiga-huszárom lenne, hanem egy tojásom is :)
szerintem nyugodtan képet legalább mozog a topic! 4 hetesekre nem hiszem hogy már kell világitás viszont ha kiengeditek akkor legyetek ott az ördög jelen esetben a macskák nem alszanak!
Sziasztok ha esetleg valakinek az előzőeken kívül nagy testű keverék kell akkor van az is búbos kopasznyakú stb.+Egy brahma kakas.(nem túl jók a képek,9 tyúk+ a kakas van)
ha tudjátok egy kicsit mellözni a tojásokat hagyd a fészekbe! biztosan elülnek! van amelyik 7 tojás után már ül is! vagy tegyetek pingpong labdát vagy 3at ha van! garantált a kotlás én amit elakarok ültetni azt el is ültetem!
Szia! ismételten én válaszolok! szerintem felesleges ennyire elkényeztetni öket semmi másra nincs szükségük mint amit eddig kaptak! az enyémek csak szemes kukoricát buzát és néha darát kapnak mást nem igazán ugyanis kapirgálnak és onnan mindent összeszednek! és és persze konyhai hulladékot! én csak akkor használok kiegészitö adalékokat ha indokoltnak tartom! szerintem az intenzív nevelötápra sincs szükségük a kifejlett madaraknak ( de ez személyes vélemény) tojásügyileg teljesen korrekt két naponta tojnak ezekszerint most pihi üzzemmodba vannak a tyukjaitok mint nálam nekem 16tyukom van ebböl 4 kotlós és igy a 12 tyuktol alig van tojás mondjuk nekem minden nap van tölük de ami egyik nap tojik a másik nap nem ez nem igaz a kettőshasznuakra de ott is van tyukom ami két naponta tojik szal semmi gond sincs a tieiddel és persze ne felejtsük el hogy a legnagyobb tojázhozam tavasszal van utánna kicsit pihenniük kell!
ja és korán menj olyan 7 fél 8kor már jó ha ott vagy! akkor nagyobb a választék mert a szépeket hamar elkapkodják! lehet alkudni is és a vásár végefelé már akár 500 ftal olcsóbban is elviheted amit akarsz!
Porcelán japik nem mindig vannak de akad! hát elég változó árak vannak vettem már 800ftért de általában 1500 ft körül vannak de olyan is van aki csak párba adja kakassal ebben az esetben párba 5000ftért is volt! ugyhogy változó! ugy gondolom fehér kakas és porcelán tyuk az jó párosítás és ez forditva is igaz! a sötétebb szinek pl fekete kakas porcelán tyuk az már nehezebb de neked jok lesznek a fehér kakas mellé a porcelán tikok!
Egyébként érdekes sose lehet tudni hogy a párosításbol mi sül ki ugyanis ha a felmenők között volt más szin is akkor a csibébe visszaköszönhet! amint láttad nekem két porcelán kakas volt most már csak a kopasznyakú van a rózsás mostmár másnál van és a kicsik között nem sok porcelán van és ami lett is az is kakas! tehát érdekes egy ismerösömnek fekete kakas volt porcelán tyukokkal és olyan tarkák lettek neki hogy csak ámultam és persze mérgelödtem hogy nekem szépek a kakasok de ugye a tyukok nem mind porcelán! Sok sikert!!
Szia! én ugy gondolom hogy olyan 2-3 év körüli lehet! de tegyél fel róla képet és akkor talán sikeresebben megtudom mondani! a sarkantyúról és magárol a kakasról is tegyél fel!
Szia! akkor ismét a kedvencek között lehet Lilike!
A japiknak igazán fantasztikus helyük van biztosan boldogok! Ha minden jol megy én is ott leszek a vásárba már alig várom! én nem tudom hogy veszek e valamit habár szeretnék még egy két porcelán színű japit vagy még egy pár db picigyöngyit és egy pár vadkacsát és persze még van az elképzelésembe de hát majd a választéktol függ!alaposan meg kell válogatnom az állományom!
Amint látom a helyüket a japiaidnak nem tartom szükségesnek a vitaminokat ugyanis mindent megtalálnak a zöldben, bogarakban, gilisztákban de ahogy gondolod! a napraforgóval vigyázz elhizhatnak töle a japik nagyon kevés kell belöle inkább csemege, vagy csinálsz egy jó kis keveréket és összedarálsz mindent vagy simán csak összekevered a kifejletteknek nem igazán kell darálni!
és végül a hibridek hát mindig van egy kis csatározás de persze ha nem kifejlett kakasok akkor hamarabb megnyugszanak és itt ugy gondolom a tyukicák fognak egy kicsit harciasabbak lenni de ez függ a hibridek nagyságátol mert ha még fiatalok akkor majd csak menekülnek egy kicsit de tényleg hamar megszokják egymást!