Keresés

Részletes keresés

oldadore Creative Commons License 2009.12.14 0 0 5726

Szervét Tibor közreműködésével egy meseregény bemutatója volt december 4-én az Alexandra Irodalmi Kávéházban:

Kalas Zsuzsa: A decemberi gyerek avagy mese a gyermeki akarat hatalmáról

...alighanem nagyon elmulasztottunk valami jót :((

biztos hozzászólt SzT a témához, és talán még fel is olvasott részletet a könyvből - de szívesen hallgattam volna...

mint amikor az Emil és detektívek cédét hallgattam és azt sajnáltam a legjobban, hogy nem vagyok én is ott egy kisfiú :) 
oldadore Creative Commons License 2009.12.14 0 0 5725

Kulcsi Kovács Rita / odalie: Egy érzéki zsarnok a vakok országában

Oidipusz gyermekei = PRAE.hu, 2009.11.26.

"Szervét Tibor Kreónja nagyon élő, összetett, Antigoné (Petrik Andrea) mellett talán a legjobban sikerült figura, alakítása eredeti, hiteles.

Honlapján azt olvashatjuk, hogy nem szereti a néző szájába rágni, mit gondoljon, elég egy-két apró gesztus is. Ezt az elvet, úgy tűnik, sikerül alkalmaznia ebben a produkcióban is. Kreón már-már nyájasan kedves, mondhatni vonzó férfi. Jól áll neki a hatalom, biztosnak tűnik önmagában. Trónra lépése, megnyugtató beszéde lecsillapítja a kedélyeket. (...)"
oldadore Creative Commons License 2009.12.14 0 0 5724
ok, most sikerült résen lennem, te csak tanulj a háttérzene ;) mellett is!
Előzmény: alminar (5723)
alminar Creative Commons License 2009.12.12 0 0 5723
Köszi szépen, Oldadore, rád mindig lehet számítani!
Sajna péntek reggel nem tudtam bekapcsolni a tvt, mert buszon ültem hazafelé. :)
Előzmény: oldadore (5722)
oldadore Creative Commons License 2009.12.12 0 0 5722
m1 - Ma reggel, 2009.12.11. 8:50 h. Részletek

"Jótékonysági felhívás" - videó bejátszás (narrátor: Szervét Tibor).

"Műsorvezető: - Horgas Eszter fuvolaművész és Szervét Tibor színművész a vendégünk.

Elhangzott itt már néhány név az előbbi bejátszóban. Ők mind azért lesznek ott a volt Kongresszusi Központban, merthogy jótékonysági koncertet adnak a lovasterápia megsegítéséért. Horgas Eszter fellép ezen a koncerten, ugye? Merthogy Szervét Tibor nem lép fel a koncerten.

Szervét Tibor: - Szervét Tibor nem, mert ez egy zenei koncert. Furcsán venné ki magát, ha fölkapnék egy gitárt...

Van egy tanyasi barátom, Domina Imre, aki évek óta beteg gyerekeket lovagoltat, gyógyít. Már 5-6 éve, teljesen ingyen. Teljesen ingyen, a szabad ég alatt. Olyan gyerekekről beszélünk, akiket kis tolószékben hoznak oda a szülők, a tolószékről felteszik a lóra. Amikor leveszik a lóról, az a húsz perc, ami alatt a lóhát a mozgását átadja, az egy visszafelé történő idegpályaépítés tulajdonképpen. Plusz, Imre föltalált egy úgynevezett járógépet, mert ugye ahhoz, hogy megteremtődjön a járás feltétele izmok is kellenek, amik szintén nincsenek a kicsgyereknek, aki úgy él, hogy tolószékben ül. Az izmok pedig egy fölfüggesztett székecske, heveder segítségével szintén trenírozhatók.

Nemrég volt egy beszélgetés a televízióban, ahol én magam is először hallottam Imrének ezt a történetét. Kapott egy videót egy apukától, akinek a gyereke ennek - a most már meglehetősen komplexé váló gyógyításnak - a hatására elkezdett menni.

Imre a tanyája előtt egy kis karámban dolgozik a gyerekekkel nyáron, de 'amit felrak nappal, az leomlik estére', mert a rossz idő, a szél, a hideg, a tél az ő addigi munkáját megakadályozza, tönkreteszi. Exponenciálisan megnőne a munka hatásfoka, hogyha tudna folyamatosan dolgozni, és nem függne az időjárástól. Évekkel ezelőtt, amikor mi találkoztunk, már nyilvánvalóvá vált, hogy az igazi segítség az lenne, ha föl tudnánk építeni egy fedeles foglalkoztatót. Ehhez létrehoztuk a Paci Doki Alapítványt.

Műsorvezető: - Ugye, ez nem az első alkalom, hogy egy ilyen jótékonysági koncert létrejön a Paci Doki Alapítvány részére? Volt valamilyen megmozdulás?

Szervét Tibor: - Koncert először van.Volt megmozdulásunk, volt egy Anconai szerelmesek előadás, amit a Centrál Színházban - akkor még Vidám Színpadon - csináltunk. Két színház is támogatta az előadást, a Radnóti Színház és ők is. Ami ugyanilyen nagy dolog volt. Az első szóra azok a barátaim, kollegáim, akik megtudták, hogy mi a történet, jöttek. Ugyanúgy, mint azok a művészek, akik most fellépnek, az első szóra, hogy megtudták mi a történet, eljönnek. Nagyon nagy dolog.

Műsorvezető: - Mennyire lenne itt szükség, hogy felépülhessen a fedett lovagoltató?

Szervét Tibor: - Minimum tizenöt millió forintra lenne szükség. Ez rengeteg. Azért is történt az, hogy az első fázis, az Anconai szerelmesek előadás egy nagyon sikeres esemény volt önmagában, azonban a cél eléréséhez még nagyon pici lépés - mint a holdraszállásnál. Tehát egy kis lépés volt a fedeles felé.

Műsorvezető: - Ez a koncert mekkora lépés lehet, mire számítanak?

Szervét Tibor: - Azt nem tudjuk, az a nézőktől függ, hogy egy ilyen műsor hatására hányan gondolják azt, hogy ez egy kihagyhatatlan, csodálatos névsorral ellátott est lesz. Amit - még azt is merem mondani, hogy - függetlenül a jótékony céltól is, önmagában is kötelező megnézni.

Műsorvezető: - Horgas Eszter számára miért fontos?

Horgas Eszter: - Amióta élek és színpadon vagyok, talán még soha nem éreztem ilyen intenzíven azt, hogy mennyire fontos, hogy mi művészemberek akik látszunk, hogyan élünk, mit teszünk, hogyan reagálunk. Ezen az eseményen kívül is az elmúlt időszakban nagyon sok megkeresés érkezett, akár személyreszólóan is. Azt hiszem, hogy nincs is lehetőség választani, tehát hogy annyira egyértelmű, hogy nekünk oda kell állni, meg kell mutatni magunkat.

Sok alapítvány mellé odaállok és segítek, nyilván személyes kapcsolatok miatt is. Sok olyan ember foglalkozik ezzel az üggyel akiket ismerek, illetve én is ismerem Imrét és munkáját, és nagyon szimpatikus nekem. Ugye, ha a gyerekekről van szó, akkor meg amúgy is az ember még nyomul is, hogy tehessen, és hát fel sem merül az, hogy nemet mondani.

Ennél jobb dolgot el sem tudok képzelni, hogy egy művész avval ad, azt nyújtja, amit igazából tud. Tehát a zenélés, vagy a színpadra állás olyan, mint hogyha én magam is megsimítanék egy gyereket, vagy valamiképpen segíteném.

Ez a névsor, akik itt játszanak, azok így együtt nem nagyon szoktak. Ami talán plusz élményt adhat, hogy mindannyiunk folyamatosan játszik, és tényleg el lehet menni meghallgatni. Az, hogy ilyen fölállásban, egészen különböző műfajokban azt hiszem, hogy tényleg az élvonalt adják egy este. Ráadásul egy új közös produkció készül, ez nem nagyon gyakori. Ezek szerintem mindig nagyon jó események tudnak lenni, amikor azt érzékeli közönség és művész is, hogy van összekapaszkodás az országban.
Előzmény: oldadore (5721)
oldadore Creative Commons License 2009.12.11 0 0 5721
m1 8:49 - most kapcsoljátok be, Horgas Eszter és Szervét Tibor beszél a Paci Doki Alapítványról és a koncertről
oldadore Creative Commons License 2009.12.05 0 0 5720
Mix Magazin, 2009/12. Fotó: Kanyó Béla

Spamalot 1,2,3 bemutató = Sok Hűhó Naplója, 2009.11.18.  

"(...) a szereposztás... a madách színe java és a vendégek.

Szervét Tibor és Hujber Feri ajándék a színháznak és vérfrissítés, Feke Pali nem olyan rossz mint gondoltam, majd belejön. 

Viszont hogy mekkora különbség van szereposztások között!!

Szombaton [szept.26.] mintha egy másik színház másik elõadását láttam volna: életre kelt, a poénokon úgy röhögtem, mintha elõször, mert ki volt találva és mûködött. Kár hogy nem lehet mindig így játszani..." 

IR: A Kerekasztal Lovagjai betörtek a Madách Színházba

= Zenés Színház, 2009.12.03.

"A hármas szereposztásból Arthur király szerepében Szervét Tibor lehengerlő jelenségét és játékát volt szerencsém élvezni. Féltem a színművésztől valamelyest, mert igazán zenés darabban őt még soha nem láttam, s bár prózai színpadi- és filmszínészként a magyar paletta egyik legkiemelkedőbb alakjának tartom, nem feltétlenül tudtam elképzelni, hogy középkori maskarát öltve fakad dalra az ország egyik vezető színházában, mely többek között nagyon erős zenés darabjairól és zenés színészeiről híres.

Szervét azonban tökéletes választás volt. Remekül hozta a magával kicsit eltelt, bátornak látszó, de a valóságban nagyon is gyáva, mégis maximálisan szerethető uralkodó figuráját."
oldadore Creative Commons License 2009.11.30 0 0 5719

Lovasterápiával a betegségek ellen

A Jam vendége Domina Imre alapító, terapeuta és Szervét Tibor színész, a koncert szervezője [Részlet]

ATV-Jam, 2009.11.19.

Videó: http://atv.hu/videotar/091119_lovasterapiaval_a_betegsegek_ellen.html

"Műsorvezető: - Akkor nézzük, hogy a jótékonysági koncert mire szerveződött, hogyan, miben kíván segíteni?

Szervét Tibor: - Hoztunk egy plakátot, ha ezt lehet inzertálni valahova, azt nagyon megköszönném, mert a fellépők névsorára vagyunk a második legbüszkébbek. Az első legbüszkébbek Imrére vagyunk, a második legbüszkébbek pedig arra a névsorra, akik vállalták azt, hogy ezen az esten részt vesznek és együtt zenélnek. Tényleg Presser Gábortól Zoránig a hazai könnyűzenei élet nagyon nagy nevei jelennek meg december 16-án a Kongresszusi Központban, ami miért is jött létre. Azért jött létre, mert adott az emberi feltétel az Imre és az egész őt, és a dolgot körülvevő szeretet formájában. Adott a ló, adott a terep. És nincs ház, nincs egy fedeles építmény, ahol ő ezt az egész tevékenységet végezhetné.

Műsorvezető: - Mert szabadon vannak a gyerekek télen is, viszont télen nem lehet...

Szervét Tibor: - Igen, és ahogy jön a rossz idő, ahogy jön az eső, a hideg, a gyerekeket természetszerűleg nem hozzák a szülők, nem lehet, merthogy a fizikai körülmények nem teszik lehetővé. A munka szépen eljut valameddig, tavasztól nyár végéig, és az egész kezdődik előlről a következő évben. Imre évről évre teszi ezt a sziszifuszi fizikai munkát, hogy ő tologatja fel a gyerekeket, akik képletesen szólva visszagurulnak az állapotukat tekintve. Ezt ő évek óta csinálja, és mi évek óta egy-egy ilyen eseményt megpróbálunk mellé organizálni, próbálunk arra pénzt gyűjteni, hogy egy fedeles foglakoztató összejöhessen. Ez.... hát nagyon nehéz, nagyon nehéz eljuttatni az emberekhez. Tehát, amit mondott az elején, hogy aki nem érintett, az nem látja, aki nem érintett, az nem tudja, hogy ez micsoda terhekkel jár. Imre az egészet ingyen csinálja az elejétől kezdve, mert az az elve, hogy pont elég a teher annak a családnak, amelyik ilyen kisgyereket nevel. Bőségesen rakódnak erre olyan terhek, amiket bőven elég fizetni, mert anyagilag is terhek, és ezért nem kér pénzt tőlük. Így viszont az esélyünk sem volt másra, mint a megszólítható társadalomhoz fordulni, hogy Hölgyeim és Uraim, itt van ez a nagy baj, tegyék meg, hogy segítenek."
oldadore Creative Commons License 2009.11.30 0 0 5718

Koncert a fogyatékos gyerekekért [Részlet]

Duna TV - Család-barát Magazin, 2009.11.19.

Videó: 33:20' - http://www.dunatv.hu/musor/videotar?vid=592604

"Domina Imre: - Egy hete, hajnali öt órakor kaptam egy e-mailt az egyik szülőtől egy ilyen címszó alatt, hogy Jánoska jár. Végigolvasva a történetet, sírtam. Jánoska hat éves, születéskori mozgássérült, tehát oxigénhiánnyal született. Lovasterápia, járógép és - hangsúlyozom - egyéb fejlesztések segítettek.

Műsorvezető: - Járógép? Saját találmány?

Domina Imre: - Igen. Nem elég az, hogy lovasterápiázunk, a gyereket talpra kell állítani. Kell hozzá izom, egyensúly, hogy merjen a gyerek járni. Megemlítettem ezt egy nagyon kedves barátomnak, Fodor Gézának, aki nagyon ügyes mesterember, és közösen kialakítottuk ezt a járógépet, amelyben a gyerek elkezdheti a járás első lépéseit, és tulajdonképpen izmot fejleszt, egyensúlyt. Például  Jánoska esete nagyon nagy valószínűséggel neki is köszönhető.

Zorán: - Bocsánat, én is kérdezhetek? Szabadalmaztattátok már ezt a szerkezetet? Mert még hány gyerek lehet, akinek ez mennyire jól tudna jönni, és akkor mindig fölmerül az, hogy hogyan legyen ebből gyártás. Tehát ilyeneken nem gondolkodtok, csak így...?  

Domina Imre: - Nem. Én föltettem ezt a honlapunkra. Bárki megcsinálhatja.

Zorán: - Ez a szép dolog.

Műsorvezető: - Fantasztikus dolog. Hozott magával egy fényképet, aminek története van.?

Domina Imre: - Ez egy nagyon kedves történet, és remélem, hogy ha most gondolatban, hirtelen Cegléden teremnénk egy lakásban, ez a kislány ott ül a tévé előtt. Egy halmozottan fogyatékos kislány, aki szintén lovasterápiára jár hozzánk. Zoránhoz ez a történet ott kapcsolódik, hogy az - egyébként sűrűn epilepsziás rohamokat kapó, izgatott gyerek - édesanyja a kislány egészen kicsi korában jött rá arra,. hogyha egy Zorán CD-t tesz be, a kislány rögtön lenyugszik. Most nyilván, ahogy a művész úr beszélt, a kislány teljesen nyugodt és tudja, hogy ki beszél.

Zorán: - Az ember hitetlenkedve hallgatja, mert mindig mellbevág az, amikor bármelyik művészi produkciónak ilyen közvetlen hatása tud lenni. Nagyon megtisztelő, és ugyanakkor az embernek felelősséget is tesz a vállára, dehát nagyon örülök, hogyha ilyen szoros összefüggés hozható össze a két ügy között.

Ezek azok, amik túllépnek mindenféle nyilván szokásos sikeren vagy elismerésen. Tehát itt már kicsit azért az ember abban a szférában van, ami már nagyon nehezen megfogható és megmagyarázható természetesen." 
oldadore Creative Commons License 2009.11.30 0 0 5717

"A következő különleges és nagyszerű eseményre szeretnélek meghívni Benneteket:

EGYÜTT-Művészek a Lovasterápiáért

Jótékonysági koncert a beteg gyermekek fejlesztéséért

2009. december 16. 19:00

Novotel Budapest, Congress & World Trade Center

(volt Budapest Kongresszusi Központ)

Az este egy különleges alkalom, ahol soha nem hallott duettek is elhangzanak majd. A műsor majdnem teljesen összeállt már, és ennek tudatában mondhatom, hogy a nemes cél támogatása mellett egy igazi zenei csemegét is elfogyaszthat aki eljön aznap este!

A fellépők:

Bíró Eszter, Falusi Mariann, Fassang László, Gerendás Péter, Gerendás Dániel, Hodek Dávid, Horgas Eszter, Lang Györgyi, Palya Bea, Pély Barna, Presser Gábor, Terecskei Rita, Unicum Laude Énekegyüttes, Zorán.

A kísérő zenészek : Sárik Péter, Frey György, Berdisz Tamás, Fodo

A cél:

Domina Imre a Paci Doki Alapítvány megálmodója immár nyolc éve foglalkozik sérült gyerekek rehabilitásával, fejlesztésével, amit lovasterápiával és az általa kifejlesztett járástanító készülékkel végez, INGYEN! (Mondanom sem kell mekkora segítség az amúgy is hátrányos helyzetbe került családok részére, hogy nem kell fizetniük.) A kezelések a Cegléd mellett lévő Csemőben folynak egy gyönyörű tanyán, csendes és nyugodt környezetben.

A Pacidokitól kontrollra járó gyermekek állapotának javulását a szakemberek olyan jónak találják, hogy már a Heim Pál kórházból, és a Bethesda Kórházból is küldik őket ide terápiára, de már a járásfejlesztő rendszerükkel önállóan járó, és járásközeli állapotban lévő gyerekek száma is egyre nő.

A foglalkozások viszont szabad ég alatt folynak így sajnos a rossz idő beköszöntével majd fél évig szüneteltetni kell a kezeléseket.

A koncert teljes bevételét ezért egy fedeles foglalkozató felépítésére szánjuk, lehetővé téve a folyamatos gyógyítást.

Részleteket a lovasterápiáról, a gyerekekről és a koncertről ITT  találtok."
Előzmény: oldadore (5716)
oldadore Creative Commons License 2009.11.30 0 0 5716

Halihó, Topiclakók és Mindenki, aki erre jár!

a következő levelek jutottak el hozzám, amelyeket a figyelmetekbe ajánlok:

"Kedves Barátaim, Ismerőseim!

Ezt a levelet Sárik Péter barátom fogalmazta és küldte szét, de változtatás nélkül továbbbküldöm Nektek, mert minden benne van, ami a dologgal kapcsolatban fontos. Ami még hasznos információ, jegyeket a Ticketportál értékesít. Üdv mindenkinek szeretettel

Szervét Tibor"
alminar Creative Commons License 2009.11.26 0 0 5715
Pontosan! Múlt héten a Centrál Színház vendégszerepelt nálunk, tesóm el is ment rá.
Én sajnos szakmai gyakorlatozom Budapesten (0 Ftért).
Előzmény: oldadore (5714)
oldadore Creative Commons License 2009.11.26 0 0 5714
... és élénk színházi élet van például a szép Keszthelyen is. :)
Előzmény: alminar (5713)
alminar Creative Commons License 2009.11.25 0 0 5713
Jöhetnének a Dunántúlra is... :)
Előzmény: oldadore (5712)
oldadore Creative Commons License 2009.11.25 0 0 5712

Az előadás vendégjátékainak sorában (Gózon Gyula Színház, Miskolc, Kecskemét, a 4-es Metró, Arad, Komárom után és Gyula előtt)

Cegléden, Szervét Tibor szülővárosában játszották el a Libikókát hétfőn, 23-án.

Ceglédi Városi Televízió beszámolt az eseményről.
Előzmény: oldadore (5710)
oldadore Creative Commons License 2009.11.24 0 0 5711

A képen Asztrov és Jelena látható.

A Ványa bácsi megjelent DVD-n november 19-én. :)

Nagyon bízom abban, hogy jobb minőségű annál,

mint amit TV-ről vettem fel 12 éve...

erről rövidesen hírt adok, amint megszerzem.:))
Előzmény: oldadore (5553)
oldadore Creative Commons License 2009.11.24 0 0 5710

A Libikóka holnap, november 25-én

a Gyulai Várszínházban vendégszerepel :)

oldadore Creative Commons License 2009.11.24 0 0 5709

Úgy tűnik, a Playboy újra megjelentette Szt egy 2007. augusztusában adott interjúját(?):

Bóka B. László: Szervét Tibor

Playboy, 2009.11.17. 

oldadore Creative Commons License 2009.11.22 0 0 5708

Művészek a lovas-terápiáért

Sláger Rádió, 2009.11.18.  

Szűk egy hónap múlva, december 16-án nagyszabású jótékonysági koncertet rendeznek az egykori Budapesti Kongresszusi Központban. A teljes bevétel a Paci Doki Alapítványt segíti. Olyan neves előadóművészek vállalták az önkéntes fellépést, mint például Presser Gábor, Palya Bea, Pély Barna és Horgas Eszter. Az est házigazdája Hegyi Barbara és Novák Péter lesz.

Az alapítvány szeretne egy olyan fedett létesítményt kialakítani, ahol télen, rossz időben is tudnak foglalkozni a beteg gyermekekkel. Erre gyűjtik a pénzt. Ingyenes szolgáltatásukat a Cegléd melletti Csemőn, egy tanyán végzik a terápiás szakemberek.

Szervét Tibor színművész, az alapítvány támogatója rádiónknak elmondta, hogy a lovas-terápia olyan gyermekeknek segít hatékonyan, akik mozgásszervi vagy mentális problémával küzdenek. (SR)
Előzmény: oldadore (5705)
oldadore Creative Commons License 2009.11.22 0 0 5707

Szervét Tibor: - "... ötvenkét éve él együtt két ember. Ez nagyon-nagyon megható. És legnagyobb megdöbbenésemre szanaszét nevetik magukat a nézők, erre egyáltalán nem számítottam. Merthogy valamennyire ez vicces és remekül van megírva."

Az Alexandra-beszélgetésen Szervét Tibor az új bemutatójáról, a Beszélő fejek II-ről is mesélt (az interjút a http://szervet.szinhaz.org/ honlapon olvashatjátok).

A meglepő nevetés mögött talán az is lehet, hogy az első monológ rettegő horrorja után örülünk ennyire felszabadultan ennek a ragaszkodásról és szeretetről szóló történetnek.

Vagy sokkal inkább annak a különös élménynek örülünk, hogy mintha tükörbe néznénk, úgy magunkra ismerhetünk SzT természetes játékában. A magára maradástól rettegő Grahammel együtt morgolódunk, cselezünk, duzzogunk, drukkolunk... és persze jókat kacarászunk az ismerős érzéseken, mozdulatokon, reagálásokon, helyzeteken...
Előzmény: oldadore (5689)
oldadore Creative Commons License 2009.11.21 0 0 5706

A Spamalot cédé szereposztása:

Szerednyey Béla, Polyák Lilla, Nagy Sándor, Hajdu István, Szente Vajk, Barát Attila, Serbán Attila, Barabás Kiss Zoltán, Sasvári Sándor, Németh Gábor, Ress Hajnalka, + Szervét Tibor

#}:-((   ez nem ér... az előzetes hírek szerint a CD-n SzT volt Arthur király...

most meg Szerednyey[SanchoPanza/Sárdy]...

...ezt én nem fogom tudni meghallgatni...   :'-e(

Ha valaki így is megveszi a cd-t kérem, legyen szíves írja meg, hogy mi került a cd +-ra SzT-vel kapcsolatban.
oldadore Creative Commons License 2009.11.19 0 0 5705

Budapest Kongresszusi Központ  - december 16. (szerda) 19:00

Együtt - Művészek a lovasterápiáért - Jótékonysági est a Paci Doki Alapítvány javára 

A Paci Doki Alapítvány ingyenesen nyújt lovasterápiás fejlesztést beteg gyermekek számára.

Az Alapítvány munkáját ismerő közéleti személyiségek,

- mint Szervét Tibor vagy Sárik Péter - hívó szavára a magyar művészvilág több kiemelkedő szereplője is igent mondott, hogy önkéntes részvételével támogassa a koncert létrejöttét, és így az Alapítvány munkáját.

A Port.hu-n sok kép található a fellépőkről:

Presser Gábor, Zorán, Palya Bea, Horgas Eszter, Bíró Eszter, Falusi Mariann, Fassang László, Gerendás Péter, Gerendás Dániel, Hodek Dávid, Lang Györgyi, Pély Barna, Sárik Péter és Zenekara, Terecskei Rita, Unicum Laude Énekegyüttes

Jegyárak: Adományhelyek 4.000.-, 5.900.-, 8.900.-, 11.900.- és 14.900 Ft-os áron válthatók az Interticketnél

Az Alapítvány munkájáról a www.pacidoki.hu oldal ad bővebb felvilágosítást.
oldadore Creative Commons License 2009.11.17 0 0 5704

"A november 16-án megjelent Tiszta hangok könyvet és lemezt a Helikon Kiadó

egy jótékonysági est keretében, december 6-án a Thália Színházban mutatja be.

A gálaest fővédnöke dr. Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek. 

A rendezvényen Csaba testvér gyermekei [gyermekotthon]  és neves vendégművészek - Bródy, Bery, Fullajtár Andrea, Gerendás Péter és zenekara, Gryllus Dániel, Nemadomfel együttes, Pápai Erika, Role zenekar, Szervét Tibor,  Váczi Eszter - közösen lépnek fel."

oldadore Creative Commons License 2009.11.17 0 0 5703

Fotó: Bálint F. Gyula

Létay Dóra a Vidám kísértetben (a képen látható, rendezte: Szervét Tibor) nagyon jól játszotta a gyönyörű kísértetet. Aztán önfeláldozóan megmentette egy remek  Dorina-beugrással SzT  2007. november 3-iki jótékonysági Anconai szerelmesek előadását. :)

A miskolci Az ember tragédiájában láttam még, ahol a tudós Ádámtól olyan ellenállhatatlanul tudott pénzt kérni, mint senki más :D. (Azonban a POSZT-blogja 2008-ban sajnos leginkább csak önreklám volt.)

A most bemutatásra kerülő Szmájli  c. önálló estjének érdekessége, hogy az ő ötlete volt, ő keresett hozzá adatokat, végül a saját gondolatait ő írta meg és ő játssza egyedül (csak a rendező más: Szanitter Dávid). Ezt az érdekességet biztosan meg fogom nézni. :)
Előzmény: alminar (5702)
alminar Creative Commons License 2009.11.16 0 0 5702
De jó lehetett....
Létay Dórát a Figaro házasságában és a Vízkeresztben láttam, mindkettőben nagyon tetszett és őt is szeretem szinkronhangként is. :)
Előzmény: oldadore (5701)
oldadore Creative Commons License 2009.11.16 0 0 5701

A barátságos Alexandra kávézóban tea és pogácsák mellett érdekes, jóhangulatú beszélgetést hallhattunk a Thália Színház lehetőségeiről és terveiről, a Szmájli c. darab megírásáról és létrehozásáról, a blues zene és Szabó Győző kapcsolatáról, és nem utolsó sorban a Beszélő fejek II. előadásról.

Ennél hosszasabban majd SzT honlapjára próbálom meg összeszedni a hallottakat. Addig is ízelítő:

"Szervét Tibor: - ... ez is az egyik vesszőparipám.

Létay Dóra: ... a vesszőménesed...

Szervét Tibor: - ... ez már az írói vénád, igen!"
Előzmény: alminar (5700)
alminar Creative Commons License 2009.11.16 0 0 5700
Hát ez pech, ha előbb szólsz, akkor nem beszélek meg programot egy barátnőmmel, de már nem lehet lemondani. :( Így is ő tesz nekem szívességet.
Ha mész, majd számolj be részletesen.
Előzmény: oldadore (5698)
oldadore Creative Commons License 2009.11.16 0 0 5699
itt lesz a beszélgetés: Alexandra Irodalmi Kávéház, 1075 Bp. Károly krt. 3/c.
Előzmény: oldadore (5698)
oldadore Creative Commons License 2009.11.15 0 0 5698
Alexandra Könyvesház, november 16. hétfő - 17.00:

Új színház, új lendület. Főpróba – a hónap színházi bemutatója. Beszélgetés a Thália Színház 2009/2010-es évadjáról. Közreműködik Zimányi Zsófia, a Thália Színház Igazgatója és vendégei:

Létay Dóra színművész a Szmájli, Póka Angéla színművész a Tiszta kosz, valamint Szervét Tibor színművész a Beszélő fejek II. című előadások kapcsán. A beszélgetést Csáki Judit vezeti.

alminar Creative Commons License 2009.11.15 0 0 5697
De jó lehetett, emlékszem, hogy el is mentem volna rá, csak azon a hétvégén muszáj volt hazamennem, mert előtte hetekig Bpen voltam és le is betegedtem (köv. hétvégén pedig mentem ki Olaszországba, így kellett is az energia)....
Be kell vallanom, hogy ezelőtt én csak onnan ismertem a nevét, hogy ő adaptálta a Veszedelmes viszonyokat (amit Stephen Frears rendezett meg).
Előzmény: oldadore (5695)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!