Szolgálati közlemény: A Rossmannban vettem tegnap szilikonos muffinformákat (olyana mint a papírkapszli, csak szilikonból). 20 db 1190 forint. Szerintem jutányos. Ja, normál méret vagy egy hajszállal kisebb annál. Ma tesztelem.
Nekem még sose maradt lefagyasztanivaló :-)), de gond nélkül beteheted. Egyre ügyelj: ne ilyen-olyan nejlonzacskóba tedd, vegyél vastag, kifejezetten erre a célra való mélyhűtő zacskót. És alaposan zárd le. A sütemények különösen könnyen magukba szívják más élelmiszerek szagát, és ugye nem lenne kívánatos egy csokis muffin töltöttkáposzta stich-hel. :-)))))) Sajnos a dobozok se teljesen aromazáróak.
Valahol azt olvastam, hogy mélyhúthető a kész muffin. Próbálta már valaki?
Mibe kell csomagolni? Átlátszó fóliába, vagy dobozba? Melegitése megúszható mikrohullámmal, normál sütő nélkül (mert ugye 1-2 darabért nem kapcsolom be a sütőt)?
Műfajában isteni muffin, adagokban le lehet fagyasztani.
egy csésze = 240 ml
"Szuperegészséges" muffin
2 csésze tk liszt
1 csésze barna cukor
2 csésze reszelt répa
2 tk szódabikarbóna
2 tk fahéj
1 tk gyömbér (elhagyható)
3 tojás
1 csésze mazsola
1 csésze olaj
2 tk vanília kivonat
1 hámozott, reszelt alma
1/2 csésze durvára vágott dió/mogyoró/mandula
Eljárás a szokásos, külön a száraz, külön a nedves anyagok, majd összekever, 180C-on 20-25 percig kell sütni.
mj. nekem kicsit olajos volt, kevesebbet tennék bele egy negyed-egy harmad csészével.
normál maflástepsibe pl. Intersparban láttam (viszonylag jó áron), kicsibe való bélés Sparban szokott lenni (Papstar néven keresd - (szerintem abszlúte logikátlanul) a papírtányéroknál van, nem pedig a sütőbigyóknál).
Van itt a topikban egy "egészségügyi" muffinrecept, keress rá! Egyébként pedig lehet, hogy a kalóriaszámolás a nyerő ebben az esetben, ételek (alapanyagok) kalóriatartalmához meg szinte bárhol találsz táblázatot, és érdemes latsia1 topiktárs oldalát is megnézni, ő is fogyókúrázó férjet tart. ribizli
Én szupermarketekben, 100forintos boltban vettem eddig. De nagyon tanácsos utána számolni, hogy mennyibe kerül 1 db kapszli, mert óriási különbségek vannak!
Egy kis segítséget kérnék gyakorlott muffinsütő sorstársaktól:)
Párom fogyókúrázik, semmilyen süteményt, édességet nem hajlandó fogyasztani. Azonban kitalálta, hogy muffint süthetnék neki, olyant, amiben teljes kiőrlésű gabonaliszt van( rozs vagy zab), barnacukor és lehetőleg csak egészséges összetevők.
Sok receptet megnéztem, de nincs időm végigbogarászni az összeset hozzávalók szerint is. Ha van valakinek valami jó kis bevált receptje nagyon köszönöm előre is:)))
Óóó, pedig úgy néztem, hogy egy olyan kuglófka pont elég tízóraira. Miért érzed úgy, hogy gazdaságtalan? Én nem gondoltam, hogy az lenne, de nekem nincs is ilyenem. :)
Neked milyen állagú szokott lenni a tészta? Lehet, hogy a bögrém nem 2 dl-es :(, amivel mértem a lisztet, mert kellett még kefírt meg tojást tennem hozzá, hogy eltudjam keverni.
Még nagyon új vagyok itt, de el szeretném újságolni, hogy második muffinom isteni finomra sikeredett (az elsőről nem véletlenül nem nyilatkozom:)))). Sajnos nem emlékszem kitől, de egy korábbi, itt olvasott hozzászólás mazsolás-túrós receptjét használtam fel picit átalakítva és felezve, az eredmény: őszibarackos-túrós muffin lett. Amit beleraktam:
15 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
5 dkg vaj
10 dkg cukor
pici só
1 cs vaniliás cukor
2 tojás
12,5 dkg túró
0,7 dl tej
őszibarack apróra darabolva
A vajat a cukorral, a sóval és van.cukorral simára kikevertem, majd a tojásokat egyenként adtam hozzá. Folyamatos keverés mellett raktam bele a túrót és a tejet, majd kis adagonként a sütőporos lisztet.
Formába kanalaztam a masszát, és 6-8 apró őszibarack darabkát nyomkodtam a kupacokba. Előmelegített sütőben kb. 25 perc után ilyen lett: