Sziasztok. 4 hónapja fáj a hasam bal oldalon gyomortájékon. Volt már gyomor és vastagbéltükrözésem is mintavétellel de mindkettő negatív lett. Aztán hasi CT is ami felvetette crohn betegség lehetőségét. A gasztroenterológusom salofalk és budenofalk gyógyszereket írt fel teszt jelleggel, mivel a crohn-t nem tudták igazolni, így ha használ akkor valószínű, hogy crohn. 8 hete szedem, de nem nagyon van változás. Tompán fáj továbbra is, sőt már ha a hátamon fekszem akkor hátam is fáj. Ezek szokványos crohn tünetek? 8 hetes szteroid kúra után sem múlik a fájdalom.
Milyen új gyógyszer? Utoljára 4 hónapja voltam a bélgyógyászomnál, nem említett semmilyen új gyógyszert. Igaz, a Humira okozta masszív ízületi probléma óta nem adnám a fejem még egyszer study-ra.
Jó rég jártam erre, de sajna enek nem az az oka, hogy meggyógyultam:-(.
Remélem mindenki jól van a körülményekhez képest!
A kérdésem az lenne, hogy tud valaki valamit az új gyógyszerről?
Amíg "távol voltam" végigzongoráztunk minden lépcsőfokon, de sem a Humira, sem a Remicade nem volt hatásos, ráadásul a Remitől rosszul is lettem, így most lehet tesztelni fogok valami új szert...
Maxi adag ""C"" vitamin intravenasan-mindenfele rak leghatasosabb ellenszere!?- es gyulladasos betegsegekben is hatasos?!-vajon mi a helyzet a""Crohn"" eseteben?! Tapasztalata valakinek??
Koszi a valaszokat!-Nekem sohasem ajanlottak kezeloorvosaim a ""D"" vitamint?! FURCSA NEM? - Pedig tudtak az orokletes ""pszoriazisomrol"",2006 ota tudtak a ""sokizuleti gyulladasaimrol""-nincs kritika!-nekik van egy ORVOSI eskujok!-en meg maradok az ""ember segits magadon........"" megprobalom potolni-bepotolni?! HATHA?
Mi paleozunk, úgy látom az elv ugyanaz itt. Én alapból szedek a téli időszakban 5000 NE D-vitamint.
Fiam Crohnos, ő is szedi.
A D-vitamin elengedhetetlen az immunrendszer működéséhez. Én nem hiszem, hogy az immunrendszer legyengítése---pl. szteroidokkal---hatásos lehet. Inkább a normál működést kell elérni, ebben segít a D-vitamin.
Van aki ennél nagyobb adagban szedi.
De most már hálisten jön a napsütés. Ilyenkor a déli órákban kell napozni! Nem kell sok, és nem kell leégni! A szervezet kb. 20 perc alatt 20000 NE D-vitamint szintetizál. ez a max. akkor se lesz több ha egész nap kinn vagyunk a napon.
ez a D-vitamin sokkal jobb mint a szájon át bevitt, de télen nyilván nincs ilyen lehetőség. Én már alig várom, hogy kifeküdjek a fűre, és szintetizáljak :D
Szeretném megkérdezni: a mostani adóbevallásnál még kifizetik a mi betegségünkre a pénzt? Tavaly kb 3000ft jár havonta. Azt az összeget tavaly megkaptam a pénz visszaigénylésnél.