Keresés

Részletes keresés

szg307 Creative Commons License 2009.01.19 0 0 990
Nem azért mert nem fogy. Az öntöltők elakadhatnak, így az önvédelemre nem igazán biztonságos. Míg a revorverek ("forgós") esetében ilyen nemigen fordul elő.
Előzmény: Professzor 1 (989)
Professzor 1 Creative Commons License 2009.01.19 0 0 989

Sziasztok!

Szeretném a tanácsotokat kérni hogy milyen gázpisztolyt lehet venni, a forgópisztolyokon kívül. Egy másik fórumban csak a forgósokat tukmálják de biztos azért mert nemfogy.

zeta 3 Creative Commons License 2008.12.06 0 0 988

Akkor ezt meg is beszéltük.

Egy fórumból meg bárkit ki lehet rúgni, ha nem tetszik az ottani tulajnak, vagy nem illik a képbe, téged is. :) 

Előzmény: Labi_ (987)
Labi_ Creative Commons License 2008.12.06 0 0 987
Jó, akkor te lőjj minél hosszabb vesszővel, a videón látható céllövők is azért inkább maradnak a rövidnél. Mert ők nem szeretik ha stabil és célba találnak vele. :))

Többiek meg íjász témában jöjjenek inkább a szip-re, onnan az ilyen klf/zeta "szakértőket" páros lábbal rúgják ki hamar. :)
Előzmény: zeta 3 (985)
STEVE.5 Creative Commons License 2008.12.06 0 0 986

KLF?

Ja vagy úgy!

Rögtön rájöhettem volna.

Bruhahahahaha:-))))))))

Előzmény: zeta 3 (960)
zeta 3 Creative Commons License 2008.12.06 0 0 985

"Érdekes ember vagy te, hogy körömszakadtadig harcolsz az igazadért olyanban is amihez nem értesz."

Nekem ez némelyekkel ellentétben nem háború, elmondtam a véleményemet amit eddig senki nem cáfolt meg, ennyi. :)

"Lentebb elismerted hogy a nyílpisztolyok rövid vesszője pontatlan, ezzel engem igazoltál."

"Nem a vesszője pontatlan, hanem maga a nyílpisztoly, akármilyen vesszőt is raksz bele."

A nyílpisztoly egy nyílvesszőt lő ki, tehát érteleszerűen csak a nyílvessző lehet pontatlan nem a nyílpisztoly. Hogy miért pontatlan, mert rövid a nyílvessző, tehát igaz amit mondottam. 

"Részletesen leírtam neked a vesszőválasztás alapjait."

Csakhogy  nem a nyívesszőválasztásról van szó, hanem arról hogy a hosszabb vagy a rövidebb nyílvessző repül e stabilabban.

Nyílvánvalóan megpróbálod elterelni a témát az eredeti kérdésről, mivel te is tudod hogy igazam van, de ezzel úgysem érsz el semmit.

Előzmény: Labi_ (983)
Labi_ Creative Commons License 2008.12.06 0 0 984
"Egy számszerhez honnan lehet megtudni hogy milyen hosszú, súlyú vessző dukál, ha semmi leírás nincs erről? Tenpoint,horton,excalibur megadja, de mi a helyzet a többi ismeretlen márkával?
...
Ha ismersz erről (konkrétan számszer témájú) írást a neten oszd meg velem légyszi! Kösz!"

Konkrétan a szip-et tudom ajánlani infószerzésre, a magyar számszeresek is ott gyülekeznek már. Ha nincs a gyártótól ajánlás, marad a kollektív tapasztalat
Nyugodtan kérdezz, szívesen segítenek, vannak ott olyanok is akik olcsóbb számszereket használnak.
(mostanában Mike Peti is ír oda, őt a hazai számszeres versenyzőknek nem nagyon kell bemutatni azt hiszem)

Még egy érdekesség, ha már Peti eszembe jutott.
Nem is olyan régen easton fatboy 340-es vesszőkkel lőttem. Az egyik megreccsent a végén, de mivel nekem viszonylag nagy a húzáshosszom, a klubban letettem, hogy ha valaki rövidebb húzáshosszú emberkének kell, akkor vigye.
Peti arra járt, nézegette, aztán gondolt egy nagyot és visszavágatta a számszeréhez való méretre, kipróbálta és meglepően jól muzsikált, pedig nem kimondottan számszervessző.
Azóta megvette a maradék régi vesszőimet és a boltban is vásárolt hozzá még egy adaggal.
Kíváncsian várom, hogy mik lesznek a hosszútávú tapasztalatai vele.
Előzmény: halset (973)
Labi_ Creative Commons License 2008.12.06 0 0 983
Érdekes ember vagy te, hogy körömszakadtadig harcolsz az igazadért olyanban is amihez nem értesz.

"Lentebb elismerted hogy a nyílpisztolyok rövid vesszője pontatlan, ezzel engem igazoltál."

Nem a vesszője pontatlan, hanem maga a nyílpisztoly, akármilyen vesszőt is raksz bele. Akár a csomagban hozzáadott vackot, akár egy profi alucarbon vesszőből vágsz bele egy vesszőt, semmivel sem lesz jobb.
Mint láthattad a videón amit ideraktam a céllövő számszeresek nagyon rövid vesszőt használnak és azokkal igencsak pontosan lehet lőni. Ha úgy lenne ahogy állítod, hogy a rövid vessző pontatlanabb, akkor nem olyat használnának profi számszeres versenyeken.

"ugyanis azt eddigi hozzászólásdömpingedből még mindig nem bizonyítottad be hogy nem nekem van igazam."

Részletesen leírtam neked a vesszőválasztás alapjait. Nyugodtan olvass utána, ha nekem nem hiszed el.
Amennyiben azt hiszed, hogy az íjász szakirodalom szintén valami titkos összeesküvés része, akkor nyugodtan próbálj ki egy íjat helyes méretre vágott vesszőkkel, majd a kelletőnél hosszabbal. Az "archery paradox" miatt véletlenül se tudna a lövésnél megfelelő mértékben hajlani, ami elég rendes oldalszórást eredményez, és nem a normális kígyózó mozgásban repül, hanem oldalirányban csapkod a vége, ahogy a tollazás próbálja kompenzálni az oldalirányú kitérést.

"Az meg hogy íjászkodsz , már ne is haragudj de nem érv, ezen az alapon minden amatőr aki a parkokban kocog, profi hosszútávfutónak képzelhetné magát"

Amennyiben szerinted a hazai minősítés, az EAA Európa Kupasorozat dobogós helye és az IFAA világbajnokságon az első tízbe bekerülés parkban kocogásnak felel meg..... :)
Előzmény: zeta 3 (976)
zeta 3 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 982

Nagyobb betű nem volt?

Előzmény: szg307 (981)
szg307 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 981
... valamint a provokálásból, és az értelmetlen locsogásból is.
Előzmény: zeta 3 (979)
szg307 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 980

ELÉG VOLT A SZEMÉLYESKEDÉSBŐL.

Előzmény: zeta 3 (979)
zeta 3 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 979

De gyorsan válaszoltál,  és ráadásul labi helyett, remélem nem a másodnicked. :))))

Hogy kommandós, és profi fegyvermester lennék, ezt nem tudom honnan veszed, a vagyonőr az viszont stimmel, ezt sosem titkoltam.

"láttál már legalább két gázpisztolyt !"

Ezzel most mit próbálsz igazolni, ha hármat akkor már kommandós lennék, kettőnél meg amatőr? Magyarázd már el a gondolatmenetedet, mert épp ésszel felfoghatatlan. :)

Előzmény: gergol (978)
gergol Creative Commons License 2008.12.05 0 0 978
"Az meg hogy íjászkodsz , már ne is haragudj de nem érv, ezen az alapon minden amatőr aki a parkokban kocog, profi hosszútávfutónak képzelhetné magát, és minden slavia-val lövöldöző ember zöldsapkás kommandósnak. :))))"

Mint ahogy te is kiképzett profi vagyonőrnek és mindentudó kommandós fegyvermesternek képzeled magad, csak mert van egy biztonságiőr bizonyítványod, és láttál már legalább két gázpisztolyt !

Előzmény: zeta 3 (976)
zeta 3 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 977

"Nem vagy semmi KLF."

Ezzel teljes mértékben egyetértek. :)

Előzmény: gergol (974)
zeta 3 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 976

Lentebb elismerted hogy a nyílpisztolyok rövid vesszője pontatlan, ezzel engem igazoltál. Kettőnk közül szerintem te vagy az aki kötöszködsz, mert nem tudod elviselni hogy hülyeséget mondtál és most támadsz. :)))) 

"A kyudo íjászatról is szívesen beszélgetnék, volt szerencsém kipróbálni. Náluk sem hosszabb a vessző a kelleténél,"

Na hát most úgy tűnik, megint félrebeszélsz. Ami cseppet sem meglepő, ugye?

Én azt mondtam hogy a hosszabb nyílvessző stabilabban repül mint a rövidebb, erre te már egészen másról beszélsz. Nem hosszabb a kelleténél, ez szerinded egy szakmai észrevétel? Mert szerintem konkrétan ezzel semmit sem mondtál, és főleg semmit nem bizonyítottál, ugyanis azt eddigi hozzászólásdömpingedből még mindig nem bizonyítottad be hogy nem nekem van igazam. Helyette provokátornak nevezel, ami nyilván egyszerűbb mint érvekkel alátámasztani a vélt igazadat, vagy elismerni hogy tévedtél.

Az meg hogy íjászkodsz , már ne is haragudj de nem érv, ezen az alapon minden amatőr aki a parkokban kocog, profi hosszútávfutónak képzelhetné magát, és minden slavia-val lövöldöző ember zöldsapkás kommandósnak. :))))

Előzmény: Labi_ (972)
luki-luk Creative Commons License 2008.12.05 0 0 975
Hogy kisse vulgaris legyek,nem mindegy,hogy engem sz...k,vagy csak a tv-ben nezem!:-)))))
gergol Creative Commons License 2008.12.05 0 0 974
"Aha...

szobatudos az milyen?"

Olyan mint például te vagy, beképzelt felfújt hólyag, aki magán és hasonló társain kívül mindenkit hülyének néz, és dokumentum filmeket ócsáról. Te még a japán íjászokkal is leállnál vitatkozni hogy ilyen vesszőket nem is szabályos használni, hahaha. :))))))

Na lehet megsértődni.

Wáhááhhááá!!!

Nem vagy semmi KLF. Először leírod hogy te ilyent láttál már a Spektrumon a tévében, és ezután még te mondod másra hogy szobatudós?
Előzmény: zeta 3 (971)
halset Creative Commons License 2008.12.05 0 0 973

Hello, bevallom eddig nem sok figyelmet fordítottam a számszeríjamhoz vett vessző milyenségére, csak tudtam hogy 2219-es méretűt szeret. Egy számszerhez honnan lehet megtudni hogy milyen hosszú, súlyú vessző dukál, ha semmi leírás nincs erről? Tenpoint,horton,excalibur megadja, de mi a helyzet a többi ismeretlen márkával?Spine értéket hogyan számolom ki és honnan tudom milyet szeret az íjam?

(jelenleg egy tajvani bóvli csigás íjam van,185 font. Gyárilag adtak hozzá 2018-as, könnyebb vesszőt, de valahogy nem akartam ezeket használni félvén hogy túl könnyű, elbaszom vele az íjat. Jól gondolom-e?

Ha ismersz erről (konkrétan számszer témájú) írást a neten oszd meg velem légyszi! Kösz!

Előzmény: Labi_ (972)
Labi_ Creative Commons License 2008.12.05 0 0 972

Igen, én vagyok a nagy íjász szobatudós. :)

Végülis csak négy éve vagyok minősített versenyző aki nemzetközi versenyeken is tudott egész jó eredményeket elérni (az előtte időt ne számoljuk bele) így biztos kevésbé értek a vesszőválasztáshoz és hangoláshoz mint te, aki megnéztél róla egy filmet a spektrumon. :)

A kyudo íjászatról is szívesen beszélgetnék, volt szerencsém kipróbálni. Náluk sem hosszabb a vessző a kelleténél, az hogy más technikákhoz képest hosszabb vesszőt használnak, az az extrém húzáshossz amit teszik. (hiszen egészen a húzókaruk válláig feszítenek) 

De gondolom arról is láttál már egyszer egy filmet így ahhoz is sokkal jobban értesz mindenki másnál. :)

Mivel hozzáértésed hiányában érvelni nem tudsz az általam leírtak ellen (le merném fogadni, hogy az általam írt és a vesszőválasztásban legfontosabb spine értékről most hallottál először) így megpróbálsz sértegetni.

Ez a szokásos módszered, hogy addig provokálsz valakit amig az visszaszól és utána rohansz a moderátorokhoz hogy tiltsák ki mert csúnyát mondott rád. 

Sajnálatodra én nem fogok ilyen stílusban visszaválaszolni.

Ha valaki elolvassa a kettőnk írásait - még ha laikus is -  gyorsan rá fog jönni, hogy kinek van kettőnk közül lövése a témához.

Előzmény: zeta 3 (971)
zeta 3 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 971

"Aha...

szobatudos az milyen?"

Olyan mint például te vagy, beképzelt felfújt hólyag, aki magán és hasonló társain kívül mindenkit hülyének néz, és dokumentum filmeket ócsáról. Te még a japán íjászokkal is leállnál vitatkozni hogy ilyen vesszőket nem is szabályos használni, hahaha. :))))))

Na lehet megsértődni.

Előzmény: Labi_ (969)
Labi_ Creative Commons License 2008.12.05 0 0 970

Végezetül itt van egy kis videó céllövő számszeríjak versenyéről tessék csak megtekinteni, hogy mekkora vesszőt használnak.

http://video.google.com/videoplay?docid=8728871125229970599

EAA3D versenyken ahol nem ilyen spéci céllovő hanem vadász számszereket használnak, a vessző hegye a karok elejének vonaláig ér. (ez alá az EAA szabály szerint nem lehet menni)  

Labi_ Creative Commons License 2008.12.05 0 0 969

"ha valamiben biztos vagyok, amellett kiállok és nem hagyom hogy öntelt szobatudósok legázoljanak"

Aha...

szobatudos az milyen? Esetleg olyan aki megnéz egy egy órás tévéműsort és máris tudja a tutit, mondjuk páldául az íjászatról? :)

Előzmény: zeta 3 (967)
Labi_ Creative Commons License 2008.12.05 0 0 968

"A nyílpisztolyok rövid vesszője sokkal instabilabb mint a nyílpuskák hosszabb nyílvesszője, hogy szerinted ez nem így van az is egy vélemény, se több se kevesebb."

Az egykezes nyílpisztolyok nem többek mint veszélyes "játékszerek" (idézőjel ezért mert nem gyerekjátékok), a hozzájuk való vesszők kidolgozottsága és minősége köszönőviszonyban sincs a rendes számszerek és íjak vesszőivel. Vesszőválasztásról és hangolásról a nyílpisztolyoknál semmi értelme beszélni, mert maga a szerkezet már magában is annyira pontatlan, hogy semmi szükség rá hogy normális vesszőket használjanak hozzá.

Azért az okoskodásod közben azt vedd figyelembe, hogy én nem egy egyórás tv műsorból veszem az íjászattal kapcsolatos ismereteimet és a témában nem véleményem van, hanem tapasztalatom. :)

Mint mondtam, a túl hosszú vessző úgy repül mint egy elhajított mérleghinta. Nem kell elmélkedni rajta egy tv műsor alapján, hanem kipróbálható.

Számszernél az adott modelhez megvan az ajánlott vesszőhossz, anál hosszabbat használni marhaság. (a számszer gyártója meg is mondja hogy mekkora vesszőt ajánlott használni hozzá).

Ha megtekintenéd az EAA3D (European Archery Association) szabályzatban a számszer kategóriát, akkor ott is azt veheted észre, hogy a vessző minimum hosszát határozza meg azon okból hogy ne menjenek az alá. Az ajánlottnál hosszabbra felesleges szabályt hozni, mert senki nem is akar hosszabbat használni.

Normál íjakhoz a vessző hossza az íjász húzáshosszától függ, a gyári csövet a kifutó támasztási pontjától 1-1,5" ra szokták levágni, de van aki éppen hogy csak a hegy mögött támaszt. A legegyszerűbb kifutóknál ez ugye a furatnál van, ehhez képest állítható kifutókkal és overdraw használatával hátrébb lehet hozni azért hogy rövidebb vesszőt használhasson az íjász, de ez inkább régebben volt érdekes, amikor nem lehetett bármilyen könnyű vesszőt kapni bármilyen spine értékkel. (teccikérteni, olyan szerkezet van csak, ami a rövidebb vesszők használatára ad lehetőséget)

A rendes íjászoknak (akik nem egy tv-műsor megnézése az egyetlen tapasztalatuk) eszükbe sem jut hosszabb vesszőt használni.

De gondolom ebből is kihozod mindjárt azt, hogy az íjászok csakis valamilyen nemzetközi összeesküvés, világközé félrevezetés, vagy estleg a vesszőgyártók üzleti érdekei miatt miatt nem a lehető leghosszabb vesszőt használják, miközben te tudod az igazat, mert láttad a spektrumon a tutit....

Előzmény: zeta 3 (961)
zeta 3 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 967

"Sajna semilyen tapasztalatom nincsen az emlitett flobert löszerrel,nem vagyok azon tema szakertöje!:-)"

Már nem is baj, mert időközben meggondoltam magamat, a 6mm-es flobert jobbnak tűnik, nagyobb lukat üt a céltáblába. :)

"Sokat nezel tv-t
nem tudtad,hogy nem szabad mindent elhinni,amit abban mutatnak??:-))))"

Dehogyisnem tudom, van akinek azt sem hiszem el amit kérdez. Viszont vannak számomra hiteles műsorok, ilyen az Állítólag is, abban az van amit nézel, semmi trükk.

Amit magam megtapasztalok az  már mégis csak úgy van, ezen kár is vitát nyitni. :)

"Ez a mas a fegyverekben,merül ki(meg a lanyokban,bar velük elegge sürün kerülök kapcsolatba,hala a munkamnak)"

Akkor vagy nőgyógyász vagy, esetleg prostituáltakat futtatsz, vagy kéjgyílkos vagy. :)

Én ezekre tippelnék.

"Babicsot nem az ijjazos temahoz hoztam fel,hanem alltalaban a fegyverekhez!
Van szerencsem szemelyesen ismerni,s latni azt a külömbseget,ami köztem amatör fegyverszeretö,s egy profi fegyvermester fegyverszakertö között huzodik!"

Na jó, én nem ismerem ezt a Babicsot, úgy hogy nem tudok róla véleményt mondani, szerintem az írásait sem olvastam, ha egyáltalán írt bármit is a témában.

A Klabacsek Gyula írásait olvastam, az például egész normális dolgokat írt, azelőtt például a kaliberben is, de aztán sajnos eltűnt onnan, és jöttek helyette a Vass szesztestvérei, le is züllött az újság nagyon.

"Szoval,ha ugy erzed,hogy tamadnak neha,azt nagyban köszönheted magadnak is,mivel keptelen vagy elfogadni,hogy bizonyos szakterületen,vannak töled kimuveltebb tapasztaltabb emberek is,ezen a forumon!!:-)"

Anélkül mondtál véleményt, hogy tisztában lennél az előzményekkel.

Én soha nem sértődtem meg azon, ha nálam tapasztaltabb ember adott tanácsot valamiben, sőt mint most a flobert témában meg is kérdezem ha valamit nem tudok,

de, először is, ha valamiben biztos vagyok, amellett kiállok és nem hagyom hogy öntelt szobatudósok legázoljanak, másodszor egyesek irántam táplált beteges paranoid gyűlölete nem úgymond miattam és a véleményem miatt van, annak az oka egészen más, és azokban az emberekben keresendő akik immár kettő éve vagy régebb óta is már ellenem áskálódnak. Megjegyzem mások ellen is, méghozzá a leg aljasabb módon. De ez már tényleg nagyon messzire vezetne és nem is ide tartozik, úgyhogy be is fejeztem ezt a témát most.

"Nem szoktam szemelyeskedni,meg szidni a masikat,szerintem ez kiderült eddig is"

Valóban.

Előzmény: luki-luk (965)
zeta 3 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 966

Nem hiszem hogy funkcionális  analfabéta lennél, mert akkor érthetően fogalmazni sem tudnál, úgy tűnik hogy egyszerűen nem figyelsz mire válaszolsz, vagy szándékosan tojsz rá.

Nézd már meg hogy én mit is írtam az expanzív, nem expanzív témával kapcsolatban, és utána írjál valamit rá, ne csak fújd a magadét.

Előzmény: STEVE.5 (964)
luki-luk Creative Commons License 2008.12.05 0 0 965
Üdv!
Sajna semilyen tapasztalatom nincsen az emlitett flobert löszerrel,nem vagyok azon tema szakertöje!:-)
Babicsot nem az ijjazos temahoz hoztam fel,hanem alltalaban a fegyverekhez!
Van szerencsem szemelyesen ismerni,s latni azt a külömbseget,ami köztem amatör fegyverszeretö,s egy profi fegyvermester fegyverszakertö között huzodik!
Hogyan hasonlithatnam en magam pl egy olyan emberhez,aki többet nyulkalt mar fegyvarekben,mint en p...n!
Pedig nyulkaltam mar bennük eleget!:-)
Sokat nezel tv-t
nem tudtad,hogy nem szabad mindent elhinni,amit abban mutatnak??:-))))
Az,hogy miket lat az ember a tv-ben,s mi a szemelyes tapasztalat,ket külömbözö dolog!
Nem szoktam feleslegesen az eszt osztani,nem is posztom,nem azert jarok ide a forumra,hogy masokat basztlassak,csak szeretem magam jol erezni neha,hasonlo erdeklödesi körü emberek tarsasagaban!
Es neha jol esik magyarul csevegni!:-))
A munkam volt mindig az eletem,s mostansag jol esik kicsit masra is figyelni.
Ez a mas a fegyverekben,merül ki(meg a lanyokban,bar velük elegge sürün kerülök kapcsolatba,hala a munkamnak)
Szoval,meg a felesleges szexualis fusztraciomat sem itt kell levezetnem,mer az nincsen!
Szoval,ha ugy erzed,hogy tamadnak neha,azt nagyban köszönheted magadnak is,mivel keptelen vagy elfogadni,hogy bizonyos szakterületen,vannak töled kimuveltebb tapasztaltabb emberek is,ezen a forumon!!:-)
S tölem is:-)
Nem szoktam szemelyeskedni,meg szidni a masikat,szerintem ez kiderült eddig is
Előzmény: zeta 3 (963)
STEVE.5 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 964

Idestova 12 éve foglakozom fegyverekkel, nem egy autentikus forrás alakítja véleményemet.

Persze akinek ekkora esze van, annak az érvek is feleslegesek, de teszek egy utolsó kísérletet:

"

Celballisztika Szerző: bel Dátum: 2008.01.23. 17:17

Ha egyetlen "tudomanyos" szammal akarjuk jellemezni egy fegyver celballisztikajat, akkor arra talan az a legjobb, ha a lovedek energiajat nezzuk. A (mozgasi) energia keplete= m*v*v/2, vagyis tomeg*sebesseg*sebesseg/2. Tehat dupla tomeg eseten ketszer akkora az energia, dupla sebesseg eseten 4-szer akkora!
USA-ban (es az onnan szarmazo sportokban, pl. IPSC, IDPA) ezzel szemben az impulzust (vagy ahogy ok mondjak: faktor) szamit, ami lenyegeben tomeg*sebesseg, vagyis ennel a szamitasnal a dupla sebesseg csak dupla impulzust ad.

De a fenti szam igazabol csak nagyon keveset ir le a celballisztikabol, mivel a lovedek alakja es anyaga is nagyon fontos. Van ket jellemzo, ami (azonos energia eseten) egymast "uti": megallitoero, athatoloero.

Athatoloero
Minnel kevesebb energiat ad le a lovedek, annal nagyobb. Tehat az a jo, ha kicsi a "kozegellenallasa" a lovedeknek. Ez pl. ugy erheto el, ha van benne egy aramvonalas acelmag, ami a celon (es a fedezeken) konnyen atszalad. Magyarorszagon polgari celra tiltottak az ilyen loszerek.

Megallitoero
Minnel tobb energiat ad le a lovedek, annal nagyobb. Tehat az a jo, ha minnel kevesbe aramvonalas a lovedek, a vadaszok ezt ugy hivjak, hogy "gombasodik", mivel a becsapodastol a jo loszerek ilyen alakuak lesznek, vagyis a lovedek hegye teljesen kilapul es ekozben a korabbi atmero 2 (esetleg 3)-szorosara no.
Jobb rendorsegek csak ilyen loszert hasznalnak, mivel ezzel elerheto, hogy a celszemely mogott tartozkodok ne seruljenek meg.

Előzmény: zeta 3 (960)
zeta 3 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 963

Üdv.

Én meg azt nem értem hogy mit nem értesz. A nyílvesszőkkel kapcsolatos észrevételemet nem magamtól találtam ki, a Spektrumon volt azt hiszem  az íjakról, nyílpuskákról egy műsor, ott egyértelműen bemutatták hogy merre hány méter.

Most persze belemehetünk abba hogy az általad ellített Babics, jobban ért hozzá más meg biztos nem, dehát ezt mások is mondhatják, hogy te meg az  említett jóember a szakbarbár. Sajnos sok ember itt a fórumon is rettentő okosnak képzeli magát, közben meg olyan buták hogy az már fáj, aztán ugye a buták szeretnek összefogni és nagy hangal bizonygatni a hülyeségeiket. Üzleti érdekből úgy hazudni mint a vízfolyás, mert ilyenek is vannak sajnos.

Tessék elfogadni hogy nem minden úgy van ahogyan azt egyes "szakértők" mondják, és tudomásul venni hogy bizony sok dologban az igazi szakértők sem értenek egyet, AK47 vs M16, 45 ACP, 9mm luger, jó a Colt Government, vagy sem

például, de nem csak fegyveres témára gondolok.

Olvass el néhány írást az interneten is vagy fegyveres témájú könyveket, és rá fogsz döbbenni hogy a szakértök egymásnak teljesen ellentmondó dolgokat állítanak.

Sőt, egyes szakértők olyan szakvéleményt adnak amilyet akar az ember, ha jó sokat fizetsz érte, de ezzel gondolom nem mondtam újat. Ezért szakértőkre hivatkozni, kissé nevetséges, hiszen egy szakértő ellen bármikor ki lehet állítani egy ellen szakértőt, ki ugyan olyan tudományosan el fogja magyarázni hogy a te szakértődnek miért nincs igaza, mint a te szakértőd hogy miért neked van igazad.

Én ezért is szeretem az olyan műsorokat is mint az Állítólag, ahol érthetően bemutatják a dolgokat és azért szeretem magam kipróbálni, mert akkor tudom hogy az valóban úgy van. Ha valaki nem hiszi, hát nem hiszi, nekem ettől nem lesz se jobb se rosszabb.

A másik, a kék fórumosok egy része utál engem mint a szart, és állandóan kötekednek immár kettő éve, és kimondottan rombolni járnak ide, ezért én hogy finoman fogalmazzak tojok a véleményükre. :)

A vitát nem bírják, ha megfogják őket, elkezdenek személyeskedni, az ember háta mögött hazugságokat terjeszteni.

Remélem te nem ilyen ember vagy, és ha valamiben nem értesz egyet azt normálisan is  megbeszélhetjük.

Visszatérve a flobert témára, tudsz e valamit mondani, van e valami személyes tapasztalatod az M20-as töltényekkel kapcsolatban?

Előzmény: luki-luk (962)
luki-luk Creative Commons License 2008.12.04 0 0 962
Üdv!
Ne haragudj,de nem ertelek!
Elhiszem,hogy vannak olyan emberek,akik hellyel közzel mindenhez ertenek,hozza tudnak szolni,az egyes temakhoz.
De azt mar nem tudom elhinni,hogy valaki,ne lassa be,hogy vannak olyan dolgok,melyeknel a felületes tudasa,nem erhet fel,egy olyan emberevel,akinek az adott dolog,esetleg a profin müvelt szakterülete!
En ilyenkor nem eröltetnem annak a latszatat,hogy ertek hozza,mert ez esetleg tenylegesen egy beegeshez vezethet!
Ha valaki ezt nem kepes belatni,akkor vele sajnos szamtalanszor megeshet ez a dolog!

Kedvenc foglalatossagom a löveszet,s mar lassan negyedik eve sportkent is üzöm!
Hamar lejön,ha valaki csak bele bele kapkod dolgokba,s nincs igazan pontos gyakorlatias ralatasa az egyes reszletekre!
S meg igy is,elegge kezdö vagyok,s igyekszem ezalltal ,megfogadni azok tanacsat,akik nallam sokkal nagyobb tudas birtokosai!
Magyaran,nem allnek le vitatkozni egy Babics Lacival,vagy Petö Lacival,pl löelmeletröl,vagy az egyes lövedek esetleg löszerfalytak elönyeiröl,hatranyairol!

a veled folytatott eddigi beszelgeteseink soran,böven kiderülhetett,hogy nem az a falyta ember vagy,akinek egyszerüen menne az,hogy neha beismerje,hogy nincsen igaza!
Pedig hidd el,hogy nem szegyen az,ha az ember nem ert mindenhez zsirprofin!:-)
Előzmény: zeta 3 (961)
zeta 3 Creative Commons License 2008.12.04 0 0 961
A nyílpisztolyok rövid vesszője sokkal instabilabb mint a nyílpuskák hosszabb nyílvesszője, hogy szerinted ez nem így van az is egy vélemény, se több se kevesebb.
Előzmény: Labi_ (956)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!