Kiderült: fizetőparkoló, a szomszédos Madarász utcai új házak lakóit fejik majd vele, havonta egyelőre "csak" 10 ezerrel, de megy ez majd még felfelé is ... Mennyivel hatékonyabb, mint egy elsősorban közösségi térként szolgáló, és csak másodsorban gazdassági vállakozásként működő kis piacot fenntartani!
Gratulálok Angyalföld összes pártpolitikus képviselőjének, csak így tovább és biztos a jövő évi bukta! :-))
Hát, kösz, idetűzöl nekem egy cetlit, meg is néztem, de legalább annyi plusz infót kérek, hogy hányadik hozzászólástól érdemes olvasni, mer' az egészet biztos nem nyálazom át! :))
Mindenféle politikai iránytól aránylag függetlenül írom ezt ide.
Múltkor az angyalföldi Tescoban egy este két honatyát is láttam: egy az MDF-ből, egy pedig a Fideszből volt jelen.
Amíg a "nagy magyar, keresztény, nemzetvédő, polgári, stb" vezetők ilyen helyekre járnak, és nem a sarki fűszereshez, sajnos nagyon sok remény nincs. Ami persze lehet, hogy nem baj, csak hát pont ők azok (vagy társaik), akik a magyar boltok és árúk védelmében beszélnek sokat, és ezek szerint tesznek keveset...
Örülök, hogy egy kicsit felráztam a topicot! A kereskedelmi épületekkel az a bajom, hogy tele van velük a padlás! Plaza, irodaház, bank, plaza, irodaház, bank... és így tovább. A visszaforgatott(?) pénzeket nem érzem igazán. A kerület bizonyos részei gettósodnak. Az egyszerű tisztességes szegényember nem Bécsben nyit cukrászdát, hanem mehet árufeltöltőnek, vagy takarítani, nem lehet mindenki "manager". Persze, van aki ügyeskedik, mintha zsiványból is több lenne mostanában. Szórakozásnak ott van a Dagály, meg a Vasas, de már azok sem a régiek!
Bevallom én nem érzem megtűrt személynek magam. Sz.v.sz nem kell megijedni a növekedéssel, modernizálással járó változásoktól. Ahol eddig egy parlagfűvel benőtt terület volt most kerül oda egy iker torony. Igen kerülhetne park is, színház stb, de az a kerülettől pénzt von el, addig egy kereskedelmi épület pénzt hoz ami oda csoportosítható ahol a legnagyobb szükség van rá. Az már tényleg kérdéses, hogy az oda jut e ahova jutnia kellene... De legyünk optimisták ;-)
Viszont sejtésem szerint, ennyi pénz hogy ezeket a lepusztult területeket parkká, múzeummá, és más polgári létesítménnyé alakítsák, a világ pénze nem lenne elég:-(
A kerület eldöntheti, hogy nem csinál semmit, vagy a meglevő, és őáltala anyagi okokból nem haszosítható területekből pénzt csinál, oszt abból a pénzből.....nna ez már itt érdekes kérdés, hogy abból a pénzből mi lesz.
De én szvsz. meg vagok elégedve a kerület fejlődésével.
Persze nekem tényleg az irodaházak, és a gazdagnegyedek hozzák a bevételt:-)))
Szerintem nem nekünk lesz benne biznisz... Miért jó az, hogy megtűrt személyek vagyunk a saját "területünkön"? Mint taxis, valószínüleg Te is voltál olyan helyzetben, hogy nem vettek emberszámba! "Ja, csak a taxis(postás, biztonsági őr, gondnok, tudod drágám,az a kis tanárnő...stb)!" Jó lenne, ha az ocsmány, kihasználatlan területekre néha parkokat, múzeumokat, meg mindenféle polgári dolgokat terveznének. Azoknak, akik ott laknak! Jó dolog a plaza, de a sarki fűszeresre és a suszterre is szükség van.