Keresés

Részletes keresés

mazsolaa Creative Commons License 2002.07.27 0 0 104
Szia TP!

Rohantam megnézni. Az eb egy tündér!!! Ezek szerint Viktor a becses neve? Közép?

Akkor én is dicsekszem kicsit: most jöttünk haza a nyaralásból és az 'állat' angyalian viselkedett!!! Olyan nyugodtan ült a vendéglőkben amig mi ebédeltünk, hogy gyanakodni keztem, hogy véletlenül elcseréltük őt... Szóval nagyon rendes fiú volt végig! Tudnám, most hogy fogjuk leszoktatni őt az állandó kizárólagos húsevésről...(ti. azt kapta enni, ami a mi éttermi húsadagunkból megmaradt)

Legyetek jók!
m.

ui:egy dilettáns és off kérdés: hogy kell képet felrakni?

Előzmény: tenyésztőpalánta (103)
tenyésztőpalánta Creative Commons License 2002.07.27 0 0 103
Sziasztok.

Kicsit szeretnék dicsekedni kis kuytummal. Tetem fel képeket a kep.tar.hu/tenyesztopalanta oldalra Viktor nevű albumba. Meg a "család többi tagjáról is. Ha tudjátok nézzétek meg.

TP

mazsolaa Creative Commons License 2002.07.19 0 0 102
Helló!

Mi is csak a magyar vidékre merészkedünk... Azért elküldheted a cimeket, hátha kell még.
Éttermekbe vajon be lehet vinni az ebet vagy ne is álmodjak róla?
Köszi!
m.

Előzmény: tenyésztőpalánta (99)
Art-úr Creative Commons License 2002.07.19 0 0 101
Helló !
Azért azt csendben megjegyezném, hogy nem árt előtte egyeztetni és körbenézni, mert esetleg hozzánk hasonlóan személyes ismeretséget lehet kötni a görög partiőrség elkötelezett munkatársaival, a határok átlépése során tapasztalt cécóval együtt.
Üdv, Art-úr
Előzmény: tenyésztőpalánta (100)
tenyésztőpalánta Creative Commons License 2002.07.18 0 0 100
Ja azt elfelejtettem hogy ezek Magyarországi címek a külföldiek sajna nincsenek meg de azt hiszem oda nem is nagyon kell engedély hisz ott megszokott hogy mindenhova kutyuval megy az ember!

TP

tenyésztőpalánta Creative Commons License 2002.07.18 0 0 99
Hahó!

A nyaralással kapcsolatban: mi kutyástáborba megyünk persze így könnyű. Még külföldre nem mentöünk vele de trevezem. Ha valakit érdekel van egy csomó címem ahova kutyával el lehet menni nyaralni. Ha kellene valakinek írjon és elküldöm mailben!

TP

mazsolaa Creative Commons License 2002.07.18 0 0 98
Igen, igen. De úgy gondolom, hogy nem egészséges naponta csak egyszer enni de akkor aztán jól bezabálni...

Kicsi korában ő is rávetette magát, sőt morgott, ha a tányérjához nyúltunk, amikor kaja volt benne. Egyszer - egyszer a kezünkhöz is kapott. És egyszer bizony, amikor elég rendesen odakapott, ráorditottunk. Biztos ez az oka, hogy kerüli a tányérját, nem?? Dehát mégse hagyhattuk, hogy megharapjon minket, amikor vmit a tányérjába akarunk tenni!!
Jelzem, most is csak a húst ette ki a tányérból, a rizshez hozzá se nyúlt.

Más: van valami tapasztalatotok a kutyával való nyaralásról?Mi?

Kicsit hosszú lettem, bocsi:
m.

Előzmény: LTuni (97)
LTuni Creative Commons License 2002.07.18 0 0 97
Flatazor? Pelyhekkel dúsítva. Mi reggelire esszük. A manyek is néha.

Ha válogatós a kuty, akkor pedig el kell venni előle a tálat, és másnap reggel adni csak. Ki kell várni, hogy jó éhes legyen. Persze,ne tukmálj mindent rá, ő tudja, mi esik jól neki...

Jó hűsölést
T

Art-úr Creative Commons License 2002.07.18 0 0 96
Szia !
Na pontosan erről beszélek, amikor a házikosztot részesítem előnyben. Ősi mondás szerint, ami a konzervre rá van írva, nem feltételenül jellemzi a beltartalmat. És mi a helyzet pl. a bundáskenyérrel ? Az ebek két pofára eszik mert sejtik, hogy tejjel fogják leöblíteni :))) A kerülgetés nem vészes, okai: meleg a kaja, hideg a kaja, nem kívánja, nem éhes, stb. Amíg a vizsla ugrik a táljához, addig a snaci előszőr szemlézi és csak után dönt az evésről. :))
Üdv, Art-úr
Előzmény: mazsolaa (95)
mazsolaa Creative Commons License 2002.07.17 0 0 95
Sziasztok!

A konzervvel vigyázzatok. Az én kutyusomnak is hasmenése van tőle (nem rögtön csak kb. 2 évi konzervevés után, nem csak azt kapott persze) és hallottam másik kutyusról is, aki hasonló okokból egy ideje nem kap konzervet.
A Frolicot mi is esszük, meg olyan nemtommianeve csont alakú kekszet, de mást nem nagyon.
Meg kéne néznetek egyszer! Eléteszem a tányérját és fél métert hátrál és egy darabig jó messzire el is kerüli még a környékét is...Aztán vagy ráfanyalodik vagy nem. Hol rontottuk el??
m.

Előzmény: tenyésztőpalánta (94)
tenyésztőpalánta Creative Commons License 2002.07.16 0 0 94
szisztok.

a XVI kerben is van suli ahol lehet agilytizni . Javaslom mindenkinek akit érdekel ez a sport hívja fel a MEOE Agility Sportbizottság-nál Árkosi Józsefet vagy MEOE Hunnia Agility Klub-nál Kökény Istvánt. Náluk meglehet kérdezni, hogy hol van a lakhelyhez legközelebb eső kutyaiskola ahol komolyan lehet agilkityzni.

Etetésről: próbáltátok már a frolicot? az én kutyum kétpofára zabálja annyira szerti. Most vettem neki szárazból pro pac nevű tápot a kistermetű kutyuknak valót és azt is megeszi. A macska konzervekből a vagdaltakat szereti, pl wishkas nyúl és vad.

TP

burvinyek Creative Commons License 2002.07.16 0 0 93
Sziasztok !

Csak félve merek ide írni, merthogy én csak egy keverék vagyok:( Kinézetre snaucer, mert a mami az volt..de hogy apa ki volt? Ki tudja. A lényeg, hogy kéne nekem egy gazdi, olyan akinek nagy kertje is van, mert a gyártelep ahol élek, be fog zárni, és engem kidobnak . Ezt hallotam az egyik tulajdonostól. Én fiatal vagyok, kaptam szurikat, hogy ne legyek beteg, meg veszett, vagy ilyesmi. Ha esetleg valaki szeretne engem, én is nagyon szeretném ! Játékos vagyok, szeretem a kutyákat és a gyerekeket. Tessék engem örökbefogadni !

Ide tettek rólam képeket, aki esetleg kiváncsi rám, az megnézhet.

http://www.zoldmagazin.com/allati.html

Reménykedő szívvel,

Pici, a snaucer keverék

LTuni Creative Commons License 2002.07.16 0 0 92
Sziasztok!
Az Én Bogaram megeszi a konzervet is, de igyekszem mindenfélét adni neki, nehogy valamilyen anyaghiánya legyen.
Meg hát nem tudnék egy fél marhát megvenni neki.

De egyébként MINDENT megenne :), tegnap mézgát rágcsált nagy örömömre. Mindig figyelnem kell, nehogy olyasmit találjon, ami kárt tesz benne, mert márcsakrosszaságbólismegeszem-et szokott játszani...

Mi XVI. ker. És én is agilityznék vele... de még kiskorú hozzá nem? 6 hónapos...
Tuni

Előzmény: mazsolaa (91)
mazsolaa Creative Commons License 2002.07.15 0 0 91
Hali!

Látom, akkor nem csak az én dögöm őrült meg: tegnap ő is görögdinnyét evett...

Amiket irtatok, nálunk is bejönnek (nagyjából). De mégse tudom,mi a frászt adjak neki... Pörköltet vagy töpörtyűt mégse kaphat minden nap!! (lehet,h a gyomra birná, de a pénztárcám nem) A tésztát nem eszi, a rizst is sokszor otthagyja és a felvágottak közül sem eszik meg mindent...
(A krumplit viszont kiskorában kilopta a kamrából és remekül elvolt vele.)

Szóval a konzerv nálatok se jött be?
m.

tenyésztőpalánta Creative Commons License 2002.07.15 0 0 90
Hali!

Én mindent adok neki. száraztápo és konzervet de abból csak a macskáknak valót hajlandó megenni. Ezen felül házikaja természetesen. amit a legjobban imád az a zöldbabfőzi marhapörivel, csipős lecsó rizzsel. szoktam olyat is csinálni, hogy vacsira zöldséget kap. Ez áll sárgarépából, káposztából, almából és ha jól látom épp most görögdinnyét koldul a tesómtól és lelkesen eszi. Imádja még a sajtot, ezt szoktam akkor bevetni amikor gyógyszert kell neki adni mert ezt minden további nélkül megeszi. De minden főtt kaját megeszik amit csak eltudtok képzelni és ha csipős akkor pláne! Normális dolog ez?!?

TP

Art-úr Creative Commons License 2002.07.15 0 0 89
Csakis házikosztot, azaz ugyanazt amit mi. Sörétkaja "nem gyere be kaja", konzervkaja: Na nem képzeled, hogy ezt megeszem?. Sörétkaja max jutalomropinak. Ha véletlenül nincs szerintük ehető étel, inkább nem esznek. Szerintem a konzervkaja, sörétkaja csak "szép" székletet produkál. A babáknál eleinte ment a sörétkaja, de amint ráéreztek a marhahúsleves ízére (ebédlőben székre felugorva, asztalra felágaskodva, emberek ellökve, leves belefetyelve)nem igazán érdekelte őket. A rizs jó,mert egészséges. Esetleg próbáld meg löncshússal keverni, főzőkolbásszal és töpörtyűzsírral "megbolondítva"
Üdv, Art-úr a gasztronómus :)))
Előzmény: mazsolaa (88)
mazsolaa Creative Commons License 2002.07.15 0 0 88
Helló!

tp:köszönöm a tippet, majd kipróbálom.

Ti mivel etetitek a kutyákat? Mi kb fél évvel ezelőttig adtunk neki konzervkaját rizzsel v tésztával keverve, de hasmenése lett tőle. (Lehet, h telitődött a szervezete vmelyik anyaggal,ami a konzervben van?) Azóta felvágott + rizzsel próbálkozunk, de már a rizst se eszi meg mindig. Szinte csak húst és csontot hajlandó enni, ez azért meg mégsem mehet igy tovább. Van valami ötletetek?
m.

Előzmény: tenyésztőpalánta (87)
tenyésztőpalánta Creative Commons License 2002.07.14 0 0 87
Sziasztok!

A Saci jól bírja a patit. Igaz hogy azért túl közel még nem engedi magához de mindig megnézi mikor a kezembe van és tetőtől talpig végignyalogatja, de ha kiteszem az ágyra hogy rohangáljon kicsit és az véleltlenül odamegy hozzá és netalántán hozzá merne érni akkor undorodva elmegy és messziről nézi. Az igazi haverja egy törpenyuszi volt, azzal mindig nagyokat játszottak. asz előszobában kergették egymást. Sajna a nyuszkó már nincs meg és eléggé hiányzik is a kutyunak, így most jobban elviseli a patkányt.

az agilityre visszatérve: próbáld meg a www.agility.hu lapot az is nagyon jó, ott van egy fórum is és mindenről lehet kérdezni. Vannak sulicímek is és telefonszámok is. Ott megtudod melyik a hozzátok legközelebbi iskola ahol agilityvel foglalkoznak.

Lesz agility tábor aug.ban oda megyünk nyaralni és edzeni a kutyuval.

TP

mazsolaa Creative Commons License 2002.07.13 0 0 86
Helló!

Hát a kutya.hu-n nem sikerült belépni a fórumba,de azért még próbálkozok!!
m.

mazsolaa Creative Commons License 2002.07.12 0 0 85
Ui: A Kiscelli Múzeum is messze van... Az Árpád hidon való átkelés kész katasztrófa (legalábbis én mindig tortúraként élem meg)

m.

Előzmény: tenyésztőpalánta (82)
mazsolaa Creative Commons License 2002.07.12 0 0 84
Sziasztok!

A nyaralás szuper volt!!!

Hát,igen, én Pestnek az Új... részében lakom, úgyhogy Aquincum kissé messze van. (Ill. tkp nincs messze, csak nem lehet légvonalban közlekedni odáig).

Igen, a hosszú farok tényleg kicsit patkányos,de legalább van mit csóválnia meg kunkoritania,mint egy macskának... :o)

Kössz az ötletet a kutya.hu-val kapcs-ban.Majd megnézem!!
Voltatok már nyaralni kutyával? Mi két hét múlva készülünk rá és el se tudom képzelni,hogyan fog viselkedni.
Helló,mazsolaa

Előzmény: Art-úr (83)
Art-úr Creative Commons License 2002.07.12 0 0 83
Sziasztok!
mazsolaa: Remélem jó volt a nyaralás !!
Vágatlan farok témában: amikor megszülettek a kicsik és még nem volt nyisszantás, az ismerősök véleménye szerint kicsit "patkányformájúak" voltak. Biztos, hogy mókásak hosszú farokkal :))
Agility: javaslom látogass el a www. kutya.hu forumaira és szerintem minden kérdésedre választ kapsz. Tenyésztőpalánta is tud segíteni. Biztos vannak "kiscsoportos" foglalkozások is :))) Tudod, nem a méret a fontos, hanem a szándék :))
Személyeskedés: szintén Pest. Annak is Kis.. része.
tenyésztőpalánta: hogy bírja a snaci a patkányt? Mert tudomásom szerint valamikor az "ősidőkben" pontosan eme főellenség "megrongálására" tenyésztették.
Üdv, Art-úr
tenyésztőpalánta Creative Commons License 2002.07.11 0 0 82
Sziasztok.

A társkutyura visszatérve sajna addig nem lehet óriás saci míg nincs kert mert már így is sokan vagyunk ( 16 db t.malac, 1 patkány, és a drága saci keverék + a tesóm + a papám + én és mindez egy 63 nm-es Margit krt i lakásban).

az agilityről: mi az Aquincum ASE-be járunk ez óbudán van a kiscelli múzeumnál. Minden hétvégén este 4-től engedelmesség, 5-től kezdő agility, 6-tól verseny agility. Havi 1000 Ft. Majd valamikor lesz az engedelmességben nyári szünet de agilityzni lehet menni. Érdemes kipróbálni mert nagyon szeretik és átmenetileg kilehet őket fárasztani vele.

TP

mazsolaa Creative Commons License 2002.07.11 0 0 81
Sziasztok!

Most jöttem meg a nyaralásból, azért nem irtam eddig.
A vágatlan farkú kutyáról annyit, hogy nyirás után 2-3 hétig (amig meg nem nő rajta a szőr), olyan, mint egy egérfarok... :o)

Agilityvel kapcs.: Hol lehet csinálni? Kell hozzá előképzettség? (márhogy a kutyának, mert mint emlitettem volt, az engedelmességgel hadilábon állunk...) Van olyan csoport is, ahol ilyen pici kutyusok vannak? (méretre kicsik)

És még egy személyeskedő kérdés: Ti hol laktok? Én Pesten.

Üdv, mazsolaa

Előzmény: Art-úr (80)
Art-úr Creative Commons License 2002.07.09 0 0 80
Mindenkinek, akit érdekel !!
Törpe snaci mamától származó fiú és lány kiskutyus keresi gazdáját. kicsik maradnak, nagyon aranyosak. Júni 26-án születtek, most még alig egy hetesek.
Ugyanitt fekete törpesnaci kiskutyák várják gazdájukat. Fülük farkuk vágatlan, és egyszerűen tündérien bűbájosak hosszű farkincájukkal.
Tel: 06-70/271-29-60
Art-úr Creative Commons License 2002.07.05 0 0 79
Sziasztok !
mazsolaa: Nálunk sunnyogás helyett sértődés dívik. Nagy megbántottan visszavonul és csak hosszas könyörgésre és csokipapír zörgetésre hajlandó szóba állni velünk. Viszont ha ő érzi úgy, hogy megbántott addig nem nyugszik amíg elénk ülve "ne haragudj már" tekintettel, mancsemelgetéssel, "tessék engem ölbe venni" magatartással ki nem engesztel. Harminc másodperc múlva újra indul a banzáj :))
LTuni: Ez még csak a kezdet:)) Ilyen fiatalon még nem is tudják, hogy mennyi energia lakozik bennük. Képesek még éjjel is fölkelni egy kis viháncolásra, szomszéd macskák leugatására és főleg vacsorázásra :)))
tenyésztőpalánta: Jó ötletnek tartom a társkutyát, mert amíg egymással vannak elfoglalva, van némi időd pihenni. Nálunk a tárkutya egy rsz. mv. Ugyan kicsit koros (12 év) de ahhoz még elég élénk és pajkos, hogy közös nagy randalírozásban levezessék egymás energiáit.
Üdv mindenkinek, Art-úr
tenyésztőpalánta Creative Commons License 2002.06.30 0 0 78
Sziasztok.

Bocsi, hogy bepofátlankodok. Nekem egy törpe snaci-yorki keverékem van, tiszta snaci kinézettel, ezüst-cser színben. Kicsit magasabb mint a törpe és vékonyabb is. Hát amiket leírtatok a mozgékonyságrólugatásról hiperaktivitásról ez mind rá is igaz. Igaz ami igaz ez egyre jobban tetszik benne, annak ellenére kicsit már fárasztó tud lenni. Most 2 és fél éves. agilyitizni járunk némi aktivitál levezetésként de még sokszor ezzel sem lehet elfárasztani. Több órás séták után ledől 5 percre ( nekem pihiként kellene 2-3 óra) majd boldogan hozza a labdáját, hogy játszunk hiszen ő már unatkozik. Amióta megvan másra sem vágyom mint mégegy ilyen izgága jószágra de ÓRIÁSBAN és ezüstben! Igazi jó kis kihívás velük foglalkozni!

TP

LTuni Creative Commons License 2002.06.28 0 0 77
Sziasztok!
Csak most leltem rá a Fórumra. Én is egy középschnauzer lelkes (és kimerült :D) gazdája vagyok.
5 hónapos a lelkem, és ahogy olvastam a hozzászólásokat, megnyugodtam, hogy nem nálam őrülnek meg a snacik (volt egy elődje is), hanem ILYENEK!
Vasárnap kimerészkedem vele a ráckevei CAC-ra sétálni, remélem, nem üldözzük el a résztvevőket... :)
LT
Előzmény: mazsolaa (76)
mazsolaa Creative Commons License 2002.06.26 0 0 76
Szia!

Az ugatás nem vészes (már megszoktuk). Csak akkor válik elviselhetetlenné, ha a szomszéd is rákezdi...(márhogy a szomszéd kutya)

Nyesegetésre nálunk a fenéken billentés vagy fejbe kólintás egyáltalán nem használ. Max a rosszalló tekintet és a szavakkal való ráhatás, ezekre legalább néhány másodpercig sunnyog a drága.

No a macskák, azok nálunk is borzasztóak mostanában éjszaka. De a legborzasztóbb az, amikor egy macskanyarvogás után a kerület összes kutyája öt percig ugat.
mazsolaa

Előzmény: Art-úr (74)
Art-úr Creative Commons License 2002.06.26 0 0 75
Mindenkinek akit érdekel !!!
1/2 éves, Mogyoró névre hallgató fekete óriás schnauzer szuka kutyus ajándékba elvihető. Kizárólag kertes házba és csak szerető családi környezetbe! Telefon: 292-5907 este

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!