Az itteni gépen az mdk 10.0 ugyanezzel a hangkártyával szintén nem akart szólni, aztán most már szépen szól. Már nem emlékszem, mit csináltam, hogy mejnen, de addig-addig állítgattam, míg végül összejött. A megfelelő meghajtó modul neve: snd-cmipci, ahogy írták. Menj bele a Drakconf-ba, ott a Hardver beállításába, és a hangkártya beállításánál állítsd be a jó meghajtót. Onnantól elvileg mennie kell. Ha mégsem, akkor nézd meg, mit ír a Hibaelhárításhoz.
A Start menü ikonjára kattints jobb gombbal, majd a Menüszerkesztő pontra a bal gombbal. Itt vegyél fel egy új elemet, amihez a parancs legyen a "soffice.bin". Legközelebb erre rákattintva elindul az OOo.
Fájlcserélő: egy áthidaló megoldást tudok. A Windows alá létezik a FastTrack-hálózatot használó (azaz gyakorlatilag Kazaa-klón) Mammoth. Ez letölthető pl. innen:
Honnan raktad fel az OOo-t? Ha (mandrake) rpm-ből, akkor simán meg kéne jelennie az irodai alkalmazások között, kategóriánként a megfelelőknek.
(10.1-hez alapból van magyar felület az OOo-ban)
Hali!
Ismét itt vagyok. :)
A gondom a következő.
Van egy hangkártyám a gépben íme:
Azonosítás
Gyártó: C-Media Electronics Inc
Leírás: CM8738
Médiaosztály: MULTIMEDIA_AUDIO
Kapcsolat
Busz: PCI
PCI-busz azonosítója: 0
PCI-eszközszám: 16
PCI-funkciószám: 0
Gyártóazonosító: 5110
Eszközazonosító: 273
Al-gyártóazonosító: 65535
Al-eszközazonosító: 65535
Meghajtó
Modul: snd-cmipci
Alternatív meghajtók: cmpci
A gondom az, hogy nem akar szólni. Szerintem rendesen bekapcsoltam és mégsem megy.
A másik, hogy felraktam az Ooo magyar verziót, de nem akar bemászni a start menübe.
Mit lehetne tenni ezek a dolgok ellen.
Jaaaaaaaaa és most jut eszembe.
Van valamilyen fájl cserélő linux alá?
Köszönöm a segítséget, bár nem vaószínű, hogy most éppen valaki a gépen lóg.
Jó pihit és szép napot!
Ez a megoldás a Firestarterre született (modemre, ppp0-ás eszközre), a Guarddoggal hasonló gondom volt.
Hozz létre az /etc/ppp/if-up.d/ könyvtárban egy 0firewall fájlt.
Írd bele az alábbiakat:
Köszi, csak a szememet nem verte ki... Tehát KDE alatt megy a dolog, viszont nekem leginkább blackbox-ból kellene. De van olyan sejtésem hogy megoldható :-))
Nem tűnt úgy, hogy korai az örömöm, de mégis az volt. Csak akkor műxik jól, ha bemegyek a guarddogba és ott apply-t nyomok az egyébként ott lévő beállításokra.
De ezek szerint induláskor valami régi marad, ami azért érdekes, mert a gd azt állítja magáról, hogy csak egy frontend és a linux saját bejegyzéseit írja át, ezért nem is kell folyamatosan futnia. Ez akkor most mi?
Ezt tettem. Ennek az eredménye olvasható alul. :-)
Most szépen megy már a guarddog. De itt is mutatott már mindent a teszt ugyanannál a beállításnál is. Most jónak tűnik.
Mindenesetre kösz a segítséget.
Add the lines "/etc/firestarter/firewall.sh", which is the firewall activation script, or "/usr/sbin/firestarter -s" to some suitable startup script. On SysV based distribution this is the /etc/rc.d/rc.local file.
Na végülis úgy működik, ahogy mondtad (local stb), csak nem azt kell beírnom, amivel a konzolból indítom, hanem valami hasonlót, már pathon keresztül. De most úgy indul, hogy amikor feláll az X, egy kis ablakban közli, hogy ehhez root kell, írjam be a jelszót. Persze beírom és gondosan beixelem, hogy jegyezze meg, de sz@rik megjegyezni. Magyarul minden indításnál plusz jelszó, plusz enter, aztán még ott is virít a kinyitott frontend, ami are egyébként semmi szükség nincs, tehát azt is csak kixelem. Lehet, hogy még1szer nekiveselkedek inkább a guarddognak. :-(
Nem használtam ezt a programot, csak más programok viselkedéséből kiindulva próbálom kitalálni, hogy mi lehet a probléma.
Na szóval, a démonok általában az /etc könyvtárban valahol létrehozott konfig fájlokat használják. Vannak olyan programok amik felhasználóként indítva a felhasználó saját könyvtárában hozák létre a konfigurációs fájlt, ezért amikor a felhasználóval indítod akkor jól működik, de egyébként nem, mert nem talál az /etc alatt konfig fájlt. El kell olvasni, a README-t vagy a hozzá adott dokumentációt, hogy ahhoz, hogy démonként a megadott beállításokkal fusson hol kell lennie a konfig fájlnak.
Konzolon kiadott parancs az amikor nyitsz egy terminált és ott root-ként vagy userként kiadsz egy parancsot. Ilyenkor azért normalizálódik szerintem a helyzet mert root-ként kiadod a firestarter parancsot, akkor vidáman körülnéz a /root könyvtárban ( ha itt nem találna akkor az /etc alatt is keresné ) és megtalálja a konfig fájlt azt magára húzza és védi a kis renceredet. Hangsúlyozom ez csak elméletileg és szerintem van így ennél a proginál.
"a konzolon kiadott parancs után a /root könyvtárban hozza létre és ezért a démon nem látja"
Ezt magyarázd meg egy kicsit légyszíves. Konzolon kiadott parancs alatt azt érted, amikor a rendszer futása közben indítom a firestartert? A helyzet ezután szokott normalizálódni és a services-ben szereplő - ezek szerint - démon indítása csak azt a felemás eredményt hozza, hogy ugyan nem lehet behatolni a gépbe, de látszik, hogy van ott valami.
(Guarddogot akartam feltenni, de annak valami dependencia problémája volt, így gindoltam a könnyebb ellenállás irányába mozdulok...).
Nemtudom, ilyesmi akkor szokott lenni, ha telepítésnél valami összevissza van installálva, nálunk az irodában a szerver szinte sosincs leállítva, terminálok csatlakoznak hozzá 4 felhasználó nyúzza a szervert és mind KDE függő, de sosem csinált még ilyet. Nálam most volt olyan érdekesség, hogy a 3.3-as KDE-t nyomtam 10.1 alá és ha KDM a bejelentkezés kezelő akkor elhal a billentyűzet. Szerintem dörgöld le az összes KDE-t és telepítsd újra.
Nemhiszem, hogy a "rootsággal" lenne gond, inkább valami olyan konfig fájl hiánya lehet a gond ami esetleg globális. Lehet, hogy a konzolon kiadott parancs után a /root könyvtárban hozza létre és ezért a démon nem látja.
Tegnap sikerült a KDE-nek kicsit megborulnia.
Nem indított konzolt, a kdeinit-re hivatkozva, nem indult a mozilla, nem indult semmi sem.
Aztán a kde-t újraindítottam és minden ment. Mindez egy délutánnyi php farigcsálás és netezés után. Mi lehet az oka ennek? A jó öreg wines időket idézi :-(.
Persze tudom, látatlanba semmit se lehet mondani, csak hátha más is járt így...
A services között bent van a pipával együtt és azt állítja, hogy fut.
A helye a /usr/bin/firestarter. Legalábbis rootként innen tudom indítani. Ezt be is tettem az /etc/rc.d/rc.local file végére, ahogy írtad. De az eredmény ugyanaz: a teszten ( https://grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 ) minden porta a closed válasz jön, tehát "látható vagyok". Ha consolból rootként hajtom végre ugyanezt a parancsot, akkor elindul a grafikus frontend és simán átmegy a teszten.
Lehet, hogy a rootságnál van a kutya elesve?
tedd bele a parancsot amivel indítod az /etc/rc.d/rc.local file végére vagy ha démonként fut akkor biztos van a menü -> Rendszer -> Beállítások -> A számítógép beállítása -> Rendszer -> Szolgáltatások között egy Firestarter check box amit ha bekapcsolsz akkor elindul induláskor.
Sziasztok!
Feltettem a Firestarter tűzfalat, de nem találom, hogy hol (vagy hogyan) kellene rávenni, hogy induljon a géppel / ADSL kapcsolattal együtt. Amikor megy, akkor minden okés vele.
Kösz.
Egy wired nevü zenei szofvert szeretnék installálni (http://bloodshed.net/wired), de megakadtam az egyik függöség fordításánál. Ez a wxGTK-2.5.0 (http://prdownloads.sourceforge.net/wxwindows/wxGTK-2.5.3.tar.gz)
Ezt írom be: ./configure --enable-gtk2 --disable-unicode
És a következö hibaüzenetet kapom:
*** Could not run GTK+ test program, checking why... *** The test program failed to compile or link. See the file config.log for the *** exact error that occured. This usually means GTK+ is incorrectly installed. configure: error: Please check that gtk-config is in path, the directory where GTK+ libraries are installed (returned by 'gtk-config --libs' command) is in LD_LIBRARY_PATH or equivalent variable and GTK+ is version 1.2.3 or above.
Nos, tudtommal a GTK2 fent van a Mandrake 10.1 Linuxon (használok Gimpet, Gnome is fel van rakva stb.). A hibaüzenetben keres egy gtk-config file-t, de ezt a gépen nem találtam meg...