Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

macsek Creative Commons License 2014.09.04 0 0 26155

Az üvegméretek azonosak a kettes sirciknél.

A Dasher asszem csak amerikai megnevezés, itthon sztem ezt is passatnak hívták.

Előzmény: bbb720 (26154)
bbb720 Creative Commons License 2014.09.03 0 0 26154

Azt hiszem a passat előtti modell.

Ezt az ablak gumit, hol és mennyiért lehet rendelni?

Minden II-es sircinek ugyanakkora az üveg mérete ( mint mondjuk a GT és a 16V )? Mert akkor nekem kellene mind a kettő oldalra. Persze, ha nem arany árban van :(

Előzmény: macsek (26150)
bbb720 Creative Commons License 2014.09.03 0 0 26153

VW. Egészen pontosan Dasher. :)

Volt egy lámpás, mint az I-es golf, és volt 2 lámpás, mint az I-es sirci.

Kapható volt 2 ajtós, 4 ajtós; illetve Coupé és kombi változatban is.

Csak azért tudom, mert a törpilla fényezésének színkódját a sircin kivül csak a dasher-nél alkalmazták, 1981 és 1984 között.

Barret02 Creative Commons License 2014.09.03 0 0 26152

Szerintem nem VW.

Előzmény: Kersys (26151)
Kersys Creative Commons License 2014.09.02 0 0 26151

Szép feladvány! ;) 

Szerintem az MKI Scirocco oldala alacsonyabb, a pillangóablak se így áll, a sárvédő is keskenyebb, a motorház kialakítása is más, és talán a szélvédője is meredekebben áll a képen látható autónak.

A tippem inkább Passat L 1974 Coupe lett volna, de mindkettőt kizárnám a tető esőelvezető csatornák miatt... 

Többiek? Tippek? 

Előzmény: macsek (26149)
macsek Creative Commons License 2014.09.02 0 0 26150

Hű ez a link nagyon jó! Sztem a scirocco.hu-ra is fel kell tenni.

Itt az ajtó, amin a 27-es bigyó a belső kilincs kerete

http://www.partsbase.org/vw/scirocco-sci-eu-1987-154-door-lock-inner-actuator-door-handle-exterior/

És itt a 22-es a külső ablakgumi

http://www.partsbase.org/vw/scirocco-sci-eu-1987-155-window-regulator-window-aperture-seal-guide-rail/

Előzmény: PhoebeCat (26131)
macsek Creative Commons License 2014.09.02 0 0 26149

Sajnos tudtommal a pályára csak golfokat fognak felengedni idén.

Így aztán teljesen mind1, hogy magyar vagy német rendszámmal állsz a parkolóban a többi sirci és corrado között.

Ti is olyan autónak gondoljátok ezt, mint én?

M7 autópálya a 70-es években

2:08

https://www.youtube.com/watch?v=hq9Wq5hBC3s

Előzmény: Smith Racing!!! (26143)
tdini2 Creative Commons License 2014.09.01 0 0 26148

bbb720 Creative Commons License 2014.08.31 0 0 26147

Nézz rá a scirocco.hu-ra. Bővebb infót ott fogsz találni.

Előzmény: Smith Racing!!! (26146)
Smith Racing!!! Creative Commons License 2014.08.31 0 0 26146

Na ezt eddig nem igy hallottam :D Mivel eddig olyan válaszokat kaptam ,hogy  a klubbnak kell elvileg regisztrálni a találkozóra ... a 2014 es GOLF találkozó hon lapján próbáltam de kivan téve hogy csak GOLF !!! Illetve van akkor hol kell regisztrálni ? :)

bbb720 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 26145

Beállni biztosan be lehet. Mármint ha regisztráltad az autót...

Előzmény: Smith Racing!!! (26143)
Smith Racing!!! Creative Commons License 2014.08.25 0 0 26144

A tájékozodási verseny hol lesz ? :)

Smith Racing!!! Creative Commons License 2014.08.24 0 0 26143

Ahogy látom itt is téma lett a Golf -VW találkozó :) Föleg ,hogy kövi héten az oktoberi Scirocco tali ;) Tehát ha minden összejönne a fehérrel szeretnék haza menni :) Golf talira csinálnánk scirocco talit? illetve valaki tudja Német rendszámmal be lehete állni ? :)

PhoebeCat Creative Commons License 2014.08.24 0 0 26142

Üdvözlet

Scirocco 2 belső küszöb borítást tartó patentet keresek.

Lásd melléklet.

Illetve a motortérben a kábeleket tartó kötegelő patenteket.

Mindennemű segítséget előre is köszönök szépen.

Kersys Creative Commons License 2014.08.22 0 0 26141

frissítés:

Volkswagen Magyarország Sziasztok! Nagyon örülünk a pozitív visszajelzéseknek!Amennyiben ti is szeretnétek autótokkal részt venni az eseményen, kérünk, vegyétek fel a kapcsolatot a hozzátok legközelebb álló klubbal: - Transporter: www.transporter-talalkozo.hu - Bogár: www.bogarasok.hu - Passat: www.passatklub.hu - Scirocco és Corrado: www.scirocco.huAzok a modellek kapnak lehetőséget a részvételre, amelyek hazai klubja megkereste ebben az ügyben a szervezőbizottságot.

Előzmény: Kersys (26140)
Kersys Creative Commons License 2014.08.21 0 0 26140

Így van, ahogy mondod. Ott a helyünk! :)

Volkswagen MagyarországGolf-találkozó 2014

BRÉKING! Az elmúlt években számtalan kérés érkezett, hogy a Hungaroringen megrendezett Golf-találkozó belső parkolójába más Volkswagennel is be lehessen állni. Nehéz szívvel mondtunk ezekre az óhajokra nemet, különösen, hogy a helyszínen saját szemünkkel is láttuk, mennyien érdeklődnek a rendezvény iránt a Golf-tulajdonosokon kívül is.

Ezért úgy döntöttünk, hogy idén változtatunk a parkolási renden, és minden Volkswagen a kerítésen belül állhat. Mi több, az érintett klubok szervezésében a Transporterek, Bogarak, Passatok, Sciroccók és Corradók is találkozót tartanak a helyszínen, Így a rendezvény neve mostantól Volkswagen-találkozó!

Természetesen a változtatás a Golf-tulajdonosoknak szervezett programokat nem érinti, így a www.golftalalkozo.hu oldalon előre regisztrálók használhatják napközben a versenypályát, a Paddock részen kizárólag (a zsűri által szeptember elején kiválasztott) Golfok állhatnak, akik közös felvonulást is tartanak a versenypályán, illetve a parkolóban is elkülönített rész várja majd a Golffal érkezőket.

Előzmény: Braun Ottó (26139)
Braun Ottó Creative Commons License 2014.08.21 0 0 26139

Sziasztok!

Felhívnám a figyelmet hogy a Golf tali a ringen VW tali lett.

Tudom hogy még van egy hónap, csak én is most néztem.

bbb720 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 26138

Hát nekem speciel a régi jobban tetszett. Viszont a "kólástető" felniről jut eszembe:

silver vs. gold?

Norev 1:43 Gold '82 8v  vs.  Neo 1:43 Silver '86 16v GTX

Előzmény: Smith Racing!!! (26133)
PhoebeCat Creative Commons License 2014.08.18 0 0 26137

Részemről passz.

De itt a bizti tábla "láb kiosztása", hátha segít.

http://www.a2resource.com/electrical/CE1.html

Előzmény: Smith Racing!!! (26134)
PhoebeCat Creative Commons License 2014.08.18 0 0 26136

Üdv.

Segitségre lenne szükségem, képeket keresek a mk2 motortérben tekergő kábelekről, hogy mi merre kanyarog és hol milyen kötegelő illetve rögzitése van gyárilag!

Ezek a tipikus motortéri fotókon nem látszanak. o_O

Mindenféle segitséget előre is köszönök.

Email hvip77(a)gmail.com

tdini2 Creative Commons License 2014.08.18 0 0 26135

Kösz a tippet! Ez nagyon jó.

Előzmény: PhoebeCat (26131)
Smith Racing!!! Creative Commons License 2014.08.17 0 0 26134

viszont lenne egy kérdésem is : Az autó nem indul a benzinpumpák jók a tankba lévö uj a külsöt ma próbáltam le söt a relé is ki lett probálva egy másik autoban viszont gyujtásnál nem hallani az inditásnál szokásos hangot. Elvileg ami a tankba van AC ahhoz menö csatik bol a középsön nem jön áram végig követtem a vezetékeket a biztositék tábla hátuljába egy fekete szinü csatiba jön szoval okosabb nem lettem :( Valakinek valami ötlet ?

Smith Racing!!! Creative Commons License 2014.08.17 0 0 26133

Sziasztok :) Ha emlékeztek pár honapja igy nézett ki a fehér :

Aztán ez lett a mostani style én csak ugy hivom GTX 16V Replika :D Ugyanis a tetö antennán a zöld üvegeken meg az anyosoldali visszapillanto kivételével (mivel ez sima GT :)  igyekeztem kivülröl mindent olyanra vissza alakitani mint a 86 os europai GTX 16V KR volt de a motortérbe a JH vissza költözött :D :

Smith Racing!!! Creative Commons License 2014.08.17 0 0 26132

Hehe MAcsek ezt adom nekünk is a fekete hátsó ablaktörlö mentes és GTX 16V  mert azon  kivül minden passzol :) Söt a GT 16V-m en se volt :)

Előzmény: macsek (26125)
PhoebeCat Creative Commons License 2014.08.17 0 0 26131

Ötletem van :-)

Mivel nem mindenki használ etka, vagy etos programokat, viszont az alkatrészek körül írása néha igen körülményes lehet, a gyári cikkszám a legbiztosabb, ha valamit keresünk.

Megoldás az alábbi oldal lehet :

www.partsbase.org/vw/scirocco-sci-eu/

Innen ki lehet keresni a keresett darab cikkszámát,és ki lehet kutatni hátha megegyezik valamelyik másik vw-vel (karosszériánál kizárt) a cikkszámot tudva már a neten is könnyebb keresni, pl.: ebay...

Remélem hasznos ötlet :-)

Sok apróságot találtam így.

Előzmény: tdini2 (26130)
tdini2 Creative Commons License 2014.08.17 0 0 26130

Az én 1986.02.13-án született kocsimon van hátsó ablaktörlő, és az átvételi lapon ez extraként nem szerepel.

Amúgy rendkívül hasznos dolognak tartom, annak ellenére, hogy a tartályt eddig kétszer kellett cserélnem (szétrohadás miatt, a víznyomó motor és a tartály illesztésénél rohadás), egyszer pedig az ablakon a műanyag bura alatt levő villanymotor szorult meg tűzveszélyes állapotot létrehozva (egy műszerész szaki szedte szét végül és újította fel).

Viszont két alkatrészt eddig nem tudtam beszerezni:

-jobb oldali (belülről) belső ajtónyitó kar keret (pofoncsapott paralelogramma alakú, 4 füllel lehet becsúsztatni a kárpitba, fekete színű).

-a bal oldali ajtón, kívül az ablak alsó gumija  (nem tudom, hogy hívják pontosan, kéder?) menthetetlenül szétrepedezett. Baj, mert a víz állandóan befolyik az ajtóba (ugyan ki is folyik, de a mocskot is beleviszi és állandóan szét kell bontanom az ajtót, hogy nehogy eltömje valami a kifolyókat. Nem jó szétszedegetni, mert a műanyag sérülékeny).

Ha valaki tudna segíteni ezer hála.

PhoebeCat Creative Commons License 2014.08.15 0 0 26129

Én úgy tudom, hogy 85-ig extra volt a hátsó törlő, 85-után pedig a hiánya... De elég zavaros idők voltak ezek a VW-nél úgy látom (üvegem már van nem lyukas :-) ) nekem gyárilag sem volt, nem mindennapi használatban annyira nem fontos, szerintem. Úgyis csak napsütésben... remélem.

Hogy mi motiválja az embereket? A divat ! Aminek nem feltétlenül van értelme. (inkább nincs)

A lyukas hátsó szélvédőm (feliratos) és ablaktörlő motor+kar felesleges lett (ha valakit érdekelne) tartály nincs...

Kersys Creative Commons License 2014.08.14 0 0 26128

Szorgalmaznék egy "köztes" találkozót, de az aug 30 nekem sajna nem jó. Azért is jó lenne a következő találkozó előtt gurulni, bandázni egyet, mert okt. 4-én esküvőre is hivatalos vagyok. :( 

Előzmény: macsek (26126)
SciroccoMkII Creative Commons License 2014.08.13 0 0 26127

Ha valakinek megmozgatná a fantáziáját volna eladó Scirocco Mk2 USA lámpák irányjelzők nélkül. Sötétítve ami fólia rajta
30e ft

macsek Creative Commons License 2014.08.13 0 0 26126

Kaptunk egy ilyen felhívást, kérlek reagáljatok, kit érdekel, menjünk-e, ...

Kedves ...

...

2014. augusztus 30-án,szombaton Kistarcsán található Szekeres Park és Piacon szeretnénk egy egész napos old timer és rock and roll találkozót életre hívni. Jelen levelemben elküldöm a találkozó programját és csatolva az esemény plakátját. Tisztelettel érdeklődnék, hogy esetlegesen szoktak e Önök ilyen rendezvényeken részt venni és a klub tagjait érdekelné e a megjelenés?

Helyszín: Kistarcsa, Szekeres Park és Piac belső területe

Program:

10.00 Gyülekező a Szekeres Park és Piac előtti területen

10.30 Kistarcsa Polgármestere megnyitja az eseményt

10.45 Felvonulás a veterán autókkal, motorokkal (rendőri kíséret megoldva, útvonalterv készül)

11.30 Visszaérkezés és járművek elhelyezése a Piac belső területén

12.00- ebéd

14.00-16.00 Old Timer zenekar

17.00-19.00 CHEVROMANDALA Transit Ride

19.00 Pink Cadillac, Elvis Imitator

20.00 Pedrofon élőzenés nagykoncert

Háttérprogramok: A korhoz illő hajakat készít fodrászunk és fotózás az autókkal

A rendezvény belépőjegyes, az egész napos program ára: 800 Ft/ fő

A járművek vezetője és egy fő kísérő belépése ingyenes, a nap folyamán mindketten a következő meghívásban részesülnek a Szekeres Park jóvoltából: 1 lángos, 1 korsó sör és 1 bográcsgulyás

Ha sok autó tud jönni, akkor a Penny Parkolójában is tudunk még autókat, motorokat elhelyezni. Természetesen a jelentkezés függvényében a Parkban kezdődik az elhelyezés. Az autók őrzése biztosítva lesz biztonsági személyzet által.

Cserébe a park vezetője azt kéri, hogy az autókmotorok 10 és 19 óra között legyenek minimum a rendezvényen. Természetesen annak örülnénk a legjobban, ha maradna mindenki bulizni is a Pedrofonon. Ha mégis menni kell, a kiállást 19 és 20 óra között kellene megoldani, hogy utána már ne zavarjuk a koncertet.

Visszajelzésére feltétlenül számítok!

Nagyon köszönöm közreműködő segítségét előre is!

Üdvözlettel:

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!