Ezt az ablak gumit, hol és mennyiért lehet rendelni?
Minden II-es sircinek ugyanakkora az üveg mérete ( mint mondjuk a GT és a 16V )? Mert akkor nekem kellene mind a kettő oldalra. Persze, ha nem arany árban van :(
Szerintem az MKI Scirocco oldala alacsonyabb, a pillangóablak se így áll, a sárvédő is keskenyebb, a motorház kialakítása is más, és talán a szélvédője is meredekebben áll a képen látható autónak.
A tippem inkább Passat L 1974 Coupe lett volna, de mindkettőt kizárnám a tető esőelvezető csatornák miatt...
Na ezt eddig nem igy hallottam :D Mivel eddig olyan válaszokat kaptam ,hogy a klubbnak kell elvileg regisztrálni a találkozóra ... a 2014 es GOLF találkozó hon lapján próbáltam de kivan téve hogy csak GOLF !!! Illetve van akkor hol kell regisztrálni ? :)
Ahogy látom itt is téma lett a Golf -VW találkozó :) Föleg ,hogy kövi héten az oktoberi Scirocco tali ;) Tehát ha minden összejönne a fehérrel szeretnék haza menni :) Golf talira csinálnánk scirocco talit? illetve valaki tudja Német rendszámmal be lehete állni ? :)
Volkswagen MagyarországSziasztok! Nagyon örülünk a pozitív visszajelzéseknek!Amennyiben ti is szeretnétek autótokkal részt venni az eseményen, kérünk, vegyétek fel a kapcsolatot a hozzátok legközelebb álló klubbal: - Transporter: www.transporter-talalkozo.hu- Bogár: www.bogarasok.hu- Passat: www.passatklub.hu- Scirocco és Corrado: www.scirocco.huAzok a modellek kapnak lehetőséget a részvételre, amelyek hazai klubja megkereste ebben az ügyben a szervezőbizottságot.
BRÉKING! Az elmúlt években számtalan kérés érkezett, hogy a Hungaroringen megrendezett Golf-találkozó belső parkolójába más Volkswagennel is be lehessen állni. Nehéz szívvel mondtunk ezekre az óhajokra nemet, különösen, hogy a helyszínen saját szemünkkel is láttuk, mennyien érdeklődnek a rendezvény iránt a Golf-tulajdonosokon kívül is.
Ezért úgy döntöttünk, hogy idén változtatunk a parkolási renden, és minden Volkswagen a kerítésen belül állhat. Mi több, az érintett klubok szervezésében a Transporterek, Bogarak, Passatok, Sciroccók és Corradók is találkozót tartanak a helyszínen, Így a rendezvény neve mostantól Volkswagen-találkozó!
Természetesen a változtatás a Golf-tulajdonosoknak szervezett programokat nem érinti, így a www.golftalalkozo.hu oldalon előre regisztrálók használhatják napközben a versenypályát, a Paddock részen kizárólag (a zsűri által szeptember elején kiválasztott) Golfok állhatnak, akik közös felvonulást is tartanak a versenypályán, illetve a parkolóban is elkülönített rész várja majd a Golffal érkezőket.
Segitségre lenne szükségem, képeket keresek a mk2 motortérben tekergő kábelekről, hogy mi merre kanyarog és hol milyen kötegelő illetve rögzitése van gyárilag!
Ezek a tipikus motortéri fotókon nem látszanak. o_O
viszont lenne egy kérdésem is : Az autó nem indul a benzinpumpák jók a tankba lévö uj a külsöt ma próbáltam le söt a relé is ki lett probálva egy másik autoban viszont gyujtásnál nem hallani az inditásnál szokásos hangot. Elvileg ami a tankba van AC ahhoz menö csatik bol a középsön nem jön áram végig követtem a vezetékeket a biztositék tábla hátuljába egy fekete szinü csatiba jön szoval okosabb nem lettem :( Valakinek valami ötlet ?
Sziasztok :) Ha emlékeztek pár honapja igy nézett ki a fehér :
Aztán ez lett a mostani style én csak ugy hivom GTX 16V Replika :D Ugyanis a tetö antennán a zöld üvegeken meg az anyosoldali visszapillanto kivételével (mivel ez sima GT :) igyekeztem kivülröl mindent olyanra vissza alakitani mint a 86 os europai GTX 16V KR volt de a motortérbe a JH vissza költözött :D :
Mivel nem mindenki használ etka, vagy etos programokat, viszont az alkatrészek körül írása néha igen körülményes lehet, a gyári cikkszám a legbiztosabb, ha valamit keresünk.
Megoldás az alábbi oldal lehet :
www.partsbase.org/vw/scirocco-sci-eu/
Innen ki lehet keresni a keresett darab cikkszámát,és ki lehet kutatni hátha megegyezik valamelyik másik vw-vel (karosszériánál kizárt) a cikkszámot tudva már a neten is könnyebb keresni, pl.: ebay...
Az én 1986.02.13-án született kocsimon van hátsó ablaktörlő, és az átvételi lapon ez extraként nem szerepel.
Amúgy rendkívül hasznos dolognak tartom, annak ellenére, hogy a tartályt eddig kétszer kellett cserélnem (szétrohadás miatt, a víznyomó motor és a tartály illesztésénél rohadás), egyszer pedig az ablakon a műanyag bura alatt levő villanymotor szorult meg tűzveszélyes állapotot létrehozva (egy műszerész szaki szedte szét végül és újította fel).
Viszont két alkatrészt eddig nem tudtam beszerezni:
-jobb oldali (belülről) belső ajtónyitó kar keret (pofoncsapott paralelogramma alakú, 4 füllel lehet becsúsztatni a kárpitba, fekete színű).
-a bal oldali ajtón, kívül az ablak alsó gumija (nem tudom, hogy hívják pontosan, kéder?) menthetetlenül szétrepedezett. Baj, mert a víz állandóan befolyik az ajtóba (ugyan ki is folyik, de a mocskot is beleviszi és állandóan szét kell bontanom az ajtót, hogy nehogy eltömje valami a kifolyókat. Nem jó szétszedegetni, mert a műanyag sérülékeny).
Én úgy tudom, hogy 85-ig extra volt a hátsó törlő, 85-után pedig a hiánya... De elég zavaros idők voltak ezek a VW-nél úgy látom (üvegem már van nem lyukas :-) ) nekem gyárilag sem volt, nem mindennapi használatban annyira nem fontos, szerintem. Úgyis csak napsütésben... remélem.
Hogy mi motiválja az embereket? A divat ! Aminek nem feltétlenül van értelme. (inkább nincs)
A lyukas hátsó szélvédőm (feliratos) és ablaktörlő motor+kar felesleges lett (ha valakit érdekelne) tartály nincs...
Szorgalmaznék egy "köztes" találkozót, de az aug 30 nekem sajna nem jó. Azért is jó lenne a következő találkozó előtt gurulni, bandázni egyet, mert okt. 4-én esküvőre is hivatalos vagyok. :(
Kaptunk egy ilyen felhívást, kérlek reagáljatok, kit érdekel, menjünk-e, ...
Kedves ...
...
2014. augusztus 30-án,szombaton Kistarcsán található Szekeres Park és Piacon szeretnénk egy egész napos old timer és rock and roll találkozót életre hívni. Jelen levelemben elküldöm a találkozó programját és csatolva az esemény plakátját. Tisztelettel érdeklődnék, hogy esetlegesen szoktak e Önök ilyen rendezvényeken részt venni és a klub tagjait érdekelné e a megjelenés?
Helyszín: Kistarcsa, Szekeres Park és Piac belső területe
Program:
10.00 Gyülekező a Szekeres Park és Piac előtti területen
10.30 Kistarcsa Polgármestere megnyitja az eseményt
10.45 Felvonulás a veterán autókkal, motorokkal(rendőri kíséret megoldva, útvonalterv készül)
11.30 Visszaérkezés és járművek elhelyezése a Piac belső területén
12.00- ebéd
14.00-16.00 Old Timer zenekar
17.00-19.00 CHEVROMANDALA Transit Ride
19.00 Pink Cadillac, Elvis Imitator
20.00 Pedrofon élőzenés nagykoncert
Háttérprogramok: A korhoz illő hajakat készít fodrászunk és fotózás az autókkal
A rendezvény belépőjegyes, az egész napos program ára: 800 Ft/ fő
A járművek vezetője és egy fő kísérő belépése ingyenes, a nap folyamán mindketten a következő meghívásban részesülnek a Szekeres Park jóvoltából: 1 lángos, 1 korsó sör és 1 bográcsgulyás
Ha sok autó tud jönni, akkor a Penny Parkolójában is tudunk még autókat, motorokat elhelyezni. Természetesen a jelentkezés függvényében a Parkban kezdődik az elhelyezés. Az autók őrzése biztosítva lesz biztonsági személyzet által.
Cserébe a park vezetője azt kéri, hogy az autók, motorok 10 és 19 óra között legyenek minimum a rendezvényen. Természetesen annak örülnénk a legjobban, ha maradna mindenki bulizni is a Pedrofonon. Ha mégis menni kell, a kiállást 19 és 20 óra között kellene megoldani, hogy utána már ne zavarjuk a koncertet.