Keresés

Részletes keresés

kdezsoe Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6624

(úgy látszik, hülyülök)  :( 

Tehát: Most

Előzmény: kdezsoe (6623)
kdezsoe Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6623
Must ütik a 14 órát.  Nyakunkon az este.  Nem kellene már a XIII. kerületben lenned? :)))
Előzmény: Babco (6621)
Szorgos Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6622
Nem akarok kukacoskodni, de én itt a környékünkön a betonon sose láttam még kutyaszart és mint tudjuk görkorizni a füvön elég nehézkes.
Azért azt ne felejtsd el, hogy ezeket a telepeket nem mostanság tervezték, a házak között ezt tudják kialakítani azért talán nem fognak házakat lebontani, hogy esetenként 4-5 kisgyerek rohangásszon egy ketrecben.
Előzmény: Babco (6618)
Babco Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6621

"Most csak esett le!  Nem vagy véletlenül belezúgva a tóthjóskába? :)))"

Ammeg ki?

"Hagyjuk már a francba.  Én meg csak olyan szülőket ismerek, akik jól megvannak a játszóterekkel."

Persze, mert akik elégedetlenek, azok más kerület játszóterén vannak. :-)

Előzmény: kdezsoe (6617)
Szorgos Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6620
A gar.jegy is a dobozban volt amit elvett a szerviz. Tanú, mire? A szerviz a tanú.

Előzmény: kdezsoe (6616)
kdezsoe Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6619
Most csak = Csak most
Előzmény: kdezsoe (6617)
Babco Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6618

"Hol nincs kutyatermés? Mert én olyan kerületrésszel nem találkoztam, ahol nincs...
Ha belelép akkor mivan?"

Mondjuk ha görkorcsolyázás közben beleesik, akkor az nem annyira kellemes.

Teljesen soha nem fog eltűnni, az biztos. De azért az nem mindegy, hogy két méterenként van egy-egy, vagy időnként lát az ember. Na meg a közeli bölcsi és ovi közvetlen bejárata elé nem kellene szaratni a kutyát.  

Amit én nem értek az az, hogy a játszótér tervezőjének mi járt a fejében, amikor megrajzolta a terveket és az amúgy is kicsi terület egy részét szépen befestette sötétzölddel, hogy márpedig itt kérem bokrok lesznek.

Előzmény: * * BPO-700 * * (6605)
kdezsoe Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6617

Most csak esett le!  Nem vagy véletlenül belezúgva a tóthjóskába? :)))

Hagyjuk már a francba.  Én meg csak olyan szülőket ismerek, akik jól megvannak a játszóterekkel.

Na persze, mindenki maga válogatja meg az ismeretségi körét... :))

Előzmény: Babco (6615)
kdezsoe Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6616

Ha megvan mindened, amivel dokumentálni tudod a dolgot, (számla, garjegy, esetleg tanúk) akkor a fogyasztóvédők. Persze csodát ők se művelnek, de legalább a körmükre néznek, ha pedig tényleg megszűnési hercehurcák vannak a háttérben, akkor sajnos cseszheted.

Én egyszer egy monitort vettem, általam hivatalosnak gondolt helyről, majd amikor elromlott, a szerviz kijelentette, hogy a cég nem tartozik a garanciális partnereik közé, ezért bakfitty. Ha akarom, pénzért megjavítják. Mehettem én fűhöz-fához, hiába.

Valami nagyobb nyilvánosság kellene az ilyen rablóbandáknak, kitapétázni velük egy helyet, (weboldalt) hogy tájékozódni lehessen vásárlás előtt. Meg arról is, hogy az egyik sumákcégbe belebukott gipszjakab most épp hol, milyen néven nyitja a másik sumákcégét...

Előzmény: Szorgos (6614)
Babco Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6615

"Tollasütővel hadonászni, rohangálni, a totyogók között balesetveszélyes. Hamar konfliktus forrása lehet."

Akiket láttam, megoldották, nem volt belőle konfliktus. Persze nem is akkor voltak ott, amikor tele volt a játszótér.

Na és a labdázás? Amikor totyogósok meg kisóvodások gurítják egymásnak a labdát? Az is tilos? Merthogy a szúrós bokrok mellett az sem nagy élmény - nem beszélve arról, hogy több lenne a hely, ha csak füvesítettek volna. A lényeg, hogy a pici játszótér egy részét alkalmatlanná tették a játékra, ez pedig nem vall nagy észre.

"De tudod mit? Menj a XIII. kerületbe a tutijó játszótérre és örülj ott."

Úgy teszünk. Ráadásul nem is mi egyedül a környéken.

" Én pedig örülök itt, mert egyre több játszóteret alakítanak át, építenek meg, több hely lesz és a gyerekeid nem lökik fel és nem vágják fejbe folyton, az én unokáimat a tollasütőjükkel..."

Nyugi, az enyémek nem hadonásznak a tollasütővel és nem ők akik lökdösni szokták a kisebbeket.

"Hát ennyit, a sok szar játszótérről, amiket mint megtudtuk, nem a te elvárásaid szerint, kizárólag neked építettek."

Úgy látszik nem érted, hogy nemcsak nekem van vele bajom, hanem nagyon sok környékbeli szülőnek. Az egyik óvónő egyenesen azt állította a közeli felújított játszótérről, hogy botrányos. De az új kutyafuttató miatt is sokan panaszkodnak, csak mivel nekem nincs kutyám, nem tudom hitelesen tolmácsolni a problémákat.

"Erősen kétlem, hogy a XIII. kerület kutyaszarmentes lenne, (hasonló emberek lakják) de azon inkább ne vitatkozzunk."

Nem állítom, hogy máshol nincs, de a játszóterek területe lényegesen nagyobb, ahol szabadon lehet rohangászni.

Előzmény: kdezsoe (6600)
Szorgos Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6614
Na és egy kis más téma.

Segítsetek már légyszives mit csináljak?

2009 07. 16.-án vásároltam a neten egy fényképezőgépet egy vidéki cégtől. 10.09-én a szakszervíz kiadott a gépért cserébe egy cserére jogosító papírt mivel elromlott az elektrónikája. Leküldtem a cégnek minden papírt és azóta vívok a tulajjal mert nem hajlandó visszafizetni a gép árát és követelte rajtam a rossz készüléket. Először szerettem volna egy ugyanolyan gépet, de már nincs nekik, akkor kértem küldjön egy listát hasonló árkategóriába. Küldött is 3 géptipust ami mind 10 ezerrel drágább. Kértem, hogy mivel ez nem felel meg utalja vissza a pénzem. Folyamatosan a jogászához irányít akit hiába hívok nem veszi fel a telefont. A tulaj szerint a beszállító felszámolás alatt van és azért húzódik az ügy. Mondtam neki én tőle vásároltam semmi közöm a másik céghez ez legyen az ő gondja. Most már az emailjeimre sem válaszol. Azt írta legutóbb, hogy felhívja a szervizt mert az ő kötelességük lenni cseregépet adni. Én fel is hívtam a szervizt, hogy ez a jóember miről ábrándozik és kiröhögték az ötletét. Tegnap megint írtam neki, hogy utalja a pénzem, mert 2 nap múlva kénytelen leszek a Fogyasztóvédők-höz fordulni. A röhely az, hogy 16 ezer Ft-ról van szó ami nekem elég nagy pénz és hiányzik a gép is. Addig nem tudok másikat venni, míg innen vissza nem kapom a pénzt. Szerintetek mit lehet tenni?
Szorgos Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6613
Nem tünt fel, hogy némelyiknek más íze van? :)) Egyébként az volt a jó, mert erősödött az immunrendszered.
Itt a hátsó kapunknál van egy hatalmas eperfa és egész szezon alatt minden reggel ott reggeliztem, még egy barátnémat elhívtam és lelegeltük a fát. :) ( a földről nem szedtem fel)
Előzmény: kdezsoe (6611)
Szorgos Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6612
Ötödikes tananyból nem valószínű, de egyéb téren remélem. :)
Előzmény: BTKmániás (6609)
kdezsoe Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6611

Anyám mesélte, hogy a nagyobb gyerekekkel együtt zabáltam (volna) fel a fákról lehullott epret.

Csakhogy akkor még nem tudtam megkülönböztetni az epret, a tyúkszartól... :)))

Állítólag, elég tetemes mennyiséget ehettem meg, mire észrevették. Túléltem.

Aratáskor mezítláb kergettük az egereket a tarlón, estére úgy nagyjából térdig, alig volt bőr a lábamszárán. Túléltem.

Szóval, sanyarú gyerekkorom volt... :))

Előzmény: * * BPO-700 * * (6606)
BTKmániás Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6610
"Ha belelép akkor mivan? Max szerencséje lesz! Minimum meg kikerüli!"

Mondom, hogy nem vagy komplett! xD

"Így már a lábam elé is nézek, csak az orrom elé..."

Ez a lényeg! Dehát, ahogy Szorgos is megírta: már nem látnak monitoron túl! :(
BTKmániás Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6609
Okosabbal vagyunk? Hmm... Okosabbak vagyunk egy ötödikesnél?
Előzmény: Szorgos (6607)
Szorgos Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6608
Speciel én felszedem a kutyám után a termést, pedig nincs is kiírva szép nagy táblára a közterületeken, hogy szedd fel te népies fülesedény!
Szorgos Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6607
"Mondom csak mi beszélünk ezekről a problémákról! De miért is?"

Mert qrva okosak vagyunk és azt hisszük az illetékes et.-ak figyelnek a nép szavára. :DDD

Egyébként meg azért lesz az a sok elhízott gyerek aki inkább a sz.gép előtt csipszet zabál mert még a széltől is óvják és nem tanulnak a saját kárukon.
Előzmény: * * BPO-700 * * (6606)
* * BPO-700 * * Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6606
>>> Igen én is emlékszem a régi játszótérre ahol felnőttem és arra is, hogy neki szaladtam a hintának és felrepedt a bőröm

Hajjajj! Hányszor löktek már fel? Hányszor hintáztak a fejemre? Mégsem vertem meg! Mégsem panaszkodtam anyámnak! Arrébb álltam és nem értek hozzám.

Mondom csak mi beszélünk ezekről a problémákról! De miért is?
Előzmény: Szorgos (6601)
* * BPO-700 * * Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6605
Hol nincs kutyatermés? Mert én olyan kerületrésszel nem találkoztam, ahol nincs...
Ha belelép akkor mivan? Max szerencséje lesz! Minimum meg kikerüli!

Hányszor volt már az, hogy figyelmetlenül mentem az iskolába, aztán az osztályba kinyitották az ablakot... Kiderült, hogy én voltam a bűzhordozó...
Így már a lábam elé is nézek, csak az orrom elé...
Előzmény: Babco (6598)
* * BPO-700 * * Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6604
Ami működött azt miért kellett megváltoztatni?
Előzmény: Babco (6597)
BTKmániás Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6603
"Minden gyerek neveletlen, akit elfelejtenek megnevelni"

itta pont és a vége! A többi, már nyögdéselés!
Előzmény: kdezsoe (6600)
kdezsoe Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6602

Mióta erre megcsinálták (azokat a szar) játszótereket, ki tudja miért, leginkább telt ház van bennük.

A Hármashatárhegyre is sokan járnak tollasozni. Nem fogjátok elhinni, de ideális a tollasozásra.

Ugyan szúrós bokrok, fák között, köveken (kavicsból ott szerencsére kevés van) vezet oda az út, de állítólag megéri elmenni.

Bár azok a szemét ürgék folyton teleássák lyukakkal, amibe tollasozás közben bele lehet lépni, de majd a vércsék és más ragadozómadarak (akik eléggé el nem itélhető módon ugyan ki is szarják az elfogyasztott ürgéket) rendet tesznek!

Már folynak a közbeszerzési tárgyalások is, hogy tetőt húzzanak a hegy fölé, mert forró a kő, amikor süti a nap.

Gyakran kolbászolok ma is a hegyekben, azoknak, akik ritkán járnak arra elárulom, hogy amikor szembetalálkoznak, ott köszönnek is egymásnak az egymás számára vadidegen emberek, sőt! gyakran még szót is váltanak egymással. És nem látszik az arcukon a közöny és a méla undor a másik iránt. Ráadásul, valamiért ott az aprónép is jól érzi magát, annak ellenére, hogy nincs Minimax.

Na, oda érdemes igazán elmenni, nem a XIII. kerületbe... :)

Előzmény: Szorgos (6601)
Szorgos Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6601
Szép napot Mindenkinek!
Látom jó kis gumicsontot dobtam elétek. :DD Hogy felpezsdült az élet a topikon. :)

Na szóval az első két kép a Rózsa 63 előtt készült, ahol kb. 2-3 évvel ezelőtt még faház mászóka és mittomén milyen dizájnos csupa fa cucc volt. Aztán egyszercsak felpakolták és elvitték. Lett helyette egy csúzda, homokozó és egy körmászóka. Idén a körmászókát is áttették a a park másik végébe szintén elkerített részébe itt meg maradt a csupasz csúzda és a homokozó. Sehol egy pad ahova a szülők leülhetnének, vagy a kicsit leültetni pihenni ha kimerült a nagy rohangászásba. Ez itt visszafejlődött. A Bárdosba viszont elész szép teret alakítottak ki.
Ami mi előttünkl van 2 homokozó ott feltörték a párkányokat amire lelehette ülni és kész, nem tudom lesz e még valami folytatás, bár sok szükség nincs rá, mert egész nyáron vagy 5 kikrampusz szórta csak a homokot.
Viszont így nem tudtak a kedves lakók kiülni és bokáig összszotyizni a területet és otthagyni az üdítős flakonokat.
Igen én is emlékszem a régi játszótérre ahol felnőttem és arra is, hogy neki szaladtam a hintának és felrepedt a bőröm, mégse akarták ezért börtönbe zárni a szüleimet, mivel a saját figyelmetlenségem áldozata lettem. Szerintem, ha egy gyereket búra alatt tartanak és minden kisebb sérüléstől is megóvnak akkor sose fogja megtanulni, hogy mire kell vigyázni.
A kavics meg igenis jó és egészséges rajta a járás. :) Túl elpuhult a mai ember. :)
kdezsoe Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6600

Tollasütővel hadonászni, rohangálni, a totyogók között balesetveszélyes. Hamar konfliktus forrása lehet.

Minden gyerek neveletlen, akit elfelejtenek megnevelni, sajnos már azokból van több, ezért jogos lehet, az általánosítás. Természetesen pont ezért, egyre nagobb tisztelet a kivételnek.

De tudod mit? Menj a XIII. kerületbe a tutijó játszótérre és örülj ott. Én pedig örülök itt, mert egyre több játszóteret alakítanak át, építenek meg, több hely lesz és a gyerekeid nem lökik fel és nem vágják fejbe folyton, az én unokáimat a tollasütőjükkel...

Ezelőtt két évvel még nem volt valóban jászótérnek nevezhető terület a környéken, ma pedig fél napig rángat az unokám játszótérről-játszótérre, mert mindent kiszeretne próbálni.

Hát ennyit, a sok szar játszótérről, amiket mint megtudtuk, nem a te elvárásaid szerint, kizárólag neked építettek.

A kutyaszar az más dolog, ha elkezdenénk ragozni, ismét a másik ember iránti tolerancia teljes csődjénél kötnénk ki.

Egyben viszont biztos vagyok, ezért ezúttal is szeretnélek megnyugtatni, hogy az én kutyám szarába nem léphettél bele.

Erősen kétlem, hogy a XIII. kerület kutyaszarmentes lenne, (hasonló emberek lakják) de azon inkább ne vitatkozzunk.

Előzmény: Babco (6598)
kdezsoe Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6599

Mi olyankor nem járunk csúszdázni. Ennyire egyszerű.

Sőt, nem fogod elhinni, a forró aszfalton sem szoktunk négykézláb sétálni... :)

A gyerek sírdogál mert nem érti. Na és akkor mi van? Majd megtanulja ezt is.

Bizonyos időszakokban (abból van több) pedig kimondottan jó, ha odasüt a nap, ha nem sütne, akkor azt tennéd szóvá, merthogy hideg és nyirkos.

Tudomásulvehetnéd, hogy a játszóteret nem csak neked építették! Nem lehet mindenkinek külön játszótere, az egyéni ízlése, kényekedve szerint.

Előzmény: Babco (6596)
Babco Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6598
"Nekem még soha nem kellett a bokorban bújkálni a labdáért,"

talán mert te nem labdáztál a játszótéren. De vannak akik igen, még olyan gyerekeket is láttam, akik tollasoztak. Ugyanis az elkerített rész az, ahol nincs kutyaszar, ott lehet nyugodtan lépni anélkül, hogy a lábad elé néznél.

"Viszont rohadtul útálom, hogy mindent szét kell barmolni, hogy nem lehet rászólni a gyerekre, hogy alapvető viselkedési formákat nem tanítanak meg nekik."

A neveletlen gyereket ne keverd ide. Nekem is volt már csatám ilyennel, de most az a kérdés, hogy szerinted a játszótérnek mi a funkciója. Mert szerintem nem egy nyugdíjaspark, ahol lehet üldögélni és cseverészni, hanem egy hely, ahol a gyerekek kedvükre szaladgálhatnak, csúszhatnak, mászhatnak. Szúrós növénynek ott nincs helye, ugyanúgy, ahogy a muskátliágyásnak sincs a focipálya közepén. A játszótér ugyanazt a funkciót tölti be a gyerekeknek, mint a felnőtteknek a sportpálya.
A szúrós növénnyel meg a labdázásra, tollasozásra alkalmas helyet vették el az amúgy is kis területű játszótéren.

"Ha nincs bokor a kerítés tövében, akkor úgy vagyunk ott mint az állatok a ketrecben, "

Majd jelzem az UTÉ-nak, hogy ültessék körbe a focipályát árvácskával, mert így olyan sivár a pálya. A kapuk köré meg lehetne pár muskátlitövet. :-)

"ha zöld bokor van a kerítés előtt, körül, akkor meg szúr."

Bokor és bokor között van különbség, van jópár, aminek nincs tüskéje. De valamiért nem olyat telepítettek.

"Nincs árnyék a csúszda felett, ugyanakkor kitekerjük (nézzük, hogy a gyerek kitekeri) a direkt ezért odaültetett fákat."

A rongálás mondom hogy más tészta.

"Nem vagyok benne illetékes, de kíváncsi lennék, hogy a lakótelepen hány kilométer áll rendelkezésre, aszfalton történő gumimotorozásra, görkorizásra, vagy biciklizésre. Próbáltad már? Szerintem ne erőltesd a kavicsot, meglásd aszfalton menni fog... :)))"

Igen, képzeld próbáltam a gyerekekkel görkorizni. Szuper ez az Újpest, tök jól gyakorolhattuk a szlalomozást, lévén tele a járda kutyaszarral. A lányom majdnem beleesett egybe, így már görkorizni is máshová járunk.
Előzmény: kdezsoe (6575)
Babco Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6597
"Amikor én 5-12 éves voltam, bizony Urak és Hölgyek voltam annyi idős én is! És akkoriban (az nem tegnap volt!!!) nem műanyag, gumi, meg mittudomén milyen eu-s szabványos anyagokból épült, hanem rozsdás vasból készült gömb-mászókából, kemény betonból készült csúszdából és szálkás fából készült forgó dob (amit lábbal kellett hajtani)."

Éltünk barlangban is, az is jó volt. :-)
De ne az legyen már a mérce.
Előzmény: * * BPO-700 * * (6576)
Babco Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6596
"Nagy ívben tojik a bokorra is, meg a kavicsra is, meg a meleg csúszdára is. "

A meleg csúszdára nem annyira, mert sír ahogy hozzáér, ugyanis ÉGET. Fogtál már meg csúszdát amit több órája sütött a nap? Mi voltunk olyan játszótéren, ahol minden szépen árnyékos volt, kivéve ahol a csúszda állt. Az elhelyezésekor nem figyeltek arra, hogy ott pont átsüt a nap a fák lombja között, így az a pár méter az egyetlen, ahol betűz a nap. Láttam jópár kis totyogót ott sírdogálni, mert nem csúszhatott le.
Előzmény: kdezsoe (6578)
* * BPO-700 * * Creative Commons License 2009.10.28 0 0 6595
Sajnos...
Előzmény: kdezsoe (6593)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!