Krampucka, tegnap egy hosszú hozzászólást írtam, és három képet be is tettem. Vártam percekig, mire kiderült, hogy a szerver nem fogadta.
Aztán meg eltünt, amit addig csináltam. Már nem volt idegem elöröl kezdeni, mert álmos voltam, mint most is. Ahogy idöm lesz, bepótolom!
Így szokott kinézni, és nem szokott elfagyni. Én csak azért emlegettem mert nekem egyszer(!) az egyik elfagyott. Akkor is szép volt a többi. Nem kell takargatni. :-)
Szóval igen. A duci rügyben alihanem virágkezdemény van. Ha nem fagy el ki is virágzik. Normális körülmények között esze ágában sincs elfagyni. Mindíg ezt teszi. Nyár elején ha van neki ereje sok szép kis duci virágkezdeményes rüggyel rakja meg az ágvégeket. Nem kell aggódni, van abban is levélke. Mitől is lesz neki ereje? Hát pl. attól hogy nem hagyjuk magot nevelni. Amikor virágzik tehát nyugodtan vagdossuk a virágait, vázába, csokorba barátnak ismerősnek. Jó már akkor úgy levágni ahogy majd metszenénk. Legfeljebb vágunk a végéből ha nem jó a csokorhoz. Na persze szeretjük ha rajtamarad a bokron, az is legyen szép. Ezeket amint elvirágzottak le kell vágni, szintén úgy hogy a bokor csinosodjék. :-)))
A Te bimbóid elég jól néznek ki, bár a zöldben én sem lennék egész biztos.
Guriga akkor ha haza látogatsz teszel a zsebedbe egy pár virág magot meg mindenféle hajtást!!!???!!!
Krampi én nem tudok sajnos az orgonáidhoz szolni:-( mert csak lelkes vagyok,de fogalmam sincs!!!Szerintem biztos szépek lesznek,mert sokat törödsz velük,és azt egy növény meghálálja!!:-)))
(Persze történt már velem,hogy túl szeretgettem egy növényt és megfulladt)
Éppen az orgonák miatt akarunk már márciusban hazalátogatni jövöre.
A kertben ez a 26 orgona ...nem maradhat "szagolatlanul" egy évben se!
(Na, ezt jól megaszontam!)
Milu, akár össze is fonhatod az ágait a lila és fehér orgonádnak, nem fog a színük változni. Ha valami nagyon ügyes nyehenyöce óvszer nélkül dugdosná a...hol ide, hol oda, még akkor is legfeljebb a virág magja lenne kitéve nemkívánt terhességnek. A virágot hervadás után le szokták vágni, hogy ne vegyen el energiát a következö évi rügyektöl.
Ezt egyes abortusz-ellenes körök megkérdöjelezik, de egyenlöre semmilyen törveeny nem tiltja.
Nekem 26 orgonám virágzik évek óta. A színüket egyedül a nap, szél, esö
befolyásolja. Ezért sokat levágok vázába. Ott egyik se nagyon éri öket...