Nagy Ágoston SZVSZ ugyanolyan, mint a legelső ötlet, a Nagy Nimród. Kényelmetlen érzést kelt az emberben, hogy jé ezt a srácot vmi híres régi királyról nevezték el, mint is kéne tudnom róla?
ismerek Nagy Zoltánt, és soha nem hallottam a nevében a nagyzol szót :) Nagy Zéténynél sem asszociáltam Nagytétényre, másnak meg egyből ez ugrott be róla...
mondjuk ennek most túl sok információértéke nincs, csak leírtam a megvilágosodásomat :D
a férjem javaslata volt a Nimród, a Patrik és a Balázs (de tegnap este erre már azt mondta, hogy inkább mégse), az enyém volt a Kristóf, a Domonkos, és a Zétény. Balázsra még én is rábólintottam volna, de benne semmi kompromisszumkészség nincs... :S :)
a férjem és az én vezetéknevem sem jó együtt (illetve jó, ha valami indián szektát akarnánk alapítani :))
sokáig én is 2 keresztnevet akartam, de aztán arra jutottam, hogy az egyik úgyis csak felesleges, mert egyszerre a 2 néven úgysem fogjuk szólítani, ergó az egyik nevébe nő bele, akkor a másik minek... ha jól értelmezem, Neked ezzel más a tapasztalatod, megírod? :)
kettos vezeteknev? vagy kettos keresztnev? mert sztem ha a "szimpla" vezeteknevvel gond van, az ilyenek jobbak,
en mondjuk nem vagyok kettos vezeteknev parti, de ilyen esetben (meg fiu eseten) siman - lany eseten a mi van, ha fel akarja venni a ferje nevet is kerdes felmerul, meg nekem vegul bejott a dupla keresztnev dolog
sztem meg siman le lehet hurrogni (neadjisten durvan beszolni egy adott ponton tul), aki Krisztoferez egy Kristofot, ahogy a Gyongyiket se szolitjuk Gyorgyinek, mert az egy masik nev, es az Eteleket se hivjuk Attilanak, meg ha az eseleg kenyelmesebb, akarhogy is hivnak egy valovilag szereplot (valovilagszereplo wtf?)
amugy meg Kristof a 19., Krisztofer meg a 71. volt 2010-ben a fiunevgyakorisagi listan, szoval meg az erveles is santit gyakorisag ugyben,
es ha barki le merne Kristofozni egy Krisztofert a valos gyakorisagra hivatkozva, hat sztem a buszke szulei nem hagynak - de en amugy se ertem, h hogy ferhet bele, h valasztasz egy nevet a gyerekednek, es onnantol nem erdekel, h az emberek egy total masik neven szolitjak (nem becezik, szolitjak)?!