Hallgasd csak! Elég jó. Tiszta Wyatt. Olyan mint az An End of the an Ear. Most jelent meg egy koncertválogatás Smoke Signals címen, azon rajta van szinte minden.
Új lemezek jelentek meg;
Okka Disk négy új lemezt jelentetett meg: Peter Brötzmann Chicago Tentet plus Two: Broken English and Short visit to nowhere egy időben School Days and AALY Trio/DKV Trio lemezével. Emlékezetes Fonóbeli koncertjük óta fogalom nekünk is. A Chicagoiaknál is van mozgás, Foghorn lemezkiadó jelentette meg a Nham - featuring the Tony Bevan English-Chicago Quartet (TB/John Edwards/Jeb Bishop/Michael Zerang)
Another Chicago/Germany combination (George Lewis plus...) lemezt. 11 együttes koncertfelvétele Berlinből a Total Music fesztiválról (2001 November). Például Manuela (Reichel/Carl/Zingaro). FMP jelentette meg FMPCD51 jelöléssel Sommer/Kassap/Levallet lemezét.
A GROB lemezkiadó három lemezt adott ki: John Butcher/Phil Minton: Apples of Gomorrah; Efzeg: Boogie (for John Lee Hooker); and SSSD (Siewert/Sugimoto/Stangl/Dafeldecker): Home. Incus kiadta 52 CD-jét: BIDS Derek Bailey és Susie Ibarra duóját.
Intakt új Hardcore Chamber Music trio CD-t adott ki.
Más; Red Toucan: Gratkowski/Graewe/Lindberg: Arrears, the Achim Kaufmann 4 Gueuledeloup, Vinkeloe/Mark Weaver/Damon Smith: Balance Point Acoustics Desert sweets from Biggi, Vand'Oeuvre válogatás: Musiqueaction #03, Splasc(h), Braxton's Small ensemble music (Weslyan) 1994; Két SLAM lemez: Jorge Szajko's Orquesta Salvaje és K-Space's Bear bones, Rossbin, David Maranha's Noe's lullaby, Penumbra Gary Verkade/Steve Nelson-Raney - Improvisations for organ and saxophone, és Thomas Gaudynski Elementals.
Cunningham, Muir: ghost in dance (vagy valami ilyesmi): szóra sem érdemes, nem szabad meghallgatni. Unalmas. Hasonló Frith néhány lemezéhez, olyan filmzene.
God: van egy lemezem tőlük (kazettán), régen hallgattam, úgy emléxem, hogy nem nagyon szerettem. Valami összevisszaság, félig zajzene. Nem tartom progrocknak.
Shub Niggurath: ez már más, egy időben nagyon is tetszett. Aszondják, hogy zeuhl, de nem igaz. Az Art Zoydra jobban hasonlít mint a Magmára, de annál is sokkal elvontabb, kakofonikusabb. Nem valami rockos (enyhén szólva). Mindenképpen hangulat kell hozzá, sötétség, fekvés... (nő nélkül). ;-)
Uraim!!Egymás győzködése mellett szakítsatok arra időt,hogy mondjatok nekem véleményt olyan zenekarokról,mint pl.a Praxis,a God,vagy a Shub Niggurath.Köszi.aa.
Mielőtt elfelejtem, még valami. "Azért, mert nem érted a bonyolult zenét, nem kell elkeseredned! Van aki szereti azt is."
1. Az általad egekig magasztalt 'bonyolult zenék' (ezek többsége jazz) SZVSZ egyáltalán nem bonyolultabbak mint egy közepes progrock. Tehát le lehet szállni arról az igazán magas lóról azokkal a 'bonyolult zenékkel'.
2. A zene, -mint más művészeti ágak is, sőt ez még inkább, lévén az egyik legabsztraktabb művészet- elsősorban nem a 'megértésről' szól, nem ez a célja, funkciója. Ez nem egzakt logika, vagy kevésbé egzakt tudomány, ahol a szabályok rögzítettsége folytán az egyértelműség adott. Itt nem holmi célzott információátvitelről (bár belemagyarázni mindenbe mindent lehet) van szó, -hiszen arra meg vannak a sokkal jobb módszerek-, nem 'érteni' kell, hanem befogadni, élvezni, szórakozni. Te az általad olyannyira megvetett alacsonyabbrendű műfajok (diszkó) rajongóit már csak azért se vádold meg 'meg nem értéssel', mert az ellenkezőjével te sem dicsekedhetsz. Egy valami van, amit (az esztétika-diszciplína mai fejlettsége mellett) teljes joggal mondhatsz: "nekem ez tetszik". Slussz, passz.
3. Még mindig nem keseredtem el, bár ha még sok ilyen 'magas lovas' beírás lesz...