Nekünk fém fóliavázunk van (horganyzott csőből) és nincs semmi a fém és a fólia között, szorosan rajta van a vázon a fólia. 2009-ben raktuk fel. Nemsokára aktuális lesz a fóliacsere, mert kezd már homályosodni, de mindenütt, a váz fölött sincs rosszabb állapotban.
Valaki írta korábban, hogy a műanyag csőből kiváló anyagok károsítják a fóliát. A tapasztalataink alapján elképzelhető.
Látom tapasztalt vagy (Baluka). Mindenben igazad van. Én is ingyen adtam oda a fóliaházamat és van még egy fólia(vagy üveg)házra való ablakom is. 10 évvel ezelőtt magam használtam volna fel, most meg a fém kereteket el akarnám vinni az ócskavasashoz, csak nem tudom mit csináljak az üveggel, ha kitördelem.
Jesszus, én nő vagyok, bár nem szőke! ;-) De azért véleményem van, mégpedig az, hogy ha ezt a csövet nem napvilágon történő felhasználásjhoz tervezték, nem fogja bírni az uv-t. Másrészt az összekötő idomoktól nem lesz stabil, mindenképpen kell teljes hosszban merevítés.
Nem tudom hol laksz, de esetleg körülnézhetnél a környéken, legalábbis mifelénk mindenhol vannak nem használt fóliavázak. Ha látsz ilyet, vedd fel a pléhpofát és kérdezd meg, nem eladó-e. Elég lenne kezdetben feleilyen hosszú is. És ne felejtsd el a pvc-csövet betekerni valami ronggyal, vagy polifoam csőhéjjal (így hívják?), mert az uv meg fogja enni a fóliát rövid idő alatt a bordáknál.
a felállitott állapotban a fóliasátor szélessége 5,5 m
erre a koma elmondása szerint 8,5 m fólia megy rá
Gondolkodtam a vizvezetésben használatos 40 mm ppr csővön ,hogy abból szerkesszek, mert ahoz vannak T idomok is és könnyebb lenne az összeálitás , és stabilabb is lenne.
A szélessége nem lehet 5,5, az csak a csövek föld feletti hosszúsága. Az alapmérete kb. 2,5-3 m széles. Ha mindkét végén nyitva van, nem sülnek meg. Én nem csapnék le rá, főleg, hogy messze van, és tényleg lehet hogy kicsit "avítt". Ingyen is láttam valamelyik hirdetési oldalon nemrég
Hogy jó ár-e az 5e forint, ahhoz tudni kéne még egy-két dolgot róla, vagy látni róla egy fotót, de kétségtelen, hogy ez nem túl nagy pénz.
A fólia vásárláshoz le kellene mérned a váz szerkezet kerületét, hozzá kell adni még a kétoldali leföldeléshez szükséges hosszat és így kapod meg a szükséges fólia szélességet. 150 mikronosnál vékonyabb fóliát nem érdemes rátenni.
Ha teszel fel fotót valószínűleg felmerül még egy-két jó tanács, hogy mit, hogy lenne érdemes csinálni.
Mi fátyolfóliát kimérve a budakalászi Hermészből veszünk. Gondolom, egyéb fóliák is vannak ott (én személyesen nem láttam, a férjem jár arra). Ügyelni kell rá, hogy minél UV állóbb legyen!
Miből van a fóliaházváz? Csak akkor építs magas ágyást, ha nem akarsz hajolni. /Vagy egy magas ágyasra gondoltál, ahogy írtad? De ahhoz minek a fóliaház?/ :-)
Fóliát a mezőgazdasági boltok árulnak, bár láttam már praktikerben is.
Üdv! Most vettem egy 8m hosszú 2méter széles és 1,7m magas fóliavázat 5000ft ért.Szerintetek ez jó ár? és hol tudnék rá fóliát veni?(Szentendre környékén).Belül épiteni kell hozzáegy kissebb magas ágyast?
Pl. hogy nem kerül semmibe. Illetve a léckeret árába, mert a palack ingyen van.
Nincs új a nap alatt. Tavaly ősszel, amikor csináltam egyet próbaként, még azt hittem én fedeztem fel a spanyolviaszt. :))))
Eddigi tapasztalatom az, hogy ezen az éghajlaton duplafalúra érdemes csinálni. Idén én is továbbfejlesztem a történetet. Mivel a ház falához toldottam hozzá, nem nagy ügy megoldani, hogy némi meleg levegőt is jutassak ki a kazánházból. Mostanra félig szétcibálta a szél, de mentségemre szolgáljon, hogy tavaly még nem kapott rendes léckeretet, csak hamarjában összetákoltuk a gyerekkel.
Nos, mivel kihalt ez a topic magamnak válaszolok, hátha más is járt hasonló cipőben.
A megoldás:
Nem szabad gazdaboltban talicska tömlőt vásárolni (600-900 Ft-os kategória), mert azok nem gumiból vannak, hanem valami tré, gagyi utánzatból. Három próbálkozás után ezt biztonsággal állítom.
El kell menni egy jobb biciklis boltba és ott 2000-2300 Ft közötti áron lehet venni valódi gumiból készült jó minőségű tömlőt, ami ugyan jóval drágább, de legalább van és jól működik.
Nem növényházas dolog, de kapcsolódik a kertészkedéshez a kérdés:
Tud-e valaki beszerzési forrást szlovén gyártmányú kertész talicska kerékhez való jó minőségű gumihoz. Belső és külső is kéne. Lehetőleg olyan ajánlatra várok, akinek konkrét tapasztalata van valami bevált forrásról.
A méret 3,5-8.
Sajnos, amit felénk árulnak az max 1-2 napot bír. Amit legutóbb vettem fél napot bírt.
A külső köpeny eredetileg tömlő nélkülinek készült, de igazából sosem volt tökéletes.
Másoknál is ugyanezt tapasztaltam, szerintem ez valami típushiba volt a szlovén ipar eme remekművénél.
Döbbenet, hogy űrhajót küldenek a világűrbe, egy szirsz@r talicskához meg nem tudnak olyan gumit gyártani, ami kibír legalább 2-3 évet. :((
Feltettem egy pár képet a gazdabolt.hu honlapjára van ott is fórum!
Egy hozzáértő ezt írta:
Kalciumhiány jelenségéről van szó. A hideg talajból nem tudja fölvenni a növény. Vagy túl sok nitrogént adott a növényke. Fitohorm Ca-mal való többszöri beöntözés 5-6 naponta javasolt, illetve tápoldatból bimbós megjelenésével már inkább a káliumos, mikroelemeket is tartalmazó típus.
Megfogattam a tanácsát vettem Kalciumot meglocsoltam heti 1x vele és rendbe jött :)