A Falco idegenbeli győzelemmel kezdte az idei BL-t, míg az Alba nagy hátrányt ledolgozva került főtáblára az EC-ben. A nemzetközi sikerek mellett itthon is kiütéssel kezdett az említett két csapat, akárcsak a ZTE és a Paks. De természetesen az összes bajnokiról részletesen megemlékezünk Tomasics Dani segítségével, aki ilyen formában most vendégeskedik utoljára a podcast-ben.
Ne felejts el feliratkozni a podcastre abban az appban, amelyikben épp hallgatod! Elérhető Spotify-on, Apple Podcasts-en vagy bárhol, ahol podcastet hallgatsz, sőt, most már Youtube-on is!
nem akkora meglepetés mint a bajnokságbeli de azért szemöldökfelhúzós hogy a real az euroliga szezont is vereséggel kezdte,münchenben maradtak alul.
nem pont papírforma a barca (kaunsi) és főleg a partizán (vitoriai) veresége sem.
ma fener (majranovics pl.) vs olympiakos (fournier,vezenkov a teljesség igénye nélkül) is csemegének tűnik.
soha ennyi nba-s (köztük sokan nem a futottak még polcról) nem volt a ligában mint most,elképesztő örült keretek álltak össze.Semleges nézőknek minőségi szórakozás.(plusz a szerb-görög-török táborokat lehet szájtátva nézni…)
A top6-8 nagyon egyben van,várhatóan lesz egy halom körbeverés.
Erre úgy látom már válaszoltak helyettem: a fantasy-ban valóban nem "fordulók" vannak, hanem "játékhetek", amik mindig hétfőtől vasárnapig tartanak. És bár ez tényleg szül olyan helyzeteket, minthogy a mostani játékhéten 1. (Alba-Körmend), 3. (Olaj-OSE) és 2. (az összes többi) fordulós meccsek is vannak, de valószínűleg ez volt a legegyszerűbb megoldás. Nincs is vele baj, visz egy kis plusz stratégiai faktort a játékba az üres/dupla hetekre való rákészülés miatt.
Még annyi ehhez, hogy a szabályleírás szerint a válogatott szünet miatt hetek is teljes értékű játékhétnek számítanak - ilyenkor nyilván a tabella nem fog módosulni, viszont ha jól értem, a 2 igazolást ekkor is meg lehet húzni, tehát a novemberi válogatott szünet alatt lesz 2 teljesen üres hét, amikor lehet 4-et variálni a kereten, sőt, utána még 2-t mikor folytatódnak a klubmeccsek, tehát kvázi teljesen le lehet cserélni a csapatot.
A játék naptári hetet vesz figyelembe. Előre hozott, vagy később lejátszott mérkőzések nem a forduló hetében kerülnek beszámításra. De ez a játék végére kiegyenlítődik, hiszen minden csapat 26 mérkőzést fog játszani. Persze lehet ezzel játszani, hogy dupla fordulós játékosokat teszel a csapatba, de egy héten csak 2 játékost lehet cserélni, és egy csapatból is csak 2 játékos szerepelhet a csapatodban, úgyhogy azért ez erősen korlátozza a lehetőségeket.
Nem olvastam végig a hsz-t, de ez rögtön megütötte a szememet:
”(18:00-kor kezdődött az Olaj-OSE).”
Ez egy harmadik fordulóból előrehozott meccs volt. Ez viszont nincs összhangban a naptári, heti cserelehetőségekkel. Vagy kezeli a rendszer a forduló/naptári hét kérdést?
És ha már Fantasy, nyilván nem reprezentatív, meg csomó minden befolyásolhatta az arányokat (pl. melyik csapat hirdette meg a játékot a közösségi oldalain), de a viszonylag magas elemszám (több mint 1100 regisztrált) miatt azért jelzésértékű lehet a hazai klubok (aktív) szurkolótáborainak méretét illetően, hogy melyik csapatot hányan adták meg kedvencként:
A piac szerintem egészen a forduló első meccsének kezdetéig nyitva van, tehát ezen a héten pl. ki lehetett várni az igazolásokkal akár kedd 17:59-ig (18:00-kor kezdődött az Olaj-OSE). A csapatodhoz pedig utána is nyúlhatsz, abban az értelemben, hogy tudod a kezdő és a pad között cserélgetni az embereket (értelemszerűen csak azokat, akik még nem játszottak az adott héten) és rakosgathatod a csapatkapitányságot is (persze itt is, ha már játszott a csk-d, akkor nem veheted le róla). Szóval azért érdemes lehet figyelni a híreket, közösségi oldalakat a meccsek kezdése előtt, mert ha kiderül egy sérülés, akkor legalább azzal tudsz segíteni a pontjaidon, hogy a kezdőből kirakod az adott embert. Nagyobb külföldi játékokban (pl. Fantasy Premier League foci) ezt megcsinálja neked automatikusan a rendszer, tehát ha nem lép pályára egy embered a kezdőből, akkor automatikusan behoz helyette valakit a padról - majd ahogy fejlődik ez a játék is, talán lesz ilyen fejlesztés is, én mindenesetre örülök ennek, ami most van, szerintem elsőre klasszul sikerült a dolog.
Az engem viszont is bosszant, hogy nem lehet megnézni mások csapatát, de azért a ranglista elejét eléggé be lehet lőni vakon is. Picurka nevű user vezette a tabellát az első forduló után 300,1 ponttal. Ha összeadom a top4 játékos pontját (Chandler, Anderson, Jovanovic és Ostojic), és feltételezem, hogy Chandler csk-ztatta, az 258,5 pont lenne. Ha ez a 4 ember volt bent neki, több drága játékos nem is fért már be, mert négyük összára 72 egység volt, szóval 28 egységből kellett még 4 embert vennie, akikkel bő 40 pontot ért el (de úgy, hogy ebből 3 ember csak fele pontot kapott, mert a padon voltak). Elképzelhető, hogy vett még egy 10-12 egységes embert a kezdőjébe, aki jól sült el (Molnár M., Tóth Á., Keller Á., Filipovics S. jöhetne szóba, mert ugye a fent tippelt 4 légiós mellé már csak magas embert tudott berakni a kezdőbe), és mellé 3 töltelékembert kb. 5-6 egységért - akik között valszeg még mindig voltak jól szereplők, mert a padja is hozott legalább 20 pontot (vagyis 40 pontot szereztek legalább a pados játékosai a felezés nélkül). Hőgye, Cseh, Scherer, a 3 Takács (Zsolt, Martin, Milán) és Ivkovic jöhet szóba, utóbbi csak azért mert a Kecsót adta meg kedvenc csapatnak az illető, egyébként kizárnám, hogy valaki őt választotta volna :D Nagyjából ez közel lehetett az első heti ranglistaelső csapatához, nyilván Ostojic helyett lehetett pl. Aimaq is, mert ők kb ugyanannyit hoztak.
Most pedig már látszik, hogy azok jöttek előre sokat, akik rákészültek arra, hogy az Olaj-OSE-Alba-Körmend négyes 2 meccset játszik ezen a héten (van olyan user, akinek már 8 embere játszott ezen a héten, vagyis neki az említett 4 csapatból volt bent 2-2-2-2 embere. A jelenlegi listavezető (Knim9777) is 5 embert játszatott már a héten, és 185,3 pontot szerzett (vagyis a csk-sággal is kalkulálva átlagosan több mint 30 pontot emberenként). Mivel ő az első héten is nagyon erős volt (276 pont, tehát alig rosszabb mint a fent elemzett elméleti legjobb gárda), ezért szinte biztos, hogy bent volt neki 3 olyan ember, aki az első héten is jó volt és most a hét elején is magas pontot hozott: Jovanovic, Aimaq, Carter ha tippelni kéne, esetleg még Keniccsel, Burtonnel, Anthony-val, Dickersonnal jöhet ki a matek. Ezek mellé meg valszeg a 2 igazolását is nagyon jól használta ki, belenyúlt a Nichols, Williams, Smitt, Horne, Vojvoda, Filipovity listáról 2 emberbe.
100-ból gazdálkodtál, de csökkent a csapatod értéke.
Aki az elején ráérzett, meg szerencséje volt, az így is dominálni fog. Pont azért változik az értékük, mert amúgy pár hét alatt mindenki megtalálhatná a legjobb pontot hozó csapatot, így meg azért nehezebb.
Nagy problémám a piac zárása. Hétfőig nem nyúlhatsz a csapatodhoz. Tehát, ha ma két kezdőd kiesik, akkor kuka ez a forduló tokkal - vonóval. Mondjuk jó lenne egy olyan verzió, hogy a forduló első meccse 15:30-kor kezdődik, akkor 14:30-kor zár a piac.
Illetve, szintén hiányosság, hogy nem tudod megnézni a versenyzők kereteit. Én spec kívácsi vagyok, hogy a TOP 3-nak összejött olyan pontmennyiség amennyi.
Előbbi hozott volna már pontokat. Illésről van szó. Én úgy emlékeztem, hogy ő aktív tagja a rotációnak és hozzá is tesz a csapatotok teljesítményéhez.
Azt viszont nem értem, hogy ha 100 egység pénzzel rendelkezhetem, akkor miért csak 99,6 egységet költhetek? Azt sem értem miért változnak a játékosok értékei? Én azt hittem, hogy az elején megadott értékek mennek végig a bajnokságban és ha valaki jó szimattal ráérzett egyes játékosokra, akkor az dominálhat végig. A csapatoknál sem változik a játékosok fizetése szezon közben. Amúgy jó játék, szépen megcsinálták és könnyű a kezelhetősége.
Én a 179. vagyok, de a célom az lenne, hogy az 50 közé kerüljek.
Az egyik kezdőm (ráadásul jelenleg csapatkapitányom) a csapatod egyik légiósa és az egyik cserém is nálatok játszik, bár ő szinte semmi pontot nem termel.