Semmi gond, összefutunk még, tuti! Kisróka nagyon nagyon élvezte mind a fesztivált, mind a Maident. Szuper volt a színpad, nagyon elemükben voltak mind a hatan, Bruce sokat bohóckodott, és tetszett a focimeccs eredményhirdetése is. Rendben szólt a hangosítás, és én kifelyezetten elégedett voltam a setlisttel, Clown, Red and the black, Book of souls... ááá király volt. A régiek közül pedig kifelyezetten tetszett a Blood brothers, a Children... meg a Relevations! Írdatlan volt a tömeg az biztos, de ooooó-zni tudott.
Remek koncert VOLT, benne van a három eddigi legjobban!!!!
Annál a görögtűznél lehetett látni, hogy Dickinson nagyon bepöccent. Én már szinte vártam tőle egy hasonló reakciót, mint ami a youtube-on kering a turné egy korábbi állomásáról. :) Egyébként tényleg felfoghatatlan, hogy hogy került be egy ilyen eszköz.
A koncertről: meg merem kockáztatni, hogy ez volt az eddigi legjobb Iron Maiden koncert, amin voltam, pedig voltam már páron (szám szerint ez volt a 7.). Öröm volt látni hogy Bruce a felépülése óta kirobbanó formában van. Nekem a setlist is maximálisan bejött. Imádtam a showt az első perctől az utolsóig. Való igaz, hogy az Always look on the bright side of life a végén lemaradt idő szűke miatt, de erről a zenekar nem tehet. Én is mindig úgy megyek el egy Maiden koncertre, hogy lehet, hogy ez az utolsó, de most valahogy az az érzésem, hogy jönnek ők még Magyarországra! Remélem, igazam lesz! :)
Köszönöm az utazást a Todibusznak, és a hatalmas koncertet a zenekarnak!
Ja, valaki meggyújtott egy olyan pirófáklyát, de elég hamar el is kellett oltani... azért nekem egy kicsit durva volt, hogy egy ilyen be tudott kerülni a terepre...
A gusztiról nem disputálunk... egyébként a Therion is dolgozott már fel Iron Maiden számot - pont a Children Of The Damned volt az - de még nem a szimfonikus stílusukban...
félreértés ne essék (már rég óta lehet tudni mi a setlist), csupán bizakodom mindig hogy elővesznek egy caught somewhere-t, infinite dreams egyszer a fear vagy iron maiden helyett.
children of the damned az egyik nagy kedvencem nekem is, de már máskor is hallottam élőben, de ez legyen az én problémám
valamelyik szám alatt láttam egy görög tüzet is elől
Fantasztikus koncert volt a VOLT-on. Remek volt a setlist is, nem baj, hogy több új nóta volt, mert az új album nagyon jó. A hangzás is jó volt, kb 10 m-re voltam a színpadtól bal középen. Remekül szólt, hangos, mégis viszonylag tiszta.
Nicko-t nem hallottam igazán félreütni, Harris vesztette el egyszer a fonalat kicsit a Tears of the Clown alatt. Viszont ilyen közelről jó volt nézni, hogy mennyire kereste a kontaktot a közönséggel. Sokszor összenézett valakivel, odamutatott, bólintott, ilyesmi.
Nagyon is jo setlist volt, foleg a Children Of The Damned es a Blood Brothers miatt... de az uj szamok is mukodnek, nemcsak lemezen, de eloben is. Es meg a kotelezok kozul is akadtak ritkabbak, mint a Powerslave meg a Hallowed... jo volt ez olyanok nelkul is, mint a Running Free, Run To The Hills, The Evil That Man Do... Fear Of The Dark meg legyen csak mindorokke...
A hangzas most szerintem is mukodott, csak a Trooper lett nagyon elkalapalva, de annak amugy is megvan a hangulata, ami miatt kevesbe figyel oda az ember. Dicseretes, hogy a szinpadon is mindig tudnak valami ujat mutatni... de a hangulathoz megint Dickinson tett hozza. A "majomkodasai" a Death Or Glory-ban, meg a szovegei... meg azzal is feldobta a dolgot, ahogy bejelentette a meccs vegeredmenyet. Az viszont a "Szopron"-nal is viccesebb volt, hogy azt mondja, hogy "itt vagyunk Magyarorszag kozepen..." tudom, hogy sok soproni szereti ezt hinni... :-PPP
Harris helyett most Adrian volt igazan elemeben - meg jol mutatott a piros sal a zold-feher gitarjaval - o volt most a harmas szamu latvanyelem, mert ugye Janick az Janick... Dickinsonbol pedig ki nem nezne ki senki azt a rakot. Amit persze igazan megneznek vele, az egy zongora, ami elott stilszeruen pilota-egyenruhaban ul... es nem kerdes, hogy az Empire Of The Clouds-ot jatsszak...
Nalam amiert nem kap max pontszamot, arrol nem a csapat tehet, hanem a fesztival szervezoi, hogy Blajen dalat nem toltak be a koncert vegevel a hulladek magna cum laude szinpadra allasa miatt... az is kellett volna azert a teljesseghez. De egyebkent nekem is jo helyem volt, feluton a kevero es a szinpad kozott, bal oldalon, kozel a kordonhoz... aztan sikerult a koncert utan nem sokkal tehervonatot fognom hazaig, ami nem is artott, mert tegnap delutan mar indultam Bukarestbe unplugged Therion miatt... ezert is irtam most mindezt ekezetek nelkul... ;-)
A legfontosabb hogy láttam Rókakomát a lányával még a koncert előtt, utólag megbántam amiért nem szólítottalak le (next time:) ne haragudj
a keverőpulttól jobbra álltunk, minden tekintetben meg voltam elégedve a hangosítással. A banda jó kedélyű volt, nekem a végén tűnt fel hogy Nicko félreütött párszor és mintha Steve pengetésében is lehetett volna kis gigszer. Jó közönség, jó formában a Maiden, hangosítás nagyon ott volt az én fülemnek, Maja Eddie hatalmas volt.
Gondolom mindenki hallotta, de a biztonság kedvéért beírom ide, hogy a Voltra csak személyivel vagy útlevéllel lehet bemenni. A nyitónapon emiatt több, mint 3 óra volt a bejutás, bár azóta valamennyit gyorsítottak rajta.
A fesztivál legnagyobb durranása Bécsben száll meg, kértek 12 öltözőt, 2 masszázsszobát, egy gardróbszobát és egy videószobát is és vagy 200 törölközőt. Az ételek mellé pedig saját márkás sörüket innák - Iron Maiden TrooperAle - legszívesebben.
Velem 25 év alatt nem fordult elő, hogy lemaradjak koncertről, mert elővételben elfogytak a jegyek.
Lányom jóval csalódottabb, neki az első Maiden koncertje lett volna, meg persze lett volna TCS is, két legyet egy csapásra.
Lehet, hogy ott a helyszinen aznap lesz még x darab belépő, de én nem kockáztatom meg, hogy levonatottak Sopronba a nagylányommal, majd kudarc esetáén vissza.