Keresés

Részletes keresés

.hun Creative Commons License 2003.03.03 0 0 577
Na itt bizonyosodik be, hogy zeneileg sznob vagy! ;))
Előzmény: BagolyMondja (576)
BagolyMondja Creative Commons License 2003.03.02 0 0 576
Hehe, most jövök az általam terelgetett franciás gimnazista színtársulat selejtezőjéről. A darab zenéje: Hurléments, Padam, Massilia. Többen, köztük franciák aztán odajöttek, hogy mik is ezek. Hehe, mint említettem.
.hun Creative Commons License 2003.02.12 0 0 575
mivel ilyen hosszú távra én sem tervezek (magánprogramot), ezért csak azt tudom mondani: úgy legyen! :)
Előzmény: pennant (574)
pennant Creative Commons License 2003.02.12 0 0 574

fasza! (jaj bocs, csúnyán beszélek ma).
szívem szerint azt mondanám, hogy jövő héten valamelyik este jumpingolj fel, de még nem látok el olyan messzire.

addig még kípintacs.

Előzmény: .hun (573)
.hun Creative Commons License 2003.02.12 0 0 573
él is meg hallatja is a hangját! :)
és persze, hogy érdekli a muzsika! :)

valamikor személyesen kék egyeztetnünk a CD-k társaságában...nemde?

Előzmény: pennant (572)
pennant Creative Commons License 2003.02.12 0 0 572

volt itt egy fiatalember, hun becenevű...
itt van-e még?
él?
hallatja még a hangját?

muzsikákra fogékony-e?

csak azé, mert mosmá van idő másolni ezt, azt.

pennant Creative Commons License 2003.02.02 0 0 571

hálás köszönet!

igen, erről a lemezről beszéltem.

lapul még más érdekesség is nálad Zebdáék háza tájáról?

Előzmény: cami4 (570)
cami4 Creative Commons License 2003.02.02 0 0 570
Ha valakit érdekel

motives: www.tar.hu/cami4

pennant Creative Commons License 2003.01.28 0 0 569

ja, a Macaco lemezét elfelejtettem (ez originál, bóti, pénzes cucc), Rumba tengeralattjáró, ez is elég jó, vagyis több annál, néhány nóta kiugró, csak sajna van egy-két unalmas is. M. Chao nevét nem láttam feltűnni a credit listában, de nem lepődnék meg, ha ...

azok kívül, jön, jön, jön (egy-egy szám hiányzik az a teljes albumoból):

Betagarri (baszk ska, pop, folk, rock): Freaky Fiesta
Color Humano, afro-latin katyvasz: Barundanga
Cheb Balowski: spanyol-arab, rai, egybarcelonai csóka dícsérte erősen: Bartzeloona

pennant Creative Commons License 2003.01.28 0 0 568

üdv mindenkinek, kaixo, bella ciao stb!

egy ismerősöm (már tudom: az ördög) tanácsára letöltöttem a Kazza nevezetű napster utódot. azóta egyfolytában töltődnek le a gépemre a korábban megrendelhetetlennek és megvásárolhatatlannak tűnő lemezek, melyekből most ajánlanék ezt, azt. és hogy ne csak dicsekvésnek tűnjön az ajánlgatósdi ezzennel ismételten megígérem, hogy bárkinek szívesen átmásolok bármit, ha túl leszek a vizsgaidőszakon.

szóval akik ellátogattak már a musikametak.com, illetve radiochango.com weblapokra azoknak nem ismeretlenek az alábbi zenekarok.

100% collegues: a két arab srác a Zebdából összeállt néhány spanyol kollegával és összehozták ezt a dupla (stúdió+koncert) lemezt. a Zebda dallamosabb napjait idéző hangzás, félezer nóta, kutya jó hangulat, tangóharmonika, örömködő közönség.

és ha már 100% és Zebda: van itt még egy 11 számos album (kalóz?), Motives címmel és a Bella Ciaotól a Commandante Che Guevarán át az Internacionáléig partizándalokat nyomnak rajta. érdekes. csemege.

Fermin Muguruza: In-kommunikazioa, oh yes, az új album. lassabb, nyugodtabb, maximalistább mint az előzőek, néhány pörgős brutál jó nóta, 10 pont, politikai okokból letiltott koncertek, featuringok Manu Chaotól kezdve mindenkivel aki él és mozog ebben a körben.

Amparanoia: a Fuerzán is feltűnnek és Fermin legendás fekete-vörös válogatás albumán is (a Desperado c. latin-punk balladával), nálam az elég jó kategóriában, tőlük 2 lemez, az időben korábbi anyag Manu Chaóval és a Muguruza fivérekkel közösen.

Wagner Pá: a tavalyi világzenei listák élmezőnyéből, összetéveszthetetlen hangzás, erős Manus beütés (szerintem), Cold című számban a mester is "énekel" (engem speciel idegesít a két Manu lemezen is ezerszer hallott angol-francia sablonmondatok, szelavi, nála mostanában ennyi a featuring, megküldi az Esperanza mastertape-jét, oszt használjátok).

Ojos de Brujo (valaki érdeklődött itt utánuk), Bari c. album, hát igen a jelenlegi világzenei csart éllovasai, spanyol rumba cigány, néhány brutál jó szám, elsőre Vaya Con Dios, többedszerre már nem. röviden ennyi, a listák elismerése nem véletlen.

új Lo'Jo, cigányzene francia módra, frankó, ez is messze kilóg a hangzásával a ma divatos etno-world csapatok közül.

Massilia: Mad Professor remix lemez, illetve Aoliwood, aki szereti a másik kettőt ezek mellett sem megy el szó nélkül. szerintem a kacsás lemez roppant szórakoztató, de az Occitanistához nem mérhető. felvett új zenék tömkelege ide, unalomig hallgatás oda, nálam még mindig az új Massilia (Occ.) az abszolút csúcs.

mára ennyi.

Törölt nick Creative Commons License 2003.01.19 0 0 567
még a massiliáról, emésztettem mindkét lemezt, és változatlanul a kacsás tetszik jobban.

a 4. szám után (jovent) úgy túnik brazil kapcsolataik is vannak,
ez a chico science & naçăo zumbi cidadăo do mundo című számának a francia változata, sőt az occitanistán is beszél egy brazil valamelyik szám elején. ajánlom figyelmetekbe a chicóékat, különösen az afrociberdelia című lemezt, nagyon ütőseket csináltak.

Előzmény: pennant (566)
pennant Creative Commons License 2003.01.19 0 0 566

köszi. lemaradt.
Előzmény: Törölt nick (565)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.19 0 0 565
19 szám és 66 perc
Előzmény: pennant (564)
pennant Creative Commons License 2003.01.17 0 0 564

valaki csekkolja nekem le légyszi a kacsás massiliát: 16 nóta, 55 perc? lehet hogy nekem az uccsó 3 szám lemaradt?

Törölt nick Creative Commons License 2003.01.16 0 0 563
szasztok,

massilia nagyon jó, br nekem az autós jobban tetszik
porto alegreben meg lesz zebda, bibibi

Előzmény: .hun (562)
.hun Creative Commons License 2003.01.15 0 0 562
Rendben. Akkor egy kalappal a vizsgákhoz, aztán egyeztetünk.
Előzmény: pennant (560)
BagolyMondja Creative Commons License 2003.01.14 0 0 561
Hehe, mondtam én, hogy hallgassatok Massiliat. Valéptech baratunk itthon vala, o is a hatasa ala került. Nekem bejön a kacsaautos is, de az valtakozobb erejü (a Pauvre de nous, a masodik szam, nagyon erös, a fogyasztasi nagymise témajaval...), az Occitanista-n viszont mar alig van nem tökéletes szam, abbiza.
Aďoli.
Előzmény: pennant (556)
pennant Creative Commons License 2003.01.14 0 0 560

jó a hely. én ott szilvesztereztem. meg elég gyakran meg is fordulok ott. tényleg olcsó piaárak, ha hajnalban mész akkor is van konyha, legbelebb belváros, stb. egyszóval jó, na.
mosmá tényleg megígérem, ha túl vagyok a vizsgákon és több időm lesz, másolok ezt-azt!!
Előzmény: .hun (559)
.hun Creative Commons License 2003.01.14 0 0 559
piszkállak én, de hogy? Bombázzalak mailekkel? :)
üzletvezető ismerősöd marketingtanácsot kért tőlem. vajon hasznos volt? Valamikor elmehetnénk megnézni a helyet, én még nem is voltam.

Amúgy "családapa" képek már a 90-es évek elején is voltak tömegével pl. a Madridi reptéren. Mi is döbbentünk rajta.

Előzmény: pennant (558)
pennant Creative Commons License 2003.01.14 0 0 558

persze, persze, csak a "rend" kedvéért írtam le - pontatlanul...:)
amikor nyáron Gibraltáron jártam a (jegyzem meg jelképes) határellenőrzésnél egy fotóra lettem figyelmes a falon, pontosabban kettőre. két családapa típus celluxszal a majdan sokszorosított papírhoz erősítve. alatta a szövegben a "delikvente" "terrorosta" "eta" szavak, már ha nem csal az emlékezetem. érdekes volt a hétköznapokban szembesülni a szervezettel.

igyál és aludj! vizsgaidőszak után térjünk vissza a zenebörzére, jó? ez kb. február elején lesz. hun, te meg piszkálj már, hogy mi van a neked ígért zenékkel.

Előzmény: ath (557)
ath Creative Commons License 2003.01.14 0 0 557
tudod, hogy hogy hívják fermin testvérét, aki egyébként a negu gorriakban is játszott? kaki muguruza.....amikor megláttam, leestem a székről a röhögéstől.

ha valahogy meg tudjuk oldani, szívesen odaadom őket, bár most éppen dobozban vannak, mert költözködöm.

nem akarok szőrszálhasogatni, de askatasuna...

én maradok inkább az edan eta borroka (igyál és harcolj) kiáltásnál! :)

Előzmény: pennant (556)
pennant Creative Commons License 2003.01.14 0 0 556

ath, szia, bocs hogy eddig nem válaszoltam, de ... nem tudom miért nem. lényeg, hogy most. itt pihen az asztalomon Fermin barátunk DUT-tal közös dirty rock albuma. meglepő. nekem legalább is. gondolom ilyen zabolázatlanok a korábbiak is. néhány fabulosra vevő lennék, amint láttam te is találtál néhány jó dolgot a felemlegetettek között. biztosan meg tudunk egyezni.

BagolyM: a Massiliáról csak szuperlatívuszokban tudok írni, az utóbbi idők legjobb cédéje, ami a kezembe került. megunhatatlan, sokszínű, erőteljes bla bla. nem győzök hálálkodni. tőlem meg beszerezheted az eggyel korábbit, amelyiknek a kacsa (kocsi) van a borítóján. az se rossz, de az Occitanistát nem közelíti meg - legalább is első meghallgatásra. még friss.

a baszkoknak meg: Euskadi Ta Ascatasuna!

Előzmény: ath (555)
ath Creative Commons License 2003.01.02 0 0 555
az első ng-t vedd meg, az a legjobb. ha jól emlékszem valamikor 91 környékén jött ki.

negu gorriak el public enemy de euskal herria!

Előzmény: pennant (285)
ath Creative Commons License 2003.01.02 0 0 554
kaixo zer moduz!

edan eta borroka!

Előzmény: wrí (265)
ath Creative Commons License 2003.01.02 0 0 553
nekem megvan a molotov és az összes fabulosos cadillacs.

látom, annak ellenére, hogy nagyon nem komázom manu chaot, itt vannak emberek, akikkel egy hullámhosszon vagyok zeneileg.

nem tudom ismeri-e valamelyikőtök, de én ma pld hechos contra el decoro-t hallgattam. ebben a műfajban sok nagy kedvenc van: mano negra, les negresses vertes, negu gorriak, los fabulosos cadillacs és még egy csomó ami most nem ugrik be.

Előzmény: pennant (253)
wrí Creative Commons License 2003.01.02 0 0 552
kaixo!
.
tyű, bármi hihetetlenül hangozzék is, de az itt a déli féltekén, angol nyelvterületen abszolúte nem ismert Manu Chao mesterrel tegnap (1-én) láttam egy filmet az SBS nevű multikulti minden néppel és nyelvterülettel bratyi tévéadón.
a címe: Next Stop : Hope (proxima es... hehehe, nem értem minek ferdítették ezt le)
"A lively and engaging documentary on French singer Manu Chao, whose progressive music and stance against globalisation has made him very well known throughout Europe and Latin America. (From France, in English and Spanish, English subtitles)."
in spanish, in portuguese and in french volt egyébként a film(?), manu barátunkkal a főszerepben, elmeséli miért is "rola" állandóan a szíve, meg hogy a drog rossz, mert "a kormány fekete keresete". nekem nagyon tetszett, nektek meg javallom.
.... ja igen, előtte való éjjelen meg a baszk "pelota"-ról volt szó, aminek egy beach-faját a balaton parton még régebben "baszk labda" néven vesztegették. az is érdekes volt.
remélem sok szőlőtlen szőlőfürtöt hagytatok magatok után.
wrí Creative Commons License 2002.12.28 0 0 551
kaixo!
.
egy - ide nem tartozó hír - a www.es.hu megújult, sokkal jobb, szebb, olvashatóbb és a legújabb számban is van Molnár Erzsébet - ami nagyon fontos.
másik, a Botellita de Jerez egy jó együttes és szintén mexikói, hallgassatok egy csipetnyit, ha tudtok.
break2 Creative Commons License 2002.12.21 0 0 550
szabad kerem itt a cimadorol is beszelni?

MANU CHAO DVD

World music star Manu Chao will release "Babylonia En Guagua," his first concert CD, Jan. 28, 2003, featuring 25 songs from his Sept. 4-5, 2001, concerts at the Grande Halle de la Villette in Paris. The elusive artist and his band are subjects of a 52-minute "behind the scenes" road movie directed by Raphael Frydman, which also is included on the DVD, along with a 10-minute short directed by Marc Boucherot and Nicolas Menet, and a 26-minute film directed by Enzo. Manu Chao also makes his debut as a director on "Babylonia En Guagua," contributing a 26-minute film to the DVD. In a nod to Manu's multicultural and pan-hemispheric appeal, the DVD will be released around the world with English, French, Italian, Portuguese, Spanish subtitles.

Forras

wrí Creative Commons License 2002.12.19 0 0 549
kaixo!
.
igen, többeknek, de az albumon a szó másképp van írva... különös és bosszantó, magyarázatot meg nem találok sehol persze :)
Előzmény: Eördögh (548)
Eördögh Creative Commons License 2002.12.19 0 0 548
nekem a poliuretán jut róla eszembe :-)
Előzmény: wrí (547)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!