Keresés

Részletes keresés

CiluHS Creative Commons License 2003.10.04 0 0 1317
azt a bizonyos vps funkciót is tudja, még nem próbáltam ki, állítólag az adóknak sugározni kell a vps jelet (vajon mindegyik sugározza ?). A csatornák pontatlan műsor kezdéseik ellen nem árt bekapcsolni.

Ezzel nagyon vigyázni, mert a magayr adók NEM sugározák, és ha bekapcsolod, akkor a videó semmit nem fog felvenni. A múgy nem a pontatlan műsorkezdésre szolgál, hanem arra, hogy a felvételeden a reklámok ne legyenek rajta... (ugyanis a reklámok alatt nem sugározzák, csak a rendes műsoridő alatt) Állítólag az illetékes szervek a VPS kérdésre azt mondták, hogy azért nincs, mert "nincs rá igénye a fogyasztóknak".

Előzmény: harpokratesz (1295)
zsolt.kov Creative Commons License 2003.10.03 0 0 1315
Tudok küldeni, feltéve hogy nem az utolsó van már a tiéden. Kis időbe az is beletelt, míg megtaláltam az utolsó módosított sw-t, mert az kb. 2001. szeptemberi volt. Megírnád hogy most milyen van benne? A file kb. 2Mb amit feleslegesen nem akarok elküldeni, mert mobilon netezek és ezzel a feltöltési sebességgel min. 40 perc lenne, míg átmegy.
Előzmény: Törölt nick (1314)
Asszem Creative Commons License 2003.10.03 0 0 1313
Nincs mit összegyűjtenem, összesen ez a baja, hogy "tisztító kazetta használata ajánlott".

De ez csak kifejezetten szar felvételnél, akár tök jó szalaggal is. Ha manuális, ha automata üzemmódban van, akkor is csinálja. Amúgy hibátlan a gép, csak ez idegesítő tud lenni.

Köszi

Előzmény: zsolt.kov (1301)
v_peti Creative Commons License 2003.10.03 0 0 1312
Nem szándékozom SVHS kazettát venni. Csak furcsának találtam, hogy drágult.

Előzmény: Törölt nick (1310)
géza gumikutya Creative Commons License 2003.10.02 0 0 1311
Votl róla szó korábban. Az az oka, hogy igen erőteljesen a DVD felé akarják terelni a népet.
Előzmény: v_peti (1309)
v_peti Creative Commons License 2003.10.02 0 0 1309
Hello! Mivel videómagnót szeretnék venni, ezért elkezdtem olvasni a topicot.
Mint, ahogy sokan mások is, visszafelé olvasom a
topicot. Most éppen itt tartok:

Tegnap véletlenül jártam az Europark-Media Markt-ban, hát izé. Úgy felverték a videokazetta árakat, hogy alig kaptam levegőt. Az EMTEC ugyan már a tapasztaltak szerint kiesett a képből, de ami eddig 2600Ft volt, az most 3650... így már nem is annyira olcsó, mert akko rinkább TDK XP pro 4000-ért, és akkor tényleg profi kazettát vesz az ember. Na de 4000Ft-ot egy kaziért?...

Ennek mi az oka? Hiszen manapság már szinte mindent a Távol-Keleten (Kínában) gyártanak, így a legtöbb termék ára reálértékben (gyakran abszolút értékben is) lefelé megy.

Előzmény: CiluHS (1237)
Mézga A. Creative Commons License 2003.10.01 0 0 1307
Kösz a válaszokat!
zsolt.kov Creative Commons License 2003.09.30 0 0 1306
Mindegyik nagyon jó, igényesen választottál! DVD957-esem volt nekem is, kissé megbántam, mikor eladtam az újabbak miatt. (Az ezutáni Q40-es sem volt rossz egyébként!) Ha esetleg sw frissítés kéne utánanézhetek az archívumban. Volt nálam egy DVDR70-es is ez csak a DV csati hiányában különbözik a Tiédtől. Erről annyit, hogy jól működik, de nekem a régebbi 880-as jobban tetszett. Csak apróságokról van szó, inkább csak kényelmi funkciókról. Ha jól emlékszem akkor mintha ennél lenne az, hogy amikor elindítod a felvételt és nem emlékeztél arra hogy melyik minőségi szintben van, akkor vagy megállítod vagy saccolsz a hátralevő időből, mert a régebbiekkel ellentétben ez nem írja ki sem a display-re sem a system menüre. Mennyire sűrűn fagy le nálad? Nézd meg mi a sw verzió, biztos van rá újabb! Tudok küldeni.
A VR820-ra konkrétan nem emlékszem de annyit mondhatok, hogy a VR9xx és VR8xx videokat egy kis létszámú kiváló emberekből válogatott, több éve együtt dolgozó műszak készítette, ezért nem tudnék rosszat mondani sem a minőségre, sem a kiforrott konstrukcióra. Ezért mertem éppen ebben a fórumban eladásra kínálni a VR910-esem, amit tényleg nem használtam csak lehetőségem volt és megvettem. Üdv.
Előzmény: Törölt nick (1303)
harpokratesz Creative Commons License 2003.09.30 0 0 1305
szerencsére tényleg nem így van, hanem úgy ahogy te mondod.
ezt a reagálást velem kapcsolatban, az én problémámmal kapcsolatban írta az illető, de jó nagy baromság. ha foglaltak lennének ezek a csatik, akkor egyáltalán nem lenne a videócsatornának helye, ezekre az általad említett 35-37-es helyek vannak kijelölve a UPC-nél. nálam működik a videcsati, ami 36-ra lett beállítva, csak nem tökéletes a kép, de már nem foglalkozom vele, lejátszáskor kihúzom a upc kábelt és kész, a kép tökéletes, felvételkor szintén.
Előzmény: asdf_ (1304)
asdf_ Creative Commons License 2003.09.30 0 0 1304
Bar regi, de azert reagalnek...
Ha UPC-d van, akkor csak a scart kábel segíthet, ugyanis a kereskedelemben kapható videjók RF kimenete csak 32-40 -es csatornákon tudnak jelet szolgáltatni. Emiatt van az, hogy nem tudod UPC-nél RF-en keresztül nézned normálisan a videót, mert a UPC ebben a freki spektrumban végig szolgáltat műsort.

Ez nem igy van, uhf 34 utan uhf 38 a kovetkezo ahol sugaroznak, tehat a 35, 36, 37 tok ures /bp., kozponti fejallomas/.

Előzmény: Törölt nick (1193)
asdf_ Creative Commons License 2003.09.29 0 0 1302
Jut eszembe, pana nv-hv60-hoz nincs vkinek service manual pdf-je? ;) vagy legalabb a filenev? Hogy honnan, es hogyan kell leszedni, azt tudom :)
Vhogy olyan vagyok, h szeretem, ha ilyenek megvannak :) Gar ido utan jol johet meg ;)
zsolt.kov Creative Commons License 2003.09.29 0 0 1301
Küld el egy mail-ben a pontos adatokat és hogy milyen problémáid és kérdéseid vannak a géppel kapcsolatban. Talán a külföldi kollégáktól még megtudhatok valamit, nem ígérem biztosra. A kékre váltás idegesítő lehet, nem tudom ennél a videonál hogyan oldották meg, de nézd meg hogy a tracking auto vagy manual beállításu-e? A jitter egyébként jó? Üdv.
Előzmény: Asszem (1292)
csab_1HD1 Creative Commons License 2003.09.29 0 0 1300
Videómagnók jó áron és sok régi, igazi csemege...

http://www.stop.hu/apronet/lista.tdp?alrovat=155&submit=++OK+

harpokratesz Creative Commons License 2003.09.29 0 0 1299
a lényeg, hogy jó legyen a képe, és az a panáknál megvan.

Előzmény: asdf_ (1298)
asdf_ Creative Commons License 2003.09.29 0 0 1298
43990 volt. Biztos van dragabban jobb video is a panatol, de mar ezt is soknak talaltam ;) Ebben is van vps, 33 csatibol kb 4 nyomja nalunk, es egyik sem az, amirol felvennek :). Alapvetoen azert nem ohajtottam hiperszuper videot, mert nagy vonalakban csak arra van, h amit nem tudok megnezni /nem vagyok otthon, vagy 23:30-kor mar el is kezdik/ azt fel tudjam venni, megnezem azt annyi. Hifi stereo, es fekete haz ;) alapkovetelmeny volt, a tv-m is pana, sz'al most mindketto tavrangatojaval keresztbe-kasul iranyithatom a masikat ;) A q-link nelkul meg elvagyok, ra birtam szanni azt az egyszer 15 percet a csatik felprogramozasara meg az adonevek beirasara.
Előzmény: harpokratesz (1295)
asdf_ Creative Commons License 2003.09.29 0 0 1297
A Király utcában volt egy műszaki bizományi...
EGY?!?!??!?!?!? ;))))))))))
Előzmény: harpokratesz (1294)
géza gumikutya Creative Commons License 2003.09.29 0 0 1296
Én is nemrég (2 hónapja) vettem ugyanilyet. Én teljesen elégedett vagyok vele, szép a képe, jók a vele készített felvételek és halkabb mint a régi Panám. Max. tekeréskor hangosul be, de ez kibírható.
Előzmény: asdf_ (1291)
harpokratesz Creative Commons License 2003.09.29 0 0 1295
mennyibe került ez a pana ?

a jobb pana videók 60 ezer Ft-tól léteznek, azokkal semmi gond nincs, gyönyörű kép, tökéletes felvétel, hangtalan lejátszás.
nekem NVJ-632-es van, maximálisan megvagyok vele elégedve, nagyon szuper gép.
hipersávról még nem készítettem felvételt, de kipróbálom, nem hinném, hogy nem menne, nálunk nem kódolt.
azt a bizonyos vps funkciót is tudja, még nem próbáltam ki, állítólag az adóknak sugározni kell a vps jelet (vajon mindegyik sugározza ?). A csatornák pontatlan műsor kezdéseik ellen nem árt bekapcsolni.

Előzmény: asdf_ (1291)
harpokratesz Creative Commons License 2003.09.29 0 0 1294
A Király utcában volt egy műszaki bizományi, még biztos most is megvan, a Zeneakadémia körül, csak a másik oldalon, a volt Gólya Áruházzal szemben, valami sport bolt is van ott. Ezenkívül is van még néhány műszaki bizományi, ilyen helyeken érdemes nézegetni, vagy újsághírdetésekben is lehet, pl. Híradástechnika, Videó-újságok, stb.
Előzmény: Mézga A. (1293)
Mézga A. Creative Commons License 2003.09.29 0 0 1293
Használt videókat hol árulnak Pesten? (Régi Panasonic érdekelne.)
Asszem Creative Commons License 2003.09.28 0 0 1292
Hát nem egy kommersz készülék, 200 ropi felet volt az ára egyébként. Tulképpen egyetlen dolog idegesít benne, ha erre tudnál valami ellenszert, nagyon hálás lennék. Van néhány rossz minőségű kazetta, aminél kb fél percenként elveszi a képet, és kék háttér elé kiírja, hogy:
"tisztító kazetta használata ajánlott"
Ez akkor is előfordul, ha maga a kazetta kifogástalan, de mondjok az eredeti jelforrás már eleve szar volt. Sajnos nem tudja megkülönböztetni a koszos fejet, a rossz felvételtől. Viszont nézhetetlenre szabdalja a műsort. Egyszer már sikerült valahogy leszoktatni róla, de mivel igen ritkán kerül bele ilyesmi, már nem emlékszem rá hogyan kell.

(és még vmi. A használatiban rosszul van benne MINDEN nyelven a távirányító programozása, először vhogy sikerült rájönni, de TV váltásnál két napig szoptam vele, és a márkaszervíz sem tudott segíteni, ugyanazt az anyagot tölthették le valahonna, ami az off-line formátumban nekem megvan. Nyilván nem sok ilyen készülék van, de azért erre odafigyelhettek volna, legalább egy körlevél a márkaképviseleteknek)

Előzmény: zsolt.kov (1290)
asdf_ Creative Commons License 2003.09.28 0 0 1291
Most ruhaztam be egy pana nv-hv60-ba. A tunerje vhogy gyengebbnek tunik, mint a tv-me /szinten pana/, es nagyot lepodtem, h hypersavot nem eszi. Azt hittem, ez mar default /mondjuk nagy szuksegem nincs ra, nalunk ott csak kodoltan megy musor/. A tv utan fura volt egy mas vezerlesu menurendszer, meg lehetne halkabb is lejatszaskor ;(. Egyelore ennyi a tapasztalat, majd veszek vmi normalis kazit, es akkor a tobbi.
zsolt.kov Creative Commons License 2003.09.28 0 0 1290
Bocsi, de erről a típusról konkrétabban nem tudok nyilatkozni, mert nem Magyarországon gyártották (nekem legalábbis nem ismerős). SVHS videokat csak 1996-2002 között gyártottunk, ezek mind VR8xx/58 és VR9xx/58 típusmegjelölésűek voltak. Eközben kint külföldön is csináltak kis darabszámban HIGH-END videokat, talán a Tiéd is ezek közül való. Azok eléggé kiforrott és a kis darabszámban történő gyártás miatt igen jó minőségűnek mondható készülékek! Üdv.
Előzmény: Asszem (1289)
Asszem Creative Commons License 2003.09.28 0 0 1289
Köszi, de igazándiból nem általános dolgokat kérdeztem, mert jómagam is értek ezekhez a vackokhoz, csupán hogy ez a spórolás melyik szakaszából való készülék. Azt is tudom, hogy JVC a belseje, de hol csinálták, csináltatták, és van-e meghibásodási (gyakorisági) tapasztalat?

A képe (SVHS) nagyon elkényeztetett, mert utána sima VHS-t nézni büntetés. És az is érdekes, hogy sima VHS felvételt is sokkal szebben játszik le, mint egy sima video. Nekem 100 ropiba vót, mingyá vettem kettőt is a családba, remélem még kitart egy darabig.

Előzmény: zsolt.kov (1288)
zsolt.kov Creative Commons License 2003.09.27 0 0 1288
Hali!
Azt sajnos nem igazán lehet megmondani hogy egy video meddig bírja a strapát, mivel leginkább a használattól függ. Annyit mernék csak állítani, ha kb. 2 évet ment már különösebb problémák nélkül, akkor a kopó alkatrészein kívül még vagy 2-3 évig is elmehet alkatrészcsere nélkül. Elsőként a nyomógörgő kopása szokott jelentkezni, amitől a szalag "csipkés" lesz. A mai technikára jellemző az igen gyenge mechanika, amik szerintem intenzív használat mellett max. 1 évet, ha kibírnak talán. A Philips is megszüntette a videogyártást, legalábbis Magyarországon úgy 1 éve már. Amit a boltokban lehet látni (olcsó kategóriát) azokhoz csak a márkanévben van köze, de ezzel így van a többi gyártó is (egyébként Funai a belseje). Túl sok mindent jelenleg már én sem tudok mondani a videokról a fenti okok miatt, egyébként is már kb. 2 éve csak DVD-vel és DVD íróval foglalkozom. Azért én is azt vallom, hogy még nem kell temetni a videokat, csak éppen hosszútávú jövőjük nincs. Addig amíg mindenkinek a polcán a régi videok helyett nem csücsül egy DVD író és amíg egy újraírható lemez nem kerül többe, mint most egy videokazetta és a készülék sem lesz drágább egy mai jó videonál, addig még használjátok nyugodtan! Üdv.
Előzmény: Asszem (1287)
Asszem Creative Commons License 2003.09.27 0 0 1287
Szia zsolt.kov!

Mint benfentes, a VR-1600-asom vajon meddig fog élni? Egyébként semmiféle DVD cuccért nem adnám oda, mert egy film minimális mérete 40 GB egy hanggal. Addig vicc az egész. Van még békebeli öntvénymechanikás panám is. Na azt meg semmiért nem adnám oda :)

Előzmény: zsolt.kov (1283)
csab_1HD1 Creative Commons License 2003.09.25 0 0 1286
Hát azt azért tudhatnád, hogy a vaslemez olcsóbb, és igénytelenebb technológiát igényel mint az alumínium, de próbáld ki nyugodtn egy pici mágnesdarabkával.
Egy mai videóban alumíniumból a fejdob van, meg a gumigörgô belsô magja, de az is csak azért, mert az is olcsóbb mint a sárgaréz.
Előzmény: Törölt nick (1284)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.25 0 0 1285
Szia!

Esetleg magánban megkereshetnél, mert lehetne közös témánk!

Maus Robi
mm

Előzmény: zsolt.kov (1283)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.25 0 0 1284
"VASLEMEZBŐL PRÉSELT" ?! :-)))

Jó ha megvan az egy szar alu 5vözet!

mm

Előzmény: csab_1HD1 (1280)
zsolt.kov Creative Commons License 2003.09.24 0 0 1283
mikimausnak
Kösz a hozzászólást, nem mondhatnám hogy nem volt alapos! Érdekes látni a kívülállók véleményét a Philipsről, mert ezt mi bent (7 éve dolgozom a Philipsnél) nem igazán tudjuk tapasztalni. Az egészet a designerek és a marketingesek irányítják. Szomorú hogy hova változnak az egykoron jónak számított és megbecsült márkák. Viszont ami sajnos méginkább igaz, hogy a mások által ma is jó márkáknak hitt gyártmányok alkatrészei immár 1-2 éve ugyanabból a távolkeleti gyárból ömlenek, mint a filléres "gagyi". (Tisztelet annak az egy-két kivételnek, ami talán még létezik, csak valaki megtudja fizetni.) A különbségeket szinte már csak az elektronika tervezettsége adja, na és persze a software!
Az előző hozzászólásomról még annyit, hogy az a típus még az "igazi" anyagból készültek közül való, az egyik legkiforrottabb csúcstechnikás készülék, a beállításáért pedig magam kezeskedem. Azt sem bánom ha megmarad, bagóért nem leszek hülye eladni. Üdv.
Előzmény: Törölt nick (1278)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!