Én tegnap megkaptam ajándékba az Éj anyánk-at. Most a Börtöntöltelék, Mesterlövész levadászása következik. Olvastam már őket (a Mesterlövész volt az első Vonnegut élményem), De a gyűjteményből még hiányoznak.
Jártam tegnap a Keleti aluljárójában.
Az ottani antikváriumban volt:
1) Börleszk
2) Bajnokok reggelije
3) Titán szirénjei
Hogy még van-e nem tudom, de készüljetek fel a szemérmetlen árakra.
Ja, úúúgy igen! Mi is kb öt évenként költöztünk (apu katona volt) amikor én még kissrác voltam, de hál' Istennek most már megállapodtunk. Nagyon emlékszem mikor könyvet kellett pakolni: tízesével egymásra - újságpapír alá-fölé - spárgával átkötni... Hogy utáltam! (c:
Nekem pl. a Bajnokok reggelije az abszolút kedvenc. Node a Börleszk meg a Macskabölcső sem semmi...
Oszt' ott van még a Titán szirénjei. Nagyon a topon.
Kösz, hogy eladod nekem a Bajnokok reggelijét. Megírod a telefonszámodat e-mailben? (Sajnos azóta elvesztettem illetve elhánytam valahová).
Én emlékszem, kétszer olvastam, de néhol kicsit uncsi volt. Voltak benne jól megfogott dolgok, cask nem szabad sci-fiként olvasni (ezt se), mert annak kicsit naiv. Mármint már rég tudjuk, hogy a távoli jövő nem a gépesítésről, elektronikáról, hanem az információról szól...
Hááát, korai zsenge - mondhatnám.
Az egyetlen KV regény, amiről fogalmam sincs miről is szól, mármint nem emlexem.
Annyi rémlik, hogy 'New York állam beli Illium' vagy mi, meg valami üzem vagy gyár...
A korai novelláival viszont erős hasonlóságot mutat.
Mondok még egy számomra kicsit kakukktojást: Mesterlövész (Deadeye Dick)
Hát az is kicsit furcsa.
Kedvenc pedig ismétcsak: Kékszakáll, és ha még lehet kettőt mondani: Börleszk, Börtöntöltelék
jaja, könyvet eladni? szerintem inkább el kell dugni itt-ott a további példányokat. milyen jó is egy váratlan pillanatban rábukkanni, és újra elolvasni :))))))
a bajnokok reggelijét én sem voltam képes végignézni. video kikapcs. pedig egy kezemen meg tudom számolni hány filmet hagytam abba így...
maradok a könyveknél, azok megunhatatlanok. ja, van viszont egy bajnokok reggelije könyvem eladó, ha érdekel vkit. (kettő nem kell :) )
/off
úgy látszik, valóban nem :(
1999-es film. mondjuk lehet, hogy még megjelenik.
de akkor is, menjenek a magyar filmforgalmazók a...
egy barátomnak pár hete érkezett meg david cronenberg 4 viszonylag korai filmje, amit rendelt usa-ból, mert nem hozták be mo-ra. mostmár megnéztük mindegyiket, és örülök, hogy nem hagytam ki őket. nem értem, a sok szar közé miért nem férnek be legalább azok a "kevésbé populáris művészfilmek", amiket világszinten alapműként emlegetnek :-( mindegy... bocs az offolásért
/on
én sem rohantam. vaciláltam sokat. aztán felbátorodtam, beültem moziba, jól, hirtelen elfogott a félelem, kirohantam, aztán az utcán jutott eszembe, hogy elszánt pillanatomban legalább 5 embert megfizettem, hogy ha nem nézem végig, másnap reggel ébredjek úgy, hogy kiheréltek. úgyhogy visszamentem, végigültem :)
nem érdem, nem gyengeség - tény.
mint ahogyan nem érdem, nem hiányosság, eccerűen tény az is, hogy te képtelen voltál. és ez egyáltalán nem baj.
node komolyan, én megnéztem "why not?" alapon, és szerintem jó film volt.
abban viszont remélem egyetértünk, hogy a könyv, no az, az valami k*!#ajó.