Még egy utolsó kérdésem lenne: a repülőtéren a csomagok feladása és elvitele is az 1-es terminálon történik, függetlenül attól, hogy a 2-esre érkezik és onnét indul a gép?
Attól függ szerintem milyen szempontból, Lagos strandjai nagyon szépek, néhol hatalmas sziklák zárják le a partot jobbról, balról, de a tengerbe is jut belőlük. Nézd meg pl. Praia Dona Anát, annál szebb hely aligha kell, de van Lagosban sok más remek part is. A víz viszont hideg, még júliusban, augusztusban is. Ne Földközi-tenger feelingre készülj.
Faro is kiváló, más jellegű ugyan, de azzal sem lősz mellé.
Vagy Lisszabon környéki városi strandok is jók, Cascais, Estoril környéke vagy messzebb Sesimbra környéke, de van millió, nagy a választék.
Az időpont választást rád bízom, egy hete még 10-12 fok volt ahol március elején már 20-22 szokott lenni, szóval ez elég kiszámíthatatlan. Mikor meleg van tömeg is, talán az iskola szünetet ha elkerülitek, akkor valamivel kevesebben vannak.
Angolul amerre jártam beszéltek, ahol kell ott lehet velük kommunikálni.
Szia. Átnéztem azokat a helyeket amiket írtál. Portimão az ami teljesen elvarázsolt, annak a sziklás partszakasza.
A gyerkőceim 10-13 évesek. Valami aquaparkra vagy valami állatparkra, játszópartra, Disneyland szerűre gondoltam.
Érdemes-e az utazásnál figyelembe venni ár-apály ciklust ? Amikor jobban visszahúzódik a víz, gondolom akkor szebb a part, jobban be lehet menni a barlangokba.
Mely időpontot ajánlod (annyira még ne legyen nagy tömeg, de azért meleg legyen az óceán, lehessen benne fürödni)
A helyiek beszélnek angolul, angolul lehet ott kommunikálni ?
Étel árak, ez is reális. Nagyjából mint otthon, kicsit olcsóbb.
Mi frango-t (csirke) sokat ettünk, egy egész csirke €3,5-4,5 ami zöldségekkel (görög saláta szerűség), krumplival olyan €7-8 körül megáll két-három főre elég egy ilyen adag. A tengeri herkentyűk, halak se drágák, ezeket is többnyire roston sütik, vagy lángon piri-pirivel. A pasta del nata"-t nem szabad kihagyni, mindenhol lehet kapni még a Mc Donaldsban és a Lidlben is. Turisták által felkapott helyeken €1-1,5-ért adják, de Portóban 0,17-ért is vettünk. Lisszabonban a Belémet se hagyjátok ki ha arra jártok, a chili és a vanília varázslatos kombinációja és felfedezhető benne.
Portói bor alap, nem rég írtam róla, valamint a bacalhaut sem szabad kihagyni.
Nem írtad mikor és merre mentek Portugáliában, a gyerekek mekkorák, ha ilyen kérdéseket teszel fel kicsit próbálj meg pontosítani.
Gyereknek nem tudom milyen látványosságra gondolsz. Játszópart, Disneyland, vagy aquapark? Nálunk a gyerekeknek ezek a látványosságok. :)
Olvass vissza itt a csoportban, használd a google-t és próbáld meg kicsit konkrétabban feltenni a kérdéseid.
Az hogy ki mit tart legszebbnek elég relatív. Olyan mint ha azt kérdeznéd melyik a legszebb autó? Kinek ez, kinek az.
Moledotól délre nagyon szép a part az óceán mentén haladva egészenGuadiana folyóig. :)
Délen ki lehet emelni Lagos, Faro, Albufeira ésPortimão környékét, de itt szinte bármerre mész nem fogsz csalódni. Észak felé haladva is találni csodálatos helyeket (pl Aveiro, amolyan kis-Velence) vagy kicsit vadabb óceánnal Portó és környéke (akárMatosinhos egész évben tele hullámlovasokkal), vagy kicsit távolabbPóvoa. Az óceán erre ijesztően morajlik, egyik tengernél sem tapasztaltam ilyet és a szél szinte mindig fúj.
Hű, ezek a képek alaposan megzavarták a nyugalmamat :))) Még nézni is rossz! De legalább megnyugodtam, hogy jókor vagyok jó helyen. Jó meleg Bp. hmmmm :)
Lehet hogy görög azt nem tudom, azt se hogy termelnek a portugálok vagy sem, viszont ha megéri elvinni Portóba Görögországból és 360Ft-ért adni kilóját, akkor odahaza miért 1600-1800Ft ugyanaz? (költői)