Keresés

Részletes keresés

Váradi Március Creative Commons License 2006.01.29 0 0 214
Az én lányomat a Megasztár szédítette meg. Látta a "sztájliszt" fiatalembert, ahogy nyilatkozott az öltözködésről. Mondta is, hogy Ő is ilyen munkát akar végezni. Lebeszéltem.
Előzmény: Szilva2 (207)
tricse Creative Commons License 2006.01.29 0 0 213
tudod engem igazán nem érdekel a külsőm erre már gyerekkoromban rájöttem hogy az igénytelenség olcsóbb és kényelmesebb:)))))))én voltam olyan "szemét"hogy ahelyett hogy én lefogytam volna a 95 kilómból inkább a páromat felhízlaltam 100-ra:))))) de tényleg
Előzmény: Gabiiiiii (211)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.01.29 0 0 212
o,azok a regi szep idok,mikor az epitotaborban en vettem a baratnombe beszakadt tampont,mert a ferfi dokihoz nem mert elmenni
Előzmény: tricse (210)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.01.29 0 0 211

en egesz egyszeruen nem birom ki,mig megno odaig,hogy a gyanta mar meg tudja fogni.

Naponta a kadban

Előzmény: tricse (210)
tricse Creative Commons License 2006.01.29 0 0 210
nem akarnék tudományos lenni de a szőrnövekedésnek vannak fázisai,van amikor még kapcsolatban áll a hagymával a szőr(ha ilyenkor gyantázol akkor hetekig tartós lehet a símaság)és van amikor már elindult kifelé a szőr(ekkor a gyantázás rövidebb ideig hatásos)amúgy a borotvánál szerintem biztonságosabbak a szőrtelenítő krémek.attól viszont falra tudnék mászni mikor egy gyér,szőke szőrike valakinek gondot okoz.----a tamponnal az a bajom hogy nem megfelelő használat esetén több kárt okoz mint hasznot és volt egy barátnőm akinek leszakadt róla a fonal és orvos vette ki neki,de mire szólni mert már rosszul volt-----a statisztika tudom hogy nem egy megbízható dolog és bár ne nekem lenne igazam.sajnos a meleg ismerőseim megerősítettek benne hogy a mai világban a biszexualitás mindennapos esemény----az én fiamnak olyan súlyos a gerincferdülése hogy az orvos nem tud vele mit kezdeni csak annyit mondott ha elkezd zsibbadni a keze vagy a lába akkor azonnal kórház
kissamson Creative Commons License 2006.01.29 0 0 208
Az intimtornás könyvben elég jól le van írva (kamaszlányoknak se árt kézbe venniük szerintem) hogy elsősorban amiatt nem ajánlott, mert folyamatosan megfeszített állapotban tartja a hüvely izomzatát. És ez kortól függetlenül senkinek sem tesz jót naphosszat.
Előzmény: Szilva2 (190)
Szilva2 Creative Commons License 2006.01.29 0 0 207
4-5 éve történt, hogy másfél órán keresztül válogatott a nadrágok közt, egyelen boltban. Épp ráértem, úgyhogy végignéztem, hogy tudjak élménybeszámolót tartani az apjának. Jót röhögtünk. :))))
Előzmény: Váradi Március (204)
zsuzsa Creative Commons License 2006.01.29 0 0 206

Kedves bokor, te hova jártál általános iskolába ???

Amikor én még kislány voltam, 14 éves, gimnázium elsö osztály , 35 lanybol kb 10-15 %-nak volt mar aktivnak mondhato nemi élete, azaz volt barátja. A többiek még csokolodzasig se jutottak el. Hoppá, ez 25 eve volt... erösen megváltozott a világ....

Előzmény: bokor (199)
Váradi Március Creative Commons License 2006.01.29 0 0 205
Utánajárok hol olvastam. Valami nonprofit eu-s web lapon találtam.
Előzmény: bokor (198)
Váradi Március Creative Commons License 2006.01.29 0 0 204
Az én lányomra (10 lesz) most tört rá az öltözködési hiszti! Egy éve még úgy kellett berángatni valahová cipőt venni. Most meg örökké shoppingolna.
Előzmény: rocher (174)
bokor Creative Commons License 2006.01.29 0 0 201
És, ha sűrűn borotválsz (én pár naponta automatikusan megcsinálom fürdéskor, a kádban), akkor aztán végképp nincs is ideje megerősödni :-)))
Előzmény: sezi (191)
bokor Creative Commons License 2006.01.29 0 0 200

Azért én nem aggódnék ezen a helyedben, láttam én már karón varnyút, énsosemiszommertazrossz típusú gyereket telehányni a faházat a táborban... A többi szorgosan takarított utána, míg ő haldokolt, másnap alig mert a szemünkbe nézni...

Volt kolléga, aki úgy gondolta, ebben a másodpercben ki kell rúgni. Mi azt gondoltuk, ez amolyan igazi lecke volt neki, adjunk esélyt arra, hogy a továbbiakban rendes ember lesz. Szerintem nekünk lesz igazunk :-)))

Előzmény: rocher (152)
bokor Creative Commons License 2006.01.29 0 0 199
Nekem volt olyan osztálytársam nem egy az általános iskolában, aki bőven szexelt, és vagy hárman is, akik rögtön nyolcadik után szültek... Szerintem akkoriban is voltak ilyen durva történetek, nem?
Előzmény: Váradi Március (120)
bokor Creative Commons License 2006.01.29 0 0 198
Van erről valami hivatalos statisztika? Azért ez nekem soknak tűnik, vagy én mozgok olyan körökben, ahol nem jellemző ez az adat... A fene se tudja.
Előzmény: Váradi Március (116)
Szilva2 Creative Commons License 2006.01.29 0 0 197

Nekem még nem volt ilyenhez szerencsém. A gyerekeim tornatanára rendesen megdolgoztatta őket, csak utáltam a hülye tesztjeit, amit tudom, hogy nem ő talált ki. A lányom olyan gimibe jár, ami sport és dráma tagozatos alapállásból, na ott a testnevelést eléggé magas fokon űzik, függetlenül attól, hogy az élsportolói osztályba jár-e a gyerek, vagy sem. A fiaméknál meg most tanárváltás volt egyéb okokból, jelenlegi tanárukról anyi panaszt hallottam, hogy baromira megdolgoztatja őket. Ennek csak örülök, mert egy ilyen elvetemült szülő vagyok.

Előzmény: zsuzsa (195)
zsuzsa Creative Commons License 2006.01.29 0 0 196
A tampon általában a szülönek okoz problémát. Egy ismerös anyuka minden honapban cirkuszt rendezett, hangosan kiabálva és mindenkinek elmesélve, hogy ö nem engedi, hogy a vérzés alatt a 13 -14 eves lanya uszni jöjjön, mert a tampon szerinte nem egészséges és majd kronikus ilyen-olyan gyulladása lesz a gyereknek és meddö lesz, mert minden uszo az lesz. Én ugy emlékeztem Egerszegi Krisztina se meddö, pedig 20 evig uszodavizben ázott felnapokat, de nem akartam izgatni az anyukát, csak az volt a furcsa, hogy a kislanynak semmi gondja nem volt, mindig az anyuka pattogott es ugy ereztem, ha gyerek lennék , akkor nehezen viselném, hogy ilyen intim témát mindenkivel kitárgyal az anyukám, aztan a többi gyerek röhög rajtam a hátam mögött...
Ha a gyerekem nyafogna, akkor intézkednék, de egy 14 eves lany el tudja dönteni, hogy faj-e a hasa es kenyelmes-e a tampon. Emlékeim szerint én el tudtam...bár az anyukamnak is tampon-fobiaja volt, de vettem a zsebpenzemböl, hogy ne legyen ciki tornaorán a betét.
Előzmény: sezi (192)
zsuzsa Creative Commons License 2006.01.29 0 0 195

Dehogy érdekli a testnevlöket az, hogy olimpiai bajnok lesz-e a gyerek... akárhánnyal találkoztam eddig, mindegyik puffogott amiatt, hogy az én gyerekeim sportolnak. Ugyanis abból nekik SEMMI hasznuk sincs. Az egyiket csak az erdekelte, hogy akar-e az iskolai csapatban kézilabdázni a gyerek ( nem akar, mert nem szereti, nem azt szereti, nem ügyes benne stb ) a masikat meg joszerivel smemi nem erdekli, hiaba ajanlgattam, hogy elindul a gyerek diakolimpian uszasban, nem erdekli, mert semmilyen erkölcsi-anyagi hazsna nincs belöle. Gondolom az se erdekli, hogy elhizott-sovany, ludtalpas-tartashibás, tehetseges-tehetsegtelen....

Az se jo a testnevelötanárnak, ha a gyerek 1 valamiben kiemelkedöen jo. Neki olyan gyerek kell, aki mindenben a statisztika szerint jo, de nem tul jó, se nem tul rossz . neki átlagos gyerek kell, mert az olyan kényelmes :-))))))

Előzmény: Szilva2 (194)
Szilva2 Creative Commons License 2006.01.29 0 0 194

Szerintem inkább ott a hiba, hogy mindenféle kötelező tesztek vannak a testnevelés helyett, és azoknak kell megfelelni. Hiába mozog a gyerek jól, teszem azt, még szeret is mozogni, ha nem tudja átugrani a 150 centit, vagy nem tud fejenállni, akkor bevésik a karót, mert nem felelt meg a tesztnek.

Persze tudom, hogy ahhoz, hogy a tesztet megcsináltathassák velük, előtte foglalkozások vannak, ahol gyakorolhatnak. Na de akkor is alkatfüggő.

Előzmény: AliceCsodaországban (193)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2006.01.29 0 0 193

A testnevelötanárokat is elég kevés dolog izgatja, a gyerkenk háta nem tartozik közéjük

Hát öregem, szívemből szóltál, mi nagyonmegszívtuk ezt a gerincferdülés dolgot, a mai napig szívja a lányom és még fogja is élete végéig... (már az ovodában kértem, hogy ajánljanak - a gyerekorvost kértem erre - valami lehetőséget, mert az 5 éves lányom már akkor nagyon hanygaul tartotta magát, és tudod mit felelt? Mindig szóljak rá, ha nem tartja magát ergenesen, meg hogy rakjak a hóna alá seprűnyelet és azzal gyakorolja ajárást naponta...)

MOndok én valamit: MINDEN testnevelésnek az iskolákban a gerincről kéne szólnia alapból, és csak mellesleg a többiről.  Ugyanis az ember testének az alapja a gerinc, és ha az csak egy kicsit is el van deformálódva, akkor megette a fene. De nem, mert minden tornatanárnak az a heppje, hogy majd ő megtalálja a jövendő olimpikonokat, a többi ügyetlen meg le van szarva. Holott érdemes lenne kiszámolni, hogy mennyibe kerül ez a tb-nek, és mennyi fájdalomba a betegeknek, akik 40 éves koruk után egyik reuma, ortopéd stb kezelésről a másikra járnak... :-(((

Előzmény: zsuzsa (178)
Szilva2 Creative Commons License 2006.01.29 0 0 190

Ja igen...

Szerinted miért NE használjon egy 13 éves tampont? Az a gyanúm, hogy sejteni vélem a választ. Valami szemérmességből.

Nekem az a véleményem, hogy egy 13 éves azért ne használjon, mert még meg kell tanulnia, hogy egyáltalán hogy működik ez az egész újdonság a számára, ami mellesleg roppant kellemetlen. Még a betét használatát is nehéz az első időben megtanulni, és itt nyilván nem a "melyik a ragacsos fele" a téma. Emlékszem is, és látom is, hogy ezzel a léleknek bizony meg kell bírkózni. Mert hiába örül, hogy "nagylány lett", azért ez egy un. rituálés eljárást von magával, ami egyfajta nyűg, és a higiéniáját meg kell tanulnia.

És bizony arra is emlékszem, hogy a tampont a nagyanyáink elítélték, valami boszorkány üldözés keretében, mert olyan prűdek voltak, hogy még ma is leesik az állam. Szóval az a véleményem, hogy ha az a 13 éves képes a tampon szakszerű használatára, mert neki ez kényelmesebb, és biztonságosabb, akkor használja azt.

Más kérdés, hogy szerény véleményem szerint kevés az a 13 éves, amelyik képes rá.

Előzmény: tricse (179)
Szilva2 Creative Commons License 2006.01.29 0 0 189

Jogos. Ezt a statisztikát nem vagyok hajlandó elhinni.

Ugyanakkor a szőr borotválása állítólag tényleg erősíti a szőrt és a növekedést, hál'istennek ezt nem tudom, hogy mennyire igaz, mivel szerencsére nem vagyok egy szicíliai tipus. ;)

hodográf Creative Commons License 2006.01.29 0 0 188
De egy statisztika csak akkor igazán informatív, ha minden réteg szerepel benne. vagy, ha azt is megtudjuk, hogy milyen réteget ölel fel, hamár csak egy szeletet vizsgál.
Előzmény: zsuzsa (187)
zsuzsa Creative Commons License 2006.01.29 0 0 187
Lehet, hogy bizonyos iskolákban, bizonyos környéken tényleg ez a statisztika. Abbol a szempontból nem reprezentativ a minta, hogy vidéki-pesti-belvárosi-külvárosi stb mindenféle gyereknek kéne benne lenni a felmérésben.
Előzmény: hodográf (184)
hodográf Creative Commons License 2006.01.29 0 0 185
Az alkoholmentesként titulált sörben is van alkohol, csak nagyon kis menniség.
Előzmény: sezi (181)
hodográf Creative Commons License 2006.01.29 0 0 184
Ezt a statisztikát akkor sem hiszem el. Azt hiszem, ez nem volt reprezentatív minta.
hodográf Creative Commons License 2006.01.29 0 0 183
Ha egészen pici még a szőrszál, akkor nem fáj, ha epilálja:))) Viszont akkor gyakrabban kell. Én spec. nem tudok gyantázttni, mert nem bírja a bőröm, tehát marad a borotva, meg ez a fajta epilálás.
Előzmény: Gabiiiiii (180)
Gabiiiiii Creative Commons License 2006.01.29 0 0 180

huha,az en lanyom azota hasznal tampont,miota egyaltalan szuksege van ra.

Most kapott egy epilatort karacsonyra,de kiprobaltam es annyira faj,hogy megertem,ha inkabb borotvalkozik

tricse Creative Commons License 2006.01.29 0 0 179
többen kérdeztétek ezért nem név szerint válaszolok a sajátnememmel kipróbáltam 70%-os statisztika nemzetközi és itt a neten láttam de már nem tudom hol.viszont elhiszem mert sajnos személyesen is tapasztalok dolgokat nap mint nap.------az én gyerekeim nem sportolnak,mert hiányzik a megfelelő indíttítás az én hibámból------gerincproblémája mind a 3-nak van ,a magyar ortopédiai orvosi ellátás ha nincs pénzed sajnos még gyerekcipőben jár-----apropó cipő :) a lányomnak cipőfazontól függően hol 38-as hol 40-es lába van----öltözködésügyileg vérremenő harcok minden reggel és mindig én vagyok a vesztes fél:) én annak idején anyukám ízlésére voltam kárhoztatva,utálok is öltözködni-----nehéz napok:szerintem 13 éves lány ne használjon tampont,sőt szerintem később is csak alkalomszerűen szabadna-----a szőr a borotválástól erősödik,használjanak gyantát a lányok(kozmetikus a szakmám)-----és végül nagyon nagy boldogság és megkönnyebbülés volt számomra amikor idetaláltam hozzátok ez a topic minden pénzt megér és örökké kell hogy tartson
zsuzsa Creative Commons License 2006.01.29 0 0 178
Ez valami joga alapu torna, ugye ? Biztos nagyon jo enyhébb gerincferdülésekre, de hol tudja ezt a tornat csinalni a 12 eves gyereked? Mindenütt csak aerobik van, ilyen hasznos dolgok sosincsenek elérhetö távolságban.... tavaly rengeteget keregéltem, végül beiratkoztam én egy posztgrad továbbképzésre, mert hiaba fiztek rengeteg TB jarulékot meg adot, a gyerekemnek nem tudok megfelelö ellátást szerezni, most én csinalok velük megfelelö tornát, föleg amikor rengeteget tanulnak, szörnyen sokat görnyednek a tankönyv fölött.
Komolyabb gerincproblémákra sajnos joga nem is nem elég. Az orvosok meg annyira f@szok, tisztelet a kivételnek, hogy amikor kértem a sportorvost, hogy segitsen nekem , mert szerintem gyogytornara volna szüksége, erösitse meg a gyanumat es adjon diagnozist ( jogom van kérni, en is diplomas, gyakorlott szakember vagyok) akkor megröntgenezte FEKVE a gerince kis részét . Azt még egy idomitott nyul is tudja, hogy a gravitácio miatt a serdülö gyerekek háta rugalmas és ami fekve nem is lászik, az állva vagy ülve hatalmas bordapup is lehet, a medence felsö részének meg azert kell benne lenni, mert ott lehet latni a növekedés befejeztének jeleit, a felvételt meg az egész gerincröl kell késziteni. Ugyhogy káromkodtam nagyot, mehetek privát orvoshoz vele, ujra kap sugarterhelést, mert sajnos az az RTG nagyon kell, mert nagyon fiatalok ( a gernicproblémák többsége a serdülökor végéig romlik ) és az én gyerekeimnek csak kisebb gondja van, mi lenne ha komoly bajuk lenne és én rendör lennék vagy könyvtáros és nem értenék hozzá és nem nyaggatnám az orvost, hogy fglalkozzon vele.
A lapos háttal, hanyag tartással meg pláne nem foglalkoznak az orvosok.
Csak az az erdekes, amit megoperálhatnak, azaz a komoly gerincferdülések. A testnevelötanárokat is elég kevés dolog izgatja, a gyerkenk háta nem tartozik közéjük.
A sport, neptanc, balett, röplabda, vizilabda biztos használ, betonon nem nagyon szabad futni meg szertornazni, de most olvastam egy cikket, hogy összehasnlitották lányok két csoportját. Hasonlo koruak voltak komoly gerincferdüléssel, korzettet is hordtak. Az egyik csoport résztvett valami aerobikszerü programban, masik nem. A tornazo csoport minden legzesi , ergometeres stb tesztje javult a program utan, a nem sportolóké meg romlott. Itt van a cikk, ah valakit érdekel:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=9974195&dopt=Abstract
Előzmény: ivelda (169)
zsuzsa Creative Commons License 2006.01.29 0 0 177

A nagy 7 évesen közölte, hogy neki a kedvenc szin a fekete, esetleg a  sötétkék vagy sötétbarna. Ha rajta mulott volna, akkor Addams familynak öltözött volna.. Az exanyosom meg biztos volt benne, hogy ÉN eröltetem rá és továbbra is vették neki a nyuszikás-macikás cuccokat, amit undorodva bevágott a szekrány sarkába....

12 eves koratol hajlando pirosat meg narancssárgát felvenni, tavaly nyártól világoszöldet. Mintásat még mindig nem hord.

A kicsi könynebb eset, nála csak arra kell vigyázni, nehogy valami puccos cuccban menjen e kirándulni és 6-8 evese képes volt egy csomo sminkkel az arcán elmenni iskolába ( az anyám szerint  bizts az engedályemmel....)

Előzmény: ivelda (171)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!