TVnetesek gyertek a #tvnet.hu IRC csatira! Multkor egesz szep tomeg gyult ossze. Allitolag Easyrider is benntvolt de en sajna csak kesobb ertem oda ;-)
ez már nevetséges ha igy folytatjátok tovább egy csomo elöfizetött és leendö elöfizetött elfogtok veszteni mondjuk ti tudjátok hogy mit akartok csinálni de ez nem kétoldalu dolog csak az elöfizetöket szivatjátok mindig meg de ha én vagy más emberke nem fizetnék rendszeres nektek akko már járna a szátok de most lapultok na ezé vagytok nevetségesek by
öreg roka
ilyenkor amikor már majdnem egy napja nem megy - persze beszelgettem jót az üzenetrögzitővel - mit lehet csinálni ? más : kit kell keresni nálatok, hogy kifizesse a tvnet a telefonszámlámat ami a tvnet lepukkanása miatt keletkezik ?
ez már egyszerüen nevetséges, hogy nem múlik el legalább 1 hónap úgy, hogy rossz esetben egy egész 7végén elérhetetlen ne legyen az internet... :((
Egyetlen felpirospont azert jar a TVnetnek: ket email is jott nemreg a gondokrol, atallasrol... Hat ez is valami...
Viszont most megint katasztrofalis lett a helyzet az 5.kerben, remelem ezt holnap mar megjavitjak... Igy tenyleg nem tul hasznalhato a dolog...
Amugy MATAV-val szamoljunk utana.
Meg ha ISDN-t nem is vesszuk koltsegnek (pedig az), akkoris napkozben 1 ora internet, barmikor reggel 7 es este 6 kozott kb. 500 Ft!!
Tehat havi: internet elofizetes mondjuk 6000 Ft + 5000 Ft telefon (10 ora napkozben), az 11'000 Ft
Ennel meg jobb a TVnet. Arban. De felhasznalastol is fugg.
Én már nem is korrektségrol beszélek... Egyszeruen szeretném magam nem becsapva érezni. Hanem úgy, mint egy vevo, akit kiszolgálnak. Néha úgy érzem, hogy a pénzemért szívességet tesznek, ha éppen ráérnek.
Black Death!
Szerintem senki nem bántja EasyRidert, csupán o van itt közöttünk, vállalja, hogy informál minket és (néha) védi egy kicsit a mundér becsületét. Tiszletet érdemel. A "tisztelt" fonoke bezzeg nem mer megszólalni... Csak akkor, amikor a gyanútlan érdeklodot kell szép ígéretekkel elkábítani.
Hi EasyRider!
1: Akkor most a TVNET-BIX kozott 10M-s a vonal? Vagy kulon van egy Satimex-BIX vonal es a tobbi kerulet marad a 2M-an westelen keresztul??? (Az oke hogy a Satimex van legkozelebb BIX-hez)
2: A CityTV-TVNET kozotti 2M-s vonal optikai vagy sem?
Olvasd mar el egy hirdetesuket! Csak a 10Mbit/sec van rajta! Nem ugy hogy maximum, nem ugy hogy ha a vilagon senki mas sem internetezik! Ennyit a korrektsegrol.
A Satimex halozatan is egy kalap szar a TVNET. Kiporbaltam direkt vettem egy honapra Matav elfizut es egy 56K-s modemet.
Teszt eredmenyeim meggyoztek, hogy olcsobb is gyorsabb is a Matav ugyhogy nemsokara lelepek a TVNYET-rol. *Nem csak en. A letoltes a Satimexen is csak 1-10K/sec volt Mo. fele amig 10Mbites vonal volt. De sikerult az Oracle homepagenel 1bit/sec-t is produkalni.
Bravo!!!
Kedves EasyRider!
1. Meg kene tanulni az elektronikat, az informatikat es aztan kene probalkozni.
2. Nem artana, ha rajonnenek, hogy csak 0-24 oras ugyfelszolgalat lehet egy komoly internetszolgaltatonal.
3. Sokkal vevoorientaltabban kene a TVNET-nel mindenkinek viselkednie.
4. Szarbol nem lehet varat epiteni - ha nincs eleg penz egy jo otlethez be kell vonni toket (Igaz akkor mar nem jatszhatnanak a sysop-ok a kis idetlenkedeseiket.
Es ma meg finom voltam, pedig masfel napja ugyszar a halo ahogy van.
Azt hiszem, kb mindent elmondtak az elottem "felszolalo" tvnetesek, ugyhogy mar csak azert irok, hogy mint tvnetes, en is felsorakozzam mogejuk, mert teljesen egyetertek veluk. A websiteon szereplo adatok mindegyike HAZUGSAG, MEGTEVESZTES!!!! Ezert mellesleg be lehertne oket perelni a Versenyhivatalnal, mivel nem tartjak be az igert szolgaltatast, ezzel nem csak az elofizetoket verik at, de mas internetszolgaltatokat is megkarositanak, mivel elofizetoket csabitanak el toluk HAZUG, ALAPTALAN IGERETEKKEL. En azert fizettem elo a tvnetre, mert az egyetemi halo fele vezeto 10megas vonalat rendkivul jol ki lehetett hasznalni, es nem szamitottam arra hogy egy nap majd kozlik velem: nagyon sajnaljak, de ezt most otodere csokkentik.
TamTam: azt mondod, nem szegtek meg ezzel semmit. Ez nem egeszen igy van. Hiaba nem szerepel a szerzodesben konkretan hogy a savszelesseg nem fog csokkenni. Ez olyan mintha pl elofizetnek egy magazinra ami szines, szaz oldalas, stb. Be kene perkalnom 10 rugot csak azert hogy elofizethessem. Erre egy nap kozlik hogy holnaptol a lap tiz oldalas lesz es fekete-feher. A 10 rugot persze nem kapom vissza. Ja, es nagyon sajnaljak.
Ok, ezzel nem szegik meg konkretan a szerzodest, de ki a halal szamit erre a szerzodes alairasakor??
Szoval akarki akarmit mond, amit a tvnet muvel az nem csak etikatlan es undorito, de -az egyertelmu felrevezetes miatt- BUNTETHETO is. Ha pedig valoban, hosszutavon es drasztikusan csokkenni fog a szolgaltatas szinvonala, akkor azt hiszem kenytelenek leszunk elni ezzel.
Udv mindenkinek.
Ha valaki figyelmsen vegigolvassa itt az egesz forumot a tovabbiakra fog rajonni:
A TVNET (mivel, hogy o az elso kabelTV-s internet szolgaltato) fogta magat es megprobalt egy monopolium helyzetet kialakitani a kabelTV-s internet-szolgaltatas teren. Ertem itt azt (a levelek alapjan), hogy a TVNET megprobalt egyszerre minel tobb keruletbe TVNET-et "vinni". Csakhogy, ezt mind a userek szivtak meg finoman szolva. Mert ha egyszer nincs/szar kapcsolat a kabelTV-s kozpont es a TVNET servere kozt akkor minek kellett elkezdeni reklamozni? En nem ertem. hogy lehet igy szolgaltatast elinditani egy keruletbe. Lasd mikrohullamu kapcsolat (XIX.), masik kabelTV-s tarsagon keresztuli eleres, a tobbieket ne is reszletezzuk. Szoval engem csak az bosszant (fuggetlen attol, hogy nalam jo a TVNET a tobbiekhez kepest), hogy hogy lehet igy megszivatni az elofizetoket? Ha nincs penz akkor minek kellett ennyi egyszerre keruletbe nyomulni? Hat persze, hogy a monopol helyzet miatt. Szerintem megkellett volna varni mig a kabelTV-s kozpontig kiepul az adott vonal es utana reklamozni beinditani a szolgaltatast az adott keruletbe. Legalabb egy 2Mb-es vonal kene minden kozpontba nem pedig mikrohullamu, meg egyeb kenyszermegoldasok. Ha meg nincs penz akkor minek kellett egyszerre ennyi iranyba elinditani a fejlesztest?
A masik dolog meghogy, hogyan lehet egy honlap ekkora POCSEK??? A 10Mb-es internet eleres vastag betuvel meg egyszeruen HATALMAS AT****AS. A tenyeket kell megirni nem pedig rizsazni!!! A'la ugyfelszolgalat: ahany emberrel beszelsz mindegyik mast fog mondani. Osszesegebe az V. ill. a XIII. ker-be a net jo, mashol szar,a Customer Support pedig szinten az! Ennyi tomoren.
Az semmi.
En egy eve kuzdok a tvnettel. Nekem mindig is szar volt.
Igaz nekem a net-t-n keresztul van kapcsolatom akik radion kapcsolodnak a Nagy Testverhez.
Nekem a normal web-es letoltesi sebesseg 300byte (nem kilobyte)/sec
Oke, neha egesz felgyorsul a maximum amit lattam ejfel utan 3 orakor 20K/sec
Ha mindig ilyen lenne nem tepnem a szam.
Egyebkent mar tobbszor kerdeztem oket mi az oka hogy az europai forgalmat Amerikan at terelik, de igazi ertelmes valaszt nem adtak.
Eddig ugy oldottam meg a dolgot hogy beleptem egy egyetemi gepre, na most mar ezt se tudom megtenni. A szivatas az hogy elore kellett leperkalnom azt a csomo penzt, es valoszinuleg a matav se lenne jobb.
Csak tudnam hogy mi a fenet kezdenek ennyi penzzel.
Easyrider: Ez ok, hogy közölték azt hogy át a bix-re és kész, de nem tudna a tvnet egy kicsit utánajárni hogy mi is a problema? Mert szerintem ahogy látom, soha nem lesz olyan a bix-en keresztül mint régen volt. Szóval közfelháborodás rulz. /join tvnet.hu
bye
Gari
Easyrider, ma este kilectől fel tudnál nézni a tvnet.hu-ra? kéne a néphez szólni, meg a felháborodott emberkékhez :)
Errol a fizetos dologrol nem tudok, nem ajanlottak fol, csak kozoltek, hogy at a BIX-be es kesz.
Terkep azert nincs meg, mert nincs ember akinek ideje volna, hogy megrajzolja. En is most csak azert irogatok ide annyit mint akinek semmi dolga, mert epp betegallomanyban vagyok.
Szoval az a helyzet hogy az uj (1999-es?) torveny ertelmebe mar fizetni kene az egyetemi 10MB-es vonalert a NIIF-nek. Nem tudom mennyi volna az az annyi, de biztos tul draga lett volna ez a TVNET-nek. Most az egyetemi vonal 2Mb-es! Hogy ez meg fog e szunni teljesen azt nem tudom. A masik: most ha majd befejezik az atepiteseket akkor mennyi fog osszesen menni a BIX-re? (Persze aki satimexes az orulhet). Es vegul egy teljesen mas kerdes: miert nincs mondjuk egy topologiai rajz a TVNET-rol a honlapon ami mellett mindig lennenek fejlesztesi hirek, stb. Ugyanis mindenki erre kivancsi es valoba fontos volna. (Kicsit mar unalmas a hp, szinte semmi ujitas/frissites nincs rajta.) Meg jo lenne oda egy ugyanilyen forum mint itt az internnetto-n amin a userek faggathatnak a SysOP-okat =).
Pontosan. Nem a BIX fele kuldik a maguktol erkezo packeteket, hanem a kulfoldi vonalon. De mar megvan a megoldas csak most epp ki van kapcsolva, de pentek este mar nem kezdunk hozza a kiserletezeshez.
az ftp.euroweb.hu viszont meg most is tetu 600b/sec-el jon.. nem mintha olyan fontos lenne nekem az euroweb.. valoszinuleg naluk van elszurva a dolog.. hiszen a matav 100k folott jon..
lehet hogy a kulfoldi savszelesseg korlatozas valahogy vonatkozik a belsore is???
Az Eurowebet _ideiglenesen_ az emlegetett router terheles csokkentese erdekeben visszacsinaltuk.
A Satimex 10mega viszont jelentem kesz, ezentul a Satimex 1 HOP-ra van a BIXtol 10 megan, Cisco routereken keresztul, tehat a Xyplexek lefagyasa is ki lett kuszobolve. Tovabbi reklamaciokkal lehet az IIF-hez fordulni :)
naja.. de amikor ezt irtad, akkor meg eppen 160 k/sec-el jott a cucc az eurowebtol.. ahhoz kepest most meg 1-2-vel... de en elfogoadom, hogy most eppen atallas van.. ugyhogy turelemmel varom a fejlemenyeket...
azt viszont nagyon pozitivnak tartom, hogy a nehezsegek ellenere sem volt huzamosabb kimaradas...
Most keltem fol, latom milyen felhaborodasok voltak az ejszaka. Pedig tegnap vilagosan megirtam, hogy jelenleg atmeneti allapot van, es az egesz halo a 2 megan megy a BIX-re, raadasul az egyik router megint gagyiskodik (le lesz cserelve hamarosan) ha minden igaz ma bekerul egy uj switch a rendszerbe, es akkor meglesz a 10 mega kulon a Satimexbol, remelhetoleg a router sem lesz leterhelve, aztan meglatjuk. A IIF vonalrol meg erdeklodom, szandekoznak-e boviteni.
Lehet, hogy valami fogyasztoi osszefogas kene itt, TVnet userek kozott, es benyujtani egy papirt a kereseinkkel, esetleg koveteleseinkkel (akademiai vonal?) a TVnet fele melyet mindenki alairt...
Sz'al tenyleg jo lenne rajuk hatni neha...
Amugy nalam (5.ker) altalaban jo a kapcsolat, szerencsere. De a BIX fele most megint lassu vmiert...
Megismétlem, amit még tavaly, az elveszett frigyládában, akarom mondani topicban írtam:
A TVNET olyan, mint rendszeresen jegyet venni a Budapest-Los Angeles viszonylatra, mondjuk 150.000-Ft-ért, aztán az utaztató vagy Concordon 6 óra alatt, vagy vonaton, teherhajón, esetleg kisebb séták közbeiktatásával mondjuk 3-4 hét alatt eljuttat a célba. Persze közben baromi udvarias, segítokész.
Mirol van szó: A két fél, a TVNET és a "meggyozott" elofizeto köt egy szerzodést. Az elofizeto vállalja, hogy pontosan, elore fizet 60.000 Ft beugrót (amit semmiképpen nem kaphat vissza) és havonta, elore, határidore fizet 10.000 Ft-ot. A TVNET meg vállalja, hogy, idézem:
"- telepítjük a szükséges software-eket, tehát működő gépet hagyunk ott. Ahol szükséges, tudunk biztosítani shareware software-csomagot is (csak a 3.1-es Windowshoz kell).
- kiosztunk 1 darab dedikált IP címet a gépnek, amivel az Internet permanens részévé válik
- a gépet felvesszük a TVNET nameserver-ébe.
- valamint biztosítunk a serverünkön egy 5 megabyte-os home-könyvtárat és 5 darab e-mail címet, 2 megabyte-nyi méretű postaládával darabját"
Idézet vége.
Tehát: semmiféle kötelezettséget nem ígérnek/vállalnak sebesség, sávszélesség, rendelkezésre állás, hasonlók tekintetében (kivéve az elméleti 10 Mbit/s-t a saját szerverükhöz, amirol a kicsit is hozzáértok tudják, hogy a gyakorlatban soha nem több, mint 3 Mbit/s, de ettol is távol vagyunk).
Következtetés: mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy aláírja ezt a szerzodést vagy nem. Ha olyan .... (szabadon behelyettesítheto), hogy aláírja, akkor kap, amit kap.
Persze, ha a TVNET nem lenne de facto monopolhelyzetben, akkor talán o is, meg a versenytársak is csipkednék magukat. Lásd Hollandia. De amíg ebben a kis országban az van, ami van (lásd pl. MATÁV, de nem sorolom), addig ezt kell szeretni. Vagy el lehet költözni Hollandiába, USA-ba, a Hold-ra, stb.
Üdv....Tvnet rlz satimex DE..!!!Van 1 kis bibi,mégpedig az hogy leht marciusban mar nem leszek a tagja....10 mbitet igertek..de nem csalk satimexen belül hanem min egyetemi háló.és mégis tegnap 1 akadémiai szerverről amiről eddig 50-150k val szedtem most kemény 2-5k volt az elérés.Ez nekem igy nem megfelelő.Nem erre fizettem elő hogy 1x azt mondják nekem bocs ez van....TVNETES guruk...adminok ,opok...Ha már TVNET-t hirdettek ,akkor illene most már oda irni....TVNET 10 mbit?nem lehetetlen...de jelenleg megvalósithatatlan..Ne számitsuk bele a TVNET-TVNET mer azis csak a szolgáltatón belül igaz satimex-><--satimex.Szóval ti ott benn akik keveritek a kását ,ha igy álltok a dolgokhoz rengeteg előfizetőt el fogtok veszíteni...bele értve azokat akiknek csak most lesz ill lenne.És ha már most stabil isdn-t vehetek már egyre olcsóbban akkor mér maradnék a tvnetnél ha egyáltalán nem stabil,nem megbizható és nem garantál semmit?Például az is nevetséges hogy az embernek mér nincs egész szombaton elérése...Irtátok:a routerbe nem lett benyomva a billentyüzet,ami számomra nevetséges(sőt lama dolog szerintem),és amit ehhez hozzá fűznék:ÉN ha maradok a tvnetnél(persze a döntés elött leiszom magam)a 10ezer forintot eszem ágában sincs befizetni..max 5000 mer a kinálat nem felel meg a szerződésben leirtaknak.
hozzáfüzném:ha már fijuk vmi lama dolog miatt elveszitek az embertől az internetezés lehetőségét(lásd a szombati napok)akkor gondolom illene az ok nyers megfogalmazása mellé 1 elnézést vagy vmi féle kártéritést sdni az ijesfajta hátrányok következményei miatt.:))a lényeg ,hogy nem etikus a tvnet ill az egész banda hozzáállása a felhasználók felé.Addig lesz tvnet amig lesznek olyan VAK barmok mint én ,hogy fizessék a havidijat egy olyan dologért ami nem tükrözi a tvnet-re, mint kábéltévés szolgáltatóra jellemző gyorsaságot,sebességet.2mbit...ugyan már..fijuk ezt ti sem hiszitek el,ugye?BIX-n keressztül..uhhhh
siege:
ezzel a stilussal szerintem csak magadat egeted... akarmennyire is "fel vagy indulva" van egy szint ami megkulonbozteti az embert az allattol.. azt hiszem te most atlepted ezt..
EasyRider:
elozo levelemben irtam, hogy magyar szolgaltatokhoz 150k "csak".. te azt valaszoltad, hogy most meg csak 2mbit van a satimexnek is..
azota viszont valami elegge elromlott.. 1-10k/sec-re leesett a sebesseg.. miert??? mikorra varhato, hogy ez megjavul??
amugy a BIX lapjan a statisztika szerint a Hungarnet inbound link max 60, atlagosan 45%-osan van leterhelve.. szoval ez meg nem lenne olyan nagy gond.. egyutt tudnek elni vele.. valahol mashol van elszurva a dolog.. mert a mai napon mindenhova nagyon lelassult a dolog..
(?? megint valami router rakoncatlankodik???)