Keresés

Részletes keresés

stiglinc Creative Commons License 2005.04.10 0 0 462
Ha a sárgabarackon már vannak nyíló virágok, lehet még monilia ellen permetezni?
Előzmény: Tozatu (459)
kertészboy Creative Commons License 2005.04.10 0 0 461

Szia!

A köszmételisztharmatról van szó. Az támadja a fejlődő bogyókat és a hajtásokat is. Kéntartalmú szerekkel védekezhetsz ellene, de vedd figyelembe az élelmezésegészségügyi várakozási időt (fel van tüntetve a szer dobozán), mert korán érő gyümölcsről van szó!

Előzmény: pfander (455)
rferi Creative Commons License 2005.04.10 0 0 460

Így van, de jó, hogy figyelsz! A rézről elfelejtkeztem!

-

Nekem még nem virágzik a sárgabarackom és a mirabolán sem ! :((((

Még nagyon kicsik!

Előzmény: Tozatu (459)
Tozatu Creative Commons License 2005.04.09 0 0 459
Úgy emlékszem a réz is leviszi az őszi és mandula leveleit, de rendes szerekkel rámehetsz.Sőt virágzik a sárgabarack és esőt mondanak, monília veszély!
Előzmény: Törölt nick (456)
rferi Creative Commons License 2005.04.08 0 0 458

Nem biztos, hogy késő!

A körtén pölö kifejezetten egérfüles állapotban javallott egyet nyomni.

A többi gyümölcs is szereti, ha megpattant rügyes állapotban mosol egyet, mert akkor a leghatásosabb!

A kénes szerekkel viszont vigyázni!

Előzmény: pfander (457)
pfander Creative Commons License 2005.04.08 0 0 457
talan mar igen, en meg pontosan rugyezes elott erkeztem...
Előzmény: Törölt nick (456)
pfander Creative Commons License 2005.04.06 0 0 455
Sziasztok

En a mult heten vegeztem el a lemosopermetezest (szolo, fak, bokrok).
4%-os Sulex-et hasznaltam, meg a szomszod aszonta, tegyek bele Oleoekolt is ha van.
Ja, kerdezni is akarok vmit:
Van nekunk 3-4 egresbokrunk, es kb 4 -eve az tortenik, hogy mikor mar a szemek kifejlodtek, kb, 1cm-esek, akkor valamifele peneszesedes tamadja meg a szemeket.
Kb olyan mint a szolon a lisztharmat, csak kicsit szurkebb...
Valami tanacs ?

rferi Creative Commons License 2005.04.06 0 0 454

Akinek van ilyene:

Annak javaslom, ha fiatal egyedről van szó - mint ez is, tavaly vettem -, hogy virágzás után vágja vissza a hajtásokat, a viszzahajlás utáni első kifelé álló rügyig.

Ezel szépen eléri, hogy kiterebélyesedik a korona pár év alatt, és nem lesz olyan sűrű mindjárt a közepénél, mint a kefe.

Aztán már  el lehet hagyni ezt a metszést, magától is elintézi a fa amit kell.

stiglinc Creative Commons License 2005.04.06 0 0 453
Biztos, hogy nem termett semmi? Nálam is van egy sor, ami televolt mindig félig érett terméssel, aztán du., mire hazaértem mégsem tudtam érett gyümölcsöt találni. Már meggyanúsítottam a szomszédot (aki amúgy meg is érdemli), de kiderült, hogy most alaptalanul, mert egy hajnalon tettenértem a feketerigókat...
Előzmény: Törölt nick (442)
aszokfa Creative Commons License 2005.04.06 0 0 452
Helló!
A málna mint sok másik növény, a 2 éves vesszőn terem igazán. Fajtától függően, 1-1.2 m magasan ezeket a vesszőket be lehet kurtítani. Az elálló termőhajtásai miatt ezeket az ágakat ősszel könnyen fel lehet ismerni( és kivágni).
krampuszi Creative Commons License 2005.03.30 0 0 451
Hé itt a tavasz és ez a topic meg ül? Kár, kereshetek újjat.
msebubu Creative Commons License 2004.05.24 0 0 450
Koszi a tanacsot :o)
Előzmény: cac424 (449)
cac424 Creative Commons License 2004.05.24 0 0 449
Ma a szőlő hajtásait ritkítottam.
cac424 Creative Commons License 2004.05.24 0 0 448
Egyébként az őszibarackot és az almát szoktam rítkítani.Mindkettőnél először azokat kell leszedni,amelyikhez szinte csak hozzáér az ember és leesik.
Az őszibarackot azért kell mert metszéskor biztos ami biztos alapon többet hagyok rajta,annyira kell megritkítani hogy amikor megnő elférjenek egymás mellett.Egy-egy ágon 4..5 szemnél többet nem érdemes hagyni mert apró lesz.
Az almánál csokrosan 5..6 is van,ezek növekedéskor úgyis letúrják egymást,ezekből kettőt érdemes meghagyni.Itt is oda kell figyelni,egy-egy ágon összesen mennyit hagyunk meg mert ahogy növekednek,a súlytól letörhet az ág.
cac424 Creative Commons License 2004.05.24 0 0 447
A szilvát nem szoktam ritkítani,van természetes hullása is,de ha úgy gondolod hogy túl sok van rajta,kisollóval a legjobb.Nézd meg,van-e amelyik apróbb és sárgul lehet hogy hozzáérsz és leesik,először ezeket piszkáld le.Az ikerszilva nem betegség,de nem is szerencsés mert a torz gyümölcsöt nem szeretjük.
Előzmény: msebubu (446)
msebubu Creative Commons License 2004.05.24 0 0 446
Van egy kicsi szilvafank, nagyon fiatal meg. Tavaly szinte semmi nem termett rajta, iden viszont rogyasig lesz ugy nez ki. Meg kene ritkitani? Vannak "ikerszilvak" is. Ha meg kell ritkitani, akkor azt hogy csinaljam?

koszi

mse

Előzmény: cac424 (445)
cac424 Creative Commons License 2004.05.24 0 0 445
Ma ritkítottam az almát mert rengeteg volt rajta.
Juczkó Creative Commons License 2004.05.20 0 0 444
Tudtommal ősszel kell kivágni a letermett vesszőket, és az újakat kell meghagyni; a következő évben azok fognak teremni.
Tozatu Creative Commons License 2004.05.08 0 0 443
Már másikban válaszolva.
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.08 0 0 442
Helló! Nem tudom mit tegyek a málnával. Az első évben gyönyörűen termett, a másodikban valószinüleg kivágtam a termőt mert egy szem se volt rajta.
Most összel nem nyultam hozzá, de úgy gondolom, hogy mégis kéne valamit tenni vele. Tud valaki segíteni abban, hogy miről lehet felismerni a kivágandót? Köszi!
molnarnei Creative Commons License 2004.05.07 0 0 441
szia Demjengi!

Én is szoritani fogok érted!

Előzmény: Tozatu (440)
Tozatu Creative Commons License 2004.05.06 0 0 440
Szorítok,de légy magabiztos,fel a fejjel,ne lássák,hogy lóg az orrod!
Előzmény: demjengi (439)
demjengi Creative Commons License 2004.05.06 0 0 439
Pedig fotózok vadul, sorban ami nyílik. Most a aranyeső fa, és a lilaakác a téma. Csak még az indexre nem raktam fel öket. Nem olyan könnyü most, hogy máshoz kell átjárnom az internet miatt. De meg fogom csinálni.
Jövőhéten két interjúra is megyek, tessék nekem nagyon szúrkolni !!!! (Pocsék alany vagyok, ahelyett, hogy előnyeimet sorolgatnám hatalmas önbizalommal, a hibáimról szoktam beszélni.)
Jelenleg minden növényes helyett kerülök, ne hogy költsem a pénzt. Ez nagyon fáj, de csak lesz valami.
Millió puszi Nektek
Tozatu Creative Commons License 2004.05.04 0 0 438
Ez az,képet akarunk!!
Előzmény: rferi (437)
rferi Creative Commons License 2004.05.04 0 0 437
Csak olyan keveset ír, azt is ritkán, kép sehol a szép kertjéről...
Előzmény: Tozatu (436)
Tozatu Creative Commons License 2004.04.30 0 0 436
Szia,Demjengi!Örülök,hogy bekukkantasz néha.
Előzmény: demjengi (434)
molnarnei Creative Commons License 2004.04.30 0 0 435
Szia Demjengi!

Jó,hogy hallok Rólad! A Te hibiszkuszod is gyönyörű lett,fájó szivvel megmetszettem.
Remélem virágozni fog!

A cakkos levelű amit a múltkor kérdeztél, állitólag kerekrepkény és gyomnövény, még ha szép is.Azért vigyázz vele,mert nagyon fut úgy mint a földieper.
Ezt még most tudtam meg egy másik fórumon!

Sárga a virágja és most virágzik?
Sokat gondolkodtam,de legalább 3 féle cakkos levelűt küldtem,ha most nyilik akkor ez az!

A tetű most mindenhol téma,és a kapálás! Egyiket sem kedvelem!
Neked is jó kertészkedést,és szerencsét a dolgaidhoz!

Előzmény: demjengi (434)
demjengi Creative Commons License 2004.04.30 0 0 434
Molnárka!
A leandereid nagyon szépek. Fő helyre raktam a kertben.
Nagyon szépül a kert. A veteményest még nem sikerült terljesen felásnom, de már majdnem kész van.
Meggyfa levirágzott, permeteztük monilia ellen. Most a tetük ellen kell védekezni, mert megszálltak minket.
Mindenkinek jó kertészkedést,
Előzmény: molnarnei (432)
demjengi Creative Commons License 2004.04.13 0 0 433
Szia!
Szépen fejlődik az a cikcakkos levelú növényed. Elfelejtettem a nevét. Mi az?
Iszonyú lassú az index. Majd még jelentkezem.
Előzmény: molnarnei (432)
molnarnei Creative Commons License 2004.04.12 0 0 432
Szia Demjengi!

Sokat gondolok rád,a hibiszkuszod gyönyörű az asztalomon.
A benne lévő kis nárcisz még mindig akkora mint egy hónapja!

Remélem javul a helyzet felétek,amit a korról irtál nagyon át tudom érezni.

Ha majd lesz kedved irjál!

Szia

Irénke

Előzmény: demjengi (429)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!