Ez a topic olyan nőkről,házaspárokról,élettársi viszonyban élőkről szól akik TUDATOSAN nem/vagy még nem/vállalnak gyereket.Hogyan élnek,mit szól hozzá a környezetük,eddig miért nem vállaltak?A késői gyerekvállalás előnyei és hátrányai.Véleményeket,hozzászólásokat,tapasztalatokat várok.
elnézést kérek mindenkitôl. én követtem el azt a hibát, hogy egy másik topikban, ahová kitiltanak nick abortuszellenes horrorokat bemásolgatni meg általában kurvanyázni jár, valaki más figyelmébe ajánlva bemásoltam ennek a topiknak a linkjét.
Erdekes ez a vesszoparipa, miszerint aki nem szul, az egyedul marad, senki nem nyitja ra az ajtot, nem tudja eltartani magat, stb, aki pedig szul, az rozsas oregkornak nez elebe. En orakig tudnek olyan idos parokrol, illetve egyedul maradt szulokrol meselni, akiknek van/vannak gyermekeik, es megis maganyosan, rossz kurulmenyek kozott tengetik az eletuket.
Kiegészítés: az válik a társadalom hasznára, ha úgy neveled a gyerekeidet, hogy a hasznára legyenek. Azaz tisztességes, dolgozó, nem segélyeken élő emberré.
Rendben, nem önzetlenség, csak akkor ne papoljanak nekem az önzetlen keresztényi szeretetről. Mondjuk ki, hogy azért vállalunk gyereket, hogy ne fuladjunk bele a saját fekáliánkba nyolcvanévesen.
Egyébként az igaz, hogy a gyereknevelés hasznára van a társadalomnak, de nem ez az egyetlen mód erre. Nem állíthatjuk, hogy akinek nincs, vagy csak egy gyereke van, az semmit nem tesz hozzá a társadalom működéséhez.
Bocsi, hogy beleugatok! Én meg viccesem mondom,... remélem pár évtized múlva se téged, se a párodat nem fogják ellátni valamelyik szociális otthonban a ma született gyerekek! :-)))
ha már a sorok között olvasásra (is) apelláltál, bizony én sem olvasok ki belôle mást, mint hogy lightosan felvázolod egy szerencsétlen aggkor lehetôségét szemben a Te -a gyermeket választó- jövôjével.
szvsz. solemnity elég rendesen megválaszolta a hozzászólásod, tehát én nem értem, neked mi a bajod.
Tévedsz, a 12 évesek nagy része azt szeretné, ha anyu nem kérdezne tőle semmit. De ha kérdez is, félszavas, kitérő válaszokkal kell beérnie. Bőven elég, ha kajáról és rujáról gondoskodik. ;-))))))))))
Tudom, hogy vicces levelet írtál, de azért válaszolok rá komolyan:
1. NEM MONDTAM, hogy tíz év feletti gyerek viszont akarok. MIndössze azt mondtam, hogy velük "jól elvagyok", de szó nincs róla, hogy szeretném azt, hogy egy 12 éves gyerek ott lakjon nálunk, meg kellene reggeliztetni, oda kellene rá figyelni, egyfolytában foglalkozni kellene vele, orvoshoz vinni, ruhákat venni, megkérdezni, mi volt az iskolában, ezeket a történeteket kielemezni, gondolkodni rajtuk, hétvégén programokat szervezni (őmiatta), nem mehetek oda, ahová és amikor akarok, pénzt kell rá költeni (amiből nekem alig van) - köszönöm, én ebből nem kérek, akárhány éves a gyerek.
2. A jelenlegi párommal nyilván NEM AZZAL KEZDTÜK, amikor megismerkedtünk, hogy "ugye Te sem szereted a gyerekeket?" Ez később derült ki.
de az sem jobb verzió amikor már éppen talán, hipotetikusan, csak úgy játszásiból, meg csak mert, elgondolkodnál a dolgon, és közlik veled, hogy igen, de elôbb minimum félévvel azelôtt le kell szoknod a dohányzásról, meg egyébként is érezhetô, hogy itt fel lesznek állítva a magzat-és gyermekvédelem szabályai rendesen..:)
tulajdonképpen nem volt benne semmi különös, tekintve, hogy akkor még mindig elég ifjú és bohóc voltam, tehát akkor fôleg nem volt indokolt, hogy ilyen mutatványokra hajlandó legyek. csávót elkapta a hippi és konzervatív szemlélet elegye egyszerre, elkezdte osztani az igét, ráadásul "bezzeg-lebaszós" stílusban, oszt' ott lett hagyva jól. ennyi.
más kérdés, hogy ahogy az ember öregszik, egyre inkább csak a szkepszis szab gátat az ilyen mutatványoknak:)
ha a párod olyasvalamit várna el tôled, ami miatt meg kellene hasonulni önmagaddal, akkor már úgyis ott ette meg a fene az egészet...még akkor is, ha nem hagy el, miután "behódoltál". mert bármennyire is szereted ôt, te Te vagy, és nem a párod. én is hagynám menni. (mint ahogy hagytam is)
Jó lenne, ha leírnád, hogy mit érzel. Mi itt úgysem ismerünk téged személyesen, ergo senki nem fog megkövezni.
Az önzőséget is kitárgyaltuk már. Ha valaki megvádol, hogy önző vagy, az még önzőbb, mint te, hiszen a saját örömére gyereket szült. Kár ezen rágódni. Minden ember önző.