Nem sok időm van mostanában, de belenéztem pár meccsbe. Gyakorlatilag nem tud ellenállást tanúsítani Chiyo és ez neki is kínos lehet. Sekiwake rangban sem lennének sokkal könnyebb meccsei. Elment a power és kész. Van ilyen.
Két érdekesség, egy érv pro és egy kontra, amiket Chiyonofuji (Kokonoe) biztos mérlegel:
1. Ő a csúcson vonult vissza (elég meglepően, hiszen csak 1 tornagyőzelem választotta el Taiho csúcsától).
2. Viszont ha Taikai visszavonul, akkor az istálló csúcsembere és egyetlen sekitorija Chiyohakuho (Juryo 12) marad - nem kis presztízsveszteség egy ozekihez képest.
Meg kell várni, mit mond Kokonoe, végülis ő a főnök. Már egy korábbi hullámvölgynél, pár ével korábban is jelezte Chiyonak, hogy vissza kellene vonulnia.
Kicsit vicces, hogy mindenki _elvárja_ Chiyotaikaitól, hogy a rang elvesztésekor azonnal vonuljon vissza. Holott két évtizedet visszanézve ez a forgatókönyv csak egy esetben fordult elő (Musoyama). Ezzel szemben Konishiki, Kirishima, Takanonami, Dejima, Miyabiyama vidáman folytatta a pályafutását maegashira rangban is. (A többi ozeki vagy yokozuna lett, vagy még mindig aktív, és egyedül Tochiazuma az, aki ozekiként vonult vissza, ha jól emlékszem szívbetegség miatt.)
A haja meg odebb van, a basho elott azt nyilatkozta, hogy ha nem sikerul a kadobanbol kijonni, akkor januarban meg fog probalkozni, hogy sekiwake-bol a 10 gyozelmet osszeszedje.
De valoban lehet, hogy ez mar a veg kezdete Chiyotaikai-nak.
Telepítettem a gépemre egy Win7 32bitest és meg akartam nézni a közvetítést.
A streamet a japán (!!!) közvetítő vonal csak a Media Player 11 XP-vel hajlandó lekezelni. Hát ezért nem fogom visszatelepíteni a régebbi oprendszert és MP-t...
Az ozumo egyik legkitartóbb dzsonokucsija, a 38 basóból pontosan 38-szor makekosit teljesítő Morikawa sikonát változtatott. Talán ettől majd megjön a szerencséje. :-)