A Kertbarát magazinban van egy cikk a Márk Gergely rózsakertről, amit Szőregen alapítoot egy termelő. Bemutatnak pár fajtát is, de nem csak azokat amit szőregen szaporítanak. Amit én kinéztem azt rittig nem láttam a szőregi katalógusban.
invitel.hu/godzsi
Egyébként színváltó rózsa a Citron fraise is, amit a Starkltől lehet rendelni. Halvány sárgából, világító sózsaszínbe vált. Főleg az esti órákban világít nagyon.
Én sem szeretem levágni, de talán ha egyszer úgy érzem, hogy a kertem el tudja viselni a hiányát, akkor talán... én is viszek be a vázába. De semmiképpen sem akkor mikor végre hozott egyetlen egy virágot!
Jaj, a fűnyírás nálunk nagy gond! Gyerekek üvöltenek, férj dohog, hogy már megint ezeket a r...dt bokrokat kell kerülgetni, meg szúrnak, hogy képzelik ezt, és a faágakba beveri a fejét:(, és mindenütt ezek a virágok, meg rózsakertecskék! Idén már én fogom a füvet nyírni, remek új gépünkkel:)
kisfiam tavaly tavasszal mindenképp szeretett volna letépni egy szál gyöngyikét. Mondtam neki, hogy ne tépje le, hiszen benn a lakásban hamar elhervad, kinn pedig sokáig tud benne gyönyörködni. Ezek a "szép szavak" nem igazán váltak be, csak a leszedés mellett volt. Akkor kezdett oviba járni, a barátkozás fogalmát megismerni. Azt javasoltam neki, hogy legyen a kis gyöngyike a barátja, jöjjünk ki hozzá minden nap a kertbe, beszélgessünk vele, nézzük meg mit csinál, hogy van, hogyan él.
Ez bevált, minden reggel és délután az első útja oda vezetett. Szerencsére a növény még magot is hozott, el is ültettük. Nyár végén, amikor elkezdett levelet hajtani, megmutattam neki, hogy már bújik elő a barátja. Alig várja, hogy újra találkozzanak, télen nagyon gyakran le is rajzolta.
Szerintem ő sem fogja leszedni a virágokat, mint az anyja:))
Hat nem tudom! Most metszettem meg oket a mult hetvegen. . .sokat ertet hozza, ha szaporitani akarta - mert azt nem hiszem, hogy vazaba akarta tenni es gyonyorkodni a puszta vesszoben!!!
Aranyos eset... :o)) Én sem szeretem letörni a virágot, és nem is szeretem vázában tartani. Ezért nem is értünk egyet az anyósommal, aki mindig mindent leszed, vázába rakja és a nappaliban nézegeti... Ezt sose értem meg, miért leszedni, ha kint is gyönyörködhet benne az ember! És még tovább is tart!... :o((
Hú, ez igen! Nagy lehet a kerted! Nálunk abból van állandó küzdelem a párommal, hogy őszerinte minél több legyen a fű, szerintem pedig igazán beférne még egy-két virágágy. De tavaly ősszel én nyertem csatát, az új rózsáim számára új kertecske létesült:), egy szörnyű szőlőbokor helyén.
Kedves eset esett meg az iment, megosztom veletek.
Kinit rendeltem - jon a szallitas, mondja (alig erteni) hogy latja sok a rozsam. Mosolygok, bologatok. Kerdezi milyen szinuek, van sargam? Mosolygok, bologatok, van. Kert egy darabot. . .csak egy kicsit letorni. . .??? Mondtam jojjon vissza ha nyillnak. Ugy nezett ram, mint aki megerti, irigy vagyok. . nem adok. . .:))!
Sok, de nem annyi amennyit szeretnék. Habár a férjem szerint túl sok, de abban ő is egyetért, hogy gyönyörű virág és neki is tetszenek a rózsakertek.... :o)
Kb. 130 féle... de pontosan csak tavasz után tudom megmondani, mivel még jön és mivel nem tudom, hogy mennyi élte túl a telet... :o(
Tényleg nagyon szépek és érdekesek! Én rendeltem egy rózsát németországból.. Igaz az csak halványodik az elnyílás alatt, de nagyon tetszik a formája. Engem egy kettétört tojáshélyra emlékeztet...
A neve: Comtes de Champagne - David Austin rózsa...
Nekem is olyan, de olyan sok rózsa tetszik. Régen csak a tökéletes formályú tearózsák érdekeltek. Most mindenre kapható vagyok... Minnél többet ismerek meg annál több féle tetszik. A kedvenceim lettek az angol rózsák, de nyitott vagyok mindenre! Sajnos az és kertem is véges :o((