Ha különleges színváltó tetszik nektek, akkor a Paint Box (Dickson, 1963), és az Autumn Spray (Morman, 1964) biztosan tetszeni fog nektek. Főleg élőben! Mindkettő citromsárgából lesz tűzvörös.[image1][image2]
Ha különleges színváltó tetszik nektek, akkor a Paint Box (Dickson, 1963), és az Autumn Spray (Morman, 1964) biztosan tetszeni fog nektek. Főleg élőben! Mindkettő citromsárgából lesz tűzvörös.
Ma megmentettem 3 cserepes rózsát; az oázisban voltak, a leárazottak között. Nincs különösebb bajuk - még. Ha abban a fóliában maradtak volna, akkor biztos annyi nekik. Majd lefújom egy kis gombaölővel, és kapnak tápot. Aztán ki a kertbe velük, ha jön a jó idő. Aztán, elhaladtunkban bekukucskáltam a Tétényi Rózsakertbe is, egy úr éppen metszi a rózsákat. Nálunk még mindig hó van:(((, alatta sár.
Most nem otthonról írok, így a képeket nem tudom felrakni. Az én képeimen sem látszik a virágok formája jól, a fényképezésnél az volt a cél, hogy a növény habitusa látszódjék. Este jönnek a képek:) Ha olyan rózsát szeretnétek, amelyek a Godzsák oldalon nincsenek fenn, még mindig ajánlom Zareczky Andrást, Iregszemcsén. Sokkal nagyobb nála a választék, szépek voltak a növényei is. Elérhetőséget már tettem be korábban.
Rendeltem Raubrittert Kordestől. Az volt hálistennek. Most láttam Márktól egy hasonlót, az alacsonyabb és asszem folytonvirágzó, csak nyílás végén szétnyílik. Nem tartom kizártnak hogy nemesítésnél a Raubrittert használta.Meg egy másikat, ami frissen nyilva kárminpiros? később sötétlilássá változik ésa a formája pompon. Erősen emlékeztet a régi rózsákra. . Rendeltem Kord.től egy floribundát is, csak fehér színűt, az is gömb formájú. Még kettő amit várok. A " kék" aza Rhapsody in blue, illatos, az nterneten talált infók szerint jó kék rózsa. A másik meg a Hansa, a te Hansalandod testvére. :) Én azért választottam ezt mert állítólag nagyon erős illata van.
Megpróbálom majd felrakni a képeket, de mondom kicsik és amin nem csak a virág van hanem a bokor, ott nem látszik jól a virágforma.
Én a Petőfi Sándor emlékét, A kodály Zoltán e., a Zsófit, a Ginát, és még valamit, de nem jut eszembe a neve. Az is egy híres magyar nő. Olyan a virága mint a raubritternek. Gömbszerű. Ezeket az újságban láttam.
Most beszéltem a termelővel, és mondta, hogy a Márk rózsák 500 Ft-ba kerülnek. A kommerszek meg 250 vagy 150? Elfelejtették felrakni az árakat. A fia csinálja a honlapot. :) Szegény, remélem nem kap ki miattam. Képek is lesznek fent idővel, csak még nem tudták felrakni. De elvileg van minden fajtáról.
Ha e-mailben szeretnétek érdeklődni (gondolom nem haragszik meg érte, az újságban közzé volt téve): godzsakne@invitel.hu
Igen, most néztem én is... Akkor az valószínűsíti, hogy ezek a jó árak. Amire még gondolok, hogy Márk Gergely fajtáinak egy része nincs levédve, s nem kell jogdíjat vagy mi a szöszt fizetni. A menő cégek rózsaárainak szerintem a tetemes része az... De ez akkor is nagyon olcsó.
Ilyet én is rendeltem, habár nem szeretem a csomagküldőket, de ezeknek a francia rózsáknak nem tudtam ellenálni... megrendeltem mind a négyet! Remlélem az enyémek is ilyen szépek lesznek. Tetszenek azok a rózsák, amelyeknek látszik a sárga közepe... :o))
Köszi, hogy megosztottad velünk! Én is megnéztem ezt a weboldalt, de megrökönyödtem amikor az árakat néztem... azok tényleg az árak?? Nekem tetszik egy rózsa a neve Hajdú (többen tudjátok, hogy miért...), de az ára 7Ft. Ezt nem tudom elhinni... a termesztése sokkal többe van. Sokszor beszéltem Fráter Úrral, és ő mondta, hogy egy rózsatő mellé legalább 3x kell térdelni az oltás folyamán, + a permetezés és az évi felmerülő költségek.
Szerencsére idén megadatott nekem, hogy kinn járhassak híres-nagy rózsakertészetekben Belgiumban és Hollandiában. Így sikerült nagyon sok szép, nálunk nem kapható rózsát vennem. Nekem főleg a David Austin rózsák tetszenek, így belőllük vettem a legtöbbet... :o) De meg kell említenem, hogy tetszenek a Moss, Gallicia és egyéb régi rózsák is. Sajnos a Kordesnél én is úgy jártam mint te... én is rendeltem Louise Odier-t, de sajnos én sem kaptam, mint mondták már elfogyott és, ha igényt tartok rá, akkor ősszel elküldik. Ezen majd még gondolkozom... Én rugosa-ból a Hansaland-ot rendeltem, amit a Nevada (r.moyesii) rózsával fogok ősszeültetni. Mind a kettő termetes bokorrózsa, és már régóta tetszenek. Íme két kép róluk, amit a Kordes weboldalán találtam...
Nem lehetetlen, hogy az idén valamikor le kell mennünk Szegedre, mert a nagyobbik gyereknek állítólag ott lesz valamikor késő tavasszal országos sakkversenye... Ha tényleg, és megoldható, majd elmegyek fotózni a Márk-rózsakertbe...
Amúgy fogalmam sincs, hogy bírja ki ezt a gyerek, hosszú utazás után (ami neki hiperaktív létére amúgy is nagyon megterhelő) többórás, megfeszített figyelmet igénylő verseny, utána még a hazaút. Ez egyenesen szadizmus szerintem... . -(
Köszi, hogy szóltál, megnézem. A mostani számban van?
Ha megírod, melyik rózsát nézted ki, megpróbálok képet feltenni róla. Nem ígérem 1000%ra, mert már a fővirágzás után voltunk a rózsakertben, nincs mindegyikről jó kép.
Brigi! Azt a sárga angol rózsát honnan rendelted? Lehetett egy sárga angolr. kapni a Prenorban, meg a Berkenyében is ősszel. Olyan van neked? Ha igen milyen virága van? Köszi. :) kérdeztem már hogy te rendltél a Kordestől valamit? Sajna nekem pont a legszebbekből volt hiány. Louis ordier, jacques cartier. történlmi rózsák közül csak a rose de reshtet kpom meg. De azért ezt is nagyon várom. meg persze a többit is. Két vadrózsát is rendeltem. A rosa rubignosat, meert állítólag almaillatú levelei vannak. Meg egy amerikai vadrózsát. Azt azért mert vérszemet kaptam. Alig tudtam leállítani magam a rendelésnél. azt hiszem erre bagyon rá lehet kapni. Kiváncsi vok mi lessz júniusban. :)
A A két rózsaszín rózsa citron fraise, a többi kép a budatétényi rózsakertben készült a nyáron. Sajnos nagyon kicsik. Van még csak ilyen rossz minőségűek.