Ezt én sem tudom pontosan, de akkor a többi rózsámnál miért nem jelentkezett az eféle hajlékonyság. A többi rózsám erős ágakat hozott, kivéve az angol rózsám... Sőtt volt olyan rózsám ami túl vastagot és túl magasat hozott...
Bocsánat, nem szeretnék beleokvetetlenkedni, de nem lehet, hogy az ágak hajlékonysága, gyenegsége összefügg a gyors növekedéssel? Rózsáknál kifejezetetten nem tudom, hogy működik, de más növénynél a gyors növekedés (pl. tápozás) hatására óriássejtes növekedés következik be, és ez a növény gyengüléséhez vezet. Legalábbis olvastam ilyesmit régebben.
Igen, jól látod, idén tavasszal lesz 1 éves. Nekem folyamatosan virágzott és szép nagyra nőtt. Tavaly majdnem elérte a 120-140 cm. Fráter Úr szerint azért nőttek meg a rózsáim ilyen gyorsan, ilyen nagyra, mert rendszeresen tápoldatoztam... de ha nem így tettem volna, akkor cserépben hamar tönkrementek volna. Mivel tavaly tavasszal még nem tudtam a végleges helyére ültetni. A telet már a földben vészeli át... remélem...
Tényleg nagyon szép a Garham Thomas. Az illata is finom? Nekem is van egy tövem, ősszel vettem, de félek nem marad meg. Úgy tűnik mintha ki akarna száradni, pedig annyira nedves a töve mint a többinek. Sajnos a korai sziromhullást én is tapsztaltam, gyakorlatilag 3 napot bír egy virág. De a törékeny, romantikus megjelenésnek ez az ára. Az Augutsa Louis nosztalgikus Tantau rózsa is tömvetelt, finom színű és tovább is bírja a virág, de az ágai nagyon merevek, a szírmai is kemények. Gondolom menél finomabb a virágszerkezet annál hmrbb szétesik.
Hullámokban virágzik a Graham, vagy folyamatosan van rajta egy két virág? Bár ahogy a képen láttam még nem lehet nagyon idős töved.
egyébként a Nostalgieról még annyit, hogy nosztalgikus rózsának hírdetik sok helyen és kimelik a virág gömbölyűségét. Nekem csak ezért volt meglepő ez a tearózsa forma. De így is szép. :)
Szerintem nyáron elmegyek ls megnézem élőben a rózsáit. Úgyis itt lakom Törökbálint mellett. Már nem kell olyan sokat várni rózsnyílásig, aztán ősszel vásárolok valakitől a nekem tetzső fajtákból. :)
A Nostalgie hibrid tea rózsa, és tényleg úgy is néz ki. Nekem is feltűnt, hogy nem olyan erős az átmenet a színek között, de így is tetszik... Bekem tavaly hatalmas virágokat hozott amelyek közepesen illatosak voltak. A habitusa nagyon jó, erős egészséges ágakat hozott, amelyek végén egy-egy virág nyílt.
Igen, sok angol rózsám van, de ősszel és most tavasszal vettem nagyon sokat, ezért képeket és leírásokat most még csak a Graham Thomas-ról tudok adni. Imádom ezt a virágot. Fantasztikus a színe! Gyönyörű méz színe van mikor kinyílik és kicsit fakul nyílás alatt. Sajnos a virágok nem olyan tartósak, viszont csoportban nyílnak, a szirmok hamar lepotyognak. Az ágak vékonyabbak és hajlékonyabbak, támasztékra van szükségük, különben a földig hajolnak. Íme pár kép róla...
Azt írja a könyv, hogy polyantha. Pici termetű, mindössze 30-40 cm magas.
Én is rendeltem ilyet, mellé pedig Szendrey Júlia emlékét fogom ültetni.:)
Mi csak úgy beestünk Márk Gergely bácsihoz, de beengedett. Nyilván az intelligensebb megoldás, ha az ember telefonon egyeztet, de mi (én) már annyira el voltunk keseredve, hogy nem találjuk a kertjét, hogy amikor végre odaértünk, már minden mindegy volt, csak hadd lássuk már a rózsákat.
Azt nem tudom, hogy az összes fajtája ott van-e, most a képeimet és a könyvet összevetve tapasztaltam, hogy egy csomó parkrózsáról nincs kép. Meg a futókról sincs, de az a mi "hibánk", hogy kimaradtak, mert azok, -és lehet, hogy a parkrózsák is- a telekhatáron vannak, sövényként.
Szép ez a Nostalgie, de a katalógusképeken más arcát mutatja. Nekem úgy tűnt a képek s a leírások alapján hogy jobban egyben marad a virág, és a színátmenet bentről kifelé határozottabb. de nem baj, így is szép, csak nekem így már olyan tearózsás az alakja. ami persze nem baj, de én jobban szeretem ha csésze formájú. :) Az illata milyen?
Én is rendeltem egyet idén.
Úgy olvastam nked nagyon sok rózsád van. Az angolrózsákkal mik a tapasztalataid? Hátrányok? Vannak már idősebb töveid?
Köszia képeket. Nagyon szépek. Különösen a Petőfi emléke tetszik. Ez is miniatür rózsa? Márk Gergelynél meglehet nzni nyáron az összes fajtáját? Kell kérni időpontot?
Augusztusban ültettem egy ilyen tőzeges csomagolt rózsát. Akkor határozottan jól volt az esős nyárvégen. Hamarost kiderül, hogy van. Az újakat el kellene már ültetni, mielőtt megunják a várakozást. Nőnapi rózsástálak jönnek miután lefotóztam őket. Ahogy elnézem, már 'szép vasárnap' van. Én is megyek aludni. Jó éjt!
Rendeltem sokat, de nem mindent tudott adni Zareczky úr. És én buta, nem írtam fel az ősszel, hogy mit is ültettem, csak a növényeken rajtahagytam a cimkéjüket. De az még a takarás alatt van.
Csali, mester vagy pedagógiában! És cicát kapni nőnapra?! :-)))
Olyan szép képeket tettetek be megint, hogy majdnem kezdtem elővenni a kivánságlistát, amit nagynehezen tettem félre. Bizsereg a tenyerem rózsatövekért! Gyújtottam egy rózsafüstölőt, mert még nálunk sem virágoznak a kertben.
A nőnapi patióm illatos. Úgy tudom, ritkaságnak számit. Kegyes dolog a természettől.
Aggódom a becserepelt szabadgyökerűekért. Nem is tudom, jól locsolom-e, mert igen hűvösben vannak, de az ültetés előtti áztatás biztos beinditotta őket. Tegnap bekukucskáltam hozzájuk - még zöldek.
A Tescoban 250 v. 290 forcsi egy tőzegbe göngyölt gyökerű rózsatő. A helyhez mérten meglepő a választék. Vettem néhányat, mert karnyújtásnyira volt (olyankor nehéz megállni!, de valahogy tudom, hogy véletlenúl kerülök még ilyen helyzetbe tavasszal :-). Sejtejm, nem kell sokat várni tőlük, mégis csalódott leszek, ha nem az hajt ki, amit a csomagolás mutat.
Milyen jó neked, Zsur! Metszeni még nem mertem, de megkapircsáltam már egy ágyás felszinét, mert a gyomok beindultak rendesen. Még fáztam guggolás közben.
Ez a hagymás illatozós dolog nekem is ismerős valahonnan. Komponálok is majd a tövek közé ilyet is olyat is. A fokhagyma hamvaska szinű levele sok rózsával jól mutathat.