Ezt a topicot Ida és Vanda a kerékpárbarátok off topicjának szánja. Ahol a versenyek fontos eseményein túl meg vitathatjuk, hogy ki a legjobb pasi, a legcsinosabb hostess, a legjobb mez, a legcsúnyább mez, ki kire hasonlít a hírességek közül, és ki kivel jár, vagy nem jár, sőt ki milyen autón, vagy motoron jár. Egy topic, ahol semmi se off, aminek bármi kicsike köze van az országúti kerékpársporthoz.
A 2009-es taktika az lesz, hogy aki el tud futni (vagy tekerni) a vérebek elől, az indulhat a Touron. :-) A többiek orvosi számláit természetesen Riis állja.
Fumy Beppu után hamarosan újra lesz japán kerekes a PT-ban. A szerencsés versenyző Yukiya Arashiro, a csapat pedig a Bouygues Telecom. Úgy néz ki, Bernaudeau-ból még nem veszett ki a kalandvágy. :-)
Jót mulattam az alábbi cikken (JanItor-Ploton blog)
(Javaslom, hogy keressék meg valamelyik vizes céget is, szükség lehet még rá!)
Ahogy arról már korábban beszámoltunk Floyd Landis a 2008-ban még Health Net by Maxxis néven versenyző csapat tagja lesz. Korábban ennél többet nem lehetett tudni a folytatásról, a napokban azonban több részlet is napvilágot látott.
A VeloNews kerékpáros portál tájékoztatása szerint az amerikai egyesület egy kaliforniai rehabilitációs központ személyében megtalálta új főtámogatóját és OUCH Presented by Maxxis néven indul. A Momentum Sports Group által birtokolt csapat kerete még alakulóban, egyelőre csak a mag biztos, amely Landis mellett a Rory Sutherland, Tim Johnson, Roman Kilun, Karl Menzies és John Murphy alkotta ötösre épül majd. Jeff Sobul kommunikációs igazgató szerint a végleges keret kihirdetésre jövő hét végén kerülhet sor, annyit azonban elárult, hogy több új arc is feltűnik majd náluk.
A 2006-os Tour de France-on lebukó Landis 2009. január végén térhet vissza és valószínűleg csak a tengerentúlon indul majd versenyeken. Az új csapata continental besorolású és legfőbb versenyük a Tour of California lesz, ahol Landis összecsaphat többek között Lance Armstronggal is.
Bár nekem a pasik jobban tetszenek, még Pocok úr is egész tűrhetően néz ki (bár senki sem akarja éppen bántani az oroszlánját...)Báár a második képen kissé ördögi ábrázatot ölt Pocok úr.
Ui.: Ez tisztára olyan volt most mint amikor Osi tavaly egyfolytában Vityáról mesélt...
Adott Tasmániát népszerűsíteni kívánó és a Leukémia kutatást népszerűsítő Mark Webber Pure Tasmania Challenge (MWPTC) viadal. A feladat kerékpározás, kajakozás, és gyalogtúra. Mark éppen a kerékpáros számot győrte, mikor elütötte egy autó. Súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel, helikopterrel szállították kórházba.
Most mondjátok meg, túléli az egész éves 300 km-es száguldozást, erre elütik bringa közben. Arról már ne is beszéljünk, hogy a verseny kitalálóját és névadóját csapták el. Mintha Armstrongot ütné el valaki egy Livestrong rendezvényen...
Egy kis érdekesség. A baszk televízió készített egy kis klipsorozatot, amelyben különböző baszk hírességek mutatják be kedvenc városukat. Az országrész fővárosát maga Joseba Beloki ismerteti meg a nézőkkel.
A minap vásároltam egy éles kis kést. No mondom a szatyor külső zsebébe teszem, hogy nehogy elvágja a kezem. Hazaérek, keresem a kulcsom, hát persze, hogy elhasította a kezem a kés. Oda tettem a kést ahol a lakáskulcsomat szoktam tartani(szenilitás első jelei).
Ezek szegény riderek, mihelyt letérnek az erény útjáról, rögtön ráfáznak. Sylvian Chavanel örülve a téli szünetnek valami emberesebb ételre vágyott. Miközben egy bicskával megpróbált felnyitni egy osztrigát, a késsel sikerült a csontig elvágnia az ujját. Szegény. Bezzeg a tészta-müzli-zselé kombóval nincs ilyen gond. :-(
Sajnos mi nem kapunk állami támogatást, mint a pártok, és így nem is tudunk megyőzni, mint a mérleg nyelvét. Úgy gondoltam, hogy az objektív lehetőségeket inkább beírok még egy szavazatot a trekre.