Én nyáron szültem ott. A szülőszoba gyönyörű, a gyerekágyas osztály már nem annyira. Mindenesetre azt a pár napot ki lehet bírni. 6 ágyas kórtermek, bent van a zuhanyzó és wc. A baba egész nap veled lehet, sőt örülnek is neki, ha nem viszed be éjszakára sem. Látogatás csak a folyosó egy részén, az osztályra nem jöhetnek be látogatók (én ennek kifejezetten örültem.) Magadnak vigyél betétet, mert van ugyan, hogy tudnak adni, de nem mindig. A babának pár darab pelenkát vigyél, bár nekem mindig elég volt az, amit adtak. Vigyél textilpelenkát is, mert csak egyet adnak és jól jöhet ha van váltás, ha esetleg a baba sokat bukik. Popsitörlő, popsikenőcs nekünk elég volt az, amit az ajándékcsomagban adtak, sőt sokszor hagynak ott kismamák is egy-egy fél csomaggal, úgyhogy én azt nem hozattam be. A kaja tűrhető volt, de azért majd vitess magadnak, mert a büfében aranyáron mérnek mindent.
Ami nagyon rossz volt, hogy a szobákban az éjjelilámpák nagyrésze nem működött, ráadásul a pelenkázó fölött nem is volt, így ha éjjel kellett pelenkáznunk, akkor azt emlékezetből csináltuk :o)... praktikus lehet egy kislámpa esetleg...
Ja, és vigyél fejőt, mert csak egyszer adják oda az Avent fejőt és utána csak venni lehet náluk, vagy kézzel fejni, vagy szétdurranni :o(
nekem nem volt netem egy jó darabig, de már vagyok.
Szerintem ami vidramamékkal történt eléggé lelohasztotta a kedélyeket :-( az enyémet legalábbis biztos, lehet hogy azért pang a topik relatíve.
De gratula az új babáknak, gyönyörűségesek!
Én már eléggé vonszolom magam, (34+), sokkal nagyobb hasam van, mint az eddigi terhességeknél, pluszba a két kicsi, óvodai farsang, jelmezvarrás, pluszban a háztartás, szóval estére elég paff leszek, csak heverek, mint partra vetett bálna, és a régi szép időkről álmodozom, amikor ilyenkor kexeltünk a párommal :-)))))
Sziasztok! Én is itt. Nálnuk második gyerkőc június 21re várandó elsődleges infók szerint kisfiú ( első lányka). Azon hogy kevesebb baba lesz e már én is elgondolkodtam, mert mikor bekukkantottam a koraterhes fórumban, akkor ott nagy volt a pangás. És ha már itt, egy kérdésem lenne hozzátok. Van e aki a SOTE II.n szül, vagy szült, és milyenek a tapasztalatok? Milyen az osztály szülés után, mit kell vinni a babának. ( az elsőt a MÁVban szültem, de dokibácsi átment a sotéra.)
Hát, én MÁR nem vagyok fórumfüggő, de én is az voltam...
De ha véletlen a lányom az ölemben ül, miközben számítógépezem, akkor lepakolja a komplett asztalt, de legalábbis megtámadja a billentyűzetet vagy az egeret, ha meg nem ül az ölemben, akkor veszélyezteti saját magát vagy a szoba testi éppségét. Jó gyerek, na:))
Beszéltem stunccal tegnap este. Jól vannak, hihetetlenül boldog. :-))) Ma reggel varratszedés és várják a hazaengedést, ami a mai napra lett megígérve. Apa nagyon várja őket haza. Liza mintababa, sokat eszik és alszik. :-))
Pedig meg lehet oldani... a 15 hós az ölemben ül, a 2 hetes épp alszik. :-) Amikor mindkettő alszik, én is alszom. Az 5 évest a sógorom hozza haza az oviból az övéikkel együtt, micsoda mázli, hogy egy oviba járnak, reggel a párom viszi... még sétálni is voltunk ma, és a kenyér is most sül. Nem vagyok csodamama, csak fórumfüggő. :-)))
Pár hónap múlva örülök, ha lesz 3,5 percem, hogy megegyek egy kétfogásos ebédet a 2 éves, roppant eleven, meg az újszülött gyerekem mellett, nincsenek illúzióim, hogy majd fórumozni fogok... :))
Majd pár hónap múlva visszatérhetünk erre a témára, ha gondolod. Addig is, ha pszichiáterre van szükségem, a férjem bármikor szívesen áll rendelkezésemre. Hidd el elég jóképű ő is. Sőt... :)
Szia! Ha a táblázatba is szeretnél bejelentkezni, akkor nézd meg az indexesbabak.uw.hu oldalt, a várandós anyukáink linkre kattintva láthatod a táblát, és az ott szereplő adatokat add meg itt a topikban vagy emilen nekem, és beírlak. :-)