Vissza mentem 15 lapot és igazán érdemleges dolgot nem találtam, a feltett kérdésben. kb. Hol keressem, mert az én időm is véges sajna. Legalább ebben segíts!
Az ellenőrzetlen istállótrágyától a lótetű szerintem majdnem tuti, nálunk a nyaralótelepen, aki hozatott, mindnek a telkét elárasztotta a lótetű, amit azóta sem tud egyik sem kiirtani, pedig már lassan "fürödnek" a lótetűirtó szerben (asszem Arvalin vagy mi a neve). Nekünk viszont nincs lótetűnk, de mindig zsákos, ellenőrzött trágyát vettünk.
A tőzeggel vigyázz, szerintem nem nagyon jó, és ha egyszer ne adj Isten kiszárad, akkor annyi a növényednek, mert akkor attól is elvonja a nedvességet. Lehet kapni kifejezetten rózsaföldet, én az Oázis kertészetben vettem Kőbányán, és egy nagyon nagy zsák volt 1200. Én alulra meg köré trágyát meg alginitet raknék, konkrétan a növény tövéhez meg rózsaföldet.
Bocsánat, nem akartalak félrevezetni, ennyi eszem nekem is lehetett volna, hogy nincs min keresztül felszívódnia:( Viszont a réz tényleg jó, és azzal egyelőre nem égetsz le semmit, Igaza van kiwancsinak:) Én is zacskós trágyát használok, és nem is láttam még sosem lótücsköt.
tökéletesen megfelelne építkezésre ... a szomszéd faluból szoktam venni valami cserepezőtözeget (?) azt ajánlották, hogy az ültetőgödörbe tegyek belőle.
Nem jut eszembe a neve, nagy sárga téglalap alakú zsákban vettem. Majd megyek arra nemsokára és megnézem.
Trágyát én is csak zsákosat vennék, olcsón lehetne hozzájutni istálló trágyához, de félek hogy tele leszek lótetűvel...
Csali42,
elmentem a H...ész boltba, azokért a szerekért amit ajánlottál. Azt mondták, hogy az azért nem jó nekem, mert csak levélen keresztül szívódnak fel. Mivel most nincs levél, nem is hat. Réztartalmú szert ajánlottak. Van is otthon rézoxi-kloridom. Nekimegyek azzal is :-)
(remélem nem az lesz, hogy amit nem tett tönkre a gomba, az most leégetem én....)
Szia! Én sem bízom igazán a küldősökben, bár a Starkl-ról eddig nincs rossz tapasztalatunk, apukámék rendszeresen rendelnek tőlük, és még nem volt hiba. Ha végül mellettük döntesz, összeállhatunk, hogy csökkenjen a postaköltség:)
Igen, kiefjezetten vágórózsák közt a szőregieknek is van zöld, de ezekről írják is, hogy nem kiskerti termesztésre valók. Itt egy zöld, Lovely Green (Meillend):
Sziasztok! Ezekkel a zöld rózsákkal vigyázzatok, mert mind üvegházi! Sajnos attól tartok, kertbe kiültetve elfagynának. A weblap írja, milyen alanyra oltották: csakl a nagyon bátrak próbálkozzanak vele! Tényleg kár, hogy nincs igazi zöldes rózsa, nincs más hátra valakinek csinálnia kellene egyet! Sárga+kék=zöld, úgyhogy csak keresztezni kell egy kék rózsát egy sárgával. Sárgát fel tudok ajánlani, de kinek van kékje?
A zöld rózsa-probléma megragadt a kis buksimban. Ezt találtam:
http://www.carltonrose.com/rose_bushes.htm ‘Green Planet’ The greenest of all the green roses. A very decorative rose with a really new color together with a perfect flower form. The blossoms are long stemmed and are especially attractive in a vase with additional green foliage. Very elegant and striking. A Roger’s Gardens exclusive offering.
Pale, soft green; high-centered 4-5” flowers; 30-35 petals; average stem length 15”; average vase life 15 days.
A képet nem akarja bemásolni a szenya...
Szalkaiék: én kiskoromól emlékszem hogy a dédimékkel voltunk ott, és nagyon szépnek találtam a virágaikat - persze lehettem kb. 4 éves. Próbáltam megtalálni később a kertet, de nem nagyon sikerült, pedig Aquincumnál ki is van táblázva.
Igen!!! De ha a hőmérőre nézek elég ha ki megyek az udvarra egy kis havat lapátolni és már nincs is semmi bajom.
Én a képekre gondoltam, amit fel szeretnék tenni, de nem egy egyszerű eset. De lehet hogy az lesz a legjobb megoldás ha beteszem a fagyasztóba "vincsesztert" és reggelre a képek is zsugorodnak.