Kár, hogy elkéstél néhány nappal a fórumról, mert volt itt egy szimpatikus fórumozó, aki elnyerte soknak a rokonszenvét ! De lehet, hogy még vissza fog jönni a tagság az örömére :-)))
Az hagyján, de ahogy én elnéztem többen úgy akarnak még pluszba kimenni, hogy ellenszenvett is éreznek az adott ország népe irányába, csak én azt nem értem, hogy miért ér ennyit a pénz, hogyha így éreznek, akkor is így tennének?
Mert szerintem annyit nem ér, hogy se az ország nyelvét ne legyek hajlandó megtanulni, ha nem muszáj, se pedig ne érezzek rokonszenvet irántuk, én akkor már inkább "nyomorgok" ott, ahol jelenleg élek, mert ha nem is szeretem, a "nyomorgás" miatt,
Elolvastátok a kisbetűs mondatot ami a topicot jellemzi ?
" Mindenki aki Franciaorszagban él, vagy szandékozik élni! Tanacsok, hasznos tudnivalok, allasok, lehetöségek, egyszoval minden ami francia! "
Itt szólhattok mindenről ami Menton és Brest, Biarritz és Hagenau között történik.
Csak ne angolul !!! DDD
Annak ellenére, hogy sok magyar, aki ide jött, vagy ide akar jönni, nem beszél csak angolul, és csodálkozik mikor a franciák elvárják, hogy a nyelvükön szólj hozzájuk. Viszont, ha olaszul vagy spanyolul beszélsz, sokkal barátságosabb a fogadtatás. :-) Kivéve Alsace-t, ahol a némettel otthon vagy.