Szia! Örülök, hogy itt vagy:) Egy szál vágott rózsát kaptál, jól értem? Próba -- szerencse: 3-4 szemes dugványokat kéne készítened, az alsó leveleket levágni, a felsőket felére visszacsípni, 15-20 cm mély edénybe (cserép, láda, stb.) homokot rakni, vagy ha van, akkor perlitet, bele a dugványt, vigyázva a szemekre, jól beöntözni, aztán folpackkal nagyon jól, akár hermetikusan lezárni. Olyan árnyékos helyre tenni, ahol sose kap napfényt, különben megfőhetnek a dugványok. Nyáron 4 hét alatt gyökeresedik, most szerintem kb. talán nyárra, tavasz végére? nem tudom. Ja, amíg fagy, nem kéne kirakni.
Nem én vagyok ilyen okos:), Márk Gergely könyvéből ollóztam. Én még sosem csináltam ilyet:), de Neked nagyon drukkolok!
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Most kaptam nőnapra egy gyönyörű rózsát. Tehetek-e annak érdekében valamit, hogy rózsatő legyen belőle? Nagyon tetszik ez a topik, igaz eddig csak olvasgattam mikor időm van,de most ezt szeretném megkérdezni tőlletek. Remélem tudtok segíteni, és válaszoltok is akérdésemre. Előre is köszönöm.
Hála istennek! Képzeljétek, amikor minden kertben lesz egy tő kék rózsa! A szöveg szerint még nem elég kék, mert a rózsaszirom túl savas, ezért inkább rózsaszínes, mint a Sissy (Blue Moon). Ha elérik, hogy csak annyira legyen savanyű kémhatású, mint a szegfű, akkor igazi kék lesz. Mert hogy kék szegfűt már csináltak ugyanilyen módon. Én mindenesetre drukkolok. Hogy ne sikerüljön. :)
Na de ez tényleg ilyen kék lesz, vagy csak valami hókuszpókusszal érik el a képen? Én vettem régebben ún. kék rózsát, rikító ciklámenszínű lett a valóságban... Nagyon vágynék egy valódi kékre...
Sajnos nálam is van pár rózsa aminek a föld feletti részének annyi... :o( Azért reménykedem, hogy még kihajtanak. A többin viszont szépen duzzadnak a rügyek! :o)
Én benne vagyok, a végén mégén még illatos is lesz! :) De megvallom őszintén, nem lelkesedem túlságosan a zöld rózsa iránt. Csokorban tényleg szép, de a kertembe nem engedném be! Cserencse, hogy nincs kertem. Viszont kék rózsát nagyon akarnak! Kék festék termelő gént ültettek bele, szerencsére azonban rózsaszín lett.
Jaj ne is mondd! A fiam úgy köhög, hogy ébren az egész család:( De ha nincs ilyen ébresztő tényező, akkor igen, a "kelő nappal...":), általában. Ezt a napszakot szeretem a legjobban. Cserében a pacsirtákkal megyek aludni,(hogy ne a tyúkokhoz hasonlítsam magam, bár lehet, hogy az találóbb lenne:P)
A havat én is bámulhatom:(((, pedig kinn akartam kapirgálni.
Helyzetjelentés a friss telepítésű rózsákról: A Dráva földfelszín feletti részeinek annyi, alatta még zöld a vessző, reménykedek erősen. A Tündér Ilona rügye picit pirosodik:) A Szent Erzsébet jól néz ki, duzzadnak a szemek rajta:)
Nem, Veresegyházán lakunk, de azért Érd csak Bp. másik fele, nem a világé:) Szerintem megoldható, ha Te is benne vagy. Én már 4 rózsát is kinéztem, mind teahibrid.
Köszönöm, ez nekem szimpatikus méret, talán még beférnek. Láttam szintén a starklnál Lancome nevű tearózsát. Ezzel valami tapasztalat esetleg?
Azért művészrózsa, mert "Delbard, francia nemesítő márványozott, tarka rózsasorozatát festőkről nevezte el". (Idézet a Rózsák enciklopédiájából.) A www.delbard.com-on fenn van a teljes sorozat. Az oldal nyelve francia, de megtalálható, még nekem is sikerült:) Köszönöm a felajánlást, én inkább asszem megrendelem idén:)
Szia:) általában metszés után szoktak lemosó-permetezni, de én még nem metszettem a rózsákat, mosni meg már mostam:)) Ugyanazzal, amivel a gyümölcsfákat. Én most hétvégén réztartalmú szerrel, aztán, ha méginkápp kinyílnak a rügyek, akkor kéntartalmúval. De persze meg lehet oldani egyszerre is:) Nem felejtettem ám el a metszéssel kapcsolatos kérdésedet, de nálam még nincsenek olyan állapotban a rózsák, hogy nekifogjak, és előtte-utána képeket készítsek. De, ha az elméleti fejtegetés is jöhet, szívesen:))