Keresés

Részletes keresés

e. Creative Commons License 2009.02.20 0 0 4751
Van egy igen feltűnő citromsárga sálam. :)
Előzmény: ccsőszami (4731)
e. Creative Commons License 2009.02.20 0 0 4750

Szerintem elkapkodott volt az egész. Valahogy összecsapták az egészet. Kipattant az ügy, és onnan már nem volt megállás. Nekem mindig olyan érzésem volt, hogy ha a rendőrség még kivár egy kicsit, megfigyelnek, nyomoznak, gyűjtögetnek, akkor nem így alakul az egész. Olyanokat is meggyanúsítottak, és tették tönkre a karrierjüket, akik ellen nem is volt épkézláb bizonyítékuk. Le-fel ugráltak emberkék a listán. Eltelt közel 3 év és sokat nem haladtunk előre.

Most elcsípik az olaszok Valverdét? És??? Mindenki tudja, hogy nekem ő az egyik kedvencem, de miért csak ő? Az olaszokat csak a féligazság érdekli? MIért csak Valverdét akarják? Mi van a többiekkel? Én magam csak azt tartanám megoldásnak, ha vagy mindenki megkapná, ami jár (ezt szinte lehetetlennek tartom), vagy felejtsék már el. Mert ha most eltiltják Valverdét az egy dolog. És a többi? Majd júliusban is előcincálnak valakit? Meg jövőre is?

Előzmény: Törölt nick (4748)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.20 0 0 4748
ha bővebben érdekel a kérdés, a nyomozást vezető csendőrtiszt jelentését annak idején megszerezte az el pais, onnan valaki kihozta és feltette az internetre. Ezt lefordították németre, én onnan fordítottam le magyarra, még 2006. őszén.

itt található, a 31. lap 428, 446, 449, 465. post.

A jelentés borzalmasan összecsapott, mert a csendőrség 3 hónapig figyelte a boltot és több hatalmas láda iratanyagot foglaltak le, ebből kellett május 23-tól június végéig valami olyan anyagot összeállítani, amit a sportminiszter ki tudott vinni a foci vb elődöntőjére, hogy megbeszélhesse a francia kollégájával. Ennyi idő alatt egy ilyen nyomozást nem lehetett befejezni.
Előzmény: oscarsevilla (4747)
oscarsevilla Creative Commons License 2009.02.20 0 0 4747

Állj, teljesen másról beszélünk!

Több körbe lehet besorolni a neveket.

A "többszáz név, amiben szerepelt Valverde is" valójában kb 200, de ezt a számot csak az újságok írták le akkoriban. Valószínűleg kb 200 érintett sportoló volt, abból nem egész 50 a bringás.

Én érintettség alatt azt a 45 nevet értem első körben, akik ellen 2006. júliusában büntetőeljárást kezdtek a spanyolok, és az eljárás miatt határozatlan ideig ténylegesen felfüggesztették a versenyzési jogukat.

Ténylegesen "csak" 39 ez a szám, mert olyanok is szerepelnek a listán, akik 2006. júliusában éppen eltiltásukat töltötték (Heras, Hamilton, Santi Perez, etc), illetve már visszavonult versenyzők is (Gonzalez Galdeano, Casero, etc).

/A Comunidad annyiban kivétel, hogy Belda a nem jogerős bírósági döntést lazán nem vette figyelembe, és néhány kisebb versenyen még indította a bandáját a Tour után is, de nem sokáig, aztán később ők sem mehettek már./

A 46. név Koldo Gil, aki pár nappal később került fel a listára.

Teljes lista: Team Manolo Saiz (Astana-Würth) Joseba Beloki Dorronsoro (Spa) Giampaolo Caruso (Ita) Allan Davis (Aus) David Etxebarria Alkorta (Spa) Jörg Jaksche (Ger) Isidro Nozal Vega (Spa) Aitor Osa Eizaguirre (Spa) Unai Osa Eizaguirre (Spa) Michele Scarponi (Ita) Marcos A. Serrano Rodriguez (Spa) Angel Vicioso Arcos (Spa) + ex-riders: René Andrle (Cze) = PSK Jesus Hernandez Blazquez (Spa) = Relax Jan Hruska (Cze) = 3 Molinos Team Vicente Belda (Com.Valenciana Vicente Ballester Martinez (Spa) David Bernabéu Armengol (Spa) David Blanco Rodriguez (Spa) José Adrian Bonilla Bonilla (Crc) Javier Cherro Molina (Spa) Juan Gomis Lopez (Spa) Eladio Jimenez Sanchez (Spa) David Latasa Lasa (Spa) Manuel Lloret Zaragozi (Spa) José Luis Martinez Jimenez (Spa) David Muńoz Banon (Spa) - Antonio Olmo Menacho (Spa) Javier Pascual Rodríguez (Spa) Ruben Plaza Molina (Spa) + ex-riders: Francisco Caballo Luque (Spa) = Andalusia PV Carlos Garcia Quesada (Spa) = Unibet Egyéb csapatok: Ivan Basso (Ita-Csc) Santiago Botero Echeverry (Col-Pho) Ignacio Gutierrez Cataluna (Spa-Pho) José Enr.Gutierrez Cataluna (Spa-Pho) Francisco Mancebo Perez (Spa-A2r) Oscar Sevilla Ribera (Spa-Tmo) Jan Ullrich (Ger-Tmo) Constantino Zaballa Gutierrez (Spa-Cei) Carlos Zarate Fernandez (Spa-Sdv) Jelenleg eltiltva: Tyler Hamilton (Usa) was Phonak Roberto Heras Hernandez (Spa) was Team Saiz Santiago Perez Fernandez (Spa) was Phonak Már visszavonultak: Angel Casero Moreno (Spa) was Com.Valenciana Igor Gonzalez de Galdeano (Spa) was Team Saiz Javier Pascual Llorente (Spa) was Com.Valenciana Az alábbi kerekesek kikerültek a listáról: Angel Edo Alsina (Spa-Apv) Juan-Ant.Flecha Giannoni (Spa-Rab) Giovanni Lombardi (Ita-Csc) Denis Menchov (Rus-Rab) *

* - a Spanyol hegyimenők topicban kerestem vissza az eredeti listát

/közben most fedeztem fel, hogy Jesus Hernendezről elfeledkezdem, ő idén igazolt az Astanába. Róla megfeledkeztem.

Ha a 3 olaszt, akik letöltötték az eltiltásukat - Basso, Scarponi, Caruso - nem számoljuk, akkor jelenleg csak Vicioso és Hernandez vannak elit csapatnál. A többiek vagy visszavonultak, vagy csak a harmadosztályban agonizálnak./

Ezen a listán nincsen rajta se Valverde, se Contador. Ők a későbbiekben merültek fel, pletyka szinten, olyan értelemben mondom ezt, hogy a spanyolok ellenük nem folytattak eljárást.

Nálam ők nem érintettek, hivatalosan legalábbis biztosan nem, maximum csak érintőlegesen. Persze tudom, hogy Valverde = Piti , de eljárás nem folyt ellene sosem. Majd most talán a Coni "jóvoltából..." :(

Volt persze több olyan nagy hiányzó már ekkor, akiknek a távolmaradását én már akkor is furcsállottam, mint pl Menchov (az eredeti listán rajta volt, 1 nap múlva lekerült róla), Sastre (Basso honnan ismerte volna Fuentest?), Pereiro (minden spanyol megbukott a Phonakból, csak ő nem), Leon Sanchez és Contador (minden spanyol megbukott a Libertyből, csak a két fiatal titán nem), de ők valamiért mégis kimaradtak a szórásból.

Valverde indult is 2006-ban a Touron (aztán bukás miatt feladta a 3. szakaszon), illetve Contador (és Vinokurov) is indulhatott volna, ha maradt volna 5 mozgatható ember a Libertyben (akkor már Astana), vagy LeBlanc egy csepp jóindulatot mutatott volna feléjük.

Aztán később merült csak fel Sastre, Pereiro és a többiek neve, de csak újságírói pletyka szinten, ő ellenük már nem kezdődött semmilyen eljárás. Az egy dolog, hogy szerintem mi az igazság (Piti = Valverde, Urko = Pereiro, Cesar = Sastre .. szerintem, az meg egy másik, hogy a spanyol igazságszolgáltalás szemszögéből nézve mi.)

2006. októberében pedig jött a nagy fordulat, amikor Serrano bíró a kukába dobta az egész aktát, és felfüggesztette az eljárást. Innentől kezdve mindenki szabad volt, aki talált csapatot, az versenyezhetett. Beloki vagy David Etxeberria, és a többség persze nem talált. De Sevilla, Mancebo, Gutierrez, Eladio Jimenez el tudtak helyezkedni 1-1 kisebb bandában, és innen kezdődött a csendes agóniájuk.

Szóval csak annyit akartam ezzel az egésszel mondani, hogy "érintett" és "érintett" között nagy különbségek vannak. Még akkor is, ha mindenki tudja, hogy ki(k) maradt(ak) le anno a listáról. Szándékosan vagy sem, ez mindegy is. De aki rákerült, annak egytől-egyig tönkretették a karrierjét...

Előzmény: Törölt nick (4746)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 4745

http://www.radsport-news.com/sport/sportnews_55057.htm

Ruddy bácsi és Oscar szponzorokra vadásznak. A válság miatt Michael Ball farmerruházati cége pénzügyi nehézségekkel küzd, ezért Rudyí bácsi az összes kapcsolatait bevetette, hogy új társszponzort találjon.

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 4744
Angyalka valahogy mindig vonzza a bajt. A libertyből mindekire voltak féig meddig terhelő adatok, de ő volt az egyetlen, akiről sztárfotót készítettek az éber zsandárok Fuentes ajtajában. Most meg fölvették az Andaluciába, erre a legelső versenyén fejre állt és kulcscsontját törte.
Előzmény: oscarsevilla (4742)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 4743
Patxit az Euskaltelbe!
Előzmény: oscarsevilla (4741)
oscarsevilla Creative Commons License 2009.02.19 0 0 4742
Bocsánat, 1 kivételt tudok mondani, aki jelenleg az OP-sek közül Prokonti csapatban van, de ő is megjárta Portugáliát előtte: Angel Vicioso.
Előzmény: oscarsevilla (4740)
oscarsevilla Creative Commons License 2009.02.19 0 0 4741
Patxit az Euskaltelbe!
Előzmény: Törölt nick (4737)
oscarsevilla Creative Commons License 2009.02.19 0 0 4740
Jimenez az OP-ben való érintettsége miatt örül, hogy egyáltalán talált csapatot, és versenyezhet. Hogy ezt csak a portugál harmadosztályban teszi évek óta? Menne ő feljebb, ha lenne rá lehetősége, csak éppen úgy kezelik, mintha leprás lenne...

Nem ő az egyetlen, csak néhány név, akik a portugál harmadosztályba menekültek: Paco Mancebo, Koldo Gil, Isidro Nozal, Santi Perez, Ruben Plaza, Tino Zaballa... A nagy túlélő Valverde kivételével minden egyes OP-ben érintett versenyző vagy a harmad osztályban rekedt, vagy egyáltalán nem talált csapatot és visszavonult. Igaza volt Sevillának, ezeket a versenyzőket előbb megfojtották, aztán kiírták a történelemből is őket, mint Orwell 1984-ében.
Előzmény: Törölt nick (4739)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 4737

Szegény kis Patxi Vila lett a spanyol kerékpársport Pelikán Józsefe. A derék navarrait majd egy éve, 2008. március 3-án szűrték ki, mert a megengedett 4 egész helyett, 4,09 volt a tesztoszteron szintje. A Lampre rögvest ki is rúgta. Azóta nem történt semmi. Patxi Vila azt mondja, hogy elismeri, hogy hibázott, és hajlandó is fizetni érte, csak jó volna, ha végre megmondaná a nyagtiszteletű szövetség, hogy mikor és mennyit, mert így teljes bizonytalanságban van egy éve.

Hajrá Patxi!!!

http://www.diariodenavarra.es/20090219/deportes/patxi-vila-todavia-sabe-sancion-positivo.html?not=2009021902185766&idnot=2009021902185766&dia=20090219&seccion=deportes&seccion2=masNavarra&chnl=20

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.19 0 0 4736

A charme-os Eladio Jimenez valami Loulé nevű portugál csapatocska mezében.

Igaz, hogy ebben a satyiban valahogy nem hozza a formáját:-)

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.18 0 0 4735
Éjjen Tintin Rebellin, és az a rendező, aki végre tett valamit a molett hölgyek egyenjogúsításáért! Jogot a duciknak!

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.18 0 0 4734
Ha mindenki azt mondja, hogy Mencsov, akkor két eset lehetséges. A mogorva orosz a télen megműttette as gyomorfekélyét, vagy a hollandiai edzőtáborban rászokott a füves cigire. :-)
Előzmény: sasa.s (4730)
HPéter1978 Creative Commons License 2009.02.18 0 0 4733
A Rabo spanyol sziki-szökevénye, Juan Antonio Flecha.
Előzmény: Törölt nick (4732)
ccsőszami Creative Commons License 2009.02.18 0 0 4731

Mi lesz rajtad?

Vigyél magaddal esernyőt (napernyőt) és forgasd!

Előzmény: e. (4728)
sasa.s Creative Commons License 2009.02.18 0 0 4730
De bizony Ő az .
Előzmény: Törölt nick (4725)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.18 0 0 4729
Akkor megnézem:-)
Előzmény: e. (4728)
e. Creative Commons License 2009.02.18 0 0 4728

Vasárnapra egy kis cyclo-cross terveztem, ha minden igaz az utolsót a szezonban, aztán jöhetnek az országúti versenyek. Mindössze 15 km-re lesz tőlünk, szóval vétek lenne kihagyni. Ha valakit esetleg érdekel egy kis cyclo-cross, vasárnap 14.00-től itt nézheti (remélem). És még talán én is feltűnök majd a képernyőn. :)

http://www.sporza.be/cm/lmc/wielrennen/veldrijden/comp_GVA_trofee/1.465369

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.18 0 0 4727

Hát ez halálos:-)

http://www.marca.com/2009/02/17/ciclismo/1234887463.html

Lissavetsky sportminisztert megkérdezétk, hogy mi a véleménye a Valverde ügyről. Azt mondta, hogy ne felejtsük el, hogy a Coni olyan szervezet, mint a többi. Hogy nem lehet a büntető és a sporteljárást összekeverni, és hogy a CONi üldözi a sportolókat. Természetesen a spanyol sporttanács is nagyon szeretne utána járni az ügynek, de a helyzet bonyolult, különféle jogi akadályokba ütköztek.

Mire SMY kommentelő:

"Jól van Lissa, csütörtökre készítsd ki a táskákat. Aztán ne felejtsd el lekpacsolni a villanyt és bezárni az ajtót."

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 4726
Hasonmás verseny: Berik Kupeshov, Astana és Szarka Tamás, Ghymes zenekar

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.17 0 0 4725
Ki ez a helyes kis vörös Flecha mellett?

/Azt ne mondjátok, hogy Gyenisz Nyikolajevics, mert ő nem ilyen. Kicsit hasonlít, de az orosz egy gyomorfekélyes savanyú uborka./
ida2111 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 4724
Annyira nem figyeltem, de biztos így volt.
Előzmény: ccsőszami (4722)
ccsőszami Creative Commons License 2009.02.17 0 0 4723
Lehet, hogy a buktához...
Előzmény: ccsőszami (4722)
ccsőszami Creative Commons License 2009.02.17 0 0 4722

Emlékszel, hogy milyen hosszan keresgélt az üdítők között mikor vette ki a hűtőtáskából?

Előzmény: ida2111 (4720)
extekergo Creative Commons License 2009.02.17 0 0 4721
Na, gyülekeznek a titokzatos .....csajok! :))
ida2111 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 4720
Nem vittünk, mert Boonennek akkor már volt egy elég szép buktája :)
Előzmény: extekergo (4718)
ccsőszami Creative Commons License 2009.02.17 0 0 4719

Titok az titok!!

Előzmény: extekergo (4718)
extekergo Creative Commons License 2009.02.17 0 0 4718
Na és milyen furmányos női praktikát vettetek be, hogy a bikinis csajokkal elentétben rátok sprintert az a sprinter? Csak nem valami fínom lekvárosbuktát vittetek neki? :))
Előzmény: ccsőszami (4717)
ccsőszami Creative Commons License 2009.02.17 0 0 4717
Háát végül is voltak fiatalok akik kisétáltak a Fertő tavi strandról  fürdőruciban  de én  és kedves barátosném  (Vanda) eltekintettünk tőle... 
Előzmény: extekergo (4716)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!